הגנת פטנט על רעיון מול טכנלוגיה

Osh26

New member
הגנת פטנט על רעיון מול טכנלוגיה

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין האם קיים פטנט על רעיון הבא לידי ביטוי בטכנלוגיה מסויימת. למשל : פטנט על הכנת סרטוני אנימציהבדרך המסורתית (הרעיון) הטכנלוגיה : ציור אלפי איוריםבמרווחים קטנים והסרטתם על מנת שייצרו אפקט של תנועה. בהנחה וממציא השיטה רשם אותה כפטנט, האם לא יכלו אחרים להשתמש בשיטה זאת כדי לייצר אנימציה ? רעיון : העלאת סרטונים לאתר אינטרנט (YOUTUBE) טכנלוגיה : הקמת אתר אינטרנט בו יוכלו הגולשים להעלות סרטונים וכו' באמצעות טכנלוגיה X בהנחה וארצה לפתוח אתר מתחרה ליו טיוב -המבוסס על טכנלוגיה אחרת שהרעיון מאחוריה זהה לרעיון של יו טיוב האם אהיה חשוף לתביעות מצידם או שרק הטכנלוגיה מוגנת ? (ברור שמדובר בדוגמא בלבד...) תודה מראש,

לא ניתן להשיב על השאלות

בעולם הפטנטים דוגמאות כאלה אינן ניתנות ליישום. על מנת לבחון קיומה של הפרה יש לנתח את התביעות הספציפיות שנתקבלו ונרשמו, את הידע הקודם (טרום הגשת הבקשה לפטנט) ורק אז אפשר לנתח את השימוש המפר כביכול ביחס לממצאים הקודמים. העקרון אומר שלא ניתן להגן על רעיון, אלא רק על יישומו, אבל לעיתים מאוד קשה להבחין מהו רעיון בעלמא ומהו יישומו. בברכה,

Osh26

New member
שאלת חידוד

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית. אם אני אנסה לחדד את השאלה - נניח ואני רוצה לפתח תכנת אנטי וירוס חדשה - חברת נורטון אנטי וירוס לא תוכל לתבוע אותי על גניבת פטנט במידה ובניתי תכנה חדשה (גם אם הפונקציה הסופית שלה זהה לפונקציה של תכנת אנטי וירוס אחרת), נכון ? אני מנסה לברר מה הקריטריונים שבהם העתקת רעיון הופכת לעבירה על זכויות פטנטים. האם אתה יכול לומר שיש קריטריונים או שיש צורך לבחון כל מקרה לגופו ? תודה מראש,

הפרת פטנט

לתבוע תמיד אפשר, השאלה היא האם יש עילה לגיטימית אשר תזכה את התובע בסעדים אותם הוא ביקש בתביעתו. אם לחברת X פטנט המגן על Y ואתה תשתמש ב-Y בתוכנה שלך- אתה מפר את הפטנט. זה כלל האצבע היחיד שאני יכול לתת, כל מקרה הפרה נבחן לגופו. אני לא רוצה לצאת בהצהרה לגבי דוגמא ספציפית מאחר ואתה (או קוראים אחרים) עלול להסיק מכך איזה שהיא הסקה לגבי מקרה אמיתי כלשהו ובכך אתה עלול לבצע שגיאה שתפגע בך. אם מדובר בשאלה היפותטית, אפנה אותך לחפש באינטרנט מאמרים כלליים בנוגע להפרת פטנטים. אם מדובר בעניין אמיתי - אין מנוס מייעוץ משפטי מסודר. בברכה,

למעלה