הגירה לאוסטרליה

altman1512

New member
הגירה לאוסטרליה

שלום לכולם.
חדשה בפורום.
אני ובעלי שוקלים הגירה לאוסטרליהת בהקשר לזה יש לי שלוש שאלות.
1. כולם מדברים על סידני ומלבורן, פחות שומעת על מעבר לבריסבן. יש סיבה מיוחדת לזה? חוץ מהעובדה שבערים גדולות יש קהילות יהודים גדולות יותר. לפי מה שהבנתי מזג האוויר נוח יותר בבריסבן וזאת עיר מספיק גדולה כדי גם שם למצוא עבודה. מה דעתכם?
2. שאלה שניה קצת יותר סובייקטיבית. ברור שכולנו מקווים למצוא עבודה מהר, לפחות שבן זוג אחד ימצא מהר, אבל זה לא משהו שאפשר לסמוך עליו במאה אחוז, לכן אם משהו יכול לתת איזהשהי הערכה, אפילו גסה כמה עולים חיים באוסטרליה למשפחה בת 4 נפשות, נניח לחצי שנה? כלומר אם לשאול יותר מדויק, אם כמה כסף צריך להגיע על מנת להיות יחסית רגועים בהתחלה?
3. שאלה אחרונה נוגעת למגורים. כל הזמן מדברים על שכירויות כאלה ואחרות אבל מה לגבי רכישת בית? האם זה בכלל אפשרי? אחרי כמה זמן? ואם איזה משכורת שנתית זה יכול להפוך למציאות? או כמו בארה"ב רוב החיים מבלים בשכירות?
תודה על העזרה

ANZ1

New member
הגירה

1. מי זה כולם ?
בריסבן היא עיר ענקית לפי כל קנה מידה
ואחת היעדים הכי עיקרים להגירה
מזג אויר יותר נח ? נח מאיפה ולמי ?
מבחינתי זה המקום עם מזג האויר הכי לא נח שיש
תגורו איפה שנראה לכם
2. עלות מחייה בבריסבן
http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Australia&city=Brisbane
3. ברור שזה אפשרי לקנות בית
אוסטרליה מדינה חופשית וקפיטליסטית
אם יש לך את הכסף, ישמחו למכור לך
אי אפשר לענות על השאלה של כמה זמן
תלוי כמה תרויחו ותלוי מה תרצו לקנות
אין מחיר לבית כמו שאין מחיר לבית בישראל

את השאלה הכי חשובה אתם בכלל לא שואלים
אם אתם יכולים להגר

altman1512

New member
אתה קצת תוקפני

אם אתה לא אוהב את השאלות שלי, אתה לא מחוייב להנות להן, אני לא מבינה את סיבת התוקפנות שלך. השאלות הן מאוד כלליות, אני בסך הכול רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים, הן לא חייבות להיות מדויקות בכלל כי ברור לי ששאלות מהסוג שאני שאלתי לא יכולות לקבל מענה מדויק כי יש המון משתנים.
התשובות שלך לא עוזרות בכלל כי הן לא מביאות את חוות הדעת שלך אלה רק עצבים ואני לא מצליחה להבין למה.

ANZ1

New member
תוקפן ?

מי שמחפש להיות כמו כל הישראלים
נשאר בישראל
או מקסימום עובר ללוס אנגלס או ברלין

וכן לשאול כמה עולה מילקי או שכירות דירה לפני שיש לכם בכלל מושג אם אתם יכולים להגר, זה להפוך את סדר השאלות.
עלות מחייה במקום מסוים זה הדבר הכי פחות חשוב למהגר
מי שמהגר בגלל עלויות הוא לא חכם, גם לא לברלין.
כי ליד ההוצאות יש הכנסות.
לפני שמישהו יידע כמה הוא ירויח לא רלוונטי כמה הוא יוציא
אם אתם לא תמצאו עבודה זה בכלל לא משנה וגם הפוך, אם תרויחו הרבה זה אותו הדבר.

altman1512

New member
אתה רק מוכיח את מה שאמרתי קודם!

מי נתן לך את הזכות להחליט מי חכם ומי לא?!
כל אחד מחליט בשביל עצמו מה הסדר הנכון של הדברים עבורו ועבור משפחתו.
לגבי שאלות בסיסיות כמו האם אני יכולה להגר אני לא אשאל אותך אלה אתייעץ עם עורכי דין וסוכנים. לעומת זאת אף עורך דין או סוכן לא יוכל להגיד לי מה עלות המחייה באוסטרליה, הרבה יותר שימושי לשאול אנשים שחיים במדינה, חשבתי שהפורום הזה בדיוק בשביל זה.
וכן נראה לי חכם לדעת עם כמה כסף צריך להגיע על מנת לא לחשוב האם יהיה לי כסף להאכיל את הילדים מחר! אתה טוען שקודם צריך לדעת האם בכלל אנו יכול3583ים להגר, אבל אני טוענת שמכיוון שמדובר בהוצאה די גדולה המעבר עצמו ופרק זמן ראשון במדינה גם צורך לא מעט כסף ואתה אחראי לא רק על עצמך אלה על עוד נפשות, לפני שמתחילים את כל הבלגן עם המעבר צריך לראות בפועל שזה מציאותי עבורך מבחינת ההוצאה הכספית.
ובאופן כללי זה שאני חושבת שונה ממך לא הופך אותי לטיפשה, אחת הסיבות שבגללן אנו רוצים לעזוב את הארץ נובעת מחוסר תרבות, סובלנות, נימוס וזכות לדעה שונה בישראל. ואתה לקחת את כל אלה והעברת אותם למדינה אחרת ועכשיו אתה מחנך אותי מה הסדר הנכון של הדברים? כנראה שאם אתה בעל אופי מסוים, שום מדינה לא תשנה אותך.

ANZ1

New member
את רק מוכיחה את מה שאמרתי

מי שמהגר בגלל סיבות כלכליות ימצא את עצמו בישראל חזרה תוך שנתיים.
90 אחוז מהמהגרים מישראל יירדו ברמת החיים ולא יעלו.
הרבה דברים אחרים יעלו, אבל רמת החיים שלך תרד, ואפילו משמעותית בשנתיים הראשונות.

guyguy2003

New member
אני גר בבריסביין

ומי שרוצה לחיות טוב עובר לבריסביין :) אחלה עיר ומזג האויר חם יותר מבסידני ומלבורן, שזה נהדר בחורף (20 מעלות ביום בד"כ עם שמיים כחולים) וחם מאוד בקיץ (אבל לא כמו בישראל, הטמפרטורות יותר גבוהות לפעמים אבל הלחות פחות מעיקה). מציע להגיע לפחות עם לפחות 30000 דולר למשפחה. השכירות לבית באיזור טוב תעלה לפחות 400 דולר לשבוע. תוסיפי אוכל רכב סביר (המחיר זול משמעותית מבארץ ועדיין זה לפחות כמה אלפים למכונית יד שניה במצב טוב) הוצאות ראשוניות וכו'.. לגבי עבודה זה תלוי בתחום.

MickeyMouse10

New member
זו קביעה מעניינת

שאני מדבר עם אנשים בסידני על קווינסלנד, הם עונים בתשובה קצרה מאוד - לא!
פשוט כי הרמה של האנשים (בלי להעליב את הישראלים האריסטוקרטים) לא משהו :)
&nbsp
עכשיו ברצינות יש לך 2 אופציות או להגיע לסידני או להגיע למלבורן, אם את בדרך לקווינסלנד קחי בחשבון שאת בערך מגיעה מתל אביב לבאר שבע, ועוברת להתיישב בבאר שבע.

guyguy2003

New member
זה ממש לא נכון

ואגב.. דווקא הישראלים היותר מוצלחים ונחמדים מגיעים לבריסביין :) (ואני לא מדבר עלי
) תמיד הישראלים שם היו מאוד איכותיים ויש שם קהילה אולי קטנה אבל האנשים מקסימים ויש גם צעירים (סטודנטים וכו') וגם בוגרים יותר בעיקר משפחות צעירות, גם כאלו שהיגרו וגם כאלו שעושים תארים מתקדמים. בריסביין עיר נהדרת, הרבה יותר נקיה מסידני אנשים יותר אדיבים (בוודאי יותר מבסידני) ויש הרבה אפשרויות. הדיור גם זול משמעותית יותר וזה חשוב מאוד. אפשר לגור בשכונה טובה (עם אנשים טובים) ולא בשכונה גרועה בסידני או מלבורן.
&nbsp

אמנון כ

New member
בקצרה...

1. בריסבן היא עיר קטנה יותר מסידני / מלבורן וזה אומר גם פחות מהגרים באופן כללי ואחוז גבוה הרבה יותר של אוסטרלים "לבנים" מהזן הישן. יש בכך יתרונות וחסרונות אבל בשורה התחתונה כנראה שמהגרים טריים יתקשו קצת יותר להתאקלם בבריסביין אל מול ערים אחרות. עם זאת לא מדובר על עיירה קטנה ונידחת וכל מה שכתבתי כאן הוא על סמך התרשמות של כמה ביקורים קצרים ולא על חיים של ממש שם. אני בטוח שיהיו כמה שגרים בבריסביין שאולי לא יסכימו עם מה שכתבתי (אני בסידני).
&nbsp
2. הרבה כסף תמיד עוזר. כמה? שאלה טובה. חיפוש מתקדם בפורום אחר קבצי אקסל יעלה חישובים שנעשו כאן בעבר עם פירוט מדויק. אני מכיר אנשים שבהם הבעל (שהיה במקרים הספציפיים האלו בעל הסיכוי הגבוה יותר לעבודה מכניסה) הגיע קודם למצוא עבודה ורק אחר כך שאר המשפחה הגיעה. זה לא מתאים לכל אחד ולא פשוט כלל, אבל זו אופציה ששווה לשקול.
&nbsp
3. אל תחשבו על רכישת בית לפני שתהיה לכם אזרחות או לפחות תושבות קבע ולפחות שנתיים באוסטרליה. לוקח המון זמן להבין מי נגד מי, איפה טוב להשקיע וכיצד השוק פה פועל. בינתיים תסתדרו בשכירות.
&nbsp
בהצלחה

altman1512

New member
תודה רבה ועוד שאלה

תודה על התשובה המפורטת ויש לי עוד שאלה.
בהקשר למה שכתבת על 5933רכישת דירה, אני חושבת שלא הסברתי את עצמי כראוי. ברור לי שאף בן אדם שפוי לא יקנה דירה במדינה זרה שהוא רק עכשיו הגיע אליה ולא מכיר שום דבר.
השאלה שלי היא יותר כללית למעשה. העניין הוא שבארץ המצב הוא כזה שאם אתה לא מקבל ירושה או עזרה מסיבית מההורים לצורך המקדמה, זוג צעיר פשוט לא יכול בשום דרך לקנות דירה. אז השאלה שלי היא למעשה אם
משפחה מרוויחה משכורת ממוצאת, האם אחרי פרק זמן של כמה שנים יש אפשרות לרכוש דירה (לא ארמון כמובן)?

אמנון כ

New member
נדל"ן

אפשרי בהחלט. אנחנו עשינו זאת בעצמנו אחרי כמה שנים כאן. לא צריך 40%-50% משווי הנכס כמו בישראל, מספיק 20% ואפשר אפילו פחות (אבל אז צריך ביטוח משכנתא שעולה לא מעט כסף). אני מכיר משפחה שלפני כמה שנים ועם משכורת אחת של בערך $60K שנתית בשנה קנו נכס ראשון בסידני. זה לא יהיה קל היום כי המחירים זינקו בשנים האחרונות, אבל זה בהחלט אפשרי אם חיים בצורה מחושבת וכמובן אם המשכורת קרובה יותר ל- $100K...

altman1512

New member
בדיוק מה שחיפשתי לדעת

תודה רבה אמנון.
בקושי רב הצלחנו לקנות דירה בארץ ועכשיו אנו שוקלים לעזוב הכול ולהתחיל מאפס באוסטרליה, זה מאוד מנחם לדעת שהחלום שלנו לבית משלנו יוכל להתגשם עם עבודה קשה גם באוסטרליה.
הפירוט שלך מאוד עוזר. אם הבנתי נכון מכל מה שקראתי, 282אם שני בני הזוג עובדים להגיע ל- 100 אלף בשנה זה לא מטורף ובהחלט מציאותי?

tolkien7

New member
תלוי איזה עבודה קשה ,בקניון לא ,בבניין כן .בit כן אינסטלטור

רשיון אוסטרלי כן . וכך הלאה .תלוי במה תעבדו. רוב רובן של המקצועות צריכים תעודות מקצועיות בתחומם .

אמנון כ

New member
100K בשנה

זו משכורת בהחלט ריאלית במגוון מקצועות. אולי לא כמשכורת ראשונית, ובאמת לא אם עוסקים במכירות בקניון או משהו כזה, אבל אני חושב שרוב האנשים שאני מכיר, כולל מהגרים, מרוויחים סכום קרוב לזה ורבים מרוויחים הרבה יותר. אני מדבר על משכורת אחת, לא שתיים. יש באוסטרליה קטע כזה שנשים לרוב לא עובדות, לפחות לא במשרה מלאה. זה עניין לפוסט אחר...
&nbsp
המשכורת הממוצעת בשנה שעברה הייתה אם אני זוכר נכון קרוב ל- 73K$ למשרה מלאה.

אמנון כ

New member
הבהרה לגבי נשים עובדות

לא בדקתי את הסטטיסטיקות ואולי זה לא "רוב" אלא רק "הרבה". וגם מדובר על נשים עם ילדים קטנים. כשהילדים כולם בגיל בית ספר הרבה חוזרים לעבודה, לפחות חלקית. בכל מקרה זה התחושה שלי לגבי הסביבה הקרובה אלי. יש עדיין לא מעט נשים במשרות מלאות, אבל מחירי הגנים ההיסטרים פה (מעל למאה דולר לילד ליום) הופכים את זה ללא כדאי לכל מי שאין לה משרה מכניסה במיוחד.

altman1512

New member
נשים עובדות

חייבת לציין שהמחשבה על השקעה בבית, ילדים ובעל מאוד קורצת לי. בכל המדינות הנורמליות בהחלט ניתן לחיות על משכורת של אחד מההורים והשני יכול להקדיש יותר זמן לחינוך של הילדים. בדרך כלל זה הבעל שעובד והאישה משקיעה בבית, למרות שלפעמים קורה להפך. אבל מה שחשוב זה שישנה בכלל אפשרות כזאת. בארץ זה פשוט בלתי אפשרי, לא רק שאני עובדת משרה מלאה, אני גם עושה מלא שעות נוספות על מנת להביא הביתה עוד קצת כסף, מה שלא עוזר בכלל כי עדין קשה לנו לסגור את החודש.

efroch99

New member
על איזה מדינות נורמאליות את מדברת בדיוק?

לדעתי זאת אשליה שאוהבים לפמפם. כבר לא מציאותי במיוחד בשום מקום בכולם, אלא לפלח מסוים מאוד של משרות.
אוסטרליה היא לא הגירה כלכלית אטרקטיבית לישראלים לדעתי - יוקר המחיה גבוה מאוד. גם המשכורות גבוהות יותר, אבל אל תחשבי שאתם באים לחיים קלים משמעותית יותר מאשר בארץ.

ANZ1

New member
אל תפריעי לה עם עובדות

בשלב הראשון של הגירה
אנשים רוצים לחשוב שהם עוזבים מקום נוראי
ובאים לגן עדן
את הנפילה למציאות מגלים בשנה הראשונה
שהמחירים בשמיים בכל מקום
ושהם כבר לא מקומיים שמכירים את החוקים וההתנהגויות
הם מהגרים, חדשים, בלי קשרים, בלי הבנה של התרבות
בלי שפת אם, בלי משפחה תומכת שאפשר לקרוא להורים לבייבי סיטר
או סתם לקחת מהם את המכונית.
ושמראש יש ירידה דרסטית במיקום שלהם בהיררכיה החברתית
ושהמקומיים רואים בהם מה שהישראלים רואים ברוסים ואתיופים.
ואז תבוא הנפילה
ומה שיגרום להם להשאר או לעזוב זה הסיבות האמיתיות לעזיבה
מי שעזב את ישראל לשפר כלכלית את מצבויחזור לישראל עם הזנב בן הרגליים
אבל לא משנה מה את או מישהו אחר יגיד,הם לא יקשיבו

למעלה