הגנה על פטנט לפני פגישה עם משקיע/שותף

Glilon

New member
הגנה על פטנט לפני פגישה עם משקיע/שותף

הגשתי Provisional לא ע"י עו"ד אלא ע"י איש מקצוע בתחום בעל וותק ונסיון רב. קבעתי פגישה עם חברה הפועלת בתחום ההמצאה לבדוק את העיניין שלהם בשותפות או רכישת ההמצאה. האם עצם העובדה שיש לי Provisional ביד זו הגנה מספקת? האם מומלץ להציג את מסמכי הרישום בפגישה הראשונה? אילו עוד כלים יש לי על מנת לקבל הגנה מפני ייצור ההמצאה ע"י אותה חברה באופן עמצאי ללא שיתוף פעולה איתי? בברכת, שבוע טוב.

פטנט

שלום גלילון, ראשית, לפי החוק אסור למי שאינו עורך פטנטים מוסמך או עורך דין מוסמך לעסוק בפטנטים כלל (ואיסור זה כולל כמובן גם עריכת והגשת בקשות זמניות בארה"ב). איסור זה הוא עניין צרכני בראש ובראשונה ונועד להגן עליך, כממציא, מפני נוכלים ומפני רשלנות. בקשה זמנית (provisional) אינה מספקת הגנה המאפשרת תביעת הפרה, אלא רק שומרת תאריך וגם זה - אך ורק בתנאי שתוגש בקשה מלאה וששתי הבקשות יעמדו בתנאי הפסיקה (הכוונה היא בייחוד לפסקי דין new railhead ו- ksr). אמנם מבלי לראות את הבקשה שהוגשה אי אפשר לחוות דעה אמיתית, אך מאחר ובחרת שלא להיעזר בעורך פטנטים מוסמך - הייתי ממליץ להיזהר מאוד ולחשוף כמה שפחות. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

Glilon

New member
האם לאחר הרישום ניתן "לשפץ" את הבקשה ע"י עו"ד

האם עו"ד מטעמי יכול לבחון את הבקשה שהוגשה ולהכניס בה שינויים במידת הצורך ? האם צעד זה יכול לעזור לי בהגנה על ההמצאה? ובכלל שאלה כללית לגבי ה Provisional, הרי כל מטרתו (על פי הבנתי) לתת לממציא פתרון קול ומהיר להגשת בקשה לפטנט על מנת שיוכל למסחר את המצאתו במשך השנה הראשונה לפני שנכנסים להוצאות הכבדות של תהליך רישום פטנט יסודי. על פי מה שכתבת קודם "בקשה זמנית (provisional) אינה מספקת הגנה המאפשרת תביעת הפרה". אז מה הועילו צדיקים בתקנתם?

מדוע לפנות לעורך פטנטים

שלום גלילון, אחד הנושאים החשובים שבגינו חשוב מאוד לפנות למשרד עורכי פטנטים ועורכי דין הוא על מנת לקבל את הייעוץ המשפטי המסביר את המטרות, החסרונות והיתרונות של כל שלב בתהליך. ניכר כי לא קיבלת הסבר בנושא זה. לא ניתן לשנות בקשה זמנית מרגע שהוגשה (שים לב שבקשתך לא נרשמה, אלא רק הוגשה). ניתן להגיש בקשות זמניות נוספות או חלופיות על מנת לכסות חומר נוסף. אתה מוזמן לקרוא את המאמר הבא. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

Glilon

New member
נותר לי לקוות שאני עומד להיפגש עם חברה הגונה

שלא תנסה בדרך חוקית לנפנף אותי ולפתח את הרעיון בעצמה..... כי אני לא רואה עצמי משקיע סכומי עתק ברישום מלא של הרעיון לפני שיש משקיע. זאת לאחר שהשקעתי סכום לא מבוטל בתכנון אב טיפוס ושירטוטים טכניים של ההמצאה.

למעלה