הדרך ארוכה ומפותלת ...

קודם כל, רוב תודות :)

הרעיון הוא למעשה שיטה שתקל את חייהם של אנשים רבים מסביב לעולם.(וזה ניסוח ערטילאי משהו בהתאם לעצתך :) ) מתוך השיטה הזאת נגזרים גם מוצרים, שרות, אולי גם זכיונות במדינות אחרות .. לא יודע .. האפשרויות הן לא מוגבלות .. זה מסוג הרעיונות שאתה שואל את עצמך "איך לא חשבו על זה קודם", מה שמביא אותי למחשבה שבטח חשבו על זה קודם .. אבל כאמור בחיפוש חפוז לא מצאתי ולו איזכור למשהו דומה .. השאלה הנשאלת היא, במידה ואכן אני רוצה להגיש פטנט, האם עלי להגיש משהו מוגמר ? האם רעיון מספיק להגשת פטנט או שעלי לבוא עם "קבלות", משהו שכבר נוסה ונבדק ?

הדרך ארוכה ומפותלת ...

קרוב לוודאי ששאלה זו נשאלה פה כבר כמה פעמים כיוון שזו שאלה בסיסית. אם כן, אשמח אם תפנו אותי לשירשורים/מאמרים המתאימים, במידה ולא - הרי היא לפניכם ... כמה מפתיע אבל יש לי רעיון שישנה את פני העולם :) טוב, אולי לא, אבל רציתי לדעת מהי הדרך שעלי לעבור ע"מ להפוך את הרעיון הזה למציאות. קראתי את המאמר על בדיקת קיומם של פטנטים קודמים, עשיתי חיפוש לא מקצועי ולא מצאתי דברים דומים. האם יש מי שיכול/יודע לעשות חיפוש שכזה ? כמו"כ במידה וגילינו שאכן זה משהו חדש, היש מישהו מקצועי שיכול לייעץ במהלך הדרך ? ובכלל, מהם עשרת הדברות ומהו הסד"פ לפטנטאי המתחיל ? מה עלי לעשות מרגע הישמע ה"אוריקה !" ? :)

מה עושים

שלום רסטהמאן, השלב הראשון הוא להבין האם בכלל ההמצאה שלך היא פטנטבילית, לפחות ברמה הבסיסית. תשובה לשאלה זו תוכל לקבל רק במשרדי עורכי פטנטים. אם התשובה שתקבל היא חיובית אז תדע שיש לך טעם להשקיע בזה זמן, מאמצים וכסף, אם התשובה שלילית אז תצטרך לחשוב האם כדאי לך להשקיע בזה למרות שזה לא פטנטבילי. בפגישת הייעוץ במשרדי עורכי פטנטים גם תקבל הסברים נוספים והמלצות בנוגע להליכים, העלויות, מה לחשוף ומה לא וכדומה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

לפני שאגש לזה ברצינות ..

האם שימוש בטכנולוגיה קיימת, ויישומה לדברים שונים ממהותה קיום יכול להחשב כפטנט ?

אדנדום

New member
עקרונית כן

שימוש חדש למוצר או טכנולוגיה ידועים, עשוי להיות כשיר-פטנט. מדובר בנושא די מורכב, ולכן תשובה סופית תוכל לקבל רק מעורך פטנטים בפניו תציג את הפרטים המלאים.

כפי שענה לך אדנדום, עקרונית כן

אך אם זה המצב, אין טעם לבצע חיפוש פטנטים לפני שקיבלת ייעוץ ממשרד עורכי פטנטים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

yophion

New member
טיפים ליזם המתחיל

אני יזם סידרתי אבל לא עורך פטנטים. להלן מה שלמדתי עד כה: א. שב כל יום לפחות שעה ותעבוד על האנצאה ב. תתיעץ עם הרבה גורמים שלכל אחד אתה מראה רק חלק מהעניין, זה שווה המון. ג. על תמהר לרשום פטנט עם אין לך כסף, תגבש את הרעיון לפרטי פרטים ואז תחליט ד. מצא לך שותף/ים שיש לו/להם ניסיון והוא/הם אמין/ים בעיניך. ה. פנה לעורכי פטנטים שמוכנים לשבת איתך ישיבה ראשונה חינם וידריכו אותך מה כדאי, יש כמה כאלה. ו. עם האמצאה שלך יש פן מדעי, פנה לקרן תנופה של המדען הראשי תרגיש חופשי לכתוב לי מייל לשאלות נוספות

למעלה