הגיטרה של גילמור...

הגיטרה של גילמור...

רציתי לשאול, האם גילמור ניגן באיחוד וכל שאר ההופעות הקודמות שלו באותה גיטרת הפנדר האישית שלו? (שמתי לב שהיא עמוסת שריטות והחגורה בלויה ולכן שיערתי כך) כמו כן, למה נועד ההתקן הקטן שגילמור נראה מושך\מזיז למעלה ולמטה ונמצא על הגיטרה?

dondons

New member
מממ...

כל הגיטרות שלו הן אישיות..:) מ84 פחות או יותר הוא ניגן על שתי גיטרות אדומות(אותו כלי)משופרות, באיחוד הוא ניגן על גיטרה שהייתה איתו משנות ה 70 (השחורה)לדעתי הייתה מחשבה מאחורי זה. ההתקן או הגשר, הוו'אמי, הויברטו או איך שלא תרצה לקרוא לזה הוא התקן סטנדרטי ולא ייחודי לגילמור שמרפה או מותח את המיטרים(תלוי בכיוון המשיכה) ויוצר אפקט, יש שיקראו לו טרמולו..

ואם תרצה עוד מידע בעניין, אתה יכול

לפנות לפורום כלי נגינה ונגנים, להריץ חיפוש, ותמצא שם המון מידע רלוונטי.

dondons

New member
כן, זו הייתה פנדר סטרט..

שהיא הכלי החביב עליו...רק שלזו המדוברת יש קצת היסטוריה.. :)

אז ככה

בזמן שהיה בפינק פלויד דווקא ראיתי הרבה את גילמור עם גיטרת פנדר שחורה...אותו סוג לא יודע אם אותה גיטרה בדיוק אך לאחר מכן בשנים האחרונות ראיתי אותו רק עם אדומה התפלאתי אותו לראות אותו עם שחורה אבל הצבע לא כזה משנה...אותו סוג גיטרה הדבר הזה שמתחבר לגיטרה...אם הבנתי למה אתה מתכוון נקרא למרבה האירוניה...פלויד לכן כששמעתי ראשונה על השם פינק פלויד דמיינתי לעצמי פלויד ורוד מה שדי מוזר הפלויד משחרר את המיתר באופן מסויים...כשאתה מושך אתה יכול למתוח אותם יותר קשה לי בדיוק לתאר אבל בהחלט אפשר לעשות עם הפלויד הרבה שטויות

על השם הזה עוד לא שמעתי

בטח עוד תרגום עברי עלוב פלויד זה שם מספק מה שמעצבן זה שזה מוציא את הגיטרה מכיוון ואז צריך לקנות חסימה וזה סיבוך

dondons

New member
מצטער לתקן אותך...

אבל ממש ממש לא קוראים לזה פלוייד!! ציינתי מספיק שמות לידית הזו, יש מותג בשם פלוייד רוז FLOYD ROSE ע"ש זה שפיתח אותה אבל זה בהחלט לא השם של האביזר פשוט מותג! וההמצאה מאחורי הפלוייד רוז היא בעצם הנעילה או החסימה שציינת וזה הדבר שייחד אותה כשיצאה לשוק. ואם כבר אז....לאותה גיטרה שגילמור ניגן עליה באיחוד הותקנה ידיתFLOYD ROSE איפושהו בתחילת שנות השמונים אבל אפשר היה לראות שהיא הוסרה והוחזרה המקורית.

בינג

New member
../images/Emo45.gif

גילמור בהחלט לא מנגן עם הfloyd rose ! על הפנדר שלו יש כמובן את ידית ה Tremolo שבאה עם פנדר בדרך כלל.. אני לא חושב שיש פנדר עם floyd rose [אני לא מדבר על קאסטומים למיניהם], ואם היה לגילמור את הפלויד רוז אני חושב שהמוזיקה שלהם הייתה קצת יותר מטאליסטית
..

dondons

New member
תתפלא...

יש מליוני פנדרים עם פלויד רוז...פנדר קנו את הפטנט!!! ואין קשר בין פלויד רוז למטאל או סגנון מוסיקלי אחר זה לא ממש משנה את הסאונד!

Pitudi

New member
לא יכול להיות

בשביל פלויז רוז צריך לעשות חציבה

Pitudi

New member
זה לא פלויד

הידית הזו של פנדר נקראת טרמולו. שאומרים פלויד הכוונה היא לפלויד-רוז...גשר שמזכיר את הטרמולו, אבל מיוחד למשחקים משוגעים סטייל סטיב ואי וסטריאני אם אתה מכיר.

הגיטרות של גילמור...

למיטב ידעתי לדיוויד גילמור 4 דיטרות עיקריות שבהן השתמש בהקלטות והופעות של פינק פלויד : 1: גיטרה אקוסטית של גיבסון,אני לא יודע את שם הדגם אני רק יכול להגיד שהיא גיטרה מאוד מאוד איכותית ,עם הגיטרה הזו הוא ניגן את wish you were here בלייב 8 2:פנדר סטראטוקסטר מס' סידורי 001 ,אחת הגיטרות המפורסמות של גילמור ובעולם בכלל,אחת הגיטרות הראשונות שיצאו אי פעם ממפעל פנדר היא יוצרה בפס הראשון של סטראטוקסטר בשנת 57, ,תמונה של הגיטרה מצורפת. 3:פנדר סטראטוקסטר שעליה הוא ניגן בלייב 8 שחורה,פיקאפיפ(אלקטרוניקה) מקוריים של סטראטוקסטר,אני לא יודע מאיזה שנה הגיטרה :( 4:פנדר סטראטוקסטר בצבע אדום לבן,גיטרה שאיתה הוא הקליט את דיביז'ן בל והופיע איתה מספר רב של פעמים,ייחוד הגיטרה הזו היא באלקטרוניקה שלה,דיוויד גילמור החליף את הפיקאפים המקוריים של הגיטרה לפיקאפים של חברה שנקראת EMG ,חברה ידועה מאוד בתחומה. לידע כללי היום חברת EMG מוכרת סט של פיקאפים זהים לגמרי לאלה שהיו על הגיטרה של גילמור בשם DG-20 זה עד כמה שאני יודע על הגיטרות של גילמור,הערות\תיקונים יתקבלו בברכה :)

דיטרות=גיטרות :) הנה סט הפיקאפים

שמוצע למכירה באתר של EMG למתעניינים העסק מאוד לא זול(בעיקר בארץ) הסט נמכר בארץ ב2000 ש"ח +-

Me n MySelf

New member
טעות לגבי הגיטרה האקוסטית והחשמלית

הגיטרה האקוסטית המפורסמת שאתה שומע בוויש יו וור היר וכנ"ל בשאר שירי הפלויד היא גיטרה של MARTIN מדגם D40 נדמה לי (עולה 5000 דולר) ומבחינת החשמליות הגיטרה עליה הוא ניגן והקליט את רוב השירים באלבומים המאוחרים היא גיטרה של חברה שלצערי שכחתי את שמה אך זו גיטרה custom שהייחודיות בה זה שבמקום 22 פרטים או 24 פרטים כמו ברוב החשמליות יש לה 28 פרטים ואף יש דגם עם 30(!!) פרטים על מנת שגילמור יוכל לנגן תוים מאוד מאוד גבוהים גם בלי ה lap steel guitar (זו הגיטרה הקטנה הזו שהוא מניח על הברכיים ומנגן עליה עם סלייד)

תודה על התיקון לגבי האקוסטית :)

אבל אני די בטוח שבדיויז'ן בל או לפחות בחלקו או ניגן על הסטראט עם הEMG..

dondons

New member
הגיטרה הזו...

שגם אני שכחתי את שמה :) אבל אזכר מתישהו שימשה אותו רק ב DARK SIDE וזו הגיטרה שרואים ב פומפיי באולפן, וגם בה הוא לא ניגן את כל האלבום, כהרגלו הוא השתמש בעיקר בסטרטוקסטר. הוא גם הופיעה איתה קצת באותה תקופה. את ה 001 שלו הוא לא ממש סוחב לסיבובי הופעות, כבר שדדו לא פעם או יותר נכון להם את כל הציוד ולא נראה לי שהוא יסכן אותה היא בטח שמורה איפושהו כמו BLAKIE של קלפטון...

נדמה לי שהוא תרם את ה-001 לצדקה

בשנה שעברה. היה על זה אייטם ב"חשדות". גם קלפטון תרם הרבה מגיטרותיו, אגב.

למעלה