הגנה על רעיון מבריק

הגנה על רעיון מבריק

אני עובד בחברת הי טק בתור איש שיווק. תוך כדי עבודתי שם,עליתי על רעיון לפיתוח מוצר מבריק שיכול לגרום לשינוי מהפכני בתרבות הצריכה. מי שבעצם יכול לפתח את המוצר,זאת חברת ההי טק שאני עובד בה או מין הסתם כל חברה דומה אחרת. איך עליי להגן על רעיוני לפני שאני בא ומדבר עם המנכ'ל על פיתוח הרעיון וישומו למוצר ? תודה לעונים

רעיון

שלום דולפין יבשה, לא על כל רעיון אפשר להגן. במידה והרעיון נופל לקטגורית הפטנטים, מומלץ להגיש בקשה לרישום פטנט בטרם פונים לגופים כלשהם. אולם במקרה כזה יש לבחון האם המצאתך אכן שייכת לך (המצאת שירות). במידה והרעיון אינו כשיר לרישום כפטנט, יש לבחון דרכים חלופיות כגון מדגמים, זכויות יוצרים וכדומה. אפשרות נוספת, אם כי הרבה פחות מומלצת היא באמצעות הסכם סודיות, וכפי שכתבתי פעמים רבות בפורום מדובר בכלי חלש. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

gideonb

New member
הסכם עבודה

יש תלות בין תרבות אירוגנית של החברה והתיחסותה לעובדיה, אני מכיר חברות זרות שיש רישום פטנטים משותף של החברה והממציא שהוא עובד החברה. נושא של הסכם עבודה, מה שאני מעלה זה בעייתי גם לאכיפה מטעם המעסיק, אבל צריך להיזהר, יש חוזי העבודה המחייבים את העובדים להציג רעיונות שקשורים לתחום עיסוקיה של החברה לחברה.

יש התייחסות מסודרת בחוק הפטנטים לעניין

המצאת שירות ולכן הסכם העבודה אינו המקום היחיד שיש לבדוק בו. אמנם פה ושם ישנם גופים עסקיים אשר מקלים על העובדים, אולם רוב החברות במשק (גם הישראלי וגם מחוץ לישראל) מעדיפים לקבל את הזכויות על ההמצאה. למעביד לרוב קל יותר להוכיח שההמציא עבד בחברה בעת ההמצאה וכי העניין קשור לעיסוקו בחברה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה