הדיונים היום בפורום חבל"ז

B l o n d i e

New member
ואת מצפה שבדיונים יהיו רק שאלות,

ללא תשובות?!
אני לא מבינה מה הבעיה, עולה איזה דיון או שאלה, וכל אחד עונה לפי השקפת עולמו, אז למה תגובות מאנשים שאינם מאמינים זה סבבה, ותגובות מאנשים מאמינים ישר מקטלגים אותם כ"מטיפי מוסר" "מנסים להחזיר בתשובה" וכו'... למה?! אולי האדם הזה פשוט כתב את דעתו? למה אם אדם חילוני כותב את דעתו לא מאשימים אותו שהוא מנסה להחזיר בשאלה?!?

אופירA

New member
מנהל
סיפור אישי!

סיפור אישי שלי, הקשור לנושא השרשור: הבן שלי אדם חילוני שקיבל חינוך חילוני כל ימי חייו. כאשר הגעתי להכרה שצריך לתת לילד חינוך יהודי דתי, הוא היה כבר בגיל העשרה, ועצת גדולי התורה היתה שלא לבלבל אותו בגיל כזה ובנסיבות משפחתיות לא קלות, ולהמשיך לתת לו חינוך חילוני, כמו שהיה רגיל עד כה. כאשר הוא שואל שאלות ביהדות, הוא דווקא כן מעוניין בדעת היהדות המסורתית ובהלכה המסורה מדור לדור, אבל כמו רוב החילוניים - הוא לא מעוניין לשמוע הצעות ייעול מעבר למה שהוא התעניין מעצמו. אני מאד לא מעוניינת שאדם דתי יפנה אליו בהיותו במצוקה, ויפחיד אותו בסיפורי גיהנום ועולם הבא, או יכפה עליו את דעותיו נגד רצונו! אני מאד מסכימה עם הגישה של הבן שלי, וחושבת שזו הגישה הראויה לאדם חילוני - אני אתקרב עפ"י הרצון שלי, בזמן שלי, בקצב שלי, אם בכלל אני רוצה! גם אם הייתי מאוד רוצה שהוא יחשוב כמוני, אני רוצה שהוא יחשוב כך מעצמו, ולא בשביל לרצות אותי או בגלל שהשפעתי עליו במניפולציות לא הגונות! מה ששנוא עלי לא הייתי רוצה לעשות לזולתי, ובוודאי שלא לבן שלי! מבחינתי, כל אחד מהפורום כאן הוא כמו הבן שלי. זכותו לרצות מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה. אם הוא רוצה לשאול אותי שאלות בהלכה ובהשקפה - תאוותי וחובתי לתת לו את המידע שביקש. אם הוא לא רוצה לשמוע - אני האחרונה שאדחוף לו מידע שברור לי שהוא לא רוצה! ולמרות שהוא לא רוצה לדעת מה שאני יודעת - אני נורא אוהבת אותו כמות שהוא. אני אוהבת אותו אמיתי, אותנטי, גם כאשר זה לא כוס הקפה שלי... ובאמת שהייתי מעוניינת שהחילוניים ידסקסו כאן את הדעות שלהם ויעלו את השאלות שלהם, תוך שהם מדגישים במפורש (ליתר ביטחון, למנוע אי הבנה) - לא ביקשנו את דעת ההלכה. ומבקשת באופן אישי מהדתיים - בואו לא נדחף את הדעות המסורתיות איפה שלא התבקשנו. אמנם יש דתיים שחושבים אחרת ממני, שצריך לדחוף קצת כדי לעזור לחילוני להתעורר, אבל עדיין - גם אם כן, צריך לעשות זאת במקום המתאים, ולא פה, בבית של החילוני. ומהחילוניים אני מבקשת - אל תגידו שאנו קופצים עליכם, כאשר התבקשה דעתנו, ונתנו אותה כמתבקש. אם מסתובבים פה יותר מידי דתיים לטעמכם, תכבדו את המציאות או שתשנו אותה באמצעים דמוקרטיים יותר ופעילים יותר. או שתחכו קצת, כי עם הזמן דברים משתנים, ואנשים מסוימים נהיים עסוקים יותר ועוזבים את הפורום, ובאים אנשים חדשים.

ציקי 07

New member
יפה .

גישה בריאה. אגב זה מזכיר לי שגם הרב זוהר אמר פעם שאחרי שהוא חזר בתשובה בחיים הוא לא שכנע את הבן שלו בענין אלא היה זורק לו מידי פעם קלטת שישמע אם בא לו ,מתי שבא לו ,אם בכלל ,ו..הוא היה מתפלל ומתפלל ומתפלל שבנו ישוב בתשובה. אז ברכתי לך שזה מה שיקרה לבן שלך שישוב בתשובה שלמה !

ואת "נציגת היהדות"?

מטעם מי בדיוק? ומי אמר שהכוונה של אותם "חילונים" היא להתקרב לדת היהודית? למזלנו יש ביהדותהרבה יותר מדת.

akyo64

New member
לאופיר a

הדעות שלך מנוסחות יפה ובבהירות רבה .אני נהנה לקרוא את דבריך .לגבי הרי פוטר לא התכוונתי להעליב אם נפגעת סליחה . לגבי הפורום הדיונים מעניינים אך לטעמי יכולים להיות יותר פתוחים לדעות נוספות יכול להיות שאנחנו החילוניים צריכים להכניס קצת יותר חברים שלנו לכאן...

למעלה