הגשת פטנט

godana1

New member
הגשת פטנט

שלום לכולם יש לי שתי שאלות... 1. כמה זמן תקף פטנט? 2. במידה ועשיתי חיפוש ולא מצאתי פטנט מספיק דומה לשלי, הגשתי בקשה, והתחלתי להשקיע בפטנט שלי, אבל הסתבר ששבוע לפני הגיש מישהו בקשה לפטנט זהה לשלי. מה קורה במקרה כזה? כל ההשקעה שלי יורדת לטמיון? בברכה, דנה

תשובות

שלום דנה, 1. בד"כ עד 20 שנים. 2. כנראה שכן (למעט במקרים חריגים). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

godana1

New member
מה עושים?

זה לא נשמע לי הגיוני! אם לאחר וידוא שאין רעיון כמו שלי בשוק, הלכתי והגשתי בקשה לפטנט, גייסתי משקיעים הקמתי את הרעיון והתחילו לזרום לקוחות, מה יקרה אחרי 5 שנים שיתגלה שכבר הוגש פטנט לפני? האם יתבעו אותי על הפרת פטנט וידרשו ממני לסגור את העסק? אני מצטערת שאני פרנואידית, אך מדובר בסכומים גדולים, ובהרבה ספקולציות... אשמח לתשובה דנה

אין מה לעשות...

בגלל תקופת הסודיות של בקשות פטנטים - זה המצב. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
עלי לחלוק על דעתך

במידה ובקשת הפטנט המאוחרת קובלה ללא התנגדויות וטענות בקשר לבעלות בהמצאה, וללא שהרשם (בישראל) עשה שימוש בזכותו לידע את המבקש על הבקשה המוקדמת (שטרם פורסמה) ולדרוש את התייחסותו - אינני רואה מניעה לקיומם של שני הפטנטים במקביל. כמובן שהדבר יגרום בעיות אחרות - כגון הצורך במתן רשיונות צולבים, אולי אף בכפיה, אם הצדדים מעוניינים להשתמש בהמצאה.

godana1

New member
יותר מעודד, אבל...

במצב אחר בו הגשתי בקשה לפטנט, אני שומרת עליו בסודיות במשך שנתיים ועדיין לא קיבלתי אישור לפטנט, פתאום יצא אתר כמו שלי וכשבוחן הפטנטים יבדוק את הרעיון שלי הוא יראה שכבר קיים כזה - 1. האם הוא יפסול לי את הפטנט כיוון שכבר קיים פרסום שלו 2. במידה ומוכיחים שהרעיון ההוא קם אחרי הגשת הפטנט שלי, איך נוכל באמת להוכיח, שלעובדה שהוא קם אין כל קשר אלינו (תמיד קיים הסיכון שהרעיון ידלוף איכשהו גם אם החתמנו את כולם על הסכמי סודיות) תודה רבה דנה

סנטימנט

New member
תשובה

לגבי השאלה הקודמת - כדאי שתמתיני לתגובתם של מנהלי הפורום להודעה שלי - אני בטוח שתהיינה להם תובנות מועילות. לגבי השאלה הנוכחית - אם האתר עלה לאויר לאחר שהגשת את הבקשה לפטנט אין שום בעיה והוא לא מהווה "פרסום קודם" כהגדרתו בחוק. אגב, לגבי כל השאלות שאת שואלת פה - כדאי מאוד להתייעץ עם עורך הפטנטים שהגיש עבורך את הבקשה לפטנט. הוא ודאי יודע יותר על המקרה הספציפי ויוכל לתת תשובות מדוייקות וטובות.

תגובה משולבת

סנטימנט- מאחר ומדובר במקרה היפוטתי, לא ראיתי לנכון לרדת לפרטים בנוגע למקרי הקיצון. כמו כן, השואלת לא הגבילה את שאלתה למצב בישראל. התייחסתי למקרה הרגיל שבו הוגשה בקשה בתאריך מסוים ובעת בחינת הבקשה הבוחן ציטט בקשה זהה שהוגשה לפני הבקשה "שלנו". ישנם מקרי קיצון נוספים שלא הזכרתי, לדוגמא מקרי first to invent. כמו שאני הבנתי את השאלה של דנה, היא ניסתה להבין את המצב הכללי והאפשרות של אי קבלת זכויות ולא חשתי שהיא ביקשה תשובה למקרה ספציפי. תגובתי כוונה כדי להבהיר שיכול להיווצר מצב בו למרות ההשקעה לא היוזמה ובקשת הפטנט לא יצלחו. דנה- בנוגע לשאלתך השניה- בתסריט שציירת זה לא משנה מאיפה הוא קיבל את המידע וכדי להניח את דעתו של סנטימנט :) , גם כאן יכולים להיות מקרי קיצון חריגים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
הבעיה כנראה תיפתר חלקית בקרוב

אם יאושר התיקון לחוק לפיו הבקשות תפורסמנה לאחר 18 חודש, כמקובל בעולם.

הילת5

New member
סליחה על הבורות אבל האם לא כל הבקשות לפטנט

מפורסמות לאחר שנה מיום הגשת הבקשה?

סנטימנט

New member
לא

בישראל הן מתפרסמות רק לאחר מתן הפטנט (מה שיכול לקחת 3-5 שנים ממועד הגשת הבקשה). ברוב מדינות העולם הבקשות מתפרסמות אוטומטית לאחר 18 חודש, אך לעיתים ניתן לבקש שלא לפרסמן.

הילת5

New member
תודה על התשובה ואולי אתה מכיר מי משווק פטנט

לחברות בעולם?

למעלה