הגעתי היום למסקנה

• פותח הנושא JBR
  • פורסם בתאריך

Old Girl

New member
קוראים לו ואצק לא ואצ'ק...

אני עצמי עשיתי קצת חיטוי מהבוקר...

magenta73

New member
בסדר,

בתת מודע גם כל בחורה רוצה את אבא שלה וכל בחור רוצה את אמא שלו. "תת-מודע". בסדר... וזה דווקא אחלה הסבר לאלכוהוליזם, אני יכולה לתת את זה כתירוץ לאמא שלי?

Old Girl

New member
את יכולה

אבל אני לא. אני שותה כמו חיה רעה - וההורים שלי הם שני אנשים יחידים בצ'כיה שלא אוהבים לשתות.

avshalomat

New member
ממש לא בתת מודע

אין פה שום עניין של תת -מודע לפי מיטב ידיעתי המוגבלת, (אני לא סוציוביוליוד או אבלציוניסט בהגדרתי) בגדול סוציובולויגה מדברים על מנגוניים של חומרה ואנחנו מה לעשות חומרה, כלומר לא מתייחסים לתת מודע,אבל כן למנגוננים פיסיולוגיים בנושאים שונים. אגב זה מראה (ואין הכוונה לפגיעה ברמה האישית) כמה מעט בעצם את יודעת על התחום המדעי הזה אם את חושבת שהוא מתייחס לתת מודע בתור טיעון. לצרוך העניין הטיעון אכן סובל מפורפליזציה והשטחה, ובאופן כללי סוציוביולגיה אכן לא שוללת אפרויות רבות ושונות של התייחסות לאותם המנגוננים (וכאן אנחנו נכנסים לקוגניציהה ותודעה ומהי בחירה חופשית שכולם נושאים מעניינים מאוד שהם בטופ של המחקר אבל מהווים הרחבה של הדיון) אבל מה שמעניין הוא שאת ואנשים נוספים לא מתנגדים להשטחה של הטיעונים, אלא לסוציוביולגיה ככלל.

avshalomat

New member
ובמחשבה שנייה

סייג, אני מסכים לגמרי על ההתנגדות לטיעונים שמתנגדים לשיוני חברתי, על סמך כביכול ידע סוציוביולגי, או טיעונים כגון אני זיין והיא זונה על סמך דברים דומים, רק צריך להבין שזה לא סוציוביולגיה ואין שום קשר אליה (או במלים אחרות נראה לי שבשורה התחתונה אנחנו די מסכימים)

cheshire9

New member
מלכה ! ! ! ! ../images/Emo59.gif

תגידי - אין לך אחות פנויה ? ובכל זאת שאלה מציקה : איך בחורה כמוך - שהיא תמצית הזוגיות הטהורה - בחרה לה כמשכן דווקא את פורום הסינגלס ? אני יודע שיש הסבר "הגיוני" אבל זה בכל אופן מוזר .........

Old Girl

New member
יש לי אחות פנויה

וגם הרבה יותר מוצלחת, אבל צעירה מדי - שיט! אני סתם אוהבת לכתוב כאן.

Old Girl

New member
וחוץ מזה

אני לא תמצית זוגיות מלידה, הכרתי את בן הזוג שלי בגיל 30 ועד אז הייתי אדם הכי לא זוגי שאפשר עלי האדמות.

../images/Emo45.gif

רציתי להגיד לך (למרות שהרבה כבר כתבו את זה לפני) שאת כותבת בצורה מאוד מעניינת ועינינית. נעים לקרא אותך ואת מעבירה את המסר שלך טוב. לא הרבה אנשים ניחנו בכישרון הזה:) אני מסכימה מאוד לגבי מה שאמרת בתגובה האחרונה (וגם אלו שקדמו לה) .ובכל אופן אני שייכת לאלה שרוצים להאמין שהאהבה תישאר עד 120.כלומר לא מאמינה שהפרפרים בלב ישארו גם אחרי כמה שנים טובות (או אפילו חודשים ) אבל רוצה להאמין שעם הבן אדם שאני אחליט להקים בית ,תהיה לי אהבה עמוקה וזוגיות חזקה שתהיה נעוצה באיזשהוא קשר שהלך ונבנה לאורך השנים ושפשוט תשרוד.

אז לך יש מקום עבודה כייפי שלמעטים

יש, בקרוב אני אהיה במקום עליו סיפרת (עבודה ללא חיים).

הי גונדרי,

אני בטח חוזרת על משהו שכבר מישהו אמר אבל אני בדיליי פה אחרי כולם אז אני מקווה שתסלח לי... בכל אופן, הנקודה שלך ברורה. ומאוד מאאאאווד שכלתנית יש לציין. אני שמחה שזה לא עובד ככה בחיים . בד"כ קשר בין אנשים לא נגמר אם קצת קשה, זה לא קשר עסקי (ברוב המקרים) ובטח ובטח שההשואה של אהבה למקום עבודה (שגם אותו אגב ,אנשים לא נוטים להחליף כל כך בקלות) לא ממש מתאימה. כמו שלא תחליף חברים מהצבא או מהתיכון כי יש שם משהו מעבר ,ראוי לנסות לשמר משהו שפעם היה מעבר לידידות ... תראה, אם היה מעורב פעם רגש, ואם מעורבים ילדים ואם לא מתעבים בכל לב את הבן אדם ששוכב לידך במיטה ,לדעתי שווה לבדוק אם נשאר עדיין משו מתחת לכל השגרה המשעממת ... אם לא, אז לא. לא בכוח ובטח ובטח שלא להישאר ולסבול. רק לא להרים ידיים בקלות אם ההתאהבות חלפה. הכימיקלים סופם להעלם באיזשהוא שלב...

אנחנו לא חיים לנצח

אז אין טעם לחשוב במונחי נצח טוב, נעים ונחמד, בונים משהו. יכול להחזיק שעה, שנה או יובל. חשוב לא לותר בקלות (אבל לא אחרי 2 דייטים, אלא אחרי שעוברת תקופה...) אבל חוצמיזה? ילדים זה שמחה..

JBR

New member
לא הרבה

אני חיה את הרגע... יגיע משהו- נהנה ממנו. לא יגיע- אני יהנה מעצמי :)

אישון36

New member
למה מעצמך

הוא יגיע.....אבל....הוא יהיה זמני. אישון. זמני זה הדבר הקבוע ביותר.

למעלה