הגיטרה של גילמור...

בינג

New member
ממ..

הגיטרה שאתה מדבר עליה היא גיטרת סלייד...ואני יכול להבטיח לך שהוא לא ניגן את רוב השירים עליה את הרוב גילמור ניגן על פנדר סטראט, עם הEMG או עם הפיקאפים המקוריים של פנדר.. על הסלייד הוא משתמש לסולואים למשל: shine on part II, One Of These Days... בד"כ לא מנגנים על הסלייד ליווי..

dondons

New member
מממ....ומממ.....

הגיטרה שאנו מדברים עליה היא לא גיטרה סלייד, אין דבר כזה "גיטרה סלייד" חוץ מ"דוברו" שהוא כלי אקוסטי. אנחנו מדברים על גיטרה בתצורה רגילה שנשמעת קצת שונה ובנויה טיפה אחרת עם SCALE ארוך יותר. הפדל סטיל, או הלפ טופ סטיל, סלייד לשיטתך, הגיע אחרי ש MEDDLE הוקלט ONE OF THESE DAYS בגירסתו המקורית הוקלט על גיטרה רגילה.

Me n MySelf

New member
הסבר לטעות הנפוצה שלך + פירוט

חלק מהסולואים באמת מנוגנים על lap steel guitar (ולא גיטרת סלייד כמו שקראת לה!) וזה עדיין לא משנה את מה שאמרתי בנוגע לגיטרה עליה הוא ניגן בנוגע למי שאמר שעל הגיטרה עם ההרבה פרטים הוא ניגן בדארק סייד זה נכון זו גיטרת BILL LEWIS (עם 24 פרטים אגב) אבל לא עליה אני דיברתי ועוד משהו הגיטרת גיבסון האקוסטית שמישהו דיבר עליה פה היא מדגם צ'ט אטקינס (שאני אישית מאווווד אוהב) ותיקון לטעות שלי: הגיטרה מרטין היא דגם D35 ולא D40 ואני ממשיך: הגיטרה עליה הוא ניגן בהופעת איחוד היא פנדר סטראט שחורה שהוא קנה בסוף שנת 68. זו גם הסיבה שהוא בחר לנגן דווקא עליה (אחרי שהוא לא ניגן איתה כל כך הרבה זמן) וזה בגלל שהיא מסמלת את ההתחלה שלו עם הפלוידים ואת הימים היפים של כל הלהקה ביחד

מעניין

האם תוכל להפנות אותנו לראיון בו הוא מדבר על הגיטרה השחורה הזו, ומדוע בחר בה דווקא להופעת האיחוד?

Me n MySelf

New member
כמובן ציף שזו הערכתי

האישית בלבד אבל אני לא מוצא שום סיבה אחרת לחזור באופן פתאומי לנגן על גיטרה שלא ניגנת עליה 20 שנה ויותר

אשמח אם תביא לנו את סיפורה של

הגיטרה הזו. זה מעניין אפילו אותי
(וכמובן, ציין מה המקור).

Pitudi

New member
אז אוקיי

לגבי הסטראט השחורה של חברנו גילמור. הגוף שלה משנות ה-60 והצוואר משנות ה-70. וכמו שאמרו מ-אי שפיות זמנית
הוא החליף את סט הפיק אפים ל-EMG שנתנו סאונד מצ'ואיסטי, עם יותר אווטפוט. אני מעדיף ללא ספק את הסאונד של הסטראט בלי הסט האקטיבי של EMG

Me n MySelf

New member
חחח מצטער תיקון נוסף לעצמי

הגיטרה של מרטין היא לא D35 אלא D28 וזהו זה תיקון אחרון וודאי ותוספת קטנה ששכחתי לציין הוא גם משתמש (בעיקר בהופעות) בגיטרות של OVATION בגלל שיש להם תיבה ענקית בדרך כלל והן נותנות צליל מאוד מלא שקל להגביר בשטח

dondons

New member
תיקנת את עצמך הרבה...

וגם הגבת לגבי רשומות של עצמך...:) :) אבל שטויות....קבל שוב תיקונים... OVATION שומשה רק בתקופה שלא היו הגברות ראויות לגיטרות,(ע"י הפלוייד לפחות) OVATION הוא כלי מזעזע מבחינה אקוסטית כי רובו עשוי חומר פלאסטי היתרון שלה בעבר הרחוק הייתה מע' ההגברה שלה, לא תתפוס גיטריסט "רציני" וקנאי לסאונד שינגן על OVATION. D28 של מרטין זה מה שווטרס החזיק באיחוד. גילמור לא הקליט עם גיטרה CUSTOM זולת ה BILL LEWIS (סחטין על השם)שהיא גיטרה עם OUTPUT רצחני ו SCALE ארוך כמו שציינת שאיפשר לו לדוגמא את הסולו ב MONEY כמו שלא התאפשר באיחוד. כבר צויין פה עם מה הוא הקליט את הDIVISION BALL שזו STRAT עם EMG. לגבי ה START השחורה מהאיחוד, אני מאמין שזה היה גם שיקולים של סאונד אותנתי (בבקשה אל תשאל מה זה) :) וגם LOOK של תקופה הגיטרה הספציפית הזאת עברה שינויים רבים כמו שצויין כבר וגם החלפות של NECK. LAP TOP STELL אתה יכול לשמוע בסולו (באולפן) רק ב DIVISION BELL בקטע האחרון! מה עוד שכחתי......??? :)

חברה...

אני די סבור שהוא משתמש בטרמולו רגיל ולא בפלויד... ההבדל הוא שטרמלו מוריד את הטון בצורה קלה ונחמה וזה מן מוט קטן שמחובר איפה שהמיתרים 'מתחילים', ובעצם מוריד מהם את המתיחות וגורם לאפקט הזה. פלויד רוז זה שהטרמולו יכול גם לעלות למעלה ולהגביר את המתיחות של המיתרים ולהעלות את הטונים, מה שאומר שזו התעללות ברוב הגיטרות, אבל בשביל פלויד רוז בונים את הגיטרה במיוחד שלא 'תישבר' לעוצמת המתיחה. אפשר למצוא את זה במטאל ודברים שכאלה שכן זה סתם נשמע כמו התלהבות של איזה מטאליסט, אני די בטוח שפינק פלויד לא משתמשים בפלויד רוז.

The Albatross

New member
יש לו אוסף שלם,

בטח בסביבות ה50 גיטרות. אם נתחיל לספור את כולם לא נסיים אף פעם.

למעלה