הדבר-הבא נפתח רשמית

אכן, רק שימו לב.

לא כתבתי את כל זאת להנאתי האישית, אלא עבורכם להתייחס. ולשם כך, בניתי עץ של נושאים, והפרדתי מקום לשאלות. אני עושה זאת במטרה גם לשמש דוגמא - כל מי שרוצה ליזום כל דבר - מוזמן לעשות שאת בצורה הזו. עקרונות: 1) הודעת כותרת מאגדת 2) חלוקה לנושאים ראשיים 3) חלוקה לנושאי משנה המאפשרת התיחסות ספצפית ע"י שרשור 4) הגדרת מקומות ´סטרילים´ ומקומות דיון 5) שמירה למקום לשאלות ולהערות שונות. הבהרה: חשוב לי שלא אהיה הקול הדומיננטי והיחיד בבנייה זו. חשובה לי דעתכם והתיחסויותיכם. בה במידה - חשוב לי שהאדם היוזם הוא הפוסק הבלעדי בעץ הנושא אותו הוא יוזם. (במידה ועץ הוא ביטוי יוזמתו של ארגון - פוסקים בו כל בעלי התפקידים השונים בתחומם, והיו"ר בכלל).

Hest

New member
מעוניין להקים את אמור (Emor)

מוחי קודח מרעיונות, וגם אם קטינים לא יורשו במשחק, אשמח לדעת שהם (הרעיונות) מתקיימים במשחק. לצערי, רק זוג ידים אחד יש לי, וזמן מוגבל. על כן, אברך כל עזרה שתוצע לי בהקמת אמור. אמור (ממלכה) בקצרה, עם דתי פאנטי. סוגדים לאל ההגנה,סאון-Seon (משתמש בכוחו להגן, התקפה לשם הגנה אפשרית), לשירה ולגאה (אלות החוכמה והתבונה). אלים אלה לקוחים מהזור (Zor) דת שמאמינה בקבוצת אלים. האלים לא מסוגלים ללבוש דמות אדם ולרדת לארץ. כוחם נובע מסגידת מאמיניהם (כמו Black & white בערך). בין האלים: סאון, שירה, גאה, ג´נו(אמא אדמה), סנר-Sner(אל המלחמה, איובו המושבע של סאון) ועוד ועוד. האלים חיים במישור משלהם. כוחם עקיף בלבד (אומרים למישהו לעשות משהו, ועוזרים לו בזה - עוד כוח, עוד מהירות, נשק טוב יותר, משפיעים על האחרים שסביבו וכו´). לעיתים, במקרה הצורך, הם שולחים אחד מילדיהם (אשר דם בן מוות בעורקיו) לארץ, בכדי לעזור להם לבצע את רצונם (ולשמש כזרועם הישירה בארץ למשך זמן חייו). האמוריאנים חיים לרוב על אדמתם בשלום, וחוקרים דברים שונים בתחומי המדע והדעת. ישנו עם אשר הוא אויבם המושבע (בתקווה שאחד מהארצות האחרות יתנדב להיות הוא), העם הזה סוגד לסנר (ולעוד אלים). העם השני (שלצורך העינינים נקרא לו איקס), שיעבד בעבר את האמוריאנים. האמורינים חיו בסבל עד לבואו של סור, בנו של סאון, מממלכת האלים, כתשובה לקריאת העם. בעזרת סור כבשו חלק מאדמתם של האיקסים ובנו שם את אמור. זהו רק קמצוץ ממה שמתחולל במוחי ברגעים אלו. כמובן, הכל ניתן לשינוי ולעריכה (במיוחד השמות). אני מתנצל על אי הסדר, אך מוחי משפריץ רעיונות לכל עבר כרגע, וקצרה ידי מלסדרם. אברך עזרה מאנשים שישקיעו בזה, ויעזרו לי להקים את האמורינים המגוננים!

dianno

New member
תכלס מה?

נדב, כתבת פה המון על האלים ועל הבנים שלהם וstuff אבל אולי תפרט קצת יותר על העם עצמו- אתה יודע, מה, מי, איפה ולמה? (אקספוזיציה יענו)

אתה מעוניין להרחיב בעצמך?

אם אתה מעוניין להרחיב בעצמך - קח יוזמה והרחב כאן. רק וודא זאת עם ´הסט´ שזה בסדר מיצידו. אני מקומו - הייתי שמח!

5נדב

New member
רעיון יותר טוב, הרחבות

לא ארחיב כרגע, בגלל שאני לא ממש יודע מה הולך להיות. יש לך רעיון? יש למישהו רעיון? עצה? טיפ? תוספת? עז שמן להעלות קורבן למען אלת התבונה כדי שתתיתן לי רעיון? משהו? שילחו לי! או בהודעה אישית או באי-מייל: [email protected] כרגע, יועצים לי להוסיף איזשהוא טוויסט, משהו שיוסיף פלפל. הרעיון הכי טוב ששמעתי עד עכשיו היה שהאמוריאנים יפחדו ממים (היה להם אזו סיפור עם מים בעבר, ועכשיו יש פוביה המונית). הם בוטחים בהם רק כאשר הם במיכל סגור ובטוח. מה דעתכם?

5נדב

New member
גשם

ומה אם ירד גשם במהלך אחד המשחקים? האם הדמויות יסתגרו באוהליהם בפאניקה (ובכך יבזבזו זמן משחק)? האם הם יתעלמו ממנו בטענה - אין פליי אין גשם???

שאלה יפה. גשם = גשם.

הכונה לעשות 6 משחקים על פני שנה א. מבטיחה משחקים כל השנה ב. מבטיחה התנסות בכמה סוגי אקלים ג. מבוססת על נסיון העבר: כבר היו משחקים בחורף ומי שעשוי מסוכר - שלא יבוא לפרק ה´גשום´. מלבד זאת, תאריכי הפרקים נקבעים בנוחות לשחקנים, ולכל משחק יקבע גם תאריך אלטרנטיבי למקרים דוגמת W4R. היה והמשחק נדחה לתאריך אלטרנטיבי גשום - אז שיהיה גשום.

טוב מאד! כזה ראה ועשה!

למעשה, הגית פה שתי ארצות ואף דת המתפרסת על שתיהן, ומשאירה פתח לעוד ארצות להשתלב, ולעוד קבוצות להשפיע. אתה מוזמן להתחיל לרקום את המעצמה שלך. אני מצטער שהסמכות למעצמות, צבאות ונקודות נשק אינן כתובים, ומתנצל שלא אכתוב אותם עתה, (יש לי מחר בבוקר פגישה עם נטע מהנהלת הפורומים של תפוז), אך אכתוב אותם בקרוב. בגדול - בדומה להסמכה שנייה בדת קיימת הסמכה שלישית רביעית. אחרי פטריארך ישנו קדוש (כהן הביא להסמכתם של פטריארכים תומכים בדור ראשון), ואחרי קדוש יש איש-האלהים (אשר הסמיך קדושים בדור ראשון), והכל בדרך לדרגה האחרונה המתוכננת ל´הדבר-הבא´ - אל. באופן דומה, הדבר פועל גם במסלול ההתקדמות המדיני, והצבאי. יש תמיד לאן להתקדם. אני מחפש אנשים בדיוק כמוך. כל שעליך לעשות - ליצור שיתוף-םעולה ולהניע אנשים לעבוד איתך, וחכה וראה לאן תגיע. טיפ - היה פחות נחרץ, יותר עדין, ומצא לך חברים שיעדנו את תדמיתך הקשה בפורום זה. שים את טובת הפרוייקט האישי שלך מייד לאחר טובת הקבוצה והנאת שתעבוד איתך והנאת שחקניה (בין אם In-Play יהיו אלה כמה קבוצות או לא) ועבוד מיתוך שתי מטרות אלה. הפוטנציאל הטמון בסיפור שהעלת יכול להביא אותך עד לרמה מקבילה למסטר-אזורי - מנחה עלילה מחוזי. תפקיד מנחה מחוזי הוא תפקיד גדול ומלא אחריות, וגם לו יש הסמכות שתצטרך לעבור - אולם - זה כבר ביני לבין המועמדים השונים, וכל דבר בעיתו. בכל מקרה יש עוד המון תפקידים בדרך שיכולים ליצור מרחב ביטוי ליצירתיות שכזו. אם תכתוב הכל לבד, באמת תשקע מתחת להכל. מצא מי מוכן לעבוד על זה איתך, ורוץ קדימה!!

5נדב

New member
תדמית קשה

לאחר שיקולים ותהיות, הגעתי למסקנה שעליי להחליף את שמי. אני נדב, הסט לשעבר. בתוך פורום זה, ולפני אנשים רבים אשר הכירו אותי רק בהקשר של לארפ W4R, התנהגתי בנוקשות, בנוקמנות (ועוד ועוד). כזה הוא הסט. לא אפרט לפניכם את כל ההיסטוריה שלו, אך אני, נדב, איני כזה כלל. כל מי שמכיר אותי, יודע שאני פועל על תחושות (הסט ימות קודם), מתחרפן לעיתים קרובות במיוחד (שהסט יאבד מכבודו לצד נחותים ממנו???-שזה כמעט כולם), סלחנות (פגעת בהסט? סופך מוות איטי וכואב. אריק יעיד, הסט לא סולח, הסט לא שוכח), ונטול (כך אני מקווה) מקל בתחת (הסט חיי עם שלו שנים). על כן, בזאת, אני משיל ממני את חליפת הסט, ומניח אותה בארון (לא, במגירה, עדיף שישאר סטרייט).

dianno

New member
טוב ויפה

בטור הוגה רעיון ההידרופוביה אני מכריז על תמיכתי בנדב בכל הקשור לאמור (in-play, out play, for play, re play וכ"ו). יש לי גם כמה סקיצות לגבי הסיבה להידרופוביה המוחלטתת של האמורים - הטובה בינהן היא שבזמן המרד באיקסים ( מי שלא הבין עדיין האיקסים זה סתם שם כי את העם הזה נדב לא הגה ותכלס נשמח להצאות משחקנים להקים את העם הזה ולתת לו שם נורמלי או לצרף את נתח העלילה הזה להיסטוריה של העם שהוא כבר יצר) כלי הריסון העיקרי של האיקסים היה מים- הם הרעילו את כל מיהם של האמורים, הם הציפו את אדמותיהם וביתהם, הם הטביאו את בניהם (מצריים בלה בלה בלה...) וכ"ו. עידכונים בעתיד- אני לא אוהב לירות בחשכה

היכונו לקידום שלב בסגירת החוקים!

עכשיו, כשייש בסיס רחב יותר לחוקי-בסיס, (וכשגיליתי את טבעם המופלא של מאמרים בפורום) היכונו לקידום שלב בסגירת החוקים. כל מי שמביע דעה - משפיע על צביונם/פתיחותם/סגירותם/מתירניותם/גיוונם. השלב הבא ודאי וודאי שיאפשר קליטת עולמות חדשים (ממלכות, דתות, מקצועות, צבאות, אסכולות, גילדות וכן הלאה), אך יפרט יותר גם בצדדים שלא היו חשובים לי קודם(כגון, מבנה ארגוני, תפקידי-על, מידע סיפורי כולל, הסברים והבדלות In-Play i-Off-Play), וצדדים שלא הספקתי להגיע אליהם (כגון, צבא, מבנים, מקצועות ועוד). חשובה לי במיוחד דעתכם בנושאים הבאים:
אופי המשחק ראליזציה מכסימלית או תפאורה סמלית? (משחק ראלי ומוגבל או משחק מומחש ומגוון?)
מקום המשחק מקום אחד פולחני או כל פרק במקום אחר או מקופ פולחני לפרקים, ומקומות שונים למשחקים נוספים בקנה מידה פרטני יותר אנא - שרשרו הודעותיכם כאן.

Mongarele

New member
הקאזאדים היו שם

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=224&msgid=3586384

שימו לב - טופס הרשמה

להלן - טופס הרשמת שחקנים. הטופס מוגש עם שאלון קצר שימקד את המשחק על פי בחירות שחקניו, ויקל על ההתארגנות הלוגיסטית. הטופס מנוסח בלשון זכר, אך הוא פונה לשני המינים

על כניסת מקצועות לעולם

הגדרת מקצוע מקצועה של דמות הוא תחום עיסוק בו הדמות עושה בו דברים טוב יותר מדמויות אחרות. מה שמודד אם דמות טובה יותר מדמות אחרת הוא(לצורך הדוגמא - דמות מקודמת היא הדמות המקצועית) ´הודאתה´ של דמות אחרת כי הדמות המקודמת יותר מקצועית מנה - בכך; שהיא בוחרת לקבל שרותים מהדמות המקודמת במקצוע הנבחר. אתה צריך תיקון חרב? גש לנפח. טיפול אישי? למקדש. שיקוי קסם? חפש קוסם. משימה מסוכנת? לגילדת ההרפתקאנים (שאגב, עדיין פתוחה למכרז). בדיחות קרש? לך לנגר, וכך הלאה, והשד יודע לאן זה יגיע. הסמכות
ההסמכה לקיומו של מקצוע היא שני מקבלי-שירותים מאותו בעל-מקצוע, שיקראו לצורך העניין לקוחות, או לקוחות משנה ללא הבדלה ביניהם.
אולם על מנת לזכות ביתרונות מעשיים יותר למשחק - כגון זכות יצור שריונות וכלי נשק, מכירת דברי-מאכל, החזקת בית-מלאכה כל שהוא, הפעלת לחשים, טיפול רוחני, או כל מה שעולה על הדעת - יש צורך בהסמכות נוספות, המשתנות ממקצוע למקצוע והיתרונות שהוא מסוגל לספק. ישנה הצעה להתחשב גם בגזע על מנת לעודד הקשר אסוציטיבי של גזעים מתמחים (כגון גמדים - חרשות-מתכת, אלפים - גילוף אבני חן, אורקים - נו, טוב...ריח רע), אך דעתי האישית היא בעד לאפשר לכם לנתץ את הקונצנזוס, ולאפשר לכם ליצור את גזע החושלים וחרשי המתכת המתקדמים במו ידיכם. מכל מקום - הנושא פתוח לדיון. מנהיגות ומקצועות במובן מסויים, המנהיגות היא מקצוע, כך שלמנהיג הלוקח על עצמו מקצוע שני תהייה בעייה בקידום באחד מהמסלולים: דמות א´ מתפקדת כ: תומכת של דמות ב´ מאמינה בדת של דמות ב´ מקבלת שירותי-ניקוי צינורות מדמות ב´ ולכן - שחקן דמות ב´ יכול לספור את דמות א´ כ-תומכת, או כמאמינה, או כלקוח, אך לא כולם יחד. (היא יכולה גם לספור אותה 1/3 תומך, 1/3 מאמין ו1/3 לקוח, אבל זה חסר טעם, כי במדידות שכאלה השברים מוזנחים, אלא אם כן מצטבר בהם סכום נקודות שלמות).
באופן דומה, אם בעל מקצוע מקבל שירותים מבעל מקצוע מקודם, כל לקוחותיו של בעל המקצוע נמדדים כלקוחות משנה של בעל המקצוע המקודם.
ברגע בו בעל זכות הראשונים מודה שדמות אחרת מקצועית יותר ממנה = מקבלת שירותים מדמות אחרת - היא מוותרת גם על על זכות הראשונים: על כניסת מקצועות למשחק - זכויות ראשונים אם יש לכם מקצוע העולה על דעתכם - כתבו עליו, וגלו את אזני ההמון עד לאן הוא יכול להגיע. כמובן, שהזכויות על מקצוע מסויים היא זכות ראשונים. תפסו לכם את המקצוע? לא נורא. זה רק אומר שיש לאן להתקדם... (דוגמית - האם החורגת לשילגיה: "תביני - זה שהרעלתי אותך - זה לא אישי נגדך, זה פשוט שאת לא יכולה להודות שאני יותר יפה...") לשם סדר גודל - אשתמש במקצוע שכבר כתבו עליו: קסמים. על מנת שקוסם יוכל להפעיל לצורך הדוגמא בלבד: לקסמונים, הוא יצטרך צריך 5 לקוחות. לקסמים בסיסיים - הוא יצטרך 9 לקוחות. לרקיחת שיקויים בסיים, למשל, - הוא יצטרך סכום נוסף. הכל תלוי באסכולה של בעל המקצוע, וביכולות שהוא מבקש להפעיל. והגבול נקבע ע"י מספר הלקוחות ולקוחות המשנה שתשיגו אי-פעם. עדיין מוקדם מלדבר על אסכולות, אך כטיזר אומר - שכאשר מקצוע נעשה מורכב, יש מקום לחידושים והתמחויות בצורת אסכולות, כלומר, שתי דמויות העוסקות אותו מקצוע מקבלות שרותים זו מזו באסכולות שונות. (דוגמא: סופרים - מכתבים, שירה, סיפורת, סת"מ, קומיקס וכו´). וחכו חכו חברי, עוד לא שמעתם דבר על הכלכלה...

את רוצה מונופול על אומנות? אין בעיה

רק תכתבי את הסטוריית התפתחות האמנות שאת מתמקצעת בה לאורך כמה מאות שנים, הכניסי בה דמויות היסטוריות, תאמי זאת עם קבוצת שחקנים כל-שהיא - ולהלן המרשם ליצירת רב-אמן. רב-אמן זו למעשה הסמכה מאד מתקדמת בענף המקצועות, שמחולקת כאן כמעט בחינם לבעלי זכות ראשונים. שימו לב - שיש מקום לכמה וכמה בעלי זכות ראשונים כזו - לכל הפחות אחד ב-Region (אזור של "אל-עליון"), כך שיכולים להתקבל כמה סיפורים יפים - לראות עיניהם של ה´אלים-העליונים´.

לא לזה התכוונתי

מה שהבנתי זה שכדי להיות בעל מקצוע יש צורך ב"לקוחות" מה שהתכוונתי לשאול זה בקשר לאומנים ולקוחות שלהם

יוצאים מן הכלל לחוק זכות ראשונים

כל מקצוע שנתפס על ידי שחקן אחד, ושחקן אחר מבקש להיות בעל מקצוע כזה מבלי לראות את בעל זכות-הראשונים כמקצועי ממנו - יוכל לעשות זאת אם ישכנע אותי שהמקצוע חובק-עולם/עתיק וידוע/טריויאלי ושאין טעם לתת עליו זכות ראשונים. במקרה זה - הוא יוכל לפתוח עץ מקצועי חדש באותו השם, ללא צורך בפתיחת אסכולה. אך כמובן, שיש גם לזה גבול. יש לכך למעשה מקצועות רבים, לדוגמא - לוחם. כלומר, להבהיר - זכות הראשונים היא על מקצועות יחודיים.

למעלה