הגירה לאוסטרליה

נוקי30

New member
תודה רבה


לפי מה שראיתי, אם מגיעים תחת 402 באפיק מחקרי זה נותן לבן זוג ויזת עבודה בלתי מוגבלת (ב-2 האפיקים האחרים, זה באמת מוגבל בשעות). הבעיה עם הויזה הנ"ל שהיא לשנה ואז צריך להאריך מחדש(ולשלם שוב).
השאלה אם האוניברסיטה אכן תהיה מוכנה לתת sponsorhip ומי מחליט אם זה 457 או 402.
שאלה נוספת: מהם מקורות המימון לפוסט? צריך להגיש גראנטים או שזה כמו עבודה? (או לקוות שבדיוק יש גראנט שיכול לממן אותי)?
 

Caput femoris

New member
ממה שאני מכיר, אוניברסיטאות מוציאות 457 בסיטונאות

ולוקח כמה שבועות להוציא את הויזה. נבצר מבינתי איזה יתרון יש ב 402 אבל בכל אוניברסיטה אמורה להיות מחלקה (או לפחות איזו פקידה) שמטפלת בזה. ממש לא מסובך. ספציפית לגבי USyd אני יכול להגיד שמקובל לתת ספונסרשיפ ל 457 לשנתיים (בקלות) ואחרי שנתיים אפשר לבקש (אבל לא בהכרח לקבל) ספונסרשיפ ל 186.
הבעיה כאן, וזה מתחבר לשאלה שלך על המימון, היא שעד שאת לא PR את לא יכולה להגיש בקשה לשום גראנט או fellowship רציני, כך שאם את לא כוכבת על עם איזה נייצ׳ר-שניים על הקת את צפויה לעבוד כמה שנים על גראנטים של מישהו אחר (כמו 99% מהפוסדוקטורנטים הזרים
). משרות מהסוג הזה מתפרסמות לאורך כל השנה אבל הרבה מהן מתפרסמות בין דצמבר למרץ, שזו התקופה המיידית לאחר פרסום תוצאות הגראנטים של NHMRC.
החדשות הטובות מבחינתך היא שחוקרים מאוד אוהבים פוסטדוקים (וגם דוקטורנטים) מחו״ל ולישראלים יש מוניטין טוב, קצת בטיב המדע ובעיקר בנכונותם להיות עבדים. אם הייתי במצבך הייתי מתחיל ליצור קשר עם חוקרים בתחום שלך ותחומים חופפים ולהביע עניין. חשוב לזכור שפוסטדוק הוא נכס יקר והשאלה הכמעט-יחידה שחוקרים ישאלו את עצמם היא כמה תפוקה הם ישיגו ממך, ואולי קצת מה את יכולה לייבא (שיטות וכו׳) ממקומות אחרים אל תוך המעבדה שלהם.
 

TumbiUmbi

New member
אפשר גם להגיש ישירות ל 186 בלי המעבר דרך 457

עם חוזה של שנתיים ומעלה (עשוי להשתנות בתחילת יולי).
http://www.immi.gov.au/visas/pages/186.aspx
Direct Entry stream

ולמשרות אקדמאיות יש אופציה לפטור מהוכחת מקצוע (עשוי להשתנות בתחילת יולי).
http://www.comlaw.gov.au/Details/F2012L01283
CLASSES OF PERSONS (EXEMPT FROM THE SKILL CRITERIA)
" Academics who have applied for a visa under the Regulations to occupy a position as nominated by a university in Australia. An academic is a person to be employed at an Academic Level of A, B, C, D or E as a University Tutor (ANZSCO: 242112), University Lecturer (ANZSCO: 242111) or Faculty Head (ANZSCO: 134411)."

האתגר יהיה למצוא מי שיתן לך חוזה לתקופה כזאת בלי להכיר אותך. אבל תמיד אפשר להסביר מהם היתרונות (גישה לגרנטים וכד') ולקוות שיהיה להם תקציב.

בכל מקרה, תקראו ותוודאו שהמידע עדכני ורלוונטי אליכם או תשתמשו בסוכן מוסמך אם יש לכם ספקות.

בהצלחה.
 

Caput femoris

New member
ניסינו לעשות את הקומבינה הזו לאחרונה

עם פוסטדוק חדש. למרבית הצער דווקא האוניברסיטה חסמה את זה. הובהר לנו שהם מאוד מאוד מאוד לא אוהבים (יענו לא ממש יאפשרו) את הרעיון של ללכת ישר על 186 בלי להתייבש כמה שנים על 457 לפני זה.
 

TumbiUmbi

New member
זאת עוד אפשרות, לא קומבינה, הכל לפי הספר

אבל כמו שאתה אומר, יש מקומות שלא ירצו לעשות את זה.
זה לא ממש ברור למה (נפלאות הן דרכי ה HR של האוניברסיטאות), כי להבנתי, ההתחייבויות של המעסיק על 457 הן הרבה יותר גדולות מ 186 וכמו שציינת בעצמך, יש יותר אופציות לגראנטים וכד'. ככל הנראה הם מפחדים שהפוסט-דוקטורנטים לא ישארו עד סוף החוזה. בכל מקרה, אולי לה יהיה יותר מזל עם אוניברסיטה אחרת.
 

TumbiUmbi

New member


מסכים, אבל כמו שהם כותבים בעצמם (אחלה מידע יש שם, באמת), מה שחשוב להגירה, זאת הכוונה (האמיתית) להעסיק מישהו לשנתיים, זאת לא התחייבות (ואולי כדאי שזאת תהיה, אבל זה דיון אחר) בניגוד לויזות אחרות, מה שנותן אפשרות לפטר מישהו/י אם הוא/היא לא קשורים למציאות. חבל שה HR קובעים את החוקים ולא מי שבעצם עובד עם אנשי המחקר ויכול לקבל רפרנס מספיק טוב עליהם כדי לדעת אם שווה להם לתת חוזה של שנתיים וכד'.

לדעתי, בסוף היום, עדיף להם (HR) חוזה אחד לשנתיים+ על 186 לעומת כמה חוזים של שנה על 457. מה עוד שזה עושה את החיים של המועמד (ובאופן עקיף גם שלהם, כי צריך לעבור בין הויזות, אם וכאשר) הרבה יותר קלים. אבל לך תבין.
 
למעלה