הגנה

eitanir

New member
הגנה

מהם האיזורים בעולם שלכל אחד מהם יש הגנה נפרדת ? האם ע"פ יבשות ? האם ע"פ איזורים כגול "האיחוד האירופאי", "ארצות הברית" וכו' ? או במילים אחרות, אם אני רוצה להגן על הפרנט שלי בכל העולם, היכן עלי לרשום אותו ?

ברוב המקומות - כל מדינה בנפרד

ארה"ב היא מדינה אחת. ישנן מספר אמנות אזוריות אשר מקלות על הרישום באזור מסוים אבל ברוב המקרים צריך עדיין להגיש בקשה נפרדת או לכל הפחות לשלם בנפרד כדי לזכות בהגנה בכל מדינה ומדינה. על מנת לקבל הגנת פטנט בכל העולם יש להגיש בקשת פטנט בכל מדינה, על הבקשה לעבור בחינה בכל מדינה ורק אז תוכל הבקשה להירשם כפטנט באותה המדינה שבה נבחנה בהצלחה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eitanir

New member
תודה, תגובה :

1. אם קיימות אמנות איזוריות, מדוע בכל זאת צריך להגיש בקשה בנפרד לכל המדינות הנמצאות תחת אותה אמנה ? 2. אילו אמנות קיימות ?

אני חושב שיש חוסר הבנה מסוים

ראשית לשאלותיך - התשובה ל-1 היא "ככה". זה פשוט החוק במדינות השונות וזה נובע מכך שפטנט הוא חוזה בין מדינה לממציא ולכל מדינה יש ריבונות גם בנושא הפטנטים. יש אמנות רבות ומשרדים אזוריים רבים, העיקריות הן ה-PCT, האירופאית, האירו-אסייתית והאפריקאית. אבל כל אלו הן שאלות שיש לשאול לא לפני ההגשה הראשונה אלא שנה עד שנתיים וחצי אחרי ההגשה הראשונה. אני ממליץ שתפנה לייעוץ מסודר במשרד עורכי פטנטים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eitanir

New member
אם צריך בכל מקרה להגיש בקשה לפטנט בכל

מדינה, מה תורמות לנו האמנות ?

אלמלא האמנות השונות והמשרדים האזוריים

הליך הרישום היה מסובך הרבה יותר ויקר פי כמה ממה שהוא היום. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eitanir

New member
אבל אתה אומר שבכל מקרה צריך לרשום בכל מדינה

אתה לא ממש ברור.

אם היה פשוט להסביר את זה....

על מנת להסביר למה תהליך בירוקרטי סבוך מסוים טוב יותר מתהליך עוד יותר בירוקרטי אני אצטרך לכתוב ספר עב כרס שמסביר מהם בדיוק ההליכים שמתבצעים בכל אחת מן האפשרויות. קבל את זה כעובדה קיימת, הרישום בכל מדינה הוא בנפרד וקיומן של האמנות עוזר מאוד. תוכל למצוא על כך הסברים רבים באנגלית ברחבי האינטרנט (אם כי סביר להניח שרבים מהם יהיו לא מעודכנים לאור השינויים שהונהגו בשנה האחרונה). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eitanir

New member
../images/Emo31.gif המטרה של הפורום הוא רק שתשיגו לקוחות ?

"קבל את זה כעובדה קיימת וקיומן של האמנות עוזר מאוד" לא ביקשתי שתכתוב ספר, אלא שתכתוב לפחות את הרציונל שעומד מאחורי האמנות, במקום "קבל זאת כעובדה". אני מבין שמטרה מרכזית בפורום הוא להשיג לכם לקוחות, המצב כנראה קשה, אבל יש גדול.

אדנדום

New member
בעיקר פישוט של תהליך ההגשה

ובמקרה של ה-PCT גם קניית דחייה של שנה וחצי עד שנתיים וחצי.

אדנדום

New member
כשצריך להגיש את הבקשה רק פעם אחת, לנמען אחד,

זה פישוט. אותו נמען (=משרד איזורי או PCT) דואג להפיץ את הבקשה הלאה. יתרון נוסף שלא הזכרתי הוא שבמשרדים האיזוריים גם מתבצעת בחינה של בקשת הפטנט, כך שגם אין צורך לבצע בחינה פרטנית מול כל מדינה ומדינה. כלומר שאם הגשת בקשת פטנט למשרד האירופאי, לאחר שהבקשה תיבחן ותאושר ע"י הבוחן האירופאי, כל שיהיה דרוש ממך על מנת להקנות לפטנט תוקף במדינות אירופה הוא תשלום האגרה באותן מדינות (ובמקרים מסויימים גם ביצוע תרגום).

eitanir

New member
../images/Emo31.gif המטרה של הפורום הוא רק שתשיגו לקוחות ?

אני מבין שמטרה מרכזית בפורום הוא להשיג לכם לקוחות,המצב כנראה קשה, אבל יש גבול. רוב השאלות כאן כלל לא נענות, ואלו שכן נענות, משדלות בצורה שקופה ומגוחכת להגיע אליכם לייעוץ. תלונה תפורסם גם בפורום משוב של תפוז.

אדנדום

New member
חשבתי דוקא שקיבלת תשובות טובות לכל שאלותיך

אני חבר בפורום מיום היווסדו ואין לי מניות באפלפלד-זר-פישר, אבל אני יכול להגיד לך שהשאלות כאן נענות בצורה מקצועית ביותר. העובדה שלרוב התשובות (גם שלי, וכאמור - אין לי כל קשר למנהלי הפורום) מתווספת המלצה לפנות לייעוץ מסודר היא כי זהו פשוט הדבר המקצועי ביותר להמליץ עליו. פעולה לא נכונה בתחום הקניין הרוחני יכולה לגרור תוצאות קשות ביותר - אפילו עד אובדן מלא של הזכויות המשפטיות בנכסים כאלה ואחרים. לי אישית חשוב מאוד, ואני בטוח שגם למנהלי הפורום חשוב, שאף אחד לא יסתפק בתשובות שקיבל כאן לסוגיות מורכבות ויימנע בשל כך מקבלת ייעוץ מלא ומקצועי. אני בטוח שאם תקרא בעיון את עמודי הפורום ההיסטוריים, תגלה שאף אחד לא ניסה "לחטוף" לקוחות מהפורום, לא מנהלי הפורום, לא אני, ולא עורכי הפטנטים ועורכי הדין האחרים שמידי פעם משתתפים בדיונים. חבל שאתה מרגיש כך.

eitanir

New member
אז חשבת ../images/Emo13.gif

קיבלתי תשובה טובה ממך, עלעול קל בפורום מראה את המטרה האמיתית של הפורום, וזה לא תקין מבחינתי. ברור שכל פורום מקצועי אינו מהווה תחליף ראוי לצורך אמיתי, אבל יש גם גבול לניסיון להשיג לקוחות.

אדנדום, אל תעלב. לכפיות הטובה אין גבול

אל תעלב מהודעות כאלה ואל תפסיק לענות לגולשים. יש גולשים שלא מעניין אותם שכל מי שעונה בפורום, בין אם זה אתה, עורכי דין שגולשים כאן או צוות המשרד אפלפלד זר פישר, עושים זאת מתוך נחמדות, רצון לסייע ואולי חשוב מכך - בהתנדבות מלאה וללא כל תמורה. לעיתים לחלק מהגולשים יש גם דרישות קשיחות בנוגע לאיך התשובות שהם מקבלים בחינם צריכות להיראות ואם חס וחלילה לא עומדים בקריטריונים שלהם...

glsystems

New member
אם עד עכשיו תהיתי, עכשיו אני בטוח!!

עכשיו כשאתה אומר... יש עוד כמה סממנים. והופ, תיכף ההודעה תימחק.... למרות שלא רשמתי כלום.... יום טוב

למעלה