הדחקה וכאב.

אחרי ורוניקה מארס

שב כמה דקות עם עצמך וכתוב את רשימת הציפיות שיש לך מהחברים שלך. אחר כך, בלי רחמים, עבור על הרשימה הזו וסמן
רק ליד הציפיות הריאליות - כלומר אלו שבודאות אתה יודע שהן מציאותיות. למשל, ציפיה לא ריאלית היא ציפייה שמישהו יתנהג באופן X למרות שעד היום מעולם הוא לא התנהג ככה. אחרי הרשימה תחזור לפה לספר מה גילית.

SHEX

New member
בהתחלה לא רציתי להתערב../images/Emo95.gif

אבל אני אעשה את זה בכל זאת... בייחוד כי אני אחד מהאנשים שעליהם אתה מדבר... עם כל מה שאתה מרגיש אתה שוכח דבר אחד - אתה מעריך את עצמך במידה כל כך מועטה שזה מדהים. מרוב שאתה עסוק בלחשוב כמה אתה לא חשוב לנו, בעצם פספסת את זה שאתה אחד האנשים הכי חשובים לנו. אתה אומר שאתה שבור ממערכות יחסים שהתנפצו כי אנשים אכזבו אותך - השאלה היא מה הרף שאתה מציב לאכזבה. כבר ראיתי אותך רב עם מספיק אנשים בגלל שאתה מצפה שיעשו בשבילך המון, ואם לא עושים את זה, אז כנראה שלא אכפת ממך. אבל זה לא נכון. גם אם מישהו לא התנהג בדיוק כמו שאתה רוצה זה לא אומר שלא אכפת לו ולא אומר שיש צורך לנתק איתו כל קשר, או לחלופין, להתפרץ עליו בסערת רגשות מוקצנת ברמה שתביא לריב גם אם מדובר בנושא פעוט. האכזבות שעליהן אתה מדבר הן לא משהו שצריך להכריע מערכת יחסים. ואם על דברים כאלה תתן לעצמך לאבד את החברים שלך, אתה תאבד את כולם בסופו של דבר...

משו לא מסתדר לי.

אדם שמעריך עצמו במידה מועטה לא נוהג לצפות שיעשו בשבילו המון. ובכלל, נראה לי שיש בעיה כשמנתחים מישהו כאן בפורום ואומרים לו מה הוא ומי הוא. אני מציעה לך במקום לכתוב בלשון "אתה" כתוב בלשון "אני". זה יעזור לכולנו להבין יותר טוב. צא מתוך נקודת הנחה שאתה לא יודע באילו אכזבות מדובר, שאתה לא יודע באילו מחשבות הוא עסוק, ושמה שאתה מחשיב כעניין פעוט יכול להיחשב אצלו כעניין לא פעוט בכלל. תן לו קרדיט שהוא חווה את העולם אחרת ממך. ורק לסבר את האוזן - רצף של אכזבות בהחלט כן יכול לפרק מערכות יחסים. זה שאתה לא מחשיב אותן כאכזבות, או זה שלך זה לא נראה big deal עדיין לא משנה את נקודת מבטו של מי שחושב אחרת.

Charmed Gal

New member
../images/Emo45.gif לא הייתי יכול לנסח את זה טוב

יותר.
תודה על כל העזרה, אגב, יעל.

למעלה