"הדור הישן".....

"הדור הישן".....

קניתי נייר למדפסת והיתה מישהי שניסיתי להסביר לה משהו טכנולוגי במחשב שלה, והיא פטרה אותי בטענה שהיא מהדור הישן ולא מענין אותה דברים כאלו.

שאלתי אותה מכמה ישן הדור שלה, והיא ענתה שהיא בת 52, אז אמרתי לה שהיא צוציקית ואני בן 72 וכן מתענין במה שיכול לקדם אותי, בין אם אלו תוכנות מיוחדות, או זימון תורים באינטרנט וכדומה.....

כל אחד הוא בדיוק כמו שהוא רואה את עצמו.
היתה לי עוד שאלה כשראיתי שהיא עם כובע של דתיות, אבל הבלגתי, יש להניח שהתקדמות הטכנולוגיה לא מענינת אותה כדתיה כי היא מאמינה לחבר הדמיוני ולא לקידמה ולטכנולוגיה ולמדע ולא לעצמה וליכולותיה, יחד עם חבריה הבורים ועמי ארצות.....

בת אל57751

New member
בת אחותי היא עם כובע והיא ראש צוות במחשב ונוסעת מטעם העבודה

כל פעם לחול וכלתה גם עם כובע שופטת שתיהן בסביבות גיל
ה50
הסתכלות שגויה,

יוליקה

Member
מנהל
תמיד יש יוצאים מן הכלל

זו לא הסתכלות שגויה....
הגיסות שלי דתיות וחוץ מלקרוא מיילים הן לא מבינות כלום במחשב...
אפילו לא יודעות הטרמינולוגיה הפשוטה ביותר...
כמו למשל במקום להגיד קיבלתי במייל הן אומרות קיבלתי במחשב...
גם האינטרנט זה המחשב...
ובעוונותי הרבים... אני לא מבינה כלום באפליקציות בטלפון...
ולא יודעת לתכנת את המקליט של הטלויזיה...

בת אל57751

New member
לא ,יש כאלו ויש כאלו גם מבין החילונים

גם אני שוגה בין אמירה אינטרנט ומחשב ולא פעם במקום אינטרנט
אומרת מחשב
זה שהפלג שעושה את ההפגנות ובטח לא מבין באינט ולא מהחיים וחי בחשכה
לא משליך על כל הדתיים כי יש מבינהם ראש מבריק לא רק הבנות והכלות של אחותי יש ביניהם רופאי על ,פרופסורים ומקבלי פרס נובל וטעות להשליך על כולם,
כי הם לא פחות מבריקים מהחילונים

מאיר שפירא , אדם באמונתו יחיה.

אל תעשה הכללות ! יש הרבה מאוד דתיים חכמים , מלומדים , בעלי השכלה ותוארים אקדמאים , יש הרבה רופאים דתיים , עורכי דין , עיתונאים , רבנים ויש גם פחות חכמים, פחות מלומדים . כמו בכל הקהילות בארץ ובעולם . עצם העובדה שאדם מאמין , מתענין ועוסק בדברים שונים ממך ,ממני או ממנה . לא בהכרח עושה אותו לבור ועם הארץ .

בת אל57751

New member
את כל כך צודקת תמר,,,אין הכללות יש ויש בכל סקטור

וסקטור, הן לחיוב והן לשלילה,
ובכלל לזלזל בשני לא מכובד,

יוליקה

Member
מנהל
אמש שמענו את הבן של דודי זילברשלג

דודי (דוד חיים) זילברשלג (יליד 1958) הוא פרסומאי, עיתונאי, מוציא לאור ועסקן ציבור חרדי. מרבה להופיע באמצעי התקשורת כנציג החרדים וכפרשן על הנעשה במגזר החרדי.

הבן שלו הפך למין יחצ"ן של החרדים בקרב הקהילות החילוניות....

המראיין עמד איתו ברחוב רוטשילד בתל אביב ושאל אותו אם הוא יודע
איזה בנין זה, ומי בתמונה (ביתו של דיזנגוף ששם הוכרזה המדינה ותמונה של בן גוריון....) וכמו כן מי זה על הסוס (פסל של דיזנגוף) ולא היה לו מושג....!!
המראיין שאל אותו איך זה שילדי חרדים לא מכירים את מי שהכריז על המדינה...
תגובתו היתה... יותר מפריע לי שתושבי ישראל לא יודעים להגיד "שמע ישראל"...

כמו כן בסדרה המשודרת על יחידה של חרדים בצבא "כיפת ברזל"
החרדים מתכוננים לביקורו של אלוף הפיקוד ומשננים את ההימנון...
חרדים במדינת ישראל גדלים בלי לדעת את את התקווה???

אז אל תדברו איתי על רמת ההשכלה של החרדים במדינה....
אתה יכול להוציא תואר במטמטיקה ובמחשבים... אבל אם אתה לא יודע
את התקווה ולא יודע מי זה בן גוריון - אתה בור ועם הארץ!!!

arye9

New member
אם היה שואל אותי

לא הייתי מזהה את בית דיזנגוף וגם לא הייתי מזהה את רוכב הסוס.
ואני לא בור ועם הארץ ואפילו לא דוס.

דרך אגב, בפסלי פרשים, מתי הסוס עומד אל ארבע רגלים
ומתי הסוס עומד על שתי רגליים אחוריות?

יוליקה

Member
מנהל
אריה, אל תזלזל

אני בטוחה שהיית מזהה את הבית בו הכריז בן גוריון על המדינה...
זה שזה היה ביתו של דיזנגוף... לא כל אחד צריך לדעת....

בית דיזנגוף הוא כינויו של בית מספר 16 בשדרות רוטשילד שבעיר תל אביב, ובו התגוררו ראש העיר הראשון של תל אביב, מאיר דיזנגוף ורעייתוצינה. הבית הוא מראשוני בתיה של העיר, ובו הכריז דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל בה' באייר תש"ח, עת שימש המבנה כמוזיאון תל אביב הראשון,

ואגב,
להגיד שמע ישראל אתה יודע??

מוטב מאוחר מאשר לעולם לא !

גם אני לא הייתי מזהה את ביתו של מאיר דיזנגוף וגם לא את הרוכב על הסוס , גם לא ידעתי שיש פסל כזה . אבל אני בטוחה שעם היו שואלים , אדם חילוני ואת הבן של המרשלג , על ההיסטוריה של ירושלים ושל עם ישראל של לפני קום המדינה ,הוא היה לוקח את החילוני בסיבוב הראשון . כל אחד ותחומי התענינותו . ובאשר להימנון , טוב מאוחר מאשר לעולם לא . אני חושבת שיש לתת להם הרבה כבוד ותמיכה על שמבינים שהמדינה של כולנו וכולנו צריכים וחיבים להגן לשמור , ולטפח אותה . תמר .
ר .

בת אל57751

New member
יוליקה ,כל אדם או כמעט כל אדם שבצרה פונה לאלהים גם

המאמינים וגם אלו שלא,

יוליקה

Member
מנהל
אני מאמינה בקיומו!! אבל לא מאמינה במה שהעסקנים מכתיבים לנו!!

אני פונה לאלוהים כשאני נזקקת לעזרתו....
זה לא אומר שאסור לי לאכול בשר עם שמנת חמוצה!!!!

יוליקה

Member
מנהל
ובאותו נושא, כדאי לקרוא את נדב אייל

נדב איל Nadav Eyal
11 hrs ·
הערב קיבלתי מכתב מאדם שראה את הריאיון שקיימתי אמש עם השר בנט. לא ביקשתי את אישורו לפרסם את המכתב, אז לא אפרסם את שמו או את התוכן המדויק של הדברים. אסתפק ואומר שהוא האשים אותי, כחילוני, בתחושת דחייה מיהדות וחוסר ידע ורצון להרחיק אנשים מידיעת יהדות.
כך השבתי לו הערב:
"שלום ד"ר ______,
ידע הוא אכן כוח כפי שציינת בסוף מכתבך.
הואיל וטרחת וכתבת מכתב ובו קבעת כמה קביעות עליי עצמי, כגון זו שיהדות מעוררת בי קבס, הרשה לי לתרום לך מעט ידע ובכך לבטח יגבר כוחך.
אני יהודי. הוריי יהודים. גם הוריהם. משפחת סבי נרצחה בשואה. משפחת סבתי ישבה במחנות ריכוז ברוסיה כאסירי ציון בגלל רצונם לעלות לארץ ישראל. צד אחר במשפחתי בנה את כבישי הארץ במסגרת גדוד העבודה. הם כולם לחמו בהגנה ובצה"ל. כל אבות המשפחה מצד אמי הם מורים, אגרונומים ומהנדסים. מורים שלימדו עברית עוד בניכר ומהנדסים שבנו את הארץ ואגרונומים שנטעו עצים.
כולם היו יהודים. יהודים יודעי תנ"ך על בוריו, אוהבי הארץ ואוהבי אדם. חלקם לחמו, אחרים עונו, יש שנהרגו וזכו בצל"שים למען מדינת ישראל. כל מי שהזכרתי, לבד מסבי מצד אבי, היו אנשים חילונים לגמרי. סבא של סבא שלי היה כבר אדם חילוני.
אתה כותב שאתה חילוני? נהדר. אין אדם בעולם שצריך להיות גאה יותר במורשתו מיהודי חילוני. החילונים היהודים הם איינשטיין, שפינוזה, פרויד, כהנמן, הרצל, בן גוריון, אשכול, והרוב המוחלט של מקוממי התקומה היהודית במאה ה-20. הם כולם פעלו בניגוד גמור, אגב, לכמעט כל הרבנים האורתודוקסיים שראו בציונות שיקוץ ועלייה בחומה. עבורם הציונים היו רשעים, בועלי נידות ומחללי שם שמיים ברבים. רב אחד שונה, יוצא דופן, היה הרב קוק. צא וקרא מה כתב על האבחנה בין חרדים לחילוניים ("חופשיים" כלשונו).
לא, כל "ניסיון לדעת" לדעת משהו בנושא דת לא מעורר בי דחייה. איך אני יודע? כי בביתי צמים ביום הכיפורים, עושים קידוש ביום שישי וחלקנו שומרים כשר בפסח. רעייתי היא בוגרת החוג לפילוסופיה יהודית וארון הספרים היהודי שלנו, מילולית, רחב מאוד. הידע היהודי שלי איננו מצומצם ואני מדבר בזהירות; אך תמיד אפשר לדעת יותר.
אתה שואל איך אוכל לענות לתנועה להחרמת ישראל, ל-BDS, אם אינני מכיר את ההבטחה האלוהית לאברהם.
אתרום לך עוד פריט מידע. אני, בניגוד אליך, עניתי ונאבקתי פעמים רבות ב-BDS. חלום חייהם של הקיצוניים האלה הם יהודים כמוך שרואים ביהודים דת בלבד, ולא לאום או עם. לדתות, אתה מבין, אין זכות להגדרה לאומית. לעמים יש.
נאבקתי ב-BDS בכיתות הלימוד באוניברסיטה בלונדון ואני רוצה לומר לך מה אמרתי להם: היהודים הם עם ודת מקדמת דנא, שורש קיומנו הלאומי וההיסטורי בארץ ישראל, יש לנו זכות למדינה ככל העמים. ובארץ ישראל, בה נולד העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, שם זכותנו הגדולה ביותר.
אני בטוח שאתה אדם טוב. לצערי השתכנעת בקמפיין של שנאה ושנאת יהודים. במקרה הזה נגד יהודים ליברלים. נגד יהודים כמוך. כמוך, אשמח שילדיי יידעו וילמדו מושגים נרחבים ביהדות. אני אפילו מתעקש על כך. אני גם מתעקש, ואמשיך להתעקש, שלא תתבצע להם מניפולציה זולה בספרי הלימוד או בכיתות שתשלול את זהותם כחילונים או מסורתיים.
ללמד כן. אגיד לך מה לא: להטיף שצריך להתפלל, לגרום לילדים להרגיש רע כשנוסעים באופניים ביום כיפור, לקבוע שמדע הוא תפילות למען גשם, להדגים אטומים של מימן באמצעות איסור על חתונה חד מינית, לבקש מתלמידים לכתוב תפילות כשיעורי בית. וגם להכניס לכיתות בנות שירות לאומי, שלא הוכשרו כמורות, בנות 18, ונוכחותן ממומנת על ידי גרעינים תורניים פוליטיים שרוצים לגאול את "עם ישראל" באמצעות "חיבור לעולם הקודש".
אתה כותב לסיום שזו גאווה עבורך שילדיך ילמדו יהדות מהי. תן לי לומר לך משהו: הדוגמאות שהבאתי, שהן מה שאני מתעקש שאיננו ראוי, אינן לימוד יהדות. אגב, רובן גם ממש לא קשורות לשר בנט כפי שהדגשתי בריאיון. אלה דוגמאות של חוסר כבוד, אטימות מחשבתית, ניסיונות כפייה והתנשאות. כולן מונעות בגלל קומבינות פוליטיות או תקלות פשוטות באישור ספרי לימוד.
כאשר אתה מלמד את ילדיך יהדות, אנא ממך זכור איך חז"ל מכנים את עם ישראל: "ענווים". "ענווים הגיע זמן גאולתכם". אפשר, לדעתי, להגיע להסכמות פשוטות מאוד שיפתרו את השיחה החריפה בענייני דת בבתי ספר ממלכתיים חילוניים. דרושה ענווה, מכל הצדדים. אבל לבטח ובעיקר מהשררה.
בברכה,
נדב איל"

בת אל57751

New member
בורים ועם הארץ יש בכל סקטור,,,וגם גאונים , נעזוב את הנושא

שמעתי עכשיו ברדיו שלדעתי זה שיא הטמטום לא קשור לא לדתים וחילונים
הצעה לאשת בר מציעה להוציא חוק כל אשה עם מחזור שתבוא לברים
תקבל הנחה,,,ואני שואלת איך יבדקו את זה ועד היכן מגיעה הטמטם והבורות

בת אל57751

New member
יש בתי ספר בארץ שדוגלים שיש ראשית ללמד את הילדים ליצירתיות

ואחכ את הדעת שזה חשוב יותר,,קימים כבר בתי ספר כאלו,בארץ
אני בטוחה שיש כאלו שקיבלו פרס נובל ולא מכירים את הבית שבו בן גוריון הכריז על הקמת המדינה,,והם בכלל לא בורים ועם הארץ

נתנו להם לילדים מהדקים רבים ונתנו להם לפתח את היצירתיות שלהם
והם יצרו דברים מקסימים,,
נתנו למבוגרים אותה משימה שהיו בהן אנש בעלי תואריםים עורכי דין ורופאים
והן נפלו ברובם מהילדים והיצירתיות שלהם היתה נמוכה מאד,

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו נישאר חלוקות בדעתינו

אני חילונית אדוקה!!
ובמיוחד לאור החלטת בג"צ מהבוקר חשוב לנו לשמור על אורח חיינו...
ולא לתת לשום זרם ביהדות הדתית...לכפות עלינו את אורח חייו!!
וכן, אני חושבת שמי אינו יודע או שמע על הסטוריה בסיסית של מדינת ישראל
ולא מכיר את ההמנון הוא בור ועם הארץ... ולא חשוב כמה פרקי גמרא הוא יודע בעל פה...
להגיד שמע ישראל...כל יהודי אומר... אבל כוונתו של החרדי להגיד שמע ישראל
זה את כל התפילה....
שְׁמַע, יִשְׂרָאֵל: ה' אֱלוהֵינוּ, ה' אֶחָד.
וְאָהַבְתָּ, אֵת ה' אֱלהֶיךָ, בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ, וּבְכָל מְאדֶךָ. וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם עַל לְבָבֶךָ. וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ, וְדִבַּרְתָּ בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת, עַל יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטוטָפת, בֵּין עֵינֶיךָ.
וּכְתַבְתָּם עַל מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ.

וְהָיָה, אִם שָׁמעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל מִצְו‍תַי, אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת ה' אֱלהֵיכֶם, וּלְעָבְדוֹ, בְּכָל לְבַבְכֶם, וּבְכָל נַפְשְׁכֶם. וְנָתַתִּי מְטַר אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ, יוֹרֶה וּמַלְקוֹשׁ; וְאָסַפְתָּ דְגָנֶךָ, וְתִירושְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ. וְנָתַתִּי עֵשֶׂב בְּשָׂדְךָ, לִבְהֶמְתֶּךָ; וְאָכַלְתָּ, וְשָׂבָעְתָּ.
הִשָּׁמְרוּ לָכֶם, פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם; וְסַרְתֶּם, וַעֲבַדְתֶּם אֱלוהִים אֲחֵרִים, וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם, לָהֶם. וְחָרָה אַף ה' בָּכֶם, וְעָצַר אֶת הַשָּׁמַיִם וְלא יִהְיֶה מָטָר, וְהָאֲדָמָה, לא תִתֵּן אֶת יְבוּלָהּ; וַאֲבַדְתֶּם מְהֵרָה, מֵעַל הָאָרֶץ הַטּובָה, אֲשֶׁר ה', נותֵן לָכֶם.

וְשַׂמְתֶּם אֶת דְּבָרַי אֵלֶּה, עַל לְבַבְכֶם וְעַל נַפְשְׁכֶם; וּקְשַׁרְתֶּם אתָם לְאוֹת עַל יֶדְכֶם, וְהָיוּ לְטוֹטָפות בֵּין עֵינֵיכֶם. וְלִמַּדְתֶּם אתָם אֶת בְּנֵיכֶם, לְדַבֵּר בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ.
וּכְתַבְתָּם עַל מְזוּזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ. לְמַעַן יִרְבּוּ יְמֵיכֶם, וִימֵי בְנֵיכֶם, עַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם כִּימֵי הַשָּׁמַיִם, עַל הָאָרֶץ.
.
וַיּאמֶר ה', אֶל משֶׁה לֵּאמר. דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם, וְעָשׂוּ לָהֶם צִיצִת עַל כַּנְפֵי בִגְדֵיהֶם, לְדורתָם, וְנָתְנוּ עַל צִיצִת הַכָּנָף, פְּתִיל תְּכֵלֶת. וְהָיָה לָכֶם, לְצִיצִת, וּרְאִיתֶם אותוֹ וּזְכַרְתֶּם אֶת כָּל מִצְו‍ות ה', וַעֲשִׂיתֶם אתָם; וְלא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם, וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם, אֲשֶׁר אַתֶּם זנִים, אַחֲרֵיהֶם. לְמַעַן תִּזְכְּרוּ, וַעֲשִׂיתֶם אֶת כָּל מִצְו‍ותָי; וִהְיִיתֶם קְדשִׁים, לֵאלהֵיכֶם. אֲנִי ה' אֱלהֵיכֶם, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, לִהְיוֹת לָכֶם, לֵאלהִים: אֲנִי, ה' אֱלהֵיכֶם.

בת אל57751

New member
אני לא דתית מאחר ואני לא שומרת שבת וגם לא מקימת

מצוות שחכמים תיקנו משתדלת לרים מצות הורים לא בגלל שכתוב בגלל ההרגשה העצמית שלי
אבל אני בורה, כי לא ראיתי את הבית שמתוכו השמיע בן גוריון
על הקמת המדינה
אבל את קולו שמעתי ברדיו בשעת ההכרזה היתי קטנה אבל הקשבתי
אבל את הבית שבו גר בשדה בוקר מכירה רק מהטלויזיה,

בת אל57751

New member
וזה שקבוצות מחרדים לא מכירים את התקוה,,זה לא מתוך בורות זה

מתוך בחירה במתכון כי הם לא מכירים במדינה הציונית כביכול