הדמות המיסתורית חוזרת.....

מה עובר עלי??

אני מצטערת דילן היקרה
(עוברים עלי ימים לא קלים בכלל),
תסלחי לי?

את מותק, יהיה בסדר

מנסה לפתור את העניין.
תודה לאל שאלו רק דאגות כספיות, העיקר שנהיה בריאים

תודה!

Shiri from the block

Active member
דאגות כספיות? מעצר בית!!
אני בטוחה שהבעיות הכספיות שלי לא משתוות בכללללללללללללללל לשלך (יש לך משפחה והכל)
אבל אני גם נשבעתי לעצמי לא לצאת החודש לשום מקום ולא לבזבז על יציאות בכלל

מקווה שאני אעמוד בזה
אבל זאת השאיפה לבנתיים!
אצלך זה בעייתי בגלל ילד, אז פשוט שימי אותו מול הטלויזיה וסרטי דיסני, תאכילי אותו כל 10 שעות, יהיה בסדר

אנחנו במעצר בית!

האמת שזה די נחמד, הרבה ספרים, סרטים, יצירה (גואש יורד מהרצפה, אבל לא מהקירות!!
).
המטריד זה שההוצאות הבסיסיות גדולות מההכנסות ולאט לאט החוב הגיע ליותר מ 50 אלף
והיום קיבלתי "סטירה" שפתאום יש סכנה שדברים יחזרו.
אני מחר ניגשת לבנק, קשה לי להאמין שנמצא פתרון, אבל מתפללת לכך

Shiri from the block

Active member
אויש אאוץ!! בהצלחה!!
כן זה בעייתי שיש יותר הוצאות מהכנסות, אני אומנם לא מבינה גדולה בזה, אבל בכל זאת משכירה דירה עם שותף ומגדלת 2 חתולים בבית חח אז זה גם סוג של הוצאה.. וזה בהחלט קשה.

מאמינה שתסתדרו, אני לא מאמינה באלוהים, אבל אם יש אלוהים הוא לא יעשה שום דבר לבחורה מקסימה כמוך

LeAnnDylan

Well-known member
את לא משכירה את שוכרת*

מי שהדירה בבעלותו- משכיר. מי שגר בדירה- שוכר.

ואחרי שיעור העברית הקצר. מקווה שהבעיות הכלכליות של שתיכן יפתרו במהרה

אגב, מעצר בית זה עוזר. גם הבטחה לא להשתמש בכרטיס אשראי. אני החודש הייתי חייבת לחתוך בהוצאות והצלחתי לצמצם את פעילות האשראי ל-250 ש"ח בלבד (בניגוד לכמעט 3000 כל חודש!) השתדלתי לעבור למזומן בלבד ואז קל יותר לחסוך, כי אם אין ביד אז אין מה לבזבז

בהצלחה לשתיכן

Shiri from the block

Active member
אני לעולם לא אגיע ל 250
עוד בלי לחשב הוצאות על הדירה, יש הוצאות על אוכל שתמיד כל שבוע צריך לקנות מלאי חדש וזה 150 שקל כמעט כל פעם.. סיוט.
לגור לבד זה לא זול

LeAnnDylan

Well-known member
לא התכוונתי שההוצאות שלי מסתכמות ב-250 ש"ח

הלוואי! וכן. הייתי מיליונרית

הכוונה שלי הייתה להשתמש כמה שפחות באשראי.
נגיד הבעיה העיקרית שלי היא שאני משתמשת הרבה במזומן. תמיד מושכת ובמקביל גם מגהצת. ואז בסוף כל חודש, בנוסף למינוס שאני נמצאת בו (שהוא בגבולות המסגרת כי הרי אי אפשר למשוך מעבר) פתאום נכנסת משוכרת שמכסה את ה"משיכות" אבל אז יש איזה חיוב של 3000 ש"ח באשראי ואז זה מינוס שלא יוצאים ממנו

כשעוברים רק למזומן ובאשראי משאירים רק את הדברים שבאמת מצריכים אשראי הרבה יותר קל להישאר עם הראש מעל המים. לא פשוט, אבל קל יותר.

כרטיס אשראי זה דרקקקק

אני עשיתי שטות ענקית לפני שנה וחצי, היה לי חיוב גדול באותו חודש,
אז התקשרתי אליהם וביקשתי שיחייבו רק חצי ואת השאר חודש הבא.....
אחרי חודש כמובן שהחיוב היה שוב גדול (גם הוצאות החודש וגם מה שהשארתי מחודש שעבר) אז שוב התקשרתי..........
היום אני עם חוב של 21 אלף שקל מהשטות הזו ואין לי איך לצאת מזה.
הלוואי, החלום שלי זה להפסיק להשתמש בו,, לחיות רק עם מזומן וזהו,
אבל בשביל זה אני חייבת למצוא דרך לסגור את החוב, כי זה בדיוק כמו שכתבת, אחרי המשכורת החיוב יורד ולא משאיר כסף נזיל.

LeAnnDylan

Well-known member
גם אצלי הבעיה הייתה כזו

כשחזרתי מהטיסה לאנגליה ראיתי שיש לי חיוב של 4000 ש"ח בכרטיס אשראי וזה היה הרבה יותר ממה שיכולתי להרשות לעצמי אז עשיתי אפשרות כזו שכל חודש ירד לי רק 1500 ש"ח במקום כל הסכום.זה ממש מעיק כי הסכום נגרר כל הזמן וצובר המון ריבית. חוץ מזה שעדין יש לי המון חיובים אחרים. אבל בזכות זה שהחודש הצלחתי לגהץ רק 250 ש"ח אני עומדת על חיוב של 2500 ש"ח בכרטיס ואם בע"ה אני אצליח גם חודש הבא להתאפק ולשמור שלא לגהץ יותר מידי, אני אומרת ביי ביי לכרטיס וחוזרת לכרטיס כספומט איתו אני יכולה לגהץ רק 500 ש"ח במקרה חירום..

Shiri from the block

Active member
לא הבנתי.. תעזרי לי רגע חח הוצאות על הדירה זה כמובן באשראי כי אין ברירה אחרת.
הוצאות על קניות אוכל (לדירה, לא יציאה) גם באשראי אני מניחה? זה יוצא לפחות 500 שקל בחודש אם לא יותר אז במזומן זה יתחסל מהר מידי..
ומה עם השאר? נגיד כמה מזומן למשוך בחודש? אם את הולכת לסרט או מסעדה את משלמת הכל במזומן?

חשבתי אולי לעשות, להוציא 1000 שקל במזומן ולהשתמש רק בזה. ברגע שזה נגמר פשוט לא לקנות יותר שום דבר חח
אבל גם מפחיד להיות בארנק עם סכום כזה גדול..

LeAnnDylan

Well-known member
למה הוצאות על הדירה חייב להיות באשראי?

אני נגיד שכר דירה מוציאה כל חודש 1500 ש"ח מזומן. (זה חוסך לי את הבלאגן שבלהוציא פנקס צ'קים).
האמת שבמקרה שלי אני קצת יותר נזילה עם מזומנים כי אני עושה אחת לשבוע בייביסיטר. אצלנו באיזור משלמים 40 ש"ח לשעה אז אם פעם אחת יוצא לי לשמור על ילדים בערב כשההורים יוצאים יוצא לי בין 100 ל-150 ש"ח. עם הכסף הזה אני יוצאת עם חברים. זה לא הרבה אבל ככה אני מגבילה את היציאות שלי לכסף נזיל בלבד. אם לא עשיתי בייביסיטר באותו שבוע- משתדלת לוותר על יציאה. נכון שמידי פעם אם קבעתי מראש יציאה והתבטל לי בייביסיטר אני לא אבטל יציאה אבל לרוב אני משתדלת שההוצאה האלה שהן לא בגדר חובה יבואו על חשבון הכסף הנזיל.

במקרה שלי, הדבר היחיד שאני משתמשת בו באשראי, זה כדי להזמין דברים שמחייבים אותי להשתמש באשראי. נגיד השבוע, נדפקו לי האוזניות של האייפון. אז במקום לשלם 80 ש"ח לאוזניות במזומן באיזה חנות למוצרי סלולר, בחרתי להזמין באינטרנט שני זוגות של אוזניות דרך איביי ב-8$ כולל משלוח. במקרה הזה, היה שווה לי להשתמש באשראי. אבל קניות של אוכל/סרט/מסעדה/מוצרי היגיינה בסיסיים וכו'= הכל מזומן.
את יכולה למשוך 1000 ש"ח להחליט שאת מסתדרת עם זה. אבל את לא חייבת לקחת את כל הסכום הזה בארנק. אם נגיד החלטת ש-1000 ש"ח זה לחודש אז זה אומר שבחרת להקציב 250 ש"ח לשבוע. זה הסכום שתקחי עליך כל פעם. ואז רק במקרה שאת נתקעת או משהו, תשתמשי באשראי. את יכולה גם לבקש מהבנק להקטין את המסגרת שלו ואז תוכלי לשלוט בהוצאות שלו.

Shiri from the block

Active member
אממממ קודם כל, אני ואסף כבר רשמנו שיקים לבעלת הדירה ל-12 חודשים אז זה יורד קבוע מהחשבון.
בנוגע לחשבונות האחרים (חשמל, מים, ארנונה) אין אפשרות לשלם את זה במזומן ואנחנו גם ככה מחלקים את זה לשניים אז אנחנו משלמים דרך האתרים באינטרנט.

הבעיה העיקרית זה ההוצאות הקטנות אחר כך.. חודש שעבר באמת הפרזתי וקניתי מיליון דברים

החודש, עוד במיוחד שזה חודש קצר(!!!) אני ממש מחייבת את עצמי להוציא כמה שפחות, אז בנתיים לא מתכננת לצאת לשום מקום, לא מסיבה, לא פאב.. אולי סרט מתישהו החודש אבל לא יותר מזה.
והרעיון של להוציא 250 שקל שבועי זה מצויין!

אני אנסה לבדוק את זה אבל רק מ-15 לחודש כי עכשיו אין אפשרות בכלל עם כל ההורדות הקרובות |:

LeAnnDylan

Well-known member
אהה הבנתי

טוב, אם אתם משלמים דרך האינטרנט אז כן, אין ברירה.
כשאני גרתי עם שותפה היינו הולכות לשלם במזומן בדואר. זה היה ליד הדירה והיינו עושות חודש חודש. ככה מידי חודשיים היה לנו חודש "רגוע" יותר עם קצת יותר אוויר לנשימה.

shirush3

New member
בהצלחה לכולכן

שירלי, אני מסכימה עם מה ששירן אמרה

אני ממש לא דוגמא כי חוץ מהפלאפון שלי אין לי הוצאות רציניות שאין לי אפשרות לקצץ, אבל תמיד אחרי תקופות כאלה מגיעות תקופות יותר טובות ויותר קלות
ולכל דבר יש פיתרון

http://www.youtube.com/watch?v=LRdX7tR0Xlk
זה סרט מצויר, אבל החלק של הסוף כ"כ נכון

למעלה