הדבר הטוב היחיד בפרק היומי

Dawn12

New member
שלא תביני לא נכון

גם אני נהנה לראות איך מתפתחים דיונים על נושאים ברומו של עולם בעקבות מבט אחד קפוא של כריס, ואני אשמח מאוד אם תמשיכי. מה שכתבתי היה קשור לנושאים שהעלית, ורק רציתי להגיד שקצת קשה להאשים את האנשים שעומדים מאחורי העלילה הזאת, בהתחשב במסגרת שבה התוכנית משודרת.

junny

New member
לדעתי זה מה שעושה את הפורום שלנו

כל כך מיוחד! זה מה שדיברתי על פורום בוגר, מקשיב ומפתח אחד את השני. הנושא שאתם מדברים עליו קרוב לליבי מכיוון שאני עובדת בתחום היעוץ הארגוני, ככה שמאוד מאוד מעניין אותי מה דעתכם ואיך אתם רואים את הדברים וההשתקפות שלהם במציאות. לאחרונה התחלתי להעביר סדנאות לחברי הנהלות (אני מריצה אותה כרגע ב-3 חברות שונות משני מגזרים שונים) על דרכי ניהול של נשים לעומת גברים מכל האספקטים- קונפליקט האמהות מול הקריירה, מתח מיני של בוס ממין זכר, או ממין נקבה שזה מסובך לא פחות או למשל- הנושא החם ביותר הוא איך אישה מניעה את העובדים סביבה באמצעות המיניות שלה! מרתק לשמוע תגובות ודוגמאות מחיי היום יום. בנוסף הנושא מאוד קרוב לליבי כי רוב החברות שלי נשואות ובדרך לילד אחד לפחות ולי הכי חשוב כרגע בחיים לפתח את עצמי. ללמוד, להתקדם בקריירה ולראות מקומות חדשים, ככה שאני מאוד מבינה מה כריסטין עוברת.. בכל מקרה כייף לראות איש תקשורת לעתיד, עורכת דין ויועצת ארגונית מחליפים דעות משותפות. תהנו מזה כי אח"כ אלה שלושת מקצועות שהופכים להיות חתול ועכבר

taish

New member
שמחה לשמוע

... חוץ מזה שאני עדיין לא עורכת-דין (כרגע אני לומדת משפטים), אבל זה היה מספיק קרוב...
גם אני אוהבת את השיחות מהסוג הזה בפורום, יש לקוות שנשמור על המומנטום ונסייד את זה פה בצורה קבועה ומסודרת.

python 4

New member
למה אתה אומר את זה?../images/Emo12.gif

מהפיכה אחת לפחות מתרחשת בצח"מ לאחרונה - הרומן ההומוסקסואלי הראשון! ואני מתכוון כמובן לרומן הסוער בין תומאס השמנטי לבחור הזה שהתחיל לגור בדירה של נינה. הוא דומה לה מאוד! אני חושב שזה אחיה. טוב נו, בדיחה שחוקה אני יודע.
אגב שחר, קיבלת את המסר שלי בזמן שהותך באבט"ש? אני מחכה לתאריך ממך, למפגש החם של צח"מ!

Dawn12

New member
לא שלחתי לך תשובה? ../images/Emo12.gif

הייתי בטוח שהחזרתי לך מסר... סניליות מתקדמת כבר בגילי המופלג
*כותב לך עכשיו*

אור2221

New member
אני חייבת לציין

שפול אף פעם לא היה שוביניסט במיוחד. רק שכריס לא ממש יודעת להגיד לו מה היא רוצה, כי גם היא מתלבטת ולא בטוחה, אבל היא הולכת איתו ואין לה לב להגיד לו את האמת - אז הוא לא יודע, והוא מתרגש, והוא כבר לא ילד, אלא מתקרב ל40, והוא רוצה ילדים והוא רואה מה שהוא רוצה לראות - כי כריס לא ממש סותרת לו את הפנטזיה. הוא לא רשע ולא שוביניסט, רק גבר שאשתו לא ממש אומרת לו מה אוכל אותה. איזה גבר היה סובל שאשתו תעבוד עם גבר שהטריד אותה מינית במשך חודשים וניסה לאנוס אותה? אני מרחמת על שניהם, הם רוצים דברים שונים בחיים כרגע, אבל הם נשואים כבר כמה שנים, הם התחתנו בגיל מאוחר, פול חיכה לה די הרבה זמן, הם לא ילדים בני 20 שהתחתנו אתמול - אני יכולה להבין גם את פול. דרך אגב, הרעיון של השוביניסט שלא יצא עם אישה שמרוויחה יותר ממנו ממש לא רלוונטי לגבי פול, הוא היה נשוי ללורן שניהלה רשת של בתי קוסמטיקה ובטח השתכרה פי 7 ממנו. אני חושבת שכריס פשוט לא ישרה איתו בקשר לרגשותיה.

dviridit

New member
מסכימה עם אור

כריס באמת שותקת יותר מדי ולא משתפת ןבמקום זה היא "שופכת אצת ליבה" רק בפנמי ניינה. טוב זו חברתה הטובה ביותר אבלתשתפי את מי שצריך גם, שותפך לחיים.

dviridit

New member
ורציתי גם לצייין שהתעניינתי מאד

בדיון על הנשים והשוויון. דרך יפה ומעניינת להסתכל על אופרת הסבוון, ללמנוד מהן דרים ולהסיק מסקנות. יש הרבה דברים שאפשר להוציא ולדבר על חיי היומיום.

taish

New member
נהדר

עידית, אני שמחה לשמוע שהתעניינת בדיון. אני מאוד אשמח אם זה ימשיך ככה, ואת מוזמנת להשתתף בשיחות מהסוג הזה!

dviridit

New member
שדנתם בעניין הייתי בשלבי החלמה אז..

אין לי הרבה מה לחדש בנושא לדעתי יש פה קמצת מזהה וקצת מזה. בעיקר כריס אשמה ששששלא שיתפה את בעלה. אני גם מסכימה עם אור שטענה שפול יבחר להישאר בבית עם ילדו ולא לצאת לעבודה. עיקר השתלטנות הוא מצד מרי אימו של פול. אך גם פול אאטום במקצת.

שמיצית

New member
השים הן האויבות הכי גרועות של עצמן

משחר הימים נשים היו חלק גדול מדיכוי נשים... וגם היום אפשר לראות עדות (אפילו אני רואה, מעת לעת, בקרב חברות -) לנשים שהן שוביניסטיות יותר מהחזיר השוביניסטי ביותר... זו תוצאה של חברות קלוקל במשך מאות שנים, ושטיפת מוח, הכוללת את ההקניה של הדיכוטומיה בין גברים לנשים, דיכוטומיה בה גברים הם תמיד שווים יותר.

taish

New member
אין סתירה בין הדברים

אני שמחה שהנושא הזה מעורר כ"כ הרבה תגובות - זה נושא חשוב ורלוונטי, ולכן מאוד מעניין לדון בו. אני מסכימה איתך בהחלט שהמצב שהזוג נקלע אליו נעוץ בעיקר בכך שכריס לא משתפת את פול ברגשותיה. אך אין סתירה בין זה לבין מה שאמרתי על מה שמערכת היחסים הזו יכולה לייצג. התכוונתי שהמצב הזה רומז לתופעה החברתית שדיברתי אליה, אך בוודאי שלא מהווה כשלעצמו את התופעה. יש הרבה הבדלים, והקשר לכל הנושא של פמיניזם וכו' נעשה גם בתיווך האסוציאציות האישיות שלי, ולאו דווקא הופיע ישירות בסדרה. גם לדעתי פול אינו שוביניסט כשלעצמו. אלא שהדינמיקה בינו לבין כריס הזכירה לי את היחסים המורכבים בין המינים בהקשר החברתי-תרבותי. זה היה ה"טריגר" שגרם לי לחשוב על התופעה הרחבה יותר, אבל אני בהחלט מסכימה שלא צריך להיסחף ולהגיד שאת כל היחסים בין פול וכריס אפשר להבין במושגים של התופעה הזו. וגם לגבי הנתון על כך שגברים לא מעודדים נשים להרוויח יותר מהם - לא התכוונתי שפול הוא אחד הגברים האלה (הוא ממש לא). אמרתי את זה בהקשר לתופעה בכללה ולא לפול וכריס באופן ספציפי. ושוב, אני ממש ממש שמחה על התגובה שלך, ומאוד נהנית מהדיונים האלה!

anatotel

New member
האם זה באמת לקוי?

אתם באמת חושבים שצריך להיות שוויון מוחלט בין הנשים לגברים? האם בתחילת המאה ה- 21 זה כל כך גרועה שיש גברים שחושבים שהאישה צריכה לתת מקום חשוב בחייה לנושא המשפחה והילדים? האם זה כל כך רגוע שאישה רוצה לתת מקום חשוב לקן המשפחתי? לפי דעתי, לא משנה כמה נתקדם וכמה ננסה ליישר קו בין הגברים לנשים, תמיד ישארו נקודות שוני בגלל סיבה פשוטה אחת- גברים ונשים הם שונים! שונים פיזית, ריגשית, מנטאלית וכו'. ובשורה התחתונה, היום, רוב הנשים, נשואות ורווקות כאחד, שהגיעו לגיל 30 ועדיין לא עשו ילד מרגישות חסך אדיר! זוהי דרך החיים, זה טיבעי, קידום/טכנולוגיה/פמיניזם לא ישנו זאת.

שמיצית

New member
מי אמר שזה גרוע?

חס וחלילה... מה שהפמיניזם, וכל בר דעת, דורש זה חופש בחירה! אם את בוחרת להשאר בבית - סבבה... אבל האם זו בחירה אמיתית? האם לדעתך אנו נמצאים במצב שנשים יכולות פשוט לבחור לפי רצונן האממיתי ללא אילוצין חיצוניים? ישנם מקרים רבים שאישה לא יכולה לבחור שלא להשאר בבית, כי המדינה לא מכירה במטפלת לצורכי מס, אז כל המשכורת שלה, או חלקה הניכר הולך למטפלת.. אני לא יודעת איפה את חיה, אבל בישראל נשים מרוויחות הרבה פחות מגברים, כך שבחישוב הסופי - עדיף למשק הבית שהאישה תפסיק לעבוד... וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על אילוצים חברתיים, שחדשות לבקרים דורשים מאישה לתמרן בין בית לקריירה. אף אחד לא אמר שאישה וגבר אינם שונים, אבל למה השוני הזה מוביל בהכרח לכך שגבר הוא יותר טוב?! זה שאנחנו שונים אומר שגבר צריך להרוויח יותר ולשאת בפחות אחריות?

anatotel

New member
שני דברים:

1. "זה שאנחנו שונים אומר שגבר צריך להרוויח יותר ולשאת בפחות אחריות?" לא כתבתי את זה ולא רמזתי על זה אפילו קלות. 2. "אני לא יודעת איפה את חיה..." תוציאי את התסכול שלך במקום אחר ולא עלי. אני דיברתי על שיוון וחופש בחירה, לא נכנסתי בכלל לנושא המשכורת וחלוקת העבודה במשק הבית. זה שכתבתי דברים שאולי לא מקובלים עליך ועל הנשים הפמיניסטיות של ימינו לא אומר שאת חייבת להתנפל כך. בכל אופן- שיהיה לך בכיף (בכל בחירה שתעשי, דרך החיים שבחרת לך וכו' וכו').

שמיצית

New member
אבל את הצגת כאילו אמרנו שזה גרוע

ף אחד לא אמר שזה גרוע... רק דיברנו על אי השוויון, שהתנהגות כמו של כריס מאששת אותו... וזה מה שגרוע. אם אישה ארוצה להשאר בבית או לצאת לעבודה - אל לה להסתיר את זה מאף אחד ולחשוש ממה שיגידו.. כל בחירה - כבודה במקומה מונח. אז אני מבינה שאנחנון בעצם מסכימות... הלוואי שכולם יסכימו איתנו

anatotel

New member
זה בעייתי בימינו

היום כל אישה מנסה להיכנס לתבנית האישה המודרנית, הפמיניסטית, גם כאלה שרוצות וגם כאלה שלא. היום כשרואים אישה מתחתנת בגיל 25 ועושה ילד במקום תואר שני מסתכלים עליה כמיושנת. זה מטופש. אני אולי עוד לא בת 21 והמחשבה על ילדים נראית לי כל כך רחוקה כמו המחשבה על קניית חלקה משפחתית בבית קברות אבל אני מסוגלת להבין נשים צעירות שמפחדות למצוא את עצמן חסרות ילדים אחרי גיל 30 ומחליטות לתת עדיפות להקמת משפחה על פני קריירה תובענית. האם זה באמת כל כך נורא שאישה רוצה להישען כלכלית על בעלה? פעם זה היה מן הנמנע, היום רק המחשבה על זה עושה לנשים צמרמורת...

שמיצית

New member
בקשר לפמיניזם

זו טעות נפוצה להניח שהפמיניזם דורש מהאישה לצאת לעבוד.. הפמיניזם מדבר על חופש בחירה. אם את בוחרת להשען על בעלך, אבל בחירה אמיתית - סבבה, אין בכך כל רע... הבעיה שהיום אין חופש בחירה שכזה, ועל כך ההתרעמות.

למעלה