הרגשתך ברורה
ברור שאת רוצה להתחבר לדת בדרך שלך ובצורה שמתאימה לך, ולא בצורה שקובעת היהדות ע"י חז"ל וגדולי כל הדורות. ואכן, אם עולה חילוני לפורום, ומבקש לבטא את חיבורו לדת באופן אישי, ומבקש לתאר את דעותיו האישיות כלפי מצוות היהדות, או את תחושותיו האישות כלפי האלוקים - אינני מתערבת בדבריו ובהגיגיו, ובאה לשלול אותם. אלא שזה כמעט שלא קורה. רוב החילוניים בפורום רוצים לדעת את היהדות כפי שהיא קבועה בתורה, וכפי הגדרים שגדרו חז"ל והתקנות שתיקנו כל גדולי הדורות, ושכמובן - מוסכמים כולם על שומרי המצוות ללא ערעור, ושואלים שאלות בהתאם, ובהתאם עונים להם הדתיים, משום שהם אלו שיודעים את התשובות. את רוצה שהם לא ישאלו, או שאנחנו לא נענה? את כותבת שהם רוצים להתקרב לדת, להבין את הדת, ליצור קשר עם הדת - ואת רוצה שלא נאפשר להם את זה? אם לאפשר להם את רצונם נקרא בלשונך "להחזיר בתשובה", אז מדוע הביטוי "החזרה בתשובה" אמור להיות שלילי? למה לענות לאדם ששואל כי הוא מתעניין, נקרא "לקפוץ עליו ולהחדיר בו את האמונה"? אם כל הדתיים הקופצים פה בפורום על החילוניים מכירים את האמונה בדרך אחת ויחידה - מדוע קבעת שהחילוני השואל לא מעוניין בדרך זו, אלא דווקא בדרך אחרת, שאינה היהדות בעצם? אני לא ראיתי שבתשובותי לא הבנתי את עמדת השואל ואת מקומו, כאשר הוא נתן פרטים לגביה. אם הוא שאל שאלה טכנית על השקפת היהדות, הוא קיבל תשובה השקפתית. אבל אם הוא ביטא את רגשותיו - הוא קיבל ממני התייחסות לרגשותיו ומענה המתאים להם, באופן מתחשב ביותר. אם הוא ביקש להתחבר לרגשות באופן שסותר את היהדות - הוא לא קיבל ממני התייחסות. את רוצה שנציג להם את הדת בדרך שגויה, אם הם לא ביקשו זאת? מי שביקש - כיבדתי את רצונו ולא התערבתי בדבריו. למשל, פרובוקטור הביע הרבה פעמים את עמדתו לגבי הגדרת היהודי כאדם המזוהה עם הלאום וההווייה הישראלית - דבר שמנוגד לעמדת היהדות - ומעולם לא הטחתי בו: סליחה, אתה טועה, וחייב לשמוע את דבריי ולקבלם כפי הגדרת היהדות המקורית. אבל כאשר אדם שואל בפורום: מדוע היהדות גורסת שצריך להשפיל את האשה? ברור שמתבקש שאענה לו, ששאלתו טעות ביסודה, ולא כך גורסת היהדות, ואסביר לו מה היא כן גורסת. לא הבעיה היא היהדות או התשובות של הדתיים לחילוניים כאן, אלא הבעיה היא שהחילוניים שהעלו שאלות בפורום זה רצו תשובות עפ"י היהדות המקורית, וקיבלו, וזה לא מדבר אלייך. אבל זה מה שהחילוניים שעלו לפורום הזה ביקשו. מדוע שלא תכבדי את רצונם? תראי, אני אשה חרדית, אבל מעולם לא מצאתי את עצמי בפורומים של החרדים. כי מה שמעניין משום מה את החרדים שבאינטרנט ממש ממש לא מעניין אותי, ומה שמעניין אותי לא מעניין אותם. בתחילת ימיו של הפורום הסתובבו פה חילוניים שהתדיינו בהשקפתם על האלוקים, ובהגדרת האמונה, והביעו דעות כפירה בקיומו של אלוקים, לאורך שרשורים ארוכים. למרות שמנהל הפורום ביקש מאיתנו להיכנס לפורום - נמנעתי לחלוטין מלעשות זאת (תיכנסי לדפים הראשונים ותיווכחי), משום שלא ביקשו שם את דעתי, ודעתם לא עניינה אותי! יום אחד, ביקשו את דעתי, והבעתי אותה. בנוסף, הסברתי שאינני רוצה להתווכח בצדקת היהדות, כי כל אחד זכותו לחשוב איך שהוא רוצה. ואז טענו כלפי, בצדק: והלא האנשים פה רוצים לשמוע את עמדת היהדות ולהבין את גרסתה, למה את מתנשאת ומונעת מהם? סברתי וקיבלתי, ומאז, כאשר אדם רוצה לדעת את עמדת היהדות, אני מספרת לו אותה. עצתי היא, שתשכנעי חילוניים אחרים לבוא לפורום, ולהתדיין יחד איתך בנושאים שמעניינים אותך, ותשוחחו ביניכם - ותאמינו לי, אם לא תבקשו את עמדת היהדות המקורית, ואת עמדתי בפרט - לא אפריע לכם כלל להעלות את הגיגיכם, ואם אתערב - זה יהיה רק בתכנים שמתאים לכם שאתערב! אני יודעת את מקומי, והיכן אני רצויה!