הדרך להיכל הרפואה

הדרך להיכל הרפואה

התפרסמה היום כתבה בNRG, שנוגעת בלא מעט נושאים, החל מהקבלה ללימודי רפואה ועד השפעת העיסוק במקצוע על החיים האישיים. אשמח לשמוע את דעתכם על הכתוב. אושרית.

Maias

New member
זאת התשובה למי שרוצים עוד פקולטה

זה דומה לבחינות של לשכת עורכי הדין ,אף אחד חוץ מכם לא רוצה שתעברו אותה. בישראל יש יחס של חולים פר רופא מהגדולים בעולם. יש מספיק רופאים ולכן גם המשכורות מתחילות להישחק. צריך להגיב את מספר הרשיונות פר שנה. אחרת יקרה לרפואה מה שקרה לתחום המשפטים בעבר , מהמקצוע הכי יוקרתי , לאחד שלא ברור מה עובדים כשמסיימים אותו.

עד כמה שידוע לי, דווקא צפוי מחסור

ברופאים בשנים הקרובות, עקב פרישה של הרופאים שעלו מברה"מ לשעבר. יש אפילו מגמה של הוספת מקומות בפקולטות לרפואה בכל הארץ בגלל המחסור הצפוי. אז אני עדיין לא הייתי ממהרת לקרוא להגבלה של מספר הרשיונות. אושרית.

Dr casper

New member
לגבי עודף רופאים

היי מיאס, כיף לראות אותך בעוד פורומים... מה קורה?? לפני כמה זמן התפרסמה כתבה על המחסור ברופאים שצפוי בישראל עוד כמה שנים. אני מצרף גם קובץ שכתבה ועדה לתכנון כוח האדם הרפואי בארץ. הרוב שם לא חשוב, אבל בהתחלה כתוב שבשנת 2002 אכן היה עודף של רופאים בישראל, אבל משנת 2017 צפוי מחסור ברופאים בארץ, ולכן הוועדה ממליצה להכפיל את מס' הסטודנטים לרפואה משנת 2010.

natalysh

New member
אוי, אושריתוש, אושריתוש ../images/Emo6.gif

קראתי את הכתבה, עשיתי קופי, נכנסתי לפורום לעשות פייסט, והקדמת אותי.
האמת, כתבה מדכאת משהו, אבל חלק גדול ממנה לא אובייקטיבי בכלל וגם יש להם שגיאת כתיב מעצבנת. אומרים/כותבים גינקולוגיה ולא גניקולוגיה (המקור: Gynecology).

guyavhuji

New member
שוין.

יש הפתעות. לא ידעתי למשל שאנחנו "מהרגע הראשון לובשים חלוקים ומשתלבים במחלקות". כנראה שפיספסתי את הרגע הזה.

Phrenum

New member
הממ.... מעניין...

זה נחמד שהאוניברסיטה העברית מצטנעת ולא תוספת מעצמה... נו טוב... בקשר לשאר, אין יותר מדי מה להגיד, הם צודקים לחלוטין, רק שמה שהם עושים זה להדגיש מה קורה למי שמגיע לשיא של הטופ... כמה מנהלי מחלקות יש? ולעומתם כמה רופאים עובדים בעבור משכורת מגוכחת? הכתבה הזאת נכונה לחלוטין ולחלוטין לא לעניין.

The Reaper

New member
רפואה בישראל

כל מה שרציתם לדעת על סטטיסטיקות רופאים בישראל ולא העזתם לשאול בקישור המצורף. שימו לב שהמצב מצביע על כמות גדולה של רופאים שב-10 שנים הקרובות יגיעו לגיל פרישה.

anabioein

New member
הנתונים האלו בעייתיים כי אין שום

אינדיקציה לכמה מבעלי הרשיונות לעסוק ברפואה באמת עושים כך (לדוגמא, הלילה קיבלתי למחלקה מנהל מחלקה לשעבר בן 80+ שלא כל כך יודע איפה הוא נמצא ולמה, אבל בסטטיסטיקה של הר"י הוא מופיע....).

anabioein

New member
היה קצת קשה

-בכ"ז האדון עבד במחלקה בה הייתי תורן, בימים בהם שיחקתי ברופא וחולה (למען הפרוטוקול, אני עדין אוהב את המשחק הזה). זה לא קל להסביר למישהו שלפני כמה שנים היה יכול ללמד אותי את כל מה שאולי לעולם לא אדע, את המצב שלו ולהתמודד עם שאלות שלעיתים לא קשורות לכלום. צום, נוזלים דרך הוריד, זונדה, בדיקות דם וצילום ביקורת.

שני דברים מעניינים תספו לי את

העיניים: 1. קיים איגוד הדיקאנים לרפואה. הוא מונה ארבעה אנשים. 2. עם 800 ו10 בבגרות לא ניתן להתקבל לפקולטה לרפואה של העברית מבחינה הלכתית (האם קיים חוק טיפשי לפיו מי שקיבל 800 זכאי אוטומטית להתקבל, זה כבר סיפור אחר).

אני דייקן,

ולפי הנתונים הללו שנה שעברה רשומה לי דחייה והשנה המתנה, זאת אם אנו מניחים שהם מחשבים את סכם הסנה שעברה לפי הנוסחא החדשה.

למעלה