הגיע הזמן לפתוח מחדש את הנושא הזה

EverMan

New member
תלמד אתה מקס.

מפ"ם הייתה ימינה ממפא"י מבחינה מדינית. ושתיהן היו ניציות מאוד. האמינו באי החזרת שטחים ובאי פשרה טריטוריאלית. להזכירך - תוכנית בולטימור לא עברה בועידת מפא"י. ומפ"ם בכלל האמינה בא"י השלימה.

Red Star

New member
אתה מדבר על לפני 1966!

תזכור שאחדות העבודה - שהייתה תמיד ניצית מאוד מאוד - הייתה לפני 1966 או 1965 חלק ממפ"ם ואחרי כן חלק ממפלגת העבודה.

EverMan

New member
כן.

גם השומר הצעיר היה מאוד ניצי עד שלב דיי מאוחר. השמו"צ דגל ב"א"י השלימה" במשך זמן לא מועט. והוא התנגד לתוכנית החלוקה להזכירך. רק פועלי ציון שמאל נראה לי היו יוניים יחסית במפ"ם.

זה סותר

כלכלת שמאל מבוססת על שוויון מלא... משיניות ימין שוללת שוויון מלא ממיעוטים. כלכלת שמאל נוגדת מדיניות ימין. קיים כזה דבר מדיניות שמאל כלכלת ימין (כמו שינוי או המרכז, או אפילו המפלגה הדמוקרטית בארה"ב... למרות שמאז הניו דיל המפלגה הדמוקרטית של ארה"ב לא כל כך קפיטליסטית) שזה עוד הגיוני וקיים... אך מדיניות ימין וכלכלת שמאל זה סותר ביותר.

טעות שלי! כתבתי שמאל במקום

הכלכלה של מפלגת העבודה הרי שהשמאל בשלטון העבודה קובעת את המדיניות הכלכלית .

EverMan

New member
סוציאליסטית היא בטוח לא.

אבל פרו-חברתית , סוציאלית - כן.

shay or eli

New member
ממש

בייגה שוחט, ברק ופרס והאידאולוגיה התאצ'ריסטית שלהם, הם פרט שולי בחיי המפלגה

Red Star

New member
../images/Emo31.gif

אני צריך להזכיר לך שהפגם היחיד שמצא בייגה שוחט בתכניתו של נתניהו הוא שהיא מתבצעת יותר מדי מהר? נו באמת. העבודה באה מאותו מקום כמו ביבי, הם רק קצת יותר מתונים. זה הכל.

shay or eli

New member
עם כל הכבוד

אני רואה בבייגה שוחט מייצג של מפלגת העבודה הרבה יותר מיו"ר סניף של נוער העבודה. ושוחט הוא ממש לא אישיות מוקצה במפלגה. גם פרס וברק לא.

EverMan

New member
עם ברק ופרס אין לי בעיה

גדולה כמו שיש לי עם בייגה שוחט. וכן , העבודה שברה ימינה בממשלת רבין מבחינה כלכלית. אני עדיין רואה אותה בתור האופציה הכי נורמלית למפלגה סוציאל-דמוקרטית גדולה בישראל.

Red Star

New member
אני לא חושב שזה מציאותי

לא נראה לי שבעשר שנים הקרובות תהיה מפלגה סוציאל-דמוקרטית גדולה בישראל. הדרך היחידה שבה זה יתאפשר היא בעזרת תנועת שטח שתלמד אנשים כלכלה ביקורתית ומדעי המדינה באופן ביקורתי וכיו"ב ותשנע אנשים רבים לאמץ עמדות סוציאל-דמוקרטיות ותפיסת-עולם סוציאליסטית (אפילו מה שנקרא "תודעה מעמדית") ותניע אותם לפעול בהתאם לכך. בלי גידול משמעותי במספר האנשים בישראל שהינם באמת סוציאליסטים-דמוקרטים או סוציאל-דמוקרטים לא תהיה מפלגה גדולה באף אחד מזרמים אלו. ממשלה סוציאל-דמוקרטית לעומת זאת יכולה להתקיים בזכות הסכמים קואליציוניים שיכילו עקרונות-מדיניות סוציאליסטיים בהשפעת מפלגות סוציאליסטיות קטנות שיהיו חלק מהקואליציה.

Azazel

New member
אני חושב שמייחסים חשיבות גדולה מידי

לידע במאבקים פוליטיים. זה גם גורם לשמאל ליפול המון. צריך לדבר אל הרגש יותר. (לא, גם אני לא אוהב את זה, אבל С'est la vie! )

למעלה