הגנה עצמית

Tonjin

New member
מה שתגיד בן-אדם..

בוא ננסה שוב, לאט... "אי אפשר להגיע לרמת ישום ברחוב בכמה חודשים בודדים, לא משנה כמה פשוטה ויעילה הטכניקה" - רק בשרשור הנוכחי סופר לך על מספר די גדול של אנשים שהצליח ל"הציל" את עצמו ברחוב לאחר אימון של מספר חודשים בלבד, בארכיון הפורום מופיעים עוד כמה וכמה סיפורים כאלו.. "הטכניקה היא לא מה שיציל אותך ברחוב, אלא המצב המנטאלי שלך, וזה דורש אימון רב (שנים!!)." - שוב אני מפנה למה שנכתב כמה שורות למעלה ומזכיר בנוסף שמבחינה מעשית אף אחד לא הצליח להגן על עצמו מתקיפה פיזית בעזרת "מצב מנטאלי" בלבד.. תקיפה פיזית מחייבת תגובה פיזית, כלומר - טכניקה.. "כמה זמן נדרש כדי ללמוד לתת אגרוף? בהגזמה שעה!" מאחר וכבר חזרת בך מההצהרה הזו (שהיא פשוט לא נכונה, לא חשוב איך תהפוך את זה) נשאר רק להסביר איך היא מתנגשת (קצת, רק קצת) עם ההצהרה הראשונה שלך: אם אגרוף הוא טכניקה שיכולה להציל אותך ברחוב (והיא יכולה) ואפשר ללמוד אותה בשעה (בהגזמה) אז מדוע "אי אפשר להגיע לרמת ישום ברחוב בכמה חודשים בודדים, לא משנה כמה פשוטה ויעילה הטכניקה"? עכשיו, ההודעה שלי (וזו הקודמת לה) התייחסה לכל ההודעה שלך ולכל משפט ומשפט שכתבת (למעט המשפט המטופש "כל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע על מה הוא מדבר!" ממנו בקשת להתעלם) ולפי הסדר, ככה שנראה לי שבכל-זאת התייחסתי לכולה ולא ל"חלקי משפטים" ממנה. בהחלט יתכן שפירשתי את ההודעה לא נכון (או לא נכון לדעתך) אך הפירוש שלי הוא מה שהבנתי ממה שכתבת ואני מקווה שאתה מבין שזה מוגזם לדרוש ממני להתייחס למה ש*אתה* חושב שכתבת במקום למה ש*אני* חושב שכתבת (יתכן שכדאי לך לקרוא פעמיים שלוש את המשפט הזה) בכל מקרה לקרוא ציני וחסר טעם לכל מי שלא מסכים איתך (לפחות בלי לספק הסברים קונקרטיים לדעתך) לא בהכרח הופך אותך ליותר צודק.. (לא, גם לא אם תחזור על הביטויים פעמיים תוך שלוש שורות)

amir_aikido

New member
להסביר את המשורר

טונג'ין, אני דווקא חושב שאני מסכים עם דברי לירון, בהנחה שהבנתי אותם נכון: לירון מנסה להפריד בין הלימוד המכני המאוד בסיסי של טכניקה בודדת, ובין היכולת להשתמש בה בעת קרב בסבירות מאוד גבוהה. הרבה מאוד טכניקות (ואולי אפילו רוב הטכניקות) ניתנות ללימוד מכני גס במשך זמן קצר (שעה אחת או שעות מועטות), כל עוד מדובר רק על ביצוע באוויר או עם מתאמן אחר שמשתף פעולה, מתאים את מהירותו ומתנהג באופן ידוע מראש. לעומת זאת, רובנו בפורום מסכימים שקרב אמיתי כרוך באי-וודאות ואיננו בטוחים ביכולתנו להשתמש בטכניקות שלמדנו במהלכו. אי הבטחון שלנו כולל גם את הטכניקות הפשוטות ביותר ומצבי לחימה פשוטים יחסית. אנו מזהירים מהעדר המוחלטות של התוצאה גם ביחס למקרים הפשוטים יחסית. לכאורה, האמור לעיל מהווה סתירה/פרדוקס. לירון ניסה להסביר את הסיבות למורכבות זו של המציאות ביחסו את הנושא למצב המנטלי של הלוחם, הסבר שהוא גם חלקי וגם מדוייק למדי. אני אתן דוגמא אחרת מהאגרוף, שאולי תהיה יותר ברורה. בסמינר קורינדו שהיה לא מזמן מישהו שאל את מורי, שלמה, על התמודדות מול בעיטות, בין המצבים שהודגמו היה מצב של בעיטת מוואשי גירי לראש (בעיטה סיבובית גבוהה למי שלא מכיר את המונח מהקראטה). שלמה בחר להדגים במצב הזה טכניקה בעלת מקורות עתיקים ששייכת בדיוק לקטגוריה לעיל: הוא ירד מתחת לבעיטה ו"טיפל" ברגל הבסיס של הבועט. ניתן ללמד את הטכניקה הזו באוויר או מול בעיטה איטית לכל מתחיל, הדרישות המכניות של הטכניקה הזו הן פשוטות ביותר - ירידה לכריעה נמוכה לפנים עם ראש מעט מורד ודחיפה פשוטה של רגל הבסיס יספיקו. אני בטוח שאוכל ללמד גם אנשים חסרי-ידע בא"ל לבצע זאת במהלך שעה אחת ואפילו מול בעיטה איטית עם אוקה שמשתף פעולה. אז נכון, יש דרכים מתקדמות יותר "לטפל" ברגל הבסיס, להחליק את התנועה ולייעל אותה, אך הפער בתוצאה בהשוואה לביצוע הבסיסי יהיה קטן ברוב המקרים. ברור לך שליישם טכניקה שכזו בקרב זו רמה אחרת לחלוטין, גבוהה מאוד. הדרישות של קריאת היריב (בועט מוואשי? נמוך או גבוה?) והתזמון המדוייק הופכות את הפעולה הפשוטה לכאורה, לטכניקה מתקדמת מאוד. על מנת להגיע לאחרונים נדרש הרבה מאוד נסיון וקור-רוח. וזהו המצב המנטלי אליו התייחס לירון מלכתחילה. כל האמירות להלן תקפות גם ביחס לטכניקת האגרוף הבסיסית. מנסיון שעשיתי פעם מתוך שעשוע במסגרת התעמלות זוגית, גם חצי שעה של הסברים ממני (שאינני מומחה בתחום) עשו פלאים לאגרוף שנתנה אישתי שאיננה חובבת א"ל: מאגרוף שהיה שובר לה אצבעות ופרקים בלי להשיג כמעט כלום (כוח מהמרפק בלבד), לאגרוף שידה תצא מממנו בשלום וגם יכאב למקבלו. נכון, עוד נותר לה המון להשתפר בטכניקה והאגרוף שלה היה יכול להיות הרבה יותר טוב. אבל האימונון הקצרצר הזה בהחלט הפיק קפיצת דרך ביכולת הטכנית שלה. אני מקווה שההסבר שלי מגשר על הפער בינכם. אמיר

Tonjin

New member
עם זה אני יכול להסכים..

אבל אתה בוודאי שם לב שהניסוח שלך הוא הרבה פחות נחרץ והרבה יותר מנומק.. הנקודות שאני ניסיתי לחדד הן שלא כדאי שהקביעה שאי-אפשר ללמוד להגן על עצמך בכמה חודשי אימון היא לא בהכרח נכונה ב100% (ברור שהקרב הוא ממלכת אי הוודאות וכו' וכו' אבל יש גם עובדות שמצביאות אחרת) ושמצב נפשי בזמן קרב הוא לא בהכרח מצב שלוקח שנים רבות לפתח, ישנם כאלו ש"מביאים אותו מהביית" וישנם כאלו שמסגלים אותו מהר יותר מאחרים.. על הנקודה שהמצב המנטלי שלך (ותהא חשיבותו גדולה ככל שתהיה) אינו יכול להכריע קרב בלי טכניקה מסוימת (לא בהכרח חלקה או מושלמת, אלא משהו שיקרין את המצב המנטאלי הזה לעולם הפיזיקאלי) אני מאמין שאנחנו לא חלוקים.. והנקודה האחרונה ואולי היותר עקרונית בשרשור היא שכשאני קורא הודעה או תגובה מסוימת בפורום אני בדרך כלל מנסה להתייחס למה שנכתב ולא לפרש או "לעשות הנחות" לכותב וזה לא רק בגלל שאני אדם גועלי וקטנוני אלא גם בגלל שעם הזמן התחוור שלי שכל-כך קל להניח הנחות שגויות ולהבין דברים לא נכון במדיום הזה של פורומים שההצמדות למה שנכתב באמת ולא למה שאני חושב שהכותב חשב שהוא רוצה לכתוב למעשה מצמצמת את אי-ההבנות גם אם לפעמים היא נראית כקטנוניות.. הכותב (ובכלל זה גם אני ואתה כמובן, לא כותב ההודעה הספציפית הזו) מרגיש שלא הבינו אותו נכון?, יתכבד נא ויסביר שוב או שיתקן...

amir_aikido

New member
אנשים שונים מתבטאים אחרת ../images/Emo13.gif

הלוואי שכולם היו טורחים לנמק את עצמם ולהסביר. כך מדי פעם היינו גם לומדים כמה דברים. מצד שני, לפעמים באמת יש מגבלות של זמן ומקום. אמיר

לימדת את אשתך לתת אגרוף?!../images/Emo5.gif

amir_aikido

New member
אם אפשר להציע

להבא תנסה להסביר את עצמך יותר טוב. תקצירים אינם תמיד מובנים לכולם. זה שיעור בריא לחיים. וכולנו לומדים אותו בשלב מסויים. וכמדריך, עדיף לך לתרגל כמה שיותר. בנוסף, גישה של הסבר במקום עימות בד"כ עובדת יותר טוב (אני מודה ומתוודה, גם לי קשה עם זה לפעמים). אמיר

Tonjin

New member
אם לזה התכוונת אז כנראה שצדקת

כשאמרת למעלה שאנחנו לא חלוקים (אבל מה לעשות אני קשה ומבין רק כשמסבירים לי לאט ובסבלנות...) מצטרף להמלצה של אמיר שלפעמים לא די בתקצירים

amir_aikido

New member
צודק אבל אנשים נלחמים גם בלי אימון

תופתע, לדעתי אתה צודק, כדי לישם אמנות לחימה באופן מושלם ברחוב, נדרשים חיים שלמים של אימונים אינטסיביים. אבל, אנשים נלחמו ונלחמים גם בלי להתאמן בכלל, וחלקם גם מצליח להפעיל טכניקה כזו או אחרת. אני מכיר אנשים שהצליחו להשתמש ב"קרב רחוב" בטכניקות אייקידו (השייכת לדעתי לקבוצת אמנויות הלחימה המורכבות) גם לאחר אימון של שנה ופחות. ואני מכיר מקרים רבים בהרבה של שימוש מוצלח בטכניקות הנפילה בעת צורך לאחר אימון מועט ביותר. ללמוד כיצד לשלוט במצב המנטלי בהחלט דורש שנים, וזו רמה ראויה ונדרשת מנקודת המבט של אמנויות הלחימה. אלא שזה איננו הדבר שהבחור הזה מחפש, הוא רוצה אשליית בטחון שתעזור לו להגיב מעט בתגרות, וכך להרגיע את עצמו. אמיר

תודה רבה לכולם ../images/Emo13.gif

"חקרתי" איזה חוגים קיימים באזור שלי ואגרוף לא קיים שם, אז אלך לפי הצעתכם על קרב מגע (שכן קיים). מכירים את המאמן? http://www.ma4life.net/ הוא נחשב למאמן טוב?

דו קרב

New member
אלדד מאמן קראטה מצויין

ואדם ישר ומקצועי. אלדד מפעיל גם מאמנים בשיטות אחרות, מאמנים מצויינים. את קרב המגע מאמן אייזיק ויגדורצ'יק וללמוד אצלו הגנה עצמית אני מאוד מאוד ממליץ.

marx04

New member
על "קרב מגע" ועל אומנות הלחימה קרב

שלום ניר, קורות החיים של אלדד בן חורין נראים מרשימים מאד, ונראה כי ניתן ללמוד ממנו הרבה מאד, לרבות הגנה עצמית. מבלי לפגוע בידע ובניסיון המצטברים של אלדד בן חורין, יש באתר שאליו הפנית התייחסות לקרב מגע, ואני מבקש להסב את תשומת לבך לבעייתיות שבשימוש במונח "קרב מגע" (למרות שנראה לי שהשימוש שנעשה במונח זה באתר הוא מדוייק ולגיטימי). להלן ציטוט מהכתוב באתר שאליו הפנית: "ביה"ס הוותיק לאומנויות לחימה ולהגנה עצמית בהנהלת אלדד בן-חורין, קיים 24 שנים . אלדד בן-חורין, המורה הראשי לימד באופן אישי יותר מ-3000 תלמידים ורבים מתלמידיו בעלי חגורות שחורות ומורים בזכות עצמם . במשך 40 שנות אימון, התמחה והתאמן אלדד בן-חורין בקראטה מגע מלא, בקראטה ספורטיבי , ג'ודו , טאקוונדו , אייקידו , קרב מגע וסומו. במסגרת אימוניו שהה אלדד בן-חורין שנה וחצי ביפן והתמקצע באומנויות הלחימה קראטה-דו וסומו . לאחר חזרתו מיפן הדריך אלדד 10 שנים קרב-מגע בצה"ל והקים ששה מועדוני אומנויות לחימה . במכבים , ביה"ס לקראטה , פועל זו השנה ה- 19, במסגרת אגודת הספורט מכבי מודיעין-מכבים-רעות והוא הוותיק והגדול מבין בתי הספר לאומנויות לחימה באזור. במודיעין פועל ביה"ס זו השנה ה- 11 במספר מרכזים והוא הגדול מסוגו במודיעין ומהגדולים בישראל. בביה"ס , 11 אומנויות לחימה ותורות תנועה לשיפור הבריאות, החוזק הנפשי, ויכולת ההתמודדות בחיים: טאקוונדו , קונג-פו , קראטה-דו , ג'ודו, קפוארה , טאיצ'י , אייקידו , איאיידו , קרב מגע-הגנה עצמית , סומו ויוגה." על פי דברים אלה נראה שאלדד בן-חורין הוא איש קראטה, ולא איש אמנות הלחימה קרב מגע. קראטה-דו היא אומנות לחימה נהדרת, אך אין קשר בינה לבין קרב מגע. "קרב מגע" צבאי איננו אומנות הלחימה קרב מגע, אשר פותחה על ידי אימי ליכטנפלד המנוח. חשוב לי להדגיש כי דבריי אינם באים, חס וחלילה, להטיל דופי ביושרו או בכישוריו של אלדד בן חורין. כל כוונתי למנוע אי-הבנות. אם אני הייתי משמש כמדריך קרב מגע בצה"ל הייתי מציין זאת בקורות החיים שלי בדיוק כפי שעשה זאת אלדד בן-חורין. זהו מידע חשוב ורלבנטי למי שמעוניין ללמוד אצלו אומנות לחימה, המעיד על ידיעותיו, כישוריו וניסיונו כאמן לחימה וכמורה. אני משוכנע שמי ששימש כמדריך קרב מגע צבאי בצה"ל במשך 10 שנים הוא אדם שכדאי ללמוד אצלו הגנה עצמית (קל וחומר כשמדובר באדם בעל ידע וניסיון רבים מעבר לכך, כגון באמנות הלחימה קראטה-דו). אלא מה - מה שתלמד אצל אותו אדם לא יהיה אמנות הלחימה קרב מגע (עליה דיבר זאב בהודעותיו לעיל), אלא משהו אחר. המשהו האחר הזה אינו פחות טוב, פחות יעיל או פחות מוצלח מאמנות הלחימה קרב מגע - הוא פשוט משהו אחר. אם יורשה לי, ראוי לציין לשבחו של אלדד בן-חורין, כי בפרסום אודות הפעילות במרכז שלו, הוא אינו מופיע כמי שמלמד קרב מגע, אלא אך ורק כמי שמלמד קראטה-דו. באשר למורה שמלמד "קרב מגע - הגנה עצמית", מר אייזיק ויגדורצ'יק, הוא אינו מוכר לי (מה שמעיד אך ורק על כך שזה למעלה מעשר שנים שאין לי כמעט שום קשר לארגוני הקרב מגע השונים). אני הייתי מציע לך לברר אצלו (בנימוס !) לאיזה ארגון קרב מגע הוא משתייך. כיום קיימים בישראל 4 ארגוני קרב מגע עיקריים, שהנם ממשיכי דרכו של אימי ליכטנפלד המנוח, מייסד הקרב מגע, והם: האיגוד הבינלאומי לקרב מגע, בראשות אייל ינילוב, אלי מויאל, אלי בן-עמי וגבי נח; קמ"י - קרב מגן ישראלי, שנוסדה ע"י אלי אביקזר המנוח, ושבראשה עומד היום תלמידו הבכיר אבי אביסדון; קרב מגע בינלאומי - קפא"פ בראשות חיים זוט; האגודה לקרב מגע ישראלי בראשות חיים גדעון. אם מר ויגדורצ'יק איננו משתייך לאחד מ-4 הארגונים הללו סביר להניח שהוא אינו מורה לאומנות הלחימה קרב מגע (עליה המליץ זאב), אלא למשהו אחר (עליי לסייג את הדברים, משום שקיימים ארגון קרב מגע או שניים נוספים, אשר פרשו מאחד מ-4 הארגונים המרכזיים הנ"ל, אך מספר המשתייכים אליהם הוא קטן יחסית). גם במקרה כזה, לא יהיה זה נכון להטיל ספק ביושרו ובכישוריו של מר ויגדורצ'יק, משום שאין איסור חוקי להשתמש במונח "קרב מגע" באופן כללי כשם גנרי (ועל כן אפילו במקרה כזה השימוש שהוא עושה במונח זה הוא לגיטימי). יחד עם זאת, חשוב להבהיר שבמקרה כזה אין המדובר באומנות הלחימה קרב מגע, אלא בחוג להגנה עצמית שביסודו אמנות לחימה אחרת שאינה קרב מגע (כגון: קראטה-דו, ג'ודו, הישרדות וכיו"ב). מקווה שלא סיבכתי לך את העניינים יותר מדי. בברכה, אורי.

אייזיק ויגדורציק

אייזיק בעל חגורה שחורה בקראטה מדריך לקרב מגע מטעם קמ"י ( תלמיד ישיר של אלי אביכזר ז"ל ) שופט בכיר בתחרויות אגרוף תאילנדי וקרבות זירה חופשיים (MMA ) מתאגרף בעברו מורה לחינוך גופני ואיש חינוך בכל רמח אבריו . לעניין הקרב מגע , מעבר לארבעת הפלגים הגדולים שמנה אורי קיימים כיום לא מעט תתי ארגונים שכל אחד ואחד מהם התפלג עם השנים מהקרב מגע או מהפלג אליו השתיייך והקים גוף עצמאי ונפרד ( אייקי קרב מגע למשל ) .

marx04

New member
קמ"י באיזור לפיד-מודיעין

שלום ניר, בדקתי ברשימת הסניפים באתר של קמ"י ולא מצאתי את שמו של אייזיק ויגדורצ'יק (יתכן שלאחר שקיבל את ההסמכה מקמ"י הוא פרש מהארגון - אינני יודע). מכל מקום מצאתי באתר שבאיזור מודיעין/לפיד מלמד אלי לבשטיין, דאן 6, בבי"ס לפיד ביום שני בשעות 17:30-21:30. מס' הטלפון שלו הוא: 050-5376123 אלי הוא סגן יו"ר עמותת קמ"י, ולמעשה הוא בעל הדרגה השניה בבכירותה בארגון. אני מציע לך ללכת לשיעור ניסיון אצל אייזיק, ללכת לשיעור ניסיון אצל אלי, להתרשם מהמורים, להתרשם מהקבוצה, להתרשם מתוכן האימון, להתרשם מהתנאים הפיזיים בכל מקום, ואח"כ להחליט בעצמך מה מתאים לך. כתובת האתר של קמ"י: http://www.kami.org.il/new/home_heb.asp בברכה, אורי.

שלום אורי

התגובה שלך לא הוגנת וזאת בלשון המעטה . גם אני ביקרתי באתר של קמ"י ואתה יודע איזה פלא ? גם שמו של יהודה אביכזר יבדה לחיים ארוכים בנו של אלי אביכזר ז"ל מייסד וראש שיטת קמ"י לא מופיע שם . אין הדבר אומר מאומה בעניין היותו של מי מאלה שלמדו , הדריכו, עברו קורסי הדרכה וכו'.. (ואפילו אוחזים כחוק בתעודה המאשרת זאת ) כאילו הוא מדריך באחד הפלגים/ תתי פלגים מהקרב מגע. אני מנסה להבין את ההתעקשות ידידי אבל לא ממש מבין אותה . הנושא הנ"ל טעון , שרשור לא קטן היה עליו בפורום השכן והכעס שנוצר נבע בדיוק מהעובדה שבגינה אני מגיב לשכתבת כאן . אייזיק למד אצל אלי אביכזר ז"ל לא מעט שנים , זאת עובדה !! אייזיק מחזיק במספר תארים גם מתחומים אחרים גם זאת עובדה !!! אייזיק שופט בכיר בתחרויות אגרוף תאילנדי ובקרבות חופשיים , גם זאת עובדה !!! בעברו עסק אייזיק באגרוף ( משם הרקע הראשוני ) , גם זאת עובדה !!! אייזיק מורה לחינוך גופני ואפילו אחד מצליח וכמי שמכירו אישית הייתי מיחל שיהיו כמותו כולם . כשאתה כותב "שמו לא מופיע" אתה שוב חוטא למציאות ידידי . אני עוסק בתחום אחר לחלוטין מהטאקוונדו כבר לא מעט שנים , איני חבר בהתאחדות לטאקוונדו אבל , מה לעשות אני מחזיק בתעודת מאמן בכיר לטאקוונדו ( כמו לתחומים אחרים) האם העובדה שאיני חבר בהתאחדות לטאקוונדו שוללת ממני את התעודה ואת האפשרות ללמד גם טאקוונדו ? אני לא ממש מצליח לרדת לסוף דעתך ידידי ולפעמים אני גם חושב שאיני היחידי שכך . דבריי נאמרים מתוך כוונה טובה , למרות שהם נשמעים בטון "צורם" מהרגיל , אבל בהחלט דבריך יכולים להשתמע לכמה כיוונים גם אם אינך מכוון לכך . חיים מייסד התגוננות רחוב מאמן פנקרטיון מאמן טאקוונדו מדריך קרב מגע מדריך הגנה עצמית (הכל אגב עם תעודות ממוסדות מוכרים )

marx04

New member
אתה אכן לא יורד לסוף דעתי

שלום חיים, אתה מתעקש למצוא בהודעות שלי דברים שלא כתובים בהן. אין לי מושג מדוע, אבל מדבריך משתמע שאתה מתרשם שאני תוקף את מר אייזיק ויגדורצ'יק או מפקפק בכישוריו או ביכולותיו. אין דבר רחוק יותר מן האמת ממסקנתך זו. אינני מכיר את אייזיק, ואני יוצא מתוך הנחה שכל מה שהוא כותב אודות עצמו הוא נכון ומדוייק. יתרה מכך, אתה כתבת כי אייזיק היה תלמידו של אלי אביקזר המנוח, וכי הוא מדריך קרב מגע מוסמך, ואני קיבלתי את דבריך ללא ערעור. אין לי כל סיבה לפקפק בנכונות דבריך. אתה כתבת שאייזיק היה תלמידו של אלי אביקזר. יפה. אני רציתי לדעת אם הוא עדיין חבר עמותת קמ"י ופועל מטעמה (שהרי היה פילוג גם בתוך קמ"י), ועל כן פניתי לאתר קמ"י, ובדקתי זאת שם. ראיתי שהוא לא מופיע באתר, ושיתפתי בכך את הגולשים כאן. יתרה מכך, דווקא משום שאני לא מפקפק בנכונות דבריו ודבריך, כתבתי כי אני מניח שהוא פרש מעמותת קמ"י לאחר שקודם לכן קיבל את ההסמכה מאלי אביקזר. הנחה זו אינה פוגעת בצורה כלשהי באייזיק, ואינה מטילה ספק בכישוריו. אם הוא באמת פרש מעמותת קמ"י (דבר שאיני יודע), זה לגמרי לגיטימי. ונכון, גם בנו של אלי אביקזר, יהודה, פרש מעמותת קמ"י, ולכן הוא באמת לא מופיע באתר של קמ"י. אני לא מבין מה הבעיה בכך. אם מישהו היה שואל אותי על יהודה אביקזר הייתי אומר לו שאינני מכיר אותו - לא באופן אישי ולא בתור מורה - אך הייתי אומר לו שהוא בנו של אלי אביקזר המנוח, וכמובן למד אצל אביו והוסמך על ידו כמדריך קרב מגע (אני מניח). כמובן הייתי מוסיף כי הוא אינו חבר בעמותת קמ"י אלא פרש ממנה לפני כשנה-שנתיים והקים ארגון קרב מגע אחר בשם אל"י (אמנות לחימה ישראלית). מה לא בסדר בתיאור זה ? מה לא הוגן בו ? מדוע ההקפדה שלי על פרטים ועובדות מפריעה לך או למאן דהוא ? באמת שאינני מבין. אני מסכים אתך לגמרי שפרישה מארגון זה או אחר אינה אומרת דבר על הכשרתו וכישוריו של הפורש כאיש קרב מגע. אני לא אמרתי דבר כזה ולא רמזתי לכך. שים לב, בהודעתי הקודמת הצעתי לניר לצפות בשיעור של אייזיק ולצפות בשיעור של אלי לבשטיין, ולבחור מביניהם. אם הייתי מטיל ספק בכישוריו של אייזיק או אם הייתי סבור שהוא אינו איש קרב מגע הייתי אומר זאת במפורש, ולא הייתי מציע לניר לצפות בשיעור שלו. נהפוך הוא, אני נהגתי מידה שווה באייזיק וגדורצ'יק ובאלי לבשטין, למרות המידע החסר לגבי אייזיק (שכן עד עתה אינני יודע לאיזה ארגון הוא משתייך, ומהי דרגתו בקרב מגע או בקמ"י) לעומת המידע המלא לגבי אלי. לנוכח דברים אלה, אם מישהו יכול לנסות ולהאשים אותי בחוסר הגינות הרי זה רק אלי לבשטיין (שגם אותו, אגב, כלל אינני מכיר). בברכה, אורי.

שלום אורי

האם לעובדה שישנם לא מעט מאמני גודו מוסמכים , בעלי דרגות מאוד בכירות בענף ואשר אינם מסונפים לאיגוד הגודו , יהיה משקל כאשר ישאלו "איפה ניתן ללמוד גודו?" האמת , התשובה לכך פשוטה , במיוחד לאור השרשורים הרבים שהו כאן ובהם הומלצו מאמנים בכירים לגודו שאינם מסונפים לאיגוד הגודו . האם כאשר מי מבין החברים בפורומים השונים מבקש לשאול איפה ניתן ללמוד טאי צי יש משמעות אם הוא חבר באיגוד כזה או אחר ? בודאי שלא וזאת ע"פ שרשורים לא מעטים שהיו כאן בנושא. פשוט המליצו על מאמן מוכשר בענף וזהו . לא עסקו בהאם הוא מסונף לטאי צי מבית מדרשו של ... בעיקר בגלל העובדה הזאת נראה תמוהה בעיניי לבדוק שוב בציציות האם הוא מסונף לאיגוד כזה או אחר או לעמותה כזאת או אחרת . זאת , במיוחד כשאנו במיוחד אנו מודעים להסתעפויות בענף המדובר ובעיקר כשאנו מודעים לבעיתיות והרגישות שבכך . כבר כתבתי פעם שהאבסורד הגדול ביותר לו הייתי עד היה לעובדה שאפילו את אלי אביכזר ז"ל ניסו "להעיף" מהקרב מגע ולשלול ממנו את הזכות ללמד את התחום . לראות ולשמוע את הכאב כאשר היה מדבר על הנושא הספיק לי לפחות כדי להבין שהנושא רגיש אז כמו היום ואולי היום אפילו יותר .

../images/Emo45.gif אייזיק ויגדורצ'יק דאן 3 בקמ"י

חוץ מהדרגה הנ"ל בקמ"י, מהחגורה השחורה שיש לו בקרטה (שיטו ריו) ומהעבר באיגרוף שיש לו, יש לו גם חגורה חומה בג'ו-ג'יטסו (בשיטת WJJF, למד אצל אמיר ברנע המורה שלי מס' שנים) ולא זוכר איזו דרגה בג'ו-ג'יטסו בהתמחות בעבודת קרקע (למד אצל חיים פאר, עוד מורה שלי מס' שנים). עוד הוא למד ג'ודו ואם אני לא טועה אז גם איגרוף תאילנדי. חוץ מזה כפי שכתבת הוא גם שופט בתחרויות איגרוף תאילנדי וקרבות חופשיים, מורה לחינוך גופני (מורה פעיל שמלמד בבית ספר, לא רק בעל תעודת הוראה), ואיש נחמד מאוד בעל יכולת ניתוח והבנה גבוהים מאוד בתחום אמנויות הלחימה. רן.

למעלה