הגעתי היום להחלטה משמעותית!

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
הגעתי היום להחלטה משמעותית!

ואני רוצה לדעת מה דעתכן....... בבקשה
התקבלתי לעבודה הנוכחית שלי בהתחלה בתור פקידה עם שכר מינימום, הם קלטו מהר מאו שאפשר לתת לי עוד דברים לעשות ועשיתי אותם מצוין!אחרי כמה חודשים קידמו אותי לתפקיד קניינית וקיבלתי העלאה במשכורת,אמנם העלאה צנועה ובהחלט לא הגעתי לרמות השכר של הקניינים האחרים במשרד. מזה שנה וחצי אני עושה תפקיד של שני אנשים מכיוון שמי שהיתה קניינית היבוא פוטרה ואני "מחליפה" אותה כבר שנה וחצי וגם עושה את עבודתי הקודמת. לא קיבלתי שום העלאה בשכר מאז, ובכל פעם שהעלתי את הנושא "נפנפו" בכל מיני סיפורים ותירוצים על "מצב כלכלי קשה"(שנייה אני מנגבת את הדמעות
) בקיצור אני מקבלת את תלוש המשכורת ונעשה לי כ"כ רע! אני עובדת בלחץ נוראי, אני סוחבת איתי הביתה מטענים שלמים מפה רק כדי שהכל ידפוק כמו שעון אני חולמת בלילה עם החומרי גלם שלי,ועושה מליון שיחות טלפון מהבית...בקיצור אני ממש משקיעה את כל כולי בעבודה הזאת, ובכל זאת מרגישה שהם פשוט מנצלים אותי! אני יודעת בוודאות שאני מרוויחה כמה אלפי שקלים פחות מהקניינים האחרים, כשהתפקיד שלי הוא הבכיר שבהם! והכל בסדר מבחינתם הרי אני פראיירית שסותמת את הפה כל הזמן, ובכן לא עוד! אני כבר החלטתי!אני מחכה שהבוס שלי יגיע מחר ואני הולכת לשים לו את התלוש על השולחן ולהגיד שאני שווה יותר, רכשתי השכלה במשך כמה שנים טובות,אני שולטת באנגלית(מה שאין לשאר העובדים במשרד), אני עובדת כבר שנתיים וחצי והוכחתי את עצמי כעובדת מעולה, וזהו! enough is enough , נמאס לי שמעבירים את נושא השכר שלי מאחד לשני, נמאס מתירוצים ונמאס מהלחץ הזה! אני הגעתי להחלטה ושיחליטו הם אם שווה להם לתת לי תוספת או שיביאו מישהו אחר וישלמו לו יותר כי אף אחד לא יסכים לעשות את העבודה הזאת בשכר כמו שלי! בוודאות! אני יודעת , אני לוקחת סיכון שאני יכולה למצוא את עצמי בלי עבודה אבל הם פשוט עברו את הגבול מבחינתי וזה כבר שאלה של כבוד עצמי בעיני(מה לעשות,קצת מרוקאית.....

אתי@

New member
כל הכבוד על ההחלטה

אני חושבת שאת צודקת ב-100% ואני גם חושבת שיותר כדאי להם לשלם לך משכורת הוגנת, מאשר לחפש עובד חדש שיתחיל ללמוד הכל מההתחלה. גם אם הוא ירויח משכורת נמוכה יותר, זה לא יהיה כדאי מבחינת איכות העבודה והמקצועיות. אני מקווה שיהיה להם שכל לקבל את ההחלטה הנכונה. שיהיה לך בהצלחה
ונחכה לעידכונים... אתי

danonit

New member
בהצלחה!!!../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

קבלי זר חמסות כסגולה להצלחה!!!

ayush

New member
../images/Emo45.gif בהצלחה! וכל הכבוד על ההחלטה !

אני עדיין יושבת בשקט.. עד שגם אני אתפוצץ יום אחד וינהג בדיוק כמוך ! בהצלחה !

פילה! זה הסיפור שלי!!!

התקבלתי לפני כמה שנים לחברה גדולה ומפורסת בתור עוזרת קניין. אחרי חודש וחצי קודמתי למנהלת יבוא. בלי העלאה בשכר. עבדתי שם שנתיים וחצי במשכורת של פקידה. הכנסתי לחברה פי 3 מהקניינים האחרים שקיבלו משכורות שמנות + רכב + בונוסים שמנים + טלפון + עוזרת ועבדו רבע מהזמן שאני השקעתי... כל פעם שביקשתי העלאה קיבלתי פירורים כדאי להשתיק אותי. בסוף כשנמאס לי ואיימתי שאני עוזבת הציאו לי בונוסים (רק שהחכמים האלה בנו תוכנית בונוסים על פיה אני אתחיל לקבל טיפה בונוסים רק אם אביא עוד יותר הכנסות ממה שכבר הבאתי... יעני - ההישגים המקסימלים שכבר הגעתי אליהם לא נחשבים ואני צריכה לעבוד עוד יותר קשה כדאי להתחיל ולקבל בונוס... עבודה בעיניים). אז אמרתי יפה שלום והלכתי! (הכי מעצבן זה שהמחליפה שלי קיבלה מיד משכורת יותר גדולה מזו שהיתה לי כשעזבתי!!!) מצאי מהר מאוד עבודה טובה יותר עם משכורת כמעט פי שתיים... אבל זה היה לפני שהמשק התחיל להכנס למשבר הארוך והעמוק שהוא נמצא בו היום. לא יודעת מה ליעץ לך - רק רציתי לשתף אותך שהייתי בדיוק באותו סיפור!!! תקשיבי ללבך אבל תיקחי בחשבון גם את האפשרויות הגרועות ביותר ותוודאי שאת מסוגלת לחיות איתן בשלום!

fila

New member
תודה רבה לכולן על החיזוקים!

אני מאוד חוששת שלא אצליח למצוא משהו אחר אם אעזוב כאן, אין כ"כ הרבה אפשרויות כאן בצפון...
אני גם חוששת שלא נסתדר מבחינה כלכלית אבל התייעצתי קודם גם עם שמעון ובדרכו הכ"כ שלווה הוא הצליח להרגיע אותי שבמקרה הכי גרוע אני אחתום אבטלה 1/2 שנה...
וזה עדיף מכלום! אני לא יכולה להגיד שאני שלמה עם הצעד הזה אבל אני בהחלט שלמה עם זה שהגיע הזמן שאפתח את הפה ויהיו התוצאות באשר יהיו.... אני כבר אתמודד עם זה! שמחה שאתן כאן
שלכן

נופר 30

New member
בתור אחת שחותמת עכשוו

החוק שונה זה הולך לפי הגיל לי יש אישור על 101 ימים שזה משהו כמו שלושה וחצי חודשים כדאי שתבדקי עם ביטוח לאומי

היום המעסיקים מחזיקים אותנו בב****!

אבל אם מרגישים כל כך רע בעבודה - באמת עדיף לקחת את הצ´אנס.... אפשר אחר כך גם לעשות קורסים מטעם משרד העבודה לא?!? וזה מחזיק אותך עוד כמה חודשים... חברה שלי עבדה בחברת הייטק במשכורת ותנאים מעולים אבל כל כך סבלה מהעבודה שביקשה שיפטרו אותה והיום היא הרבה יותר מאושר כמובטלת (היא מנסה אפילו לפתוח עסק משלה!)אפילו שהיא ובעלה נאלצו מעט להצטמצם... אז גם זה לא סוף העולם! תשבי עם עצמך בשקט ותריצי תסריטים אפשריים בראש: איך תרגישי אם לא תקבלי העלאה... איך תרגישי אם תקבלי העלאה סימלית... ובסוף אחרי שתבדקי את כל האופציות תחליטי מה לעשות ותלכי עם זה עד הסוף! בהצלחה!

fila

New member
ובאמת, מה אני יעשה אם יתנו לי העלאה

ממש סמלית וקטנה? הרי הם יכולים לחשוב שזאת מן דרך לסתום לי את הפה, ומה אז? האם עליי להתעקש על שכר קרוב לזה של קניין במשרדנו או שעליי לקבל את 1000 הש"ח שרצו לתת לי פעם ולסתום את הפה?

תתכונני לאפשרות הזו!

כי זה קרוב לוודאי מה שהם יעשו! אני אהבתי את ההצעה של נועה (נועה וגיא) לדרוש מהם קודם כל להגדיר את התפקיד שלך אבל אני חוששת מצד שני שזו טקטיקה שמתאימה יותר למצב של עבודה חדשה שרוצים לקבל ולא להעלאה על עבודה שאת כבר עושה. אבל שוב - מה יש לך להפסיד? אם את מחילטה על בקשת העלאה - זו טקטיקה ששוה בדיקה. אולי אפילו להגיד להם מראש שחבל להם על הזמן להציע לך הצעות מצחיקות כי מה שהיה עד היום לא קשור. עד היום הם נהנו מהספק ומכך שאולי את למדתאצליהם את העבודה - אבל מעכשיו זה כאילו הם מקבלים מישהו חדש ומיקצועי לעבודה. אני כל כך מזדהה איתך - נורא קשה לי עם הדברים הללו ואני תמיד חוששת שהברזים יפתחו... אבל מצד שני זה תרגיל נהדר בלהיות גדולים
אז מחזיקים לך אצבעות במה שתחליטי לעשות!

kisses

New member
פילה עם את באמת חשובה מאוד

לבוס שלך הוא לא יעז לפטר אותך. הכי חושב זה באמת לשוחח עימו לב אל לב ולא להיות תקיפה אלה לנסות להראות את הצד שלך.

kisses

New member
כל הכבוד על ההחלטה ../images/Emo47.gif

אני תומכת בך במאות האחוזים למרות כל הסיכונים באמת לא שווה שינצלו אותך. הבריאות שלך שווה יותר.

סיגל2

New member
פילה את צודקת במאה אחוזים, אך כדאי

שתכלכלי את צעדייך בתבונה. אם הבוס יגיד לך מחר "מצידי את יכולה ללכת" זו לא התקופה להשאר בבית בלי שום דבר ביד. אולי כדאי לבדוק בשוק מה הולך ולהכין לך מקום חליפי לפני שאת עושה צעד כזה חשוב. היום ממש חשוב לא לעזוב מקום עבודה או להגיע למצב כזה לפני שיש מקום עבודה אחר במקום. אני מקווה בכל מקרה שהבוס שלך יגיע להחלטה שאכן קשה לוותר עלייך ושווה להשקיע בך מאשר במישהו מבחוץ. אני מחזיקה לך אצבעות שהכל ילך לך לפי רצונך.

מחזקת את ידיך!

ופינת הפמיניזם: הרבה נשים מרוויחות הרבה פחות מגברים שמבצעים אותו תפקיד (או תפקיד קל יותר) בגלל שהן לא מעיזות ללכת ולדרוש העלאה. אז תעשי זאת! אבל באמת אני מצטרפת לליאת וסיגל ואומרת שתעשי זאת בתקיפות, אך לא כל כך מהר לזרוק את המפתחות על השולחן ולהתפטר. באמת המצב לא טוב בחוץ... תשתדלי לעשות זאת כך שתקבלי העלאה, אך גם אם לא גבוהה כל כך כמו שאת רוצה, עדיף להשאר. בהצלחה!

רק המעז מנצח ../images/Emo45.gif

כן, זה סיכון, אבל אם את לא תנסי את אף פעם לא תצליחי. תראי- מה הכי גרוע שיכול לקרות? יפטרו אותך, תחתמי כמה זמן ואז תמצאי עבודה חדשה, משכורת יותר גרועה את כבר לא תקבלי
. את חייבת לנסות כי רק מי שמוכן להפסיד יכול לנצח. כי מי "שמשחק" על בטוח, לא יגיע רחוק (איזה אוסף של קלישאות...
). הטקטיקה שלך צריכה להיות כזו: את צריכה לתת לו להגדיר מחדש את התפקיד שלך. לא את שצריכה להגיד אני עושה ככה וככה וככה, כי אז הוא יכול להגיד מה פתאום ולהתחמק וכל שאר החרטות שמנסים למרוח אותנו. כשאני התחלתי לעבוד איפה שאני עובדת עכשיו (עבודה ראשונה אחרי האונ´) לימדו אותי, שלפני הדיון על השכר צריך לבקש ממציע העבודה לפרט שוב את הגדרת התפקיד. אצלי זה הלך ככה" - "אנחנו מחפשים מהנדס בכיר ומציעים X,XXX" אני אמרתי "בסדר אבל אני רוצה XX,XXX" - "אבל את רק יצאת מהאונ´" - "יש לי תואר שני, אתה חושב שאני מתאימה לתפקיד של מהנדס בכיר, אחרת לא היית מציע לי אותו. בבקשה לשלם בהתאם" כמה את חושבת שזה נסגר בסוף? נכון XX,XXX! עכשיו אני אגלה לך מה עבר לי בראש באותו הזמן. קודם כל המשא ומתן לקח 3 ימים (אפשר לחשוב שאני מנכ"ל
). "את יכולה לקבל X,XXX" <המחשבות שלי: מה הוא מפגר??? שילך לחפש את עצמו"> פיסית, קמתי והלכתי עצבנית. אחרי זה בבית נכנסתי לפניקה, כיזו הצעה טובה ואני חותמת אבטלה ואין שום דבר אחר באופק. חברים שלי חשבו שאני פסיכית ורק המיועד היקר עודד אותי לשחק אותה קשוחה. למחרת: "את יכולה לקבל Y + X,XXX" <המחשבות שלי: יש על מה לדבר"> אבל עדין דרשתי, בשיא האדישות והקשיחות XX,XXX. בלב שיקשקתי. בסוף קיבלתי כמעט את מה שרציתי עד הסוף. 40% יותר ממה שהם הציעו בהתחלה, 7% פחות ממה שאני רציתי. תני לי לנחש- את מאלו, שאם אחרים לא עושים את העבודה שלהם, את נשארת מאוחר כי "לא נעים לך" כי "זה חשוב לך". מה- זה העסק של ההורים שלך???? ממוש- אנשים מפתחים ריספקט לאלו לעולים להם יותר, אל תהססי לדרוש את המגיע לך. אבל גם לקחת את הסיכון שיגידו לך ללכת. יש לי המון עצות, וקשה לי לתת לך משהו קונקרטי, אבל אני מחזיקה לך מיליון אצבעות.

fila

New member
אני מקווה שיהיה לי אומץ להיות

כ"כ החלטית! ואל תצחקו אתן יודעות ממה אני הכי פוחדת? שאני אתחיל עם דמעות כמו מטומטמת!אני נורא רגישה ולפעמים ממש אין לי שליטה על הברזיות הפרטיות שלי...
זה כמובן הכי אידיאלי למצוא קודם משהו אחר אבל אני לא יכולה יותר באמת שלא...

למעלה