הדבר הטוב היחיד בפרק היומי

שמיצית

New member
הדבר הטוב היחיד בפרק היומי

ל י א נ ה
תגידו לי שהיא נשארת.. אפילו לקצת..

בהחלט דבר טוב

ohh the good (bad) old Liana is back הסיוט המהלך של וויקטור.... אם העניינים הסתבכו ליאנה היא בת ברית מצויינת לדיאן לטיפול בשפם. סוף סוף העניינים יתחילו להתחממם (בהנחה שהיא נשארת) עוד ביצ'ית נוספת עכשיו

KOBEMANIA

New member
זה דווקא

היה אחד הדברים הפחות מעודדים אני אהבתי את ה "הייתי צריכה לדעת שתעלה על זה {ניקי חושבת על ויקיבוי}

Dawn12

New member
גם אני אהבתי ../images/Emo45.gif

איזה כיף לראות את ניקי בעלילה הזאת... והחלק הטוב עוד לפנינו.
אבל יותר חשוב מזה, ואפילו יותר חשוב מליאנה - היום באמצע הפרק ראיתי את פיליס מנתחת את היחסים של מייקל וכריס ופתאום חשבתי על משהו מדהים: מה אכפת לה? טוב, גם זה, אבל מה שבאמת הדהים אותי הוא: איפה פיליס גרה? מישהו יודע? האם אנחנו אמורים להסיק שהיא חזרה לדירה הישנה שלה, אשר חדי האבחנה מביניכם כבר בטח הבינו מזמן שהיא היום הדירה המאגניבה של מלקולם? איפה היא מחליפה בגדים בקצב ההיסטרי שבו היא מחליפה אותם? כל כך הרבה שאלות, ואם זאת היתה כל דמות אחרת עוד הייתי ממשיך, אבל זאת פיליס - אז בעצם למי אכפת?
אני בחיים לא אבין את ויקטור. בחיים. עצם העובדה שהוא יכול למצוא זמן להתקשר לדיאן ולבשר לה על החזרה הצפוייה שלו, אבל ויקי צריכה לשמוע את זה ממנה היא נשגבת מבינתי. הרי רק לפני שבוע הוא אמר לניקי בטלפון שהוא מודאג מהתגובה של ויקי לחדשות של דיאן על ההריון. לאן נעלמה הדאגה הזאת עכשיו? למה הוא לא מסוגל להרים את השפופרת ולהתקשר לבת שלו, בזמן שהוא יודע שהיא עוברת תקופה לא קלה (ולמיטב ידיעתו - עדיין מתגוררת עם דיאן) אבל למעבדות רוברטסון הוא כן מוצא זמן? הבן של הופ לא יודע כמה מזל יש לו שויקטור לא זוכה לגדל אותו.

ים כחול

New member
מילים כדורבנות שחר../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אבל תמיד ידענו שהוא לעולם לא יזכה בתואר אב השנה ... לעומת ניקו האהבל שמראה אכפתיות קצת מוגזמת כלפי ויקי אבל לפחות אכפת לו ... לתת לו נקודה לזכותו?? נראה...

dviridit

New member
מה? הוא הלך להופ והבן? מה איתם?

הראו אותןם? יראו אותם בהמשך? חבל שלא ראיתי תקופה די ארוכה? בטוח אראה את הפרק שלת היום מחר. טוב חזרתי מחולי ואני עדיחיןל לעא ממשדבריאה והשיעולים הורגים אותי, טאבל מה קורה ? תעדכנו אותי בעניין הזה במיויחד בבקשה.

python 4

New member
מה זאת אומרת איפה פיליס גרה?

אצל ג'ינה, כמובן. היא גם הרי נמצאת שם חצי מהזמן שלה. יום אחד אנחנו צריכים לעשות פה ניתוח מעמיק של תופעת ג'ינה הזו. מוזר לי שמיטב עשירי ג'נואה באים אליה לאכול ארוחת צהרים לבד - הדבר היחיד שאני יכול להשוות לזה זה המסעדות האלה באזורי התעשייה שמציעות ארוחות עסקיות ב- 29.90. מעניין אם ג'ק נכנס לג'ינה לצהריים ואומר: "כן ג'ים, אני אקח את העיסקית היום". ג'ק כמובן לא מסיים לעולם את הארוחה שלו לבד - תמיד תיכנס למסעדה הפיליס/ניקי/דיאן/אשלי התורנית, תסתכל סביב כדי לחפש שולחן פנוי לכאורה, תזהה את ג'ק ותבוא לשבת איתו ולדסקס עימו על הרכילות האחרונה בנושא התינוק של דיאן (אלא אם המתיישבת היא דיאן, במקרה זה הם ידברו על התינוק של אשלי). בטח ג'ינה מה זה שונאת את ניק - עכשיו היא צריכה להתחלק ברווחים (או יותר נכון, בסצנות ארוחות הצהריים) עם הקרימסון לייטס. עד שהיא נפטרה מהקולונייד! וסליחה אגב שאני לא מתייחס לפרק - כבר זמן מה שאני לא מצליח לפנות זמן בכדי לראות צח"מ בריכוז, תמיד אני עובד תוך כדי. תגידו, לאן נעלמה לי פתאום רמונה? לפני שנייה היא בעצמה היתה אחת מאלה שהיו מבקרות אצל ג'ינה בשעות הצהריים כדי לשבת עם ג'ק ולדסקס עימו על התינוק של דיאן.

ים כחול

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif פייתון.....

שוב הצחקת אותי ועכשיו לפני שאני יוצאת ... אנשים יחשבו שוב שאני פסיכית צוחקת לי ברחוב ...

ימוש- אני מכירה את זה טוב...

הרבה פעמים אני צוחקת לעצמי כשאני על המחשב קוראת בפורום דברים מצחיקים וגם נזכרת בזה כשאני מהלכת לי בדד. זה קרה לי ביום ששחר נתן מונולוג קשה ביותר על מיימי על איך שהחוצפנית הזאת מעלה בדעתה להגיד לאשלי שהאוכל מוכן על השולחן ושהיא הולכת לישון. ואז שחר אמר משהו כמו "ואם האוכל לא מספיק חם, מי אמור לחמם אותו"? "ומה בדבר פינוי השולחן או הכלים?" ואז הוא סיים בזה כשהוא אמר שהמשרתים היום הם לא המשרתים של פעם ושלניומנים יש מזל גדול שיש להם את מיגל...
וכמובן שגם לצהובון ופייתון יש חלק גדול בזה... אנחנו צריכות לתבוע אותם... עוד בסוף יחשבו שאנחנו משוגעות בגללם... (וכאן באה החתימה שלי)

Dawn12

New member
../images/Emo23.gif

אני תמיד מקנא באנשים עם זיכרון טוב, כי אצלי זה לא בדיוק הצד החזק. נראה לי שאני צריך לנצל אותך לתזכורות מדי פעם בפעם. למשל כשאני שוכח להחזיר מסרים לפייתון

נצל חופשי חמוד... ../images/Emo9.gif

ועל אחת כמה וכמה כשזה נוגע בלעשות טוב לפייתוני...

taish

New member
היום

הפרק היום עורר בי את הצד הפמיניסטי שבי יותר מתמיד. בהמשך להודעה שכתבתי לפני כמה ימים על זה שכריסטין מייצגת את הדילמה של משפחה/קריירה, חדרו אליי כמה תובנות חדשות: ראשית: הלו? מישהו שם בג'נואה סיטי שמע פעם על צמד המילים הקדוש "מעמד האישה"? ומה עם "שוויון בין המינים"? כאילו, אני מודעת לזה שהפרקים שאנו רואים היום צולמו לפני 4 שנים, אבל גם אז, בשנות ה-90 המאוחרות (וגם הרבה הרבה לפני כן) הייתה מודעת גוברת לזכות של נשים לשוויון ולמניעת אפליה, בעיקר בשוק העבודה. אני כמובן מקצינה את מה שראיתי היום, אבל היחסים בין פול לכריסטין מנציחים את סטריאוטיפ האישה כמטפלת ראשית בילדים (בעוד הגבר הוא איש קריירה מצליח - במקרה זה הבלש המסור של ג'נואה סיטי - ולא מעלה בדעתו בכלל שגם אישתו זכאית לאותו דבר בדיוק).זה נראה כ"כ מובן מאליו לפול (ולא רק לו, אלא לכל החברה שבה אנו חיים - או לפחות החברה שמייצגת ג'נואה סיטי), שכריס צריכה להתמסר להקמת המשפחה איתו, על חשבון טיפוח שאיפותיה המקצועיות - בעוד הוא כלל לא מתכוון לשנות את אורחות חייו (המקצועיות) בשום מובן בעקבות הרחבת המשפחה המתוכננת. שוויוני? דמוקרטי? ממש לא. אבל הסטריאוטיפ הזה בחברה הוא כ"כ מוטמע, כ"כ חזק, כ"כ נעוץ בהווייתנו כיצורים חברתיים וכ"כ יורד לשורש קיומנו בעולם הזה - עד שזה נראה לכולם "בסדר גמור", "מובן מאליו", ו"ברור שזה ככה, ככה זה צריך להיות, לא?" אז זהו, שלא. הנה עוד אחד מהכשלים הצורמים, שאפילו חברה מודרנית, נאורה ומפותחת כשלנו לא השכילה להתגבר עליהם. בדיוק היום קראתי באיזשהו מאמר, שלכאורה כולנו נאורים, כולנו צועקים "שוויון למינים!" וכולנו יוצאים נגד דיכויין של קבוצות חלשות ונשים בפרט, אך למעשה פועלים באין-סוף דרכים כדי לשמר את אי-השוויון הזה למעשה. כולנו מעודדים נשים לצאת לעבוד ולהתנתק מהתפקידים ה"מסורתיים" שלהן בטיפול בילדים ובניהול משק הבית, אך הכל בערבון מוגבל. למשל, נמצא שגברים מעודדים את נשותיהם לעבוד, ואף מתגאים בהן על כך, אך רק כל עוד הם מרוויחים משכורת גבוהה יותר מנשותיהם. עוד הד לתפיסה השוביניסטית של הגבר כמפרנס העיקרי, שאמור להרוויח יותר מאישתו. אני מאוד (מאוד מאוד) מקווה שכריסטין תכריע את המאבק (הנצחי כנראה) בין המינים לטובתה, לא תוותר על שאיפותיה האישיות, ותפסיק לבטל את עצמה כאישה בפני פול כגבר (הגם שעצם גבריותו מוטלת בספק בעיניי...) אם היא תצליח בכך, אולי זה יהיה שלב נוסף ב"מהפכה הפמיניסטית הפרטית של צח"מ", לאחר שדרוסילה לא ויתרה ויצאה לעבוד, תוך נטישת בעלה, ניל (=היחיד מבין הרביעיה מעוררת-ההשראה שלנו שלא הופיע היום בפרק...) אני יודעת שלקחתי את זה די קשה, אבל אני כנראה מושפעת מהחומר הפמיניסטי שאני קוראת עכשיו במשפטים... ולדברים יותר קלילים: כריסטין הצליחה לרגש אותי בפרק הזה. היא שיחקה בצורה אמינה ומעוררת הזדהות. ממש אפשר היה לחוש את הכאב ואת המצוקה הגדולה שלה, מבעד לחיוכים המזוייפים אל מרי וחילופי-הדברים עם פול. היא הצליחה לבטא בשפת הגוף את תחושותיה, בצורה הרבה יותר טובה ממה שאפשר היה להביע במילים. ופול האטום עדיין חי בהכחשה. הוא fucking חי עם האישה הזו! הוא חי איתה! מה, הוא לא רואה את המצב שלה? הוא לא מבין מה היא מנסה לשדר לו בדרכה הכ"כ לא כנה ולא פתוחה? אם הוא לא מתייחס לזה, אז אחד משניים: או שהוא אטום וסתום לחלוטין, או שהוא מבין הכל - אבל מעדיף להתעלם ולהכחיש את זה (לשכנע את עצמו ש"הכל בסדר" ולא להודות באמת המרה). נראה לי שהאפשרות השניה יותר הגיונית. ועך כך תעיד ה"פנינה" שיצאה לו היום מהפה: "כריסטין פשוט עוד לא מעכלת את כל מה שקורה", אמר למרי. יופי, שינסה להאמין בזה. לפחות ככה הוא ירגיש טוב עם עצמו... הדבר היחיד שאני אוהבת בסצינות עם דרו לאחרונה, זה רק להסתכל עליה (ובעיקר על הגוף שלה... בהמשך לאחד הבנים פה, שאוהב את הגוף של בילי...). ואלה לא חדשות מעודדות במיוחד. כאילו, דוגמנית דוגמנית, אבל בחייאת, מה עם סצינות מעניינות, מה עם האקשן והרעש שדרוסילה יודעת ליצור סביבה, איפה "דרו הישנה?" (וזו הפעם האחרונה שאני מקטרת על הנושא הזה, מבטיחה!...) ואני מאוד מאוד אוהבת את המפנה שחל ביחסים בין אשלי ובראד. שרק ימשיך ככה. והולך להיות כיף בימים הקרובים, עם ההתפתחויות בפרשת הזרעונים...

בדיוק עכשיו יש לי עבודה בפסיכולוגיה

שבין היתר זה על תהליכי סוציאליזציה וחלק נרחב לגבי היחס לנשים, בין היתר ישנה תיאוריה שאומרת שנשים גורמות לזה... מאחר שדורשות מראש לעבוד פחות שעות כדי לטפל בילדים, או פחות יום בשבוע מאשר גברים, וכך בעצם תורמות לקידום המחשבה הלא שיוויונית. אם היה לי סורק הייתי מעלה את התרגיל, זה מאוד מעניין (אני במילא צריך לנתח את זה על כל סוגי התופעות לשבוע הבא).

taish

New member
נכון! נכון!

באמת יש הרבה תיאוריות שמדברות על זה שנשים תורמות בעצמן ליחס הלא-שוויוני כלפיהן - וחשבתי לכתוב על כך גם בהודעה שלי, אבל החלטתי שהיא מספיק ארוכה ממילא... הנושא הזה הוא מאוד מעניין ו"אופנתי" עכשיו, ויש מודעות ציבורית גוברת אליו. הנושא עצמו איננו חדש - החשיבה הפמיניסטית התחילה עוד בשנות ה-80, אם לא יותר מוקדם - אך רק בשנים האחרונות, לדעתי, זה מחלחל אל הציבור הרחב וזוכה להכרה. חבל שאתה לא יכול להעלות את התרגיל, זה באמת מאוד מעניין. בכל מקרה, בהצלחה בתרגיל!

למעשה

הפמניסטיות התחילה מאוד מזמן עוד בסוף המאה ה19 אם אני לא טועה אבל הנושא רלוונטי עד ימינו שכן עדיין יש אפליות בין המינים. אבל בדוגרי לא היה קשר בין קריסטין לפמניסטיות כי זה שהיא לא רוצה להביא תינוק בזמן שהיא עסוקה נורא בעבודה ובעלה לא שם לב זה כבר נושא אחר... ודווקא זה שמעריכים כלכך את קריסטין ומעדיפים אותה על פני עורכי דין גברים כמו סילבה למשל מראה על שיוויון זכויות.

taish

New member
זה אכן הצד השני של המטבע

אני בהחלט מסכימה שזה שמעריכים כ"כ את כריסטין והיא כ"כ מצליחה מראה על שוויון זכויות ועל ליברליות - וגם כתבתי על זה לפני כמה ימים פה (אם הייתי יודעת להוסיף קישור, הייתי שמה את זה)... אני רק אומרת שלמטבע יש שני צדדים: למרות שאנחנו מאוד מעודדים שוויון ומפרגנים לנשים כמו כריס שהגיעו לאן שהגיעו תוך התגברות על כל המכשולים המגדריים שעומדים בפני האישה, עדיין אי-השוויון מבצבץ לו "מבין השורות", לפחות אם נבחן את תפקודו של פול. יש כאן "מסר כפול": מצד אחד, מעודדים את האישה להצליח בקריירה שלה, להגשים את עצמה וכל הקלישאות האלה, ומצד שני, "ברגע האמת", שבו מתחילים לחשוב על הרחבת המשפחה, השד השוביניסטי (בדמותו של פול) יוצא מהבקבוק, ואומר: עד כאן! לא נכבד את רצונך לפתח את הקריירה שלך על-חשבון הקרבת התפקיד המסורתי של אם ואשת משפחה למופת! באמצעות המסר הכפול הזה, אנו למעשה מחזקים, משמרים ומנציחים את אי-השוויון, במקום לעקור אותו מהחברה. כל התהליך נעשה לעיתים באופן לא מודע, והוא מוסווה ע"י הטרמינולוגיה הדמוקרטית והליברלית של השוויון. הטרמינולוגיה הזו משמשת לעיתים לטשטוש הפערים האמיתיים שקיימים בחברה. ואני לא ממש המצאתי את הטענה הזו - זו טענה של זרמים שונים של הפמיניזם, ואפשר להיתקל בה בווריאציות ובניסוחים שונים. יש אין-סוף חומר ספרותי על כך. כמובן שהטענה הזו לא מדוייקת (גם לדעתי היא לא), לא קולעת לכל המקרים, והיא רק צד אחד של המטבע. אין להתעלם מהצד השני, שאותו ביטאת בדבריך, במידה רבה של צדק. ותודה על המידע לגבי תחילת הפמיניזם, אני שמחה שיש לי עסק עם עוד אחד שמתעניין בנושא

אור2221

New member
אני מסכימה עם הטענה באופן כללי

אבל לא בהחלתה על המקרה הזה. אני חושבת שכריס ופול דווקא מהווים דוגמא יפה לזוג די שיוויוני, לכל אחד מהזוג יש קריירה משלו. את רוצה לדבר על שוביניסטים אמיתיים? קחי את ניל, לדוגמא וכל פרשת "דוגמנות זה שטויות, הכי טוב שנעשה עוד ילדים". לפול אין אף ילד (הת'ר לא נחשבת) והוא חיכה די הרבה זמן, אם שיוויון - אז זו צריכה להיות החלטה משותפת ולהגיד לך את האמת? אני ממש לא בטוחה שלפול תהיה בעייה לשבת בבית עם התינוק. אם הבחירה היא בין תינוק ולשבת איתו בבית לבין יציאה לעבוד ולא תינוק - הוא יקח את האופציה הראשונה.

Dawn12

New member
כל זה רק מלראות את כריס?

פמיניזם? שוויון זכויות? דמוקרטיה? הדבר היחיד שאני חושב עליו כשאני רואה את כריסטייין הוא למה לא נשארתי עוד קצת בצבא היום. ככה הייתי רואה את הפרק בהקלטה וכפתור ה-FF שלי היה נהנה מאוד. אני קצת מגזים, אבל אותי כריסטין ממש לא הצליחה לרגש הפרק. והאמת היא, שדווקא לפני כמה פרקים היו לה כמה סצינות סבירות ולא אמרתי על זה כלום. אפילו כשמגיע לפרגן אני לא יודע איך.
וקצת ברצינות - צח"מ היא אופרת סבון. לא רק זה, מדובר באופרת הסבון הנצפית ביותר באמריקה. בנוסף, היא משודרת ב-CBS שהיא אחת הרשתות הותיקות, ואפשר להגיד שגם השמרניות ביותר באזור. מה קיבלנו? מתכון מובטח לסדרה שמרנית "גורג' W בושית", עם הרבה מאוד סטיגמות, סטריאוטיפים וחוקים ברורים, ומעט מאוד חציית קווים אדומים או שחיטת פרות קדושות. זה לא המקום שממנו יתחילו המהפיכות.

taish

New member
ברור לי שזו אופרת סבון

נראה לי שצהובון ואני פשוט משליכים את החיים האישיים שלנו על הסדרה - כשהקשר למה שבאמת קורה בסדרה כמעט ולא קיים שם באמת, אלא נעשה בתיווך האסוציאציות מרחיקות הלכת שלנו...
נכון שזה די הופך את הסדרה ל"תירוץ" לדבר על דברים אחרים (בעיקר על דברים שאנחנו לומדים עליהם), אבל תחשוב על זה שזו דרך ("יצירתית" ומשונה ככל שתהיה) להגיע לדיון על נושאים מעניינים וחשובים אחרים... וכל עוד שזה כן מעוגן איכשהו בתוכן של הסדרה, נראה לי שזה בהחלט לגיטימי. בכל אופן, לי אישית זה די עושה את זה!

למעלה