הגירה לקנדה

• פותח הנושא luda4
  • פורסם בתאריך

luda4

New member
הגירה לקנדה

שלום רב אנחנו המשפחה בני30 ו33 +2 ילדים בגיל 6 ו10 שנים, רוצים לעבור לקנדה . אני בעלת מקצוע כבר 12 שנים בהנהלת חשבונות +חשבת שכר בכירה ועוד שנה1 עובדת כיועצת מס. בעלי עובד כמחסנאי בבית החולים כבר 12 שנה ורוצה להוציא רשיון על אוטובוס. שאלתי: האם אני אוכל להסתדר ולעבוד לפי המקצוע שלי בקנדה ומה התנאים לקבלת רשיון ליועצת מס בקנדה כמה זמן הלימודים ואיפה ?האם בעלי יוכל להסתדר ולעבוד כנהג אוטובוס ? איזה מקצוע דרוש בקנדה לגברים? על איזו תוכנית תמליצו לי לההגירה לקנדה. להתייחסותכם החיובית אודה!!! בכבוד רב luda

Astroo

New member
במסלול הפדרלי אין לכם הרבה סיכוי

אחד מכם חייב לפחות תעודת הנדסאי או תואר אקדמי כדי להגיע לסף הנקודות המינימלי.

amirshuval

New member
לא הייתי פוסל כל כך מהר

איך הגעת למסקנה שאין להם סיכוי בפדראלי?היא לא אמרה כלום לגבי השכלה פורמלית/אנגלית/אולי קרוב בקנדה?כל מה שאני יודע זה שעל גיל וניסיון תעסוקתי יש לה כבר 31 נקודות. לודה יכולה למלא את טופס הערכת הסיכויים שלי ואז נדע יותר טוב אם יש או אין סיכוי.

Astroo

New member
בשיטת הדדוקציה

הגעתי למסקנה שלשניהם אין תואר אקדמי או תעודת הנדסאי. לא ניתן להשלים 20 נקודות של השכלה ע"י קרובי משפחה בקנדה. אם טעיתי לגבי היעדר ההשכלה, אני מתנצל.

amirshuval

New member
תואר אקדמי או תעודת הנדסאי?

מאיפה צץ עניין ההנדסאי?כל דיפלומה של שנתיים ממכללה נותנת לך 20 נקודות.אלא אם כן לזה אתה קורא תואר אקדמי.תואר אצלי זה DEGREE לא DIPLOMA

Astroo

New member
בדיוק לזה התכוונתי

תואר אקדמי או תעודה דו-שנתית (בארץ זה רק הנדסאי או אחות מוסמכת ללא תואר)

amirshuval

New member
אוקיי הבנתי אבל לפי

מה שראיתי און ליין כבר לא חסרות מכללות בארץ שמלמדות רפואה אלטרנטיבית,למשל,בתוכניות תעודה דו-שנתיות.

margogo

New member
שאלת הבהרה

יש לי השכלת אחות מוסמכת ללא תואר, בעקרון זה לימודים תלת-שנתיים, אבל מכיוןן שקיבלתי את התעודה דרך הצבא, אז הלימודים היו שנתיים וחצי (פשוט לא היו לנו חופשים, אבל כל הקורסים שצריך יש...). בנוסף, יש לי תואר ראשון 4 שנתי בתחום אחר. סה"כ שנות לימוד 12+3+4, לאיזו קטגוריה של השכלה אני מתאימה? תודה

margogo

New member
אז עבור לימודי תעודה ניקוד יותר גבוה

מאשר לתואר ראשון??? לימודי תעודה = דיפלומה? לפי המבחן של 67 נקודות, אני אמורה לבחור אופציה של Obtained a three-year diploma, trade certificate or apprenticeship (other than university) and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies למרות שבה כלל לא מוזכרת השכלת אוניברסיטה? תודה

sasha888

New member
כבר היה בפורום. הנה התשובה.

מי שלמד בתדמור או בקורדון בלו טבחות בקורס של 3 שנות לימוד, מקבל יותר נקודות מאקדמאי עם BSC בהנדסת טילים של 16 שנות לימוד. למה? ככה. זהו. ה Bsc מקבל 20 נקודות למרות ה 16 שנות לימוד כי רק 14 מוכרות (כמו של הנדסאי), והטבח מקבל 22 נקודות. זה מה יש.

sarma

New member
שימי לב- ההשכלה הגבוהה ביותר קובעת.

אם את בוחרת להשתמש באופצית דיפלומה תלת שנתית ו15 שנות לימוד, אסור לך להזכיר שיש לך תואר ראשון, אחרת תקבלי רק 20 נקודות ולא משנה כמה שנות לימוד יש לך. רק תבדקי שלא יעשו לך בעיות עם 14 וחצי ולא 15 שנות לימוד. בהצלחה.

בסעיף מה עשיתי מגיל 18 מוכרחים לציין את

תקופת הלימודים, ואני לא בטוח שמותר להעלים את התואר האקדמי, אבל אני מניח שאפשר לצרף מכתב נילווה לגבי ולדרוש בכרה בניקוד של הדיפלומה המקצועית, נראה מה יגיד אמיר בסוגייה.

sarma

New member
הייתי בדיוק באותו מצב-

יש לי תעודה תלת שנתית של אחות מוסמכת וגם תואר ראשון. שלחתי e-mail לשגרירות, קיבלתי תשובה שאקבל רק 20 נקודות.

margogo

New member
יש לברר על סוגיית 14.5 שנות לימוד בשגרירות?

לגבי מילוי טפסים - את פשוט, העלמת את התקופה שבה למדת לתואר???? לי פשוט יווצר חלון ריק של 4 שנים - לא לימודים ולא עבודה......, אז מה עשיתי 4 שנים???? תודה רבה על ההתייחסות

sarma

New member
אצלי המצב היה אחר-

אני למדתי 10 שנים בבית ספר ברוסיה (לא 12 כמו בישראל), 3 שנים בבית ספר לאחיות, שנה קורס על בסיסי ועוד שנתיים השלמה לתואר ראשון. לא יכולתי "להעלים" תואר ולהשאיר רק את תעודת אחות כי לא היה מתקיים תנאי של 15 שנות לימוד (עקב 10 שנות לימוד בבית ספר). הגשתי את כל התעודות כמו שהן וקיבלתי 20 נקודות בסעיף ההשכלה. זה נראה אירוני, אבל במקרה של אחיות שלמדו 3 שנים ואחר כך השלימו לתואר או שיש להן תואר ראשון אחר, הוא משפיע לרעה בעניין צבירת ניקוד. היו שמועות על אנשים שהעלימו תואר, אך אני אישית לא ממליצה לעשות את זה כי תצתרכי להגיש טופס מביטוח לאומי כהוכחה לנסיון תעסוקתי ובו מפורטות גם תקופות לימוד, לפחות אצלי תקופת לימודים באוניברסיטה מופיעה בטופס.

margogo

New member
עוד שאלה...

בזמן הלימודים עבדתי כאחות בבי"ח במשרה מאוד נמוכה ושילמתי ביטוח לאומי מהמשכורת. אבל בשל שיעור משרה נמוך המשכורות מאוד עלובות היו ו בהחלט צצה השאלה "מה עוד עשיתי בתקופה הזו"....או שאצלך את גם עבדת בזמן השלמת התואר ועדיין בטופס של ביטוח לאומי היה כתוב שלמדת? לאחר מה שסיפרת עליך, אני נזכרתי שיש לי בעצם 11 שנות לימוד כי כשעלינו לישראל הקפיצו אותי כיתה - כיתה ה' במקום ד'. סיימתי באותו גיל עם שאר התלמידים כי ברוסיה הלכתי ללמוד יותר מאוחר. אני בטח אצטרך להביא תעודות בי"הס מרוסיה ומהארץ או שרק תעודת בגרות ישראלית? אני רואה שזה יותר מסובך ממה שחשבתי.... תודה רבה! :)

amirshuval

New member
הקפצת כיתה לא משנה

אם יש לך בגרות ישראלית, אז זה כל מה שאת צריכה להראות מבחינת יסודי/תיכון.ולפי מה שאמרת סיימת לימודי אחות כתכנית תלת-שנתית(שסיימת בשנתיים וחצי) ובאופן נפרד השלמת תואר ראשון בתחום אחר.יש לך 22 נקודות על השכלה.יהיו לך בכל מקרה מספיק שנות לימוד בין אם סיימת 11,10 או 12 עד סוף התיכון.

למעלה