הגירה לקנדה

TrigATUSA

New member
דירה באותו גודל

בבניין מטופח ברחוב שקט ובשכונה שקטה אבל מרכזית
קומה 10 ומעלה
&nbsp
מה, אין דירות כאלה בתל אביב?
וכמה עולה בהן שכירות?

במרכז תל אביב אין בכלל קומה 10 ומעלה.

הבנייה שם נמוכה. אני לא יודעת על איזה אזור אתה מדבר, כאמור. ולגבי הגודל - שכר דירה לא לינארי ביחס לגודל - הוא תלוי מאוד גם במספר חדרים. דירה עם שני חדרים יכולה להיות זולה יותר מדירה קטנה יותר עם שלושה חדרים, וכו׳. אני לא יודעת מה המחיר של דירת 2 חדרים להשכרה בתל אביב, וגם לא מכירה מישהו שגר אי פעם בדירה כזאת. גם כשגרתי עם שותפים היו לפחות שלושה חדרים. יכול להיות שבתל אביב פשוט יוסיפו חדרים כדי להעלות את דמי השכירות, וכי אין כל כך ביקוש לדירות שני חדרים. לא יודעת. כאמור, קשה לי להשוות את שכר הדירה שלך למשהו שבכלל לא ידוע לי שקיים בתל אביב.
אולי אתה לא מדבר על מרכז תל אביב? לא יודעת על מה אתה מדבר.

נראה שטריג צודק

חיפשתי משהו דומה לנתונים שיש לו רק שלא מדובר במרכז ת"א (בן-גוריון, דיזנגוף) אלא פארק צמרת. שם יש בניינים רבי קומות וזו שכונה יוקרתית (כנראה שבת"א שכונה מטופחת עם שומר וכו' נחשב יוקרה) ומטופחת ויחסית מרכזית
דירת 3 חדרים בשטח של 65 מ"ר להשכרה תעלה 6500 ש"ח לא כולל חשבונות. וזו הדירה הכי זולה
http://www.madlan.co.il/local/תל אביב יפו/פארק צמרת

קודם כל, כתבתי שיש מקומות לא במרכז

אבל אי אפשר להשוות כי לא מדובר באותו דבר - זו שכונת יוקרה בעיר שאינה בנויה כך, בעוד בונקובר במרכז זה סטנדרטי, כי היא בנויה אחרת - ולכן מבחינת היצע וביקוש אין מה להשוות. דבר שני, הוא מדבר על שני חדרים ואלה שלושה חדרים - וכמו שאמרתי מספר החדרים משפיע על המחיר, והשטח הוא לא הפקטור הקריטי.
אני מופתעת, אגב, לטובה מהמחיר. אם הייתי צריכה לנחש הייתי מנחשת משהו גבוה יותר.

TrigATUSA

New member
את באמת מפצלת שערות

יש שם ברשימה 2.5 חדרים שזה בהחלט מקביל למה שיש לי
רק שהשכירות שלי ב 40% יותר נמוכה
וזה שאפשר למצוא כזה דבר רק בשכונת "יוקרה" בישראל לגמרי מוכיח את הטענה שלי שאיכות החיים בקנדה גבוהה בכמה דרגות
&nbsp
הטיעון שלך הוא אבסורדי:
אי אפשר להראות שהמחייה בוונקובר יותר זולה כי המגורים בוונקובר הם באיכות כל כך גבוהה שאין כזה דבר בישראל, ולכן אין למה להשוות
&nbsp
אז אוקיי, אני מנסח מחדש - גם המחייה יותר זולה וגם רמת החיים יותר גבוהה

אולי יפתיע אותך לשמוע שיש לא מעט אנשים

שלא מעוניינים לגור בגורד שחקים עם שומר - במיוחד לא אם יש להם משפחה, ומעדיפים לגור בבניין קטן של שתיים-שלוש-ארבע קומות עם גינה. אני מתארת לעצמי שהרעיון מזעזע אותך, ושאתה חושב שמורת המגורים שלך היא פסגת השאיפות של אנשים, אבל היא לא.
ספציפית, הדאונטאון של ונקובר גם סופר מכוער בעיניי, גם אם הוא לא מלוכלך.
בקיצור, אתה רוצה להשוות מחירים של דברים שלא קיימים? לך על זה. אם זה מה שנראה לך הגיוני, אני לא אפריע לך.

TrigATUSA

New member
יופי וכיעור בעיני המסתכל

ובכל מקרה את שמה בפה שלי משהו שלא אמרתי
&nbsp
לא ניסיתי לטעון מה עדיף ומה לא, אלא רק שפרופילים רבים של מגורים (כולל דירות למגורים במרכזי ערים) יותר זולים בקנדה, משמעותית
&nbsp
מהיום אמרי: המחייה בקנדה יקרה יותר אולי לאנשים מסויימים וזולה יותר להרבה מאוד אנשים אחרים
&nbsp
לא הצלחת להביא טיעון אחד רלבנטי שנוגד את זה, חוץ מלהפוך ליותר ויותר חמוצה
&nbsp
ואגב, מאוד מאוד מוזר לי שאת מנסה לטעון שבית פרטי בוונקובר יקר יותר מבית פרטי בתל אביב לקנייה (או שכירות של בית כזה), אבל כאמור אין לי ידע בנושא ואני לא מתכוון לבלות זמן בחקירה.... את כמובן מוזמנת להביא דוגמאות רלבנטיות

כן כתבת שזו איכות גבוהה יותר, אבל לא משנה.

כל מה שאני אומרת הוא שמחיר השכירות שלך, והניסיון להשוות אותו לשכירות של דירה כזו במרכז תל אביב הור פשוט חסר כל משמעות, כי הבנייה בתל אביב שונה. אפשר להשוות דיר שלושה חדרים או דירת ארבעה חדרים במרכז תל אביב לדירה כזאת בונקובר - כי בשני המקומות יש דירות רבות כאלה, ולכן ההשוואה סבירה. אבל כמו שאני לא מבקשת ממך להשוות את המחיר של דירה בתל אביב על שפת חוף עם חול ים אמיתי ולא אבנים קטנות ומעצבנות שנקראות חול לדירה כזאת בונקובר, כי פשוט אין כזה חוף שם, לא סביר לבקש שכירות של דירה "כמו שלך" במרכז תל אביב.

TrigATUSA

New member
יש דירות 2 חדרים ו 2.5 חדרים בתל אביב

עובדה, פעם גרתי בכזו, והשכירות בהן גבוהה יותר בתל אביב מבוונקובר
ונראה לי שגם אם תשווי דירות 3 חדרים מתל אביב לוונקובר הן זולות יותר בוונקובר

אגב, גם אני גרתי בדירת שני חדרים בתל אביב "פעם"

שכר הדירה היה 600 דולר (אמריקני) בערך. לא שזה ממש רלבנטי כי לא היה שומר או קומות גבוהות וכי אנחנו מדברים על עכשיו. לא יודעת איפה גרת ומתי או מה אתה מנסה להגיד בכל הדיון המוזר הזה.

TrigATUSA

New member
את מעייפת

ומכיוון שנדמה לך שאפשר לשכור דירה בתל אביב ב 600 (ולא פי 3-4), אז באמת לדיון הזה אין טעם

TrigATUSA

New member
בעיתוי מושלם זה עלה לי בפיד בלינקד אין עכשיו

TrigATUSA

New member
לא יודע אם אתה עונה לי

אבל אם כן, ההשוואה של חולון היא לערי הלווין של וונקובר: COQUITLAM PORT COQUITLAM וכדומה, ולדעתי גם שם שכר הדירה נמוך מזה של חולון לדירות פחות או יותר מקבילות

למעלה