הדרואידים - חלק א'

Nizzan Cohen

New member
אוקי...

אז בבקשה אל תעשה את זה על דפי הפורום כי א. מבקשים יפה. ב. זה מעיק על כל השאר. אני לא מבין למה צריך לנסח את הרעיון כל פעם מחדש כדי שתבין שאת הפורום ממש לא מעניין הריבים הטיפשיים, וכל אחד יכול לישפוט כלפי עצמו איך *הוא* רואה את ההודעות של ג'סטין או מה הכוונה הניסתרת בהן. וכלן אנחנו מבקשים שתעבור לפרטי. ואז ג'סטין יוכל ליבחור להיתעלם ממך (או אפילו לחסום אותך מלישלוח לו הודעות) בלי שזה יפגע בכל הקהילה. בקיצור - מספיק. הבנו מה אתה חושב על ג'סטין. ויש לך כבר מספיק הודעות על זה כדי ליפתוח מוזאון שלם בנושא. לא צריך (וביעקר לא רוצים) עוד.

gwizard

New member
תשובה

אני ארשום מה שאני חושב לנכון למי שאני חושב לנכון (לא רק לג'סטין). אם קשה לך לשמוע את מה שאני אומר (=כותב), אז אל תקרא את ההודעות שלי ועל תגיב עליהם. הריבים הטפשיים כמו שאתה קורא להם נוצרים עקב הודעה מטומטמת מצד כלשהו, זה לא חייב להיות דווקא ג'סטין. אבל ברוב המקרים כל שאר האנשים שרושמים שטויות, מהר מאוד באים על טעותם. ג'סטין מסרב בגלל שהוא חושב שהפורום שלו פרטי. היו על זה הרבה דיונים בעבר, אך גמו שאתה רואה שום דבר לא השתנה. מה שאני חושב על ג'סטין לא רלוונטי לתגובות שלי. ודרך הגב, אני לא רואה את כל ה"קהילה" קמה וצועקת עלי, רק אתה. מעניין שאתה אומר "אנחנו" כאשר אתה מדבר רק על עצמך. בקיצור, אם אני אראה משהו המצריך תגובה, אני אגיב. אם זה יפתח ריב, זו לא בעיה שלי.

L e s t a t

New member
זה יותר פלצני פשוט להכריז על טעות

ולא לומר מהי, רק שהמאמר מלא טעויות, אבל הגורו שומר את הידע הסודי שרק הוא יודע לעצמו... ככה זה נראה, מצטער.

L e s t a t

New member
גם במאמרים על הויקינגים היו טעויות

גם באלו שהביאה Unblessed וגם באלו של אבי סבג..

Dia Leoghann

New member
רגע רגע רגע רגע

זה לא יהיה שרשורפלצת מזעזע אם לא נרד בו לפסים אישיים ולדיונים על היחסים בינך לבין אילן או אלון. בוא נשאיר את זה דיון עקרוני ומעניין. והנה ההערות שלי להערותיך: >מה שהכי מוזר שאפילו לא צויינו (מקורות) במאמר לעיל ולכן איני מאמין שהוא יותר מסביר< בסופו של המאמר של מוסורסקי מופיעה רשימה ביבליוגרפית הכוללת ספרים ואתרי אינטרנט בהם הוא השתמש לכתיבת המאמר. >למשל תחת המבנה הארגוני אפשר לראות את הנחת הבסיס שלפי דעתי המושכלת בעניין היינה שגויה. לפי דעתי לא היו קיימות "דרגות"< לפי דעתך לא היו דרגות, ולפי דעתו של אילן כן היו. נכון, אין לאילן מקור מוסמך לטענה זו, אך גם לך לא. אם כתביהם של קיסר ופוסידניוס וסטראבו הם מקור מוסמך, אז יש לך מקורות שמדברים על לפחות שני מעמדות:ווטים (אובטים) ודרואידים. אם ספר הזכויות הוא מקור מוסמך אז יש לך גם הסבר על ההבדל בין הבארד והפילי. תקרא להם דרגות, כתות או קבוצות, שניכם מדברים בדיוק על אותו הדבר. ולהערתך מדוע שיספרו על מהות תפקידו של האובט להיסטוריון יווני? אז אין לי תשובה מדוע, אך עובדה היא שיש כמה וכמה היסטוריונים יווניים ורומאים המתארים את תפקידם של האובט והדרואיד - אם כי בצורה די מעורפלת - ולכולם כמה נקודות משותפות אותן תיאר אילן. המאמר לא רק בלתי-שלם אלא מטעה בעליל נכון שהמאמר אינו שלם. הוא לעולם לא יהיה שלם. מטרתו של אילן היתה לכתוב מאמר על דרואידים למי שמתחיל להתעניין בנושא, ונראה לי שהוא השיג את המטרה הזו. מטעה בעליל? אני ממש ממש לא מסכים איתך. חיפשתי וחפשתי הטעיה בעליל ולא מצאתי. >התיארוך של הדרואידיות הרומנטית מתחיל במאה ה17 שעוד במאה ה16 יצא הספר The barrads ונמכר בכמות שבתקופה הזאת נחשבה מאוד גבוהה מה שמראה שגם אז החברה הראתה סימנים של התעניינות והתעוררות לרעיון הדרואידי. ולכן אני למשל אומר שהדרואידיות הרומנטית החלה במאה ה16, והראיה המוצקה שלי הוא הספר שציינתי לעיל< הידעת? ב-1066 הוקם הגרוב הדרואידי "קור אמריס" באוקספורד. ב-1245 הוקם הגרוב הדרואידי "הר חמוס" באוקספורד. ב-1498 כתב אניו די וויטרבו על הדרואידים ב-1510 כתב ג'ון וויט את ספרו על הדרואידים בהסתמכו על הספר של ג'פרי ממנומות' שנכתב ב-1136. האם הדרואידיות הרומנטית החלה במאה ה-11?, ה-13?, ה-15? ה-16? לא. נקודת ההתחלה של הדרואידיות הרומנטית, המקובלת היום על כל החוגים הדרואידיים-קלטים למיניהם, היא ה-22 בספטמבר 1717 עם הקמת ה-ADUB על ידי ג'ון טולאנד.

למעלה