הגיע הזמן לעשות שינוי בחוקים של הספורט

yair_bar

New member
מנהל
הגיע הזמן לעשות שינוי בחוקים של הספורט

אין יותר דבר כזה לוחם לא מוכן להלחם ביריב שקובעים לו.

פשוט אין דבר כזה.

אתה לא מוכן ואתה אלוף? איבדת את החגורה.
אתה לא מוכן ואתה לא אלוף? איבדת את החוזה

זה התחיל בטח מאיזו שטות של שני חברים שביקשו לא להלחם אחד נגד השני והפך להיות שצריך להתחנן בפני לוחם שיסכים לקבל קרב כזה או אחר.

הארגון מארגן את הקרבות לפי שיקוליו. ללוחם זה לא נראה? להתראות

באמת, זה הפך להיות בדיחה לא מצחיקה

YardenBu

New member
מסכימה בכללי, אבל יש עם זה כמה בעיות

1. כדי שלוחם יסכים לוותר על הזכות לסרב לקרב הוא צריך לדעת שמי שקובע את הקרבות הוא בן אדם שפוי ולא דיינה וויט.
2. במילא כל לוחם יכול להגיד שהוא פצוע, אז זה לא יכול לעזור במקרה של ג'ונס למשל.

moriarty

New member
אין בעיה

פצוע קל (התאוששות קצרה יחסית) - דוחים את הקרב באירוע או שניים אם זה אלוף, או שמשיגים לוחם אחר אם זה לא אלוף.
פצוע קשה (התאוששות ארוכה (לסנר, GSP) - קובעים אלוף זמני.
בכל מקרה, מי שלא אלוף יאלץ להתמודד עם יריבים קלים יותר, ולרדת בדירוג של המחלקה אם הוא ממשיך לברוח מקרבות.

YardenBu

New member
אבל זה גם המצב הקיים

לדעתי הפתרון הריאלי הוא טורנירים. זה יכול לתקן כל כך הרבה דברים גרועים מבחינת קרבות ומצ'אפים ולוחמים שמתקדמים בזכות הפה שלהם. כמה מחלקות יש לגברים? לפחות 6? אפשר לעשות 3 מחזורים כשבכל תקופה יש 2 טורנירים חופפים של 2 מחלקות ובשאר הזמן יעשו את הקרבות שהקהל רוצה לראות או לקדם לוחמים שיכולים לייצג טוב את הארגונים.

yair_bar

New member
מנהל
מותק

1. כמו שאת תמיד מזכירה לי בבית - בעל המאה הוא בעל הדיעה. דיינה הוא הבוס ועושים את מה שהוא אומר גם אם זה נראה מוזר. כמו שאני עושה ספונג'ה בבית...
2. פציעה זה משהו שרופא מטעם ה UFC יכול לאבחן. אם מישהו פצוע אז הוא פצוע אבל זה לא היה המקרה כאן. אגב, איך באגרוף כמעט ואין ביטולים של הרגע האחרון בגלל פציעה או כמעט בכל ספורט לחימה אחר? אולי מחוייבות? כמה פעמים אלופים ולוחמים מובילים פרשו מטורניר גדול כמו אבו דאבי? מקרים מעטים למול הבית זונות שיש לאחרונה ב UFC

moriarty

New member
בטח שיש ביטולים של הרגע האחרון

כל הזמן.
ההבדל הוא שלוחמי MMA עובדים גם עם ברכיות ובעיטות, וגם עם נפילות לרצפה, וגם עם בריחים.
בנוסף, העבודה שלהם בחדר כושר חייבת להיות מקיפה ומגוונת הרבה יותר כדי להתאים לצרכים השונים.

YardenBu

New member

בקצב הזה לא יהיה לדיינה לא מאה ולא עשירייה. כמה זמן כבר מתלוננים פה בפורום שאין אירועים ואיך שהכל נהיה זבל? בסוף מישהו עם קצת כסף יקום ויעשה עם זה משהו. השם של הUFC לא יחזיק את הארגון לבד אם הוא ממשיך לא לרצות את הקהל.
לגבי פציעה אתה צודק. תשמור את ההודעה הזו, לא קורה לי הרבה שאני אומרת את זה ולא יוצא "אבל" אח"כ

אולי זו מחוייבות ואולי זו שחיקה, אל תשכח שזה ספורט מאוד תובעני וקיצוני פיזית. אנחנו אולי רגילים לראות לוחמים מקבלים פצצות לפנים וקמים כאילו כלום לא קרה, אבל הנזק הזה מצטבר ובסוף גם נלסון יקבל KO, וידיים שנשברו בעבר נשברות מהר יותר וכו'. עם כל הכבוד לאיגרוף (שאני לא כל כך צופה בו) אני לא חושבת שאחוז הפציעות בקרב MMA מתקרב לאחוז הפציעות בענפי ספורט אחרים. אולי זה גם קשור לכסף לטיפולים רפואיים וליווי רפואי טוב יותר.
אין על הספונג'ה בניחוח תפוזים שלך

moriarty

New member
הוא לא צודק

לוחם יכול להגיד שכואב לו הגב או שכואבות לו הברכיים, ומה יעשה הרופא? יגיד לו להילחם? בעידן של תביעות רשלנות רפואית במליונים? ברור שזה לא הגיוני, ההצעה לא מציאותית.

YardenBu

New member
אין בעיה, כואב משהו - אפשר לעשות צילומים,

מיפויים, כל מה שצריך בהנחה ולא מדובר על יומיים לפני קרב. יש להם גם תיק רפואי לראות אם מדובר בבעיה ידועה. אפשר גם לקנוס לוחם שבסוף יתברר שאין לו כלום והוא סתם רצה לברוח. בסופו של דבר מי שירצה להתחמק מקרב יעשה את זה, גם אם בדרך לכלוב הוא יעשה כאילו הוא עיקם רגל ולא יכול להילחם, הרעיון הוא שאם לוחמים סתם רוצים להבריז שידעו שיש פרוצדורה לזה. זה נשמע קצת מוגזם גם לי כשאני כותבת את זה וברור שצריך להפעיל פה הרבה שיקול דעת, אבל אולי זו דרך למנוע מלוחמים לבחור קרבות.
ולגבי רופאים שיקחו אחריות, יש הרבה כאלו, קח לדוגמא את הרופאים הצבאיים שגם יכולים לחטוף תביעות אישיות במקרים של נזק ובכל זאת לא שמים על חיילים אלא אם יש להם שבר פתוח.

moriarty

New member
על רופאים צבאיים חלים כללים אחרים

ואף אחד לא יטרח לתבוע אותם כשאפשר לתבוע את הצבא.
הנקודה היא כמו שאת כותבת - לא כל דבר אפשר לאבחן, ואם לוחם רוצה לחמוק מקרב הוא יכול.

YardenBu

New member
מסכימה שמי שרוצה יתחמק, אי אפשר להכריח אנשים

להילחם, אבל אני כן חושבת שאפשר לגרום לזה להיות מאוד לא כדאי אם לא מדובר בפציעה אמיתית או אם סתם לא בא להם על יריב מסויים.

yair_bar

New member
מנהל
הוא כן צודק!

עשה לי טובה, אל תכניס לה רעיונות לראש ואל תערער על הסמכות הזוגית שלי.

אפשר להכריז שמי שפצוע לא נלחם חצי שנה. לא יביימו יותר פציעות

moriarty

New member
זה הכי גרוע

מה התועלת בזה? לפעמים יש פציעות שחולפות לחלוטין כעבור שבוע/חודש/ שלושה חודשים. למה דווקא חצי שנה?
אז תוכל להציע ליצור "מחירון" של פציעות, שמסדיר את משך ההשעיה עבור כל פציעה, אבל אתה לא רואה שזה הופך לכאב ראש?
הגישה של דיינה היא שמי שלא רוצה להילחם, לא חייב. הוא מעולם לא הכריח מישהו להילחם. הוא כן יודע לתגמל ולתמרץ את הלוחמים שרוצים ומבקשים ובאים להילחם עם כל הלב, אבל הוא מעולם לא הכריח איש להילחם.

yair_bar

New member
מנהל
זה פוגע נורא באוהדים ובעיקר באינטילגנציה שלהם

כמה פעמים לוחמים "נפצעים" כדי לברוח מקרב?

אוהדים מצפים לקרבות. החילופים האלה מכניסים חוסר שקט ובלגאן ותחושה של חוסר רצינות.

הוא כן צריך לחייב לוחמים להלחם אם הוא רוצה להחזיק ארגון ספורטיבי עם דירוג שיש לו משמעות כלשהי.

אם אלוף לא ירצה להלחם נגד מי שמאיים עליו ודיינה לא יכריח - לאן זה יוביל בדיוק?

לוחם צריך להלחם מול מי שהארגון אומר לו ובתנאי שאותו ירב עומד בקריטריונים המקובלים - לא גדול ממנו בקבוצת המשקל, לא נתפס חיובי על סמים וכו'

moriarty

New member
אפשר להזכיר בהקשר הזה

את ההתחמקות של טיטו אורטיז מקרב מול צ'אק לידל במשך שנים. במצב הוגן, צ'אק לידל היה מקבל הזדמנות הרבה יותר מוקדם, והיה האלוף הדומיננטי ביותר בכל הזמנים, ואילו טיטו אורטיז היה נדחק לאחור.

yair_bar

New member
מנהל
זו עוד דוגמא שמייצגת תופעה לא ראויה

אין דבר כזה שעולם שאלוף בוחר את היריבים שלו. זה מזכיר לי קצת את פיודור.

אלוף נלחם נגד מי שהארגון אומר לו להלחם.

זהו. לא מעניין למי האלוף חושב שמגיע או מה המניעים.

הדבר היחיד שלגיטימי זה לא להסכים להלחם נגד מחליף בהתרעה קצרה של מס' ימים. אפשר להגיד שבמקרה הזה הוא מסכים אבל מבקש לקבוע מועד חדש.

אבל זה צריך להיות נכון כלפי כל מחליף ובלי קשר להערכת הסיכוי שלו לנצח או הסגנון של המחליף

magtgol

New member
חייב להבין משהו.לא בגוג לי...

מג בג ויגדנה בו- אתם לא אמוגים להיות זוג?אז למה אתם לא מעלים את ההתלבטויות בבית וסוגגים עניין?למה הפוגום צגיך לקחת חלק בזה?
תסביגו לי איך אתם עושים את זה בבקשה. יאיג כותב, את עומדת לידו. אחג כך את כותבת והוא עומד לידך. מעניין.
אגב, גאיתי פגסומת של פאגטנג- "אוגאנג' משפחה".מסמסים בלי הגבלה.בלי לעגב את הפוגום.
ולשימושכם, ציגפתי קישוג לאתג של סטאג.יש שם אחלה מאווגגי תקגה איכותיים ובמחיגים ססגוניים. אפשר לאפלסט שם אחלה דבגים ומאוד דקוגטיביים.
על מאווגג כזה את יכולה להיתלות אחגי קגב ביחד עם סייבוג וגוי נלסון. הם עמידים.

http://www.star.co.il/

ועוד קישוג לאתג של גולידג, בכל נושא ההתלבטויות

http://www.hamartzim.co.il/martzim.php?id=208&gclid=CKrl5IPIh7ICFUVTfAodQTYA0w

ושיהיה גם סופג נני.יאללה, על הדגך

http://www.hamartzim.co.il/martzim.php?id=151&gclid=CJuY0qLIh7ICFYcKfAodGE8ARA

בבגכה,
טגולוויסטו (לוויסטו הטגול)

אני רואה את הבעיה בצורה קצת שונה ממך..

הבעיה היא לא בזה שלוחמים לא רוצים להלחם ביריבים שקובעים להם, הבעיה היא שקובעים להם יריבים משיקולים לא ספורטיבים וללא כל הליך מקובל!
זה לא קשה לסדר את זה בפורמט של טורניר ובמידה וישנם 2 לוחמים שלא רוצים להפגש (מאותו מחנה או ווטאבר) אז שלא ירשמו לאותו טורניר או שישובצו אוטומטית בבתים נפרדים שהדרך היחידה שלהם להפגש היא רק בגמר ורק על כל הקופה!
ככה היה בפרייד ותראה איזה אושר היה לנו..

היום בבלטור ההליך מאוד מסודר והגיוני והלוואי ובUFC יאמצו את הפורמט שלהם.
הבעיה שדיינה וויט החולה שליטה הזה לא מוכן לדבר כזה שיקח לו קצת מהשליטה המוחלטת בשיבוץ הקרבות והשליטה בארגון/ספורט.
אמרתי כבר פעמים רבות בעבר שהתפקיד של ג'ו סילבה הוא התפקיד הכי מיותר בספורט ובכלל הוא כמו מריונטה שכל תפקידה הוא לשמור על כוחו של דיינה בשיבוץ הקרבות שלדעתו יכניסו הכי הרבה
לארגון.

לתת ללסנר קרב אליפות אחרי קרב וחצי, פרשת קימבו, סונן מקבל 2 הזדמנויות כמעט ברצף ועוד מוצע לו קרב מול ג'ונס בלי שנלחם קרב 1 במחלקה, כל הרימאצ'ים בLW, פייבר וההזדמנויות הבלתי נגמרות, קוטור שנלחם יותר קרבות אליפות מקרבות רגילים וכו' וכו'..
משהו מאוד מסריח בהתנהלות של הארגון הזה ויש הרגשה שהאוהדים מתחילים להתעורר..

yair_bar

New member
מנהל
חייבים להתייחס לממד הכספי

לא כל קרב מעניין הוא קרב מכניס כספית.

כל עוד בראש הארגון עומד דיינה וויט, הוא קובע מתוך מכלול השיקולים.

אתה כלוחם חותם חוזה מול הארגון וצריך למלא אחר ההסכם לפי התנאים שמחליט הארגון.

לא טוב לך? לך לארגונים האחרים.

זה יביא פתרון לכל הבעיות שבכללן אי רצון להתחרות מול חברים.

אגב, דיינה מעודד את כל הלוחמים לעשות רעש גם ברשתו החברתיות.

הרי כל אחד יכול לכתוב ולפרסם. אין כאן בלעדיות לצ'ייל סונן למשל.

moriarty

New member
אבל לא כל אחד מעניין

אני רואה למשל את מה שכותב ביג קאנטרי, מאז שהוא עשה את הטריק של ההתחייבות לרדת ל-LHW אם הוא מקבל 50,000 לייקים. האיש מעניין בצורה מתונה, אבל הוא ממש לא צ'ייל סונן.
GSP למשל, אחד הפופולריים ביותר שקיימים ב-MMA, כותב דברים משעממים וספורטיביים כמו "איזה מחנה אימונים נהדר", או "אני מודה לכל האוהדים על התמיכה בי".

למעלה