הדו"חות האקאשיים, מי שמע?

Gilliana

New member
מכירה גם מכירה

תאוריית מאגר המידע הכלל יקומי - מעניינת מאד.

MetalSinagouge

New member
מנקודת המבט שלי אתם אלו שחזרתם.

עוד לא החלטתי אם זה טוב

Blutige Erde

New member
זה מעולה. Trust me. ../images/Emo9.gif

חוצמזה, מה רע, יש פה דיונים מעניינים למדי, לא? גם אם יש.. אה.. חפירות וויכוחים מדי פעם.

MetalSinagouge

New member
כפרעלך.

לא יודע, אני כבר לא נמצא במקום הזה כל כך. כשחושבים על כל הדיונים שהיו פה אי פעם (הממשיים, לא האוננות הנצחית עם גיליאנה על מי אומר את המילה האחרונה), מה הטעם בעצם? פעם קראתי המון על תאוריות פיזיקליות שקשורות בזמן, כל הAI הזה במדעי המחשב, וכל המטאפיזיקה ואתיקה בשקל הזו של המטריקס. הגעתי למסקנה שהדבר הראוי היחיד שבנאדם יכול לעשות זה ליצור דברים. אומנות, מאמרים מדעים, אוריגמי, מדינה אוטונומית- מה שלא יהיה. מחשבות זה יפה ונחמד, אבל בלי לפעול למען זה- זה חסר טעם. מעטים פועלים, בגלל זה יש כל כך הרבה פורומים.

Blutige Erde

New member
הטעם הוא לחשוב.

להתעניין. ללמוד משהו מיוחד ושונה. להנות מזה. אין יותר מדי אנשים עם ידע כמו של חלק מאלו בפורום הזה. אנחנו מכירים בבעיה, וזה הצעד הראשון. אני רוצה לעשות משהו. כ"כ. הרבה אנשים רוצים לעשות משהו. אבל מה? מה לעזאזל כבר אפשר לעשות בשביל לשנות, או להשתנות, חוץ מזה?

MetalSinagouge

New member
אני גם לומד.

אבל מתרחק ממטאפיזיקה ריקה. לא אכפת לי אם השמש סובבת סביב כדור הארץ או ההפך, כן אכפת לי ממה קורה על כדור הארץ, if you get my drift. לא חייבים לשנות. רק למצוא את הthing שלך. למשל קחי את האנשים שיצרו את גוגל. הם לא יצרו רק מנוע חיפוש ומוצרים לרשת, אלא סוג של ראיית עולם שמשפיעה גם על העובדים שלהם ועל כל מי שמשתמש בדברים שלהם. (אפרופו וודסטוק שחוגג 40 שנה). דברים כאלה וכו'.

Gilliana

New member
זו לאו דווקא מיסטיקה

תלוי איך מסתכלים על זה. אני למשל לא מוצאת ברעיון שום דבר מיסטי.

MetalSinagouge

New member
ברצינות?

"אחדים מאמינים שהרשומות אקאשיות נמצאות בין המישור האסטרלי לבין המישור המנטאלי." מ.ש.ל

Gilliana

New member
אז אחדים מאמינים, אז מה?

אני לא אחת מהאחדים הללו.
כפי שאמרתי, אני רואה את זה מאספקט אחר לגמרי - מדעי נטו.

MetalSinagouge

New member
איך אפשר לראות את זה בצורה מדעית?

ניקח קונספט מופשט אחר: תודעה. אפשר לראות אותו מזווית מיסטית או מזווית מדעית נטו- מדעי המוח (וכל הגוונים שבאמצע- פסיכולוגיה וכו'). את אותם "דוחות" אי אפשר למיטב הבנתי "לכמת" למדע, כמו שאי-אפשר לעשות את זה לכל מיני "אנרגיות רוחניות" כי בסופו של דבר- זה עדיין אבסטרקטי ולא ניתן למדידה.

Gilliana

New member
לא נכון בכלל

אפשר בהחלט "לכמת" למדע בדיוק כפי שאפשר "לכמת" תודעה - זו דווקא דוגמא מצויינת. ומדובר בסופו של דבר בתאוריה, לא בדבר מוכח, בדומה למשל לחורי תולעת. בעיקרון, השדה האקאשי או הרשומות האקאשיות, מסתדרות יפה עם מכניקת הקוונטים, תאוריות המימדים למיניהן וכו'.

MetalSinagouge

New member
יחי ההבדל הקטן,

בין חור שחור- תופעה פיזיקלית שבין השאר מתבססת על כבידה ומתוארת מתמטית לבין... *זה*. ומכניקת הקוונטים כבר מזמן הפכה לזונה של כל התאוריות הפסוודו-מדעיות ואפילו הפסוודו מיסטיות. אני די בטוח שאם כל הקליברים כמו נילס בוהר ודיוויד בוהם היו יודעים שזה מה שיקרה, היו שומרים את המידע לעצמם.

Gilliana

New member
ממש לא דיברתי על חור שחור

דיברתי על חור תולעת - יחי ההבדל הקטן. וכנראה שאתה ממש לא מבין על מה אני מדברת - אבל עזוב...

MetalSinagouge

New member
פיספסתי, טעות שלי.

(ועדיין יש מאחורי חורי-תולעת תאורתיים... תאוריה! ומתמטיקה, גם אם אני או את לא מבינים אותה). ראית את הסרט Awake? על התופעה המחרידה הזו שבה מרגישים כאב בזמן ניתוח אבל לא מסוגלים לזוז עקב פשלה של הרופא המרדים? וויכוחים איתך גורמים לי להבין שזה בטח לא כל כך נורא. אני רק שואל מתי יחוקקו חוק שיאסור באופן מוחלט על אנשים בלי השכלה פורמלית מוכרת לדבר על מכניקת הקוונטים, תאוריית המיתרים או תורת היחסות ברצינות תהומית שלא במסגרת מד"ב.

Gilliana

New member
למה אתה חושב שאני לא מבינה אותה?

ומי אמר לך שאין לי השכלה פורמלית? ואני שואלת - מתי יחוקקו חוק שיחייב אנשים לבדוק דברים לפני שהם קופצים לכל מיני מסקנות הזויות שנובעות מהרהורי ליבם ההזויים עוד יותר?

למעלה