הגיע אליי פנייה מעו"ד לשלם על צ'ק משנת 1999 ל

ירון61

New member
הגיע אליי פנייה מעו"ד לשלם על צ'ק משנת 1999 ל

שלום, הגיע אליי פנייה מעו"ד לשלם על צ'ק של 500 ₪ משנת 1999 (לפני 11 שנה) סכום של 4200 ₪. נזכרתי שבאותה שנה קניתי מספר רהיטים בכמות גדולה של צ'קים וחשבתי ששילמתי את כולם. לאחר שיחה עם העו"ד, הצלחתי להוריד את הסכום ל 3000 ₪ אך העו"ד דורש את התשלום באופן מיידי! (כמובן שכשאשלם אז אקח את הצ'ק המקורי שנמצא אצל העו"ד). הפחד שלי הוא שיצוצו עוד צ'קים מאותה קנייה שעשיתי ועל כל צ'ק אצטרך לשלם 3000 ₪ כי איני זוכר על כמה מהם שילמתי אך הייתי בטוח ששילמתי את כולם. העו"ד אמר שאין ברשותו עוד צ'ק שלי ואני חושב שהעסק שממנו קניתי כבר אינו קיים. אגב, ראיתי את הצ'ק. על חזית הצ'ק ראיתי שהוספתי בעבר את המילים "למוטב בלבד, לא סחיר", ואני רואה שהבנק הוסיף את המילה "מוגבל" (כי אולי הייתי מוגבל באותה תקופה – איני זוכר), אך בצידו השני של הצ'ק אני רואה שנוספה חתימה של העסק שקניתי ממנו בעבר וחתימה נוספת של עסק לגביית צ'קים. א. האם יש דרך להוריד את הסכום של 3000 ₪ שהעו"ד דורש באופן מיידי? אציין גם שלא קיבלתי מאז שנת 1999 שום מכתב או התראה (!) אלא זה נחת עליי עכשיו בהפתעה. ב. בנוסף, מה עושים כדי לא לשלם עוד 3000 ₪ על כל צ'ק שיצוץ מאותה קנייה? תודה מראש

anonymous27

New member
לא נראה לי שהוא יכול לגבות את הכסף

לאחר חצי שנה מהתאריך שכתוב על השיק לא ניתן לפדות אותו. אם השיק הוא למוטב בלבד לא סחיר על אחת כמה וכמה שרק בעל השיק יכול לפנות אליך אם בכלל. העו"ד פנה אליך בשם בעל השיק?

ירון61

New member
לגבי ההתיישנות

1. לגבי התיישנות, העו"ד טוען שהוא פתח תיק הוצל"פ בגלל הצ'ק בדיוק 7 שנים לאחר שנתתי את הצ'ק ( נתתי את הצ'ק ביוני 99 והם פתחו את התיק בהוצל"פ ביוני 2006) ולכן ההתיישנות לא תופסת, האם זה נכון? (בנוסף, אף אחד לא סיפר לי שנפתח תיק הוצל"פ...) 2. כשאמרתי לעו"ד שזה למוטב בלבד ושהם לא יכולים לגבות עבור המוטב את הצ'ק,אז הפקידה במשרד העו"ד אמרה שמאחר שהמוטב בלבד לא הצליח לגבות את הצ'ק אז הם עושים את הגבייה (הם לא פנו אליי בשם בעל הצ'ק)...האם היא צודקת או שלא?

anonymous27

New member
ראשית תבקש הוכחות לכך

שאכן נפתח תיק בזמן כפי שהם טוענים. גם אם התיק נפתח, עברו עוד כמה שנים שלא יצרו איתך קשר, שזה די מוזר, ויצטרכו גם לתת הסברים לכך. והם לא יכולים לגבות את השיק, אלא אם כן בעל השיק פנה לקבל את השירות שלהם, והעניק להם יפוי כח וכו...

למעלה