הגמל האדום בעלייה

Eyal Hershtik

New member
הגמל האדום בעלייה ../images/Emo35.gif

לא לא אל תיבהלו לא עשינו את הסינגל בעלייה אך הסיפור של טיול השבת הפעם מתחיל דווקא מהסוף מהקטע שסיימנו את סינגל הגמל האדום- החלק הטוב של הטיול: הכוונה היא לעלייה בכביש ממצדה לערד - איזו עלייה, איזה כיף ,איזה שלווה ,20 ק"מ של מאמץ, 20 ק"מ של מחשבות ,20 ק"מ של לא להישבר ולפרוש. את הטיול התחלנו בבוקר ב-9:30 (שאנטי... שאנטי) עם הגרעין הקשה שכלל 8 אנשים ,ועם הדרכה מעולה של גלעד , ירדנו בשביל הירוק והתחברנו לסינגל האדום (הגמל האדום) שהוביל אותנו עד למרגלות מצדה - עם הרבה עצירות באמצע,קטעים טכניים די קשים אך הנופים הנופים ..... שווה את הכל ! הגענו למצדה בסביבות 15:00 הסתכלנו סביב , מעלה יאיר למולנו (מפחיד מפחיד)ואז הגיעה ההחלטה: אנחנו הולכים לטפס עד לערד. התחלנו לטפס ,היה מעולה וכשהגענו לרכבים אז כבר כל ערד ידעה על כך. הכי מעניין בכל העלייה הזו היה לראות את מבטיהם של כל אותם נוסעים ברכבים שעקפו אותנו שהסתכלו עלינו כרופאים הבודקים האם הבן אדם שמולם עדיין בחיים
בשעה 17:00 כבר היינו ליד הרכבים , מאושרים ועם סיפוק אדיר והופ קפצנו ישר לאיזו סטקייה למלא את כוחותינו מחדש ..... את התמונות ואת תמונת המשקה האיזוטוני החדש לבית הרשטיק יעלה יוסי בהמשך...... אייל

Eyal Hershtik

New member
וכמובן.....

קבוצת השאנטי מודה מקרב לב לגלעד על הובלה מצוינת ועל כיף אדיר שחווינו אתמול .... כמובן שלכל מדריך יש גם חסרונות - אז גלעד אם תהיה מעוניין באיזו הדרכה טכנית קצרה אל תהסס לפנות אליי

S h u g i

New member
וככה זה התחיל ..

יש כאלה שלוגמים איזוסטאר כדי להחזיר מלחים וסוכרים ויש כאלה ששנאפס עוזר להם ברכיבות טכניות משחרר מחסומים ועוזר לשחרר איזה דרופ ..שלא הספקתי לצלם ..

shl17

New member
אם אתה רואה

את מעלה יאיר ממצדה וואלה עיני רנטגן!!!

giladz

New member
איל כדאי שתדע

מעלה יאיר הוא סיפור אחר. מסלול הרבה יותר קצר. לגרסתי מתחילים באותו מסלול.סינגל ירוק לנחל יעלים, ואם אתה זוכר את העליה הראשונה ביציאה מהנחל. מוותרים עליה.(כבר רעיון טוב) וממשיכים בנחל יעלים עוד 5 קילומטר עד שמחברים לשביל הירוק(4X4 ) שהביא אותנו לכביש רק כ10 קילומטר דרומה. שם מתחילה הירידה של מעלה יאיר שמביאה אותך למלונות . מעלה יאיר לא מומלץ בשבת עקב תנועת הגיפים הרבה. ובכלל צריך להיזהר שם מרכבים. יש לי חבר שסיים את הרכיבה בתוך טויוטה הילקס שלקחה אותו לבית חולים. החברה רק העבירו אותו למושב האחורי כי הוא נכנס דרך השימשה הקידמית, ותאמין או לא הוא גם שילם על הנזק. גלעד

alonaski

New member
מהההההה?????????? אתה רציני?

הוא שילם להם על הנזק כי נכנס להם בשימשה?!?!?!!?
אני מקווה שהם שילמו לו חזרה על הנזק הגופני והקסדה היפה שהתרסקה ויצאה בטח מכלל שימוש....

giladz

New member
לא הוא שילם להם

מה שקרה זה שהם בנו מדרגות כדי שהם יוכלו לטפס משהו, הוא הגיע מאוד מהר וראה את הרכב עומד כזהוא באויר מעל. ההמשך ידוע. גלעד

alonaski

New member
המממ... אז ממה שהבנתי ממך...

עפ"י החוק הרוכב יצא אשם מהסיבה הפשוטה שהרכב שלהם היה חנוי! כלומר - עמד במקום והאשמה של הרוכב היא
שהוא הגיע מהר מדי וכנראה איבד את השליטה על ה"רכב" שלו... מעניין אם ניתן להסתכל על זה אחרת , גם - על פי החוק...

giladz

New member
איבד שליטה זה מענין

הוא ראה את הרכב שלהם בפעם הראשונה כשהוא באויר קופץ קפל קרקע. הוא זרק את האופנים למטה מתחת להילקס ונחת בתוך הרכב. הם לא בסדר שהם חסמו את הדרך אבל מצד שני הוא הגיע לשם מהר בצורה עיוורת ולכן זו אשמתו כניראה. גלעד

alonaski

New member
צודק! ../images/Emo150.gif ../images/Emo45.gif הייתי עושה אותו

הדבר בדיוק במקרה כזה!!! ממהרת להסיט את האופנים ולשלוח אותם למקום מבטחים (נאמר... מתחת לרכב מגן... או נותנת לחבר לצידי שיחזיק אותם רגע...) ואת עצמי - הייתי משליחה או מסתערת על הרכב המעצבן התקוע באמצע הדרך!!!
הכי טוב - על הרכב!!! הכי טוב - על החלון הקדמי שלו!!! והכי טוב - לסיים במנוחה במושב האחורי!!! - איפה שכל ילדי המשפחה ישובים עם הבמבות!...
(=ושאר הצ'ופרים מהבית...
) הגדיל לפתח את הרעיון ולעשות - חבר לרכיבה, בטיול במדבר יהודה... לא רחוק ממעלה יאיר... שזרק מתחתיו את האופניים ברגע משבר אחד... והסתער בזינוק צוקהרה מעל הכידון - על אבני הדרך ואדמת המדבר... תוך כשעה-שעה וחצי... הוא כבר נח לו על המושב האחורי של... מסוק פינוי של יחידת החילוץ של חי"א!...
כן כן!!! ככה בדיוק הייתי אני עושה!!!!

giladz

New member
לא יודע

אני לא הייתי ממהר לנחות על הרכב עם האופנים. ניראה לי דרך להיפצע יותר חזק. וכמו שנכתב הרכב היה ריק שני הקיבוצניקים היו עסוקים לבנות מדרגות. בתחילת השביל יש שלט שהוא לא עביר לרכב 4X4 . ולדעתי תיקון האופנים עלה הרבה יותר מהשמשה.

S h u g i

New member
זה לא בגלל עיני הרנטגן !!!

זה בגלל השנאפססססססס זה היה טיול שאנטי שנאפסי .. הנה הסבר לזה

shl17

New member
גם את נחל בן יאיר

לא נתן לראות מהסוללה הוא נמצא בכלל למטה אגב הרכיבה בו מאוד מהנה ,כמו לונה פארק עולים יורדים עולים יורדים

Eyal Hershtik

New member
הכביש הזה ....

לפי דעתי הרבה הרבה הרבה יותר בטוח מכל כביש שתמצא במרכז הארץ או צפונה , עוברת מכונית כל איזה 10 דקות וגם אז אתה פשוט יורד לך אל צידי הדרך לשוליים ....

alonaski

New member
כל הכבוד!!! ../images/Emo45.gif לא יאומן כי ידווש!

אפשר לקבל את שמות כל התותחים שעלו איתך לערד?... כמה זמן אגב לקחה לכם הרכיבה ממצדה לערד?... לא קפאתם מקור?...
לא ניסו לדרוס אותכם?... לא פיחדתם?!?!?!

yasigal

New member
אז נתחיל מהסוף..האוכל!!!!

הגענו שפוכים מעייפות למסעדת "מוזה" בערד: חסרים: פול, גילי וירון שנטשו קצת לפני הזמן

yasigal

New member
הממ..באוכל פגשנו גם את קרן וחבריה

שעשו את המסלול באופן קצת יותר קשה לפי דעתי.. הם התחילו בעליה את כביש מצדה-ערד ואז כשהם יותר "חמים" ירדו לשטח (צריך להגיד - "עלו" לשטח לפי סיכום הדיון אתמול בטיול). אוקיי..אז ככה מי שרוצה להקל על עצמו לפי דעתי צריך להתחיל את הטיול מהשטח מכיוון שאחרי עליה כזו, אתם לא רק "חמים", זה לא איזה חימום, אלא איבדתם אנרגיה מרובה ואז כשאתם מגיעים לשטח, דרושה הרבה יותר אנרגיה לרכיבה הטכנית הזו..אז זו הצעה שלי..אלא אם כן, אתם באמת תותחי-על ואתם רוצים לעשות מסלול יותר קשה...

yasigal

New member
ורוני ששותה משקה "איזוטוני"

הסוד של רוני הוא במשקה ה"איזוטוני" שרקח לנו אייל... בכלל לא מומלץ ברכיבה בה מאבדים נוזלים לשתות את המשקה האיזוטוני הזה.. אבל כנראה שזה הסוד של רוני - שפשוט כיכב ברכיבה הזו - חביב המורה

למעלה