הגירה לאוסטרליה

altman1512

New member
הבנתי

תודה על התשובה המפורטת קודם כל.
שאלה אישית - את מצטער שהירת או לא? נדמה לי שראיתי באיזה מקום בפורום שאתה גר בניו זילנד או שאני מתבלבלת?
הבנתי את הנושא הכלכלי, בהחלט סיבה למחשבה ובעלי כבר קרא את כל מה שכתבת ואנחנו נשקול הכול.
השאלה שלי גם לגבי דברים אחרים, לא כלכליים. מה לעשות לגבי נושא הביטחון? הטילים שנופלים על הראש, החיילים שנהרגים, בצוק איתן 72 ילדים צעירים. מה לגבי מס הכנסה , מע"מ, קיצוצים במשרדי רווחה וחינוך כי צריך לממן את המלחמות ותקציב הביטחון ומלחמות יש לנו בממצוע פעם בשנתיים, הפעם היה הפרש של שנה וחצי בין עמוד ענן לצוק איתן. מה עם 40 תלמידים בכיתה ואלימות נוראית בבתי הספר! לי נולד אחיין לפני חודשים, אתה יודע מה הדבר הראשון שחשבתי - הנה גדל עוד חייל קרבי. אנחנו עכשיו בשבוע חופש סוכות, אני ובעלי יצאנו לקנות משהו, הצפיפות, הלכלוך והרעש פשוט בלתי נסבלים!
תגיד לי אתה מה דעתך על כל אלו?
&nbsp

ANZ1

New member
הגירה

אני ממש לא מצטער
מצד שני, גם לא היה לי רע בישראל
הסיבה העיקרית להגר היא כדי שהילדים שלך יחיו במדינה יותר נורמלית
וזאת דעתי
לדעתי לגור במדינה שבאופן קבוע יש מלחמות וטילים זה לא נורמלי ובכלל לא חשוב יוקר המחייה.
לדעתי יותר חשוב לגור במדינה בטוחה, ליברלית , חופשית ושלא יגידו לי מה לאכול , מתי ועם מי
כן, אני בניו זילנד, וכאן, לפחות באוקלנד המחירים בשמיים גם הם, יותר זולים מבאוסטרליה מצד שני גם המשכורות יותר נמוכות.
לפחות כל העניין של הרושם והכסף הוא הרבה פחות חשוב.
וכן, מי שרוצה איכות חיים ובתים בזול יכול למצוא אותם בניו זילנד, אלא אם הוא מחפש היי טק ויהודים ואז הוא ישאר באוקלנד היקרה.
אבל, בכל מקרה, קחו בחשבון שהגירה זה תהליך ארוך, יקר וכואב, בדיוק כמו שרבים מהרוסים שהיגרו מרוסיה בעיקר מתגעגעים לרוסיה.
זה מה שעושים כדי שהילדים יחיו במקום יותר נורמלי

דעתי בקצרה:

אם אתם מחפשים לעלות ברמת החיים - אוסטרליה היא מבחינתכם הימור. אולי יצליח לכם ואולי לא.
לעומת זאת, אם אתם מחפשים לעלות באיכות החיים, וחשים שבישראל קשה לכם לנשום, אוסטרליה יכולה להיות מבחינתכם אופציה ריאלית. נשמע שאתם מבינים שלא יהיה לכם קל בשלבים הראשונים, וזו הבנה חשובה מאד שתעזור לכם לאורך כל הדרך.
בהצלחה.
&nbsp

Brisbane group

New member
הי אנחנו מבריסביין

קודם כל ברוכים הבאים לאן שתחליטו, אנחנו גרים בבריסבין ועברנו לאחר כמה שנים טובות במלבורןלא קראתי את כל השירשורים אבל מניסיוני בריסביין והסביבה די שונה מבחינת עלות שכירות ורכישת מגורים ממלבורן או סידני. אנחנו רכשנו יופי של ביית עם מקדמה של פחות מ30k ובמלבורן לא ממש ניתן לעשות דבר כזה ולדוגמה ויש גם הטבות לרכישת בית ראשון שבו לא משלמים מס רכישה וביול הטבה שיכולה להגיע גם ל 20k חיסכון בהון הראשוני.אני מניחה שהסיבה שבריסבין פחות בכותרות זה כי יש כאן פחות אנשים והקהילה די קטנה ומבוזרת. ממליצה לחבור לפייסבוק לקבוצות כמו brisrael או jewish mothers group כדי להכיר אנשים ולחוש מה הולך פה.מבחינת תעסוקה העיר מספיק גדולה מונה כשני מיליון איש שזה כמו כל גוש דן בערך אבל תלוי מה המיקצוע או הנישה הספציפית שבה אתם מתעסקים.

למעלה