הגעתי היום להחלטה משמעותית!

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

ayush

New member
פילה מתוקה , כל כך מבינה אותך !

גם לי יש מין הרגל מגונה שכזה להתחיל להזיל דמעות בסיטאציות כאלו... אנחנו מאחורייך ! בהצלחה !

fila

New member
איזה הקלה- איה!../images/Emo98.gif

הבוס שלי כבר ירד עליי פעם: "תנגבי את הדמעות לפני שאת יוצאת מפה! עוד יחשבו שאני ממש רע!"

תוכי

New member
בהצלחה ../images/Emo45.gif

והלוואי עליי לגשת ולבקש העלאה המון המון

יעלי2

New member
כל הכבוד

הטיעונים שהעלת הם 1, 1! תזכרי להגיד את כולם מחר בצורה הכי ברורה ואל תקבלי את התירוץ שעכשיו מיתון ואין כסף. תגידי להם שאם היו מקבלים עכשיו מישהו עם ניסיון והכשרה כמו שלך, הם היו משלמים לו פי 3!

gmgy

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

העצה הכי חשובה שנתנו לי: במצבים כאלו צריך להביא את הבוס לכך שהוא ירצה לתת לך העלאה. או במילים אחרות, אם תגידי לו מאה פעם שהוא יודע מה את שווה ושהוא יודע שצריך לתת לך העלאה וכו´ וכו´ הוא רק יתגונן, שהרי לפי ראייתו, הוא צדק בזה שהוא לא נתן לך העלאה עד עכשיו. לכן, צריך להביא את הבוס למצב שהוא ירצה לתת לך העלאה. למשל: תגידי לו ששמעת שבאמריקה עושים כל חצי שנה הערכה evaluation לעובדים, שבה מסכמים את התקופה. מדברים על דברים שהיו טובים, דברים שצריך לשפר, דברים שהעובד היה רוצה לשפר וכו´. תני לו להגיד את הדברים הטובים עלייך! תני לו להגיע למסקנה שהוא צריך לתת לך העלאה! *** דוגמה דבילית, אבל נו: גיא עובד במחשבים. כסאות הם דבר קריטי למי שיושב כל היום מול המחשב. בזמן ההערכה, גיא אמר שממש כואב לו הגב (פשוט לא היה לו נעים להגיד את זה קודם כדי שלא יישמע שהוא מתבכיין). הבוסים אמרו לו שיילך לאינטרנט, ימצא כסא שהוא רוצה, ישלח להם את הלינק, והם ידאגו לקנות אותו!!! וכך היה. ומאז נעלמו כאבי הגב וליהודים היתה שמחה וצהלה. *** דוגמה עוד יותר דבילית: במקום שעבדתי בו היו באמת כסאות מזעזעים משנת תרפ"ו. אבל בגלל שאין כסף, במקום לשנות את כל 20 הכסאות בבת אחת, הם שינו כל פעם ארבעה!!! וכך יצא, שעד שהאחרונים הגיעו, הראשונים כבר התחילו להתקלקל
.

fila

New member
הוא יודע בהחלט מה אני שווה

אבל כנראה שיותר חשוב לו לשלם לי כמה שפחות כדי שישאר לו יותר כסף בירושה

רחלילי

New member
עמדה קצת שונה

פילה, עבדתי במקום מסויים במשך 6 שנים ובאמת שהבאתי להם לקוחות שהיו מבקשים לקנות קורסים במיוחד שבהם אני מלמדת... וידעתי שמגיע לי שכר יותר גבוה. וכל כמה זמן היו סותמים לי את הפה כשהייתי מבקשת העלאה. וגם אצלי זה היה בין היתר עניין של כבוד. כאילו, אם אתם באמת מעריכים אותי תשלמו לי יותר. וכשהייתי לקראת סיום לימודיי, הודיעו לי שהשכר לא רק שלא עולה אלא יורד. בגלל המצב הבטחוני-כלכלי, ובגלל שאין כמעט תלמידים, יש פחות הכנסות ואני כמרצה צריכה לשאת בנטל. התרגזתי ועזבתי. בעיקר כי הודיעו לי ממש כמה ימים לפני פתיחת קורס. בדיעבד... (וגם אצלי בן הזוג תמך בעזיבת המקום אם לא בא לי ) בדיעבר המצב במדינה הלך והדרדר עם הזמן. והיום כשמשכורתי כמתמחה פשוט מצחיקה ואני מחפשת ממש בנרות עבודה נוספת אני לא פעם מצטערת שעזבתי שם. מה אני רוצה לומר לך? שעם כל הכבוד לכבוד, את עלולה למצא את עצמך מחוסרת עבודה. אז מה אני מציעה לך? כן לדבר איתם אבל לא לעשות תנאי של או זה או זה. כי המצב מאד מאד קשה בחוץ וגם אם את מעולה יש עוד המון מעולים ויש אבטלה קשה בחוץ. כמה חודשים תהיי בסבבה שהראית להם. ואחרי זה מה? ובכלל אני ממליצה לך לא להיות תלויה בפרנסה של בן זוג, אם את יכולה להרשות לעצמך כן לעבוד. זו דעתי. בכל מקרה מקווה שתצליחי לקבל את ההעלאה שאת כה מצפה לה.

fila

New member
תודה../images/Emo24.gifועוד משהו לרחלי...

כבר דיברתי איתם ויותר מפעם אחת בנושא השכר והקידום שלי, אני יותר פגועה משיטת הטיפול שלהם בנושא מאשר מהתשובה השלילית ששמעתי. אני מאוד כועסת על עצמי שנתתי להם להתייחס אליי כמו שהתתייחסו כשהפנו אותי מאחד לשני : "זה תלוי בבעל הבית" ואז בעל הבי אומר "תשבי עם מנהלת כ"א" ואז היא אומרת "שהמנהל הישיר שלך ימליץ" ואז הואאומר "אני לא מתעסק בענייני שכר , תפני ל-X " ואז X שוב מפנה אותי הלאה ולאף אחד לא אכפת כי העבודה מתבצעת על הצד הטוב ביותר והאנשים שאני עובדת מולם מאוד מרוצים מאיך שהיבוא בחברה מתנהל כיום, אז למה לא מגיע לי? כמה אפשר לטפס על בן אדם? למה לזלזל ? זה שמעבירים אותי מאחד לשני זה סוג של זלזול! אני ממש לא מתכוונת לבנות על חיים בצל השכר של בעלי, זה לא יספיק לנו בחיים!ואני גם לא הטיפוס שיושב בבית ולא עושה כלום. אבל אני חושבת שלקבל שכר כמו שאני מקבלת על עבודה כמו שאני עושה זה פשוט עלבון! אין לי מילה אחרה לזה- עלבון!

את בטח בקשרים יותר טובים

אם מישהו מהרשימה הזו. לדעתי- הבעלים הם הסמכות הסופית והוא סתם מנפנף אותך עם ההפניה לכח אדם. היות וניסית לדבר איתם מה אם לנסות את טקטיקת הצ´יקן (שתי מכוניות נוסעות אחת מול השניה, מי שסוטה נחשב "צ´יקן")? זו בהחלט אפשרות מפחידה ביותר ואת יכולה להתרסק על צד הכביש, אבל את גם יכולה לנצח. בשיא הקוליות, תבואי מחר בבוקר ותודיעי שאת מבקשת להתפטר ואת נותנת להם את השבועיים מראש. אבל מה שחשוב זה שאת תדעי בלב שאת מוכנה לאופציה הזו. אם את מוכנה ללכת הביתה, הם לא יוכלו לאיים עליך בפיטורין. זה המפתח. אל תשקרי להם שהם ישאלו אם יש לך עבודה אחרת או תוכניות לעתיד. אין לך, את עוזבת כי היחס הוא מתחת לכל ביקורת. בשקט, בלי דמעות (כי את כבר לא מפחדת) ובלי "סצנות" תני להם את החבל לתלות את עצמם. שהם יבואו אליך ויתחננו שתחזרי! אז תעשו הערכה מחדש, הגדרה מחדש של התפיק ושל השכר. אם הם מוכנים לתת לך ללכת- את לא רוצה לעבוד שם. זה סיכון אבל גם סיכוי. את לא חייבת לעשות את זה מחר. תחשבי על זה קצת. אבל האיום שלך בהתפטרות חייב להיות אמיתי. את חייבת להיות שלמה עם הצעד הזה. ותזכרי "רק מי שמוכן להפסיד - יכול לנצח" פרל הרבור נחשב אחד מהכשלונות הכי גדולים של ארה"ב. בטווח הקצר זה באמת היה ככה. בטווח הארוך- הם ניקנקו את כל העולם במלחמה ויצאו ממנה המעצמה מס´ 1.

Ronnie*

New member
שיהיה בהצלחה...

את צודקת, את לא יכולה להמשיך לעבוד שם ולהרגיש מנוצלת... למרות שכמו שאמרו כבר לפני, המצב בשוק קשה ולא הייתי מציבה אולטימטום, אלא מנסה לעמוד על שלי (למרות שאני יודעת רק להגיד ולא לעשות - גם לי יש נטיה להתבייש/להפוך לאילמת/לפרוץ בבכי). מאוד מקווה שיצליח לך. אני כבר התייאשתי מלצפות שיעלו לי את המשכורת (לא מזמן הורידו אצלנו משכורות בגלל "המצב"). ספרי לנו איך היה...

daldan

New member
כל הכבוד על ההחלטה

אני בדיעה שאיך שאת מעריכה את עצמך, ככה יעריכו אותך. כלומר, את חייבת להסביר שברור לך שברור גם להם שאת שווה יותר!!! תדגישי שהמשכורת שאת מקבלת לא מתאימה לתפקיד שלך, ואת דורשת שידרוג שכר בהתאם לתפקיד. אבל.. קחי בחשבון שמאד קשה להעלות שכר באופן משמעותי, ובדרך כלל זה תמיד נעשה באופן יחסי למה שהיה לך קודם (הם "ישחקו" לך על כמה אחוזים מהשכר הקודם את מקבלת) אז שיהיה בהצלחה

הילית*

New member
פילה, אני בעד לשבת בצורה שקולה

עם הבוס ולהעלות את הטיעונים שלך בצורה הגיונית. בלי כעסים, בלי רגשנות יתר (תאמיני לי שגם אני נופלת שם לפעמים) מנסיון של התקופה האחרונה יש לבוסים את הנטיה, לפעמים בצדק ולפעמים תוך ניצול המצב במשק, להאשים את המצב- "המצב קשה" , "אם המצב ישתפר אני אתן לך" וכו´. את צריכה להגיד יפה שאת מבינה שהמצב אשם בכל אבל גם לך יש חיים והוצאות וגם לך יש את הבעיות שלך ושאת מרגישה שהשכר לא הוגן וכו´. בסופו של דבר אל תשברי את הכלים. חשוב כיום לשמור על מקום העבודה.

אלפית

New member
פילה, בהצלחה ! ו..השרשור מעניין ...

יצא שרשור מעניין לפיו אפשר ללמוד מי מאיתנו לוקחות צ´אנסים ומי "הולכות על בטוח". אני שייכת לזן הפחדן ... בעיקר עכשיו כשכל כך קר שם בחוץ. אבל קשה לתת עצות לאחרים, וכל אחת צריכה ללכת אחרי ליבה. וגם אם אני מסכימה עם האמירה שלא צריך להתלות בבן הזוג לצורך פרנסה, אחד הדברים היפים בזוגיות, לדעתי, הוא שבתור יחידה אחת שמורכבת משניים, תמיד השני יכול לגבות בתקופות זמניות כשאין פרנסה -- פעם אחד מגבה את השני, ופעם השני מגבה את האחד -- וככה אפשר להרשות לעצמנו גם תקופות כאלה.

מאי26

New member
פילה, אני מאחלת לך המון

בהצלחה, קשה לי לייעץ לך, אין לי מספיק נסיון בנושא, אבל מקווה בשבילך שכל מה שתעשי יסתדר בסוף לטובה.

יעלי2

New member
fila היקרה - מילות סיכום

כולנו רוצות לקוות שיהיה לנו האומץ לקום ולעשות מעשה כמוך. בפועל את החלטת ואנחנוממגבותאותך, אבל גם מאוד סקרניות לדעת המ ידרה (אולי כקייס סטדי, אולי מסקרנות ואמפטיה). אני מקווה שתשכילי לדעת מה נכון בשבילך ולמצוא את שביל / דרך הזהב. כבר החלטת לדבר איתם ברצינות הגמורה. אל תטרקי את הדלת כי אנחנו אמרנו. תעשי את הבחירה הכי נכונה עבודך, בדרך שלך ועם הכוח (והעצבים) שאליהם הגעת ולא משהו שמושפע ישירות מאיתנו ושאת עלולה להצטער עליו אחר כך. אני מאחלת לך בהצלחה ומקווה שהשיחה תשכנע את הבוס/ים שלך לתת לך העלאה משמעותית וגם ובעיקר להכיר בנחיצותך והערכה כלפיך.

יעלי2

New member
נ.ב. לכי על ענין תלוש המשכורת

מי יודע נכמה זמן הוא לא ראה שחור על גבי לבן כמה את מרוויחה. אולי זה יעזור ויפתח לו את העיניים ואת הכיס.

שמופית

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

תמיר ואני שולחים לך המון איחולי הצלחה (בשיחה עם הבוס)
אולי תנסי לעשות סימולציות מול שמעון (בתפקיד הבוס) ולנסות שלא לבכות ?
בכל מקרה, מכיוון שכבר יעצו לך הכל, לא נותר לי אלא לאחל לך (שוב) בהצלחה

fila

New member
הייתי עושה איתו סימולציות../images/Emo6.gif

אבל הוא מרוח על הספה כבר שעות וישן שינה עמוקה מאוד לא נותר לי אלא לדבר עם עצמי!
ד"ש לתמיר בחזרה ממני

למעלה