הגיעה התשובה מהקהילה שאלה לאמיר או למושב תודה

aviv1304

New member
הגיעה התשובה מהקהילה שאלה לאמיר או למושב תודה

בשעה טובה לאחר המתנה מאז חודש מרץ הגיעה תשובה מנומקת יש לציין מהקהילה שמזינה אותנו לביקור אם הפניה למייל לגבי הרשמה בטח מציינת שתהליך ההגירה יכול לקחת עד 12 חודשים כמו כן מבטיחה לעזור למצוא עבודה וכו וכו אשמח אם תוכלו לעזור בהמשך התהליך בעוד אינפורמציה ומידע הרי בלעדיך מושב לא היתי יודע אל תהליך מוניטובה בכלל תודה ומחכה לתשובה

tamir2006

New member
מזל טוב!!!

אתה יכול לפרט באיזה אופן קיבלתם את התשובה?? במייל?? בפקס? בדואר?...אני מכחה כבר למעלה משמונה חודשים לתשובה מהקהילה. מה כתבו לכם בתשובה?? האם אתה יכול לתת קצת יותר אינפורמציה? תודה

מזל טוב, זה סימן שקורות החיים והמכתב הנלווה

ששלחתם, היו כתובים היטב ומעידים על האיכות האנושית של המשפחה.ביקור נעים ומוצלח. יש אנשים ששלחו לפניכם ולא קיבלו שום תשובה. אני עוד לא שמעתי על תשובות שליליות, אבל מי שמקבל תשובה שלילית לא רץ כמובן לספר בפורום. יכול להיות שהתעלמות היא גם סוג של תשובה שלילית, זו התנהגות קנדית לא כל כך אהובה עלי אבל די נםוצה. הקנדים לא אוהבים להגיד לא, והם מצפים שתבין לבד.....אני לא יודע אם זה המקרה של מניטובה, אבל אולי. בל מקרה, אני מאחל לכם הצלחה בתהליך, וחיים טובים בוויניפג.

tamir2006

New member
למושבניק

זה לא סביר ש"איכות אנושית" תממד על פי נייר קורות חיים, או מכתב אחר כלשהו. ככה לא נהוג לא במחוזותינו ולא במחוזותיכם. אם כך הוא הדבר , וכך נוהגת הקהילה, אזי זה מצער לשמוע. לדעתי הבעיה כאן היא לא בעיה של התעלמות מנומסת, אלא יותר בעיה של סדר וארגון, שכנראה לא קיימים.יש אי בהירות לגבי התהליך שעוברים קורות החיים מהרגע שהם נקלטים בקהילה. בארגון מסודר שמכבד את עצמו, האיכות נמדדת בפרמטרים אחרים במקרה של הקהילה, הביקור של עשרה ימים, אמור, כביכול, למדוד את האיכות , ולא נייר קורות החיים.

כשאתה מגיש מועמדות לעבודה

מבקשים ממך בד"כ קורות חיים בשלב ראשון ורק אח"כ, אם אתה מתאים מזמינים לראיון. הרבה מועמדים לא מוזמנים לראיון על סמך קורות החיים שהם הסינון הראשוני. כשאנחנו מעריכים אנשים שמגישים מועמדות ללימודי תואר שני ודוקטורט אצלנו (אונ' טורונטו) אנחנו מסתכלים על מכתב המועמדות, המלצות, קורות חיים וגליון ציונים. ישנם מועמדים שנופלים בשלב הסינון הראשוני הזה. את האחרים אנחנו מזמנים לראיונות ורק מי שעובר אותם יתקבל לתוכנית שלנו. אם זה כך בקבלה לעבודה וללימודים מתקדמים מדוע שבמועמדות להגירה בסיוע הקהילה זה לא יהיה כך? ומדוע בכלל לבקש קורות חיים אם הביקור, כדבריך, הוא זה שאמור למדוד את האיכות ולא להזמין ישר את כולם לביקור? הרבה יותר הגיוני שקורות החיים משמשים כמסננת ראשונית שעל פיה מחליטים את מי להזמין לביקור ואת מי לא.

יש היגיון בדברך זה נשמע מאוד הגיוני, ולצערי

אתה צודק זה בטח לא לפי הגרלה או שהם עושים אנדנדינו אם המכתבים שהם מקבלים למי כן להשיב ולמי לא.

tamir2006

New member
יש היגיון תאורטית אבל לא כך בפועל

כל אחד יכול לרשום קורות חיים מרשימים ביותר. הרי זה לא עולה על הדעת שרק על בסיס " מי רשם מה ומי רשם איך" הם ייבחרו את הקורות חיים. מחר שכן שלי שכל חייו היה נתמך סעד יכול לרשום כאלה קורות חיים יפים ולעשות מעצמו דמות שכל אחד מאיתנו חולם עליה. לא נראה לי שאנשי הקהילה תמימים כל כך.

youvalss

New member
אני מעריך שהם כפופים לקריטרטיונים שונים

שמוכתבים ע"י הפורבינציה. זה לא שהקהילה קובעת לבד לגמרי מי מתאים ומי לא, אבל קורות החיים אמורים לתת להם רושם אם המועמד (ומשפחתו) עומדים בכלל בתנאי הסף. ולגבי זה שכל אחד יכול לכתוב קו"ח מדהימים, מן הסתם זה לא רלוונטי כי במהלך הביקור הדברים האלה נבדקים, והאחראים בקהילה עוברים על כל המסמכים. כך שמי שאפילו חושב "לשפץ" את קו"ח החיים שלו רק כדי לזכות בתשומת לב - שיחשוב פעמיים. זה עלול להוביל לתוצאה הפוכה לגמרי ממה שמצפים להשיג.

בדיוק

לשקר בקורות חיים זה מתכון לדחייה. הרי מבקשים ממך לספק אישורים על השכלה, נסיון עבודה וכו'. חשד לחוסר אמינות יכול לפעול כבומרנג.

מעניין מה הם מחפשים...

אנשים עם מקצועות היי-טק / אקדמאים או המקצוע משחק פה תפקיד משני לבחינת אישיות? מה הם המקצועות הנדרשים בוויניפג? תודה

tamir2006

New member
מה שהם מחפשים

זה תעלומה לא פתורה. לא נראה יש מישהו בפורום הזה שיודע להגיד שהוא/היא יודעים בוודאות מה הם מחפשים. ברור שהם מחפשים משהו, אבל זה לא לפרסום.

dannyk27

New member
הנרשימת המקצועות בביקוש

במניטובה. אגב היא נמצאת גם בקישורים. זה לא אומר כמובן שמי שמקצועו לא מופיע ברשימה יידחה ולהפך. כמו שכתבתי ישנם הרבה גורמים המשפעים על תגובת הקהילה.

שאלה מאוד חשובה ברשותך,האם גם

התקשרתם טלפונית או שרק שלחתם המכתב וקיבלתם תשובה,תודה מראש על התשובה ,והרבה הרבה מזל טוב והצלחה.

למעלה