הדר המתכונים ( וגם לאחרות )

נופר30

New member
הדר המתכונים ( וגם לאחרות )

מאפה כרישה וחזה אווז מעושן 400 גרם בצק עלים למילית 2 כמות מחמאה 4 כפות שמן 6 כרישות ( החלק הלבן בלבד) פרוסות דק 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות 1 כף חרדל מלח ,פלפל שחור טחון טרי כפית סוכר 1/4 כוס עירית קצוצה 1 כף קמח 3 ביצים 1.5 מיכלים שמנת צימחית תבנית מלבנית משומנת בגודל של 27*33 1. מקחמים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל של 29*35 ס"מ מעבירים לתבנית , ומהדקים לתיתי ולדפנות מכסים בקלילות בניילון נצמד , ושומרים במקרר 20 דקות , מחממים תנור לחום בינוני (180) 2. להכנת המילית: ממיסים במחבת את המחמאה עם השמן וזהיבים קלות את הכרישה מוספים את חזה אווזה ומטגנים 5 דקות מוספים את החרדל מלח פלפל סוכר עירית וקמח ומערבבים כדקה , מסירים מהאש ומצננים מעט . מערבבים פניהמ את הביצים והשמנת יוצקים את המילית לתבנית ומשטחים אופים כ 40 דקות עד שהמאפה מזהיב והמילית מתייצבת , מוצאים מהתנור מצננים כ 20 דקות חותכים למנות ומגישים .
 

נופר30

New member
קונכיות בצק עלים במילית כבד ופטריות

8 קונכיות בצק קפואות מופשרות מילית 20 גרם מחמאה 1/4 כוס שמן 2 בצלים קצוצים דק 350 גרם כבד עוף צלוי ( מטעמי כשרות ) קצוץ דק 300 גרם פטריות מסוגים שונים פרוסות מלח ןפלפל שחור טרי גרוס 3/4 כוס יין אדום יבש 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה 1. מחממים תנור מראש לחום גבוהה(200) מניחים את קונכיות הבצק בתבנית ואופים כ 20 דקות עד שמזהיב 2. להכנת הרוטב ממיסים במחבת כבדה את המרגרינה עם השמן ומזהיבים קלות את הבצל , מוספים את היין ומערבבים עד שהרוטב מסמיך 3. מסירים מקונכיות החמות את המכסה ומניחים בצלות אישיות יוצקים מהרוטב לתוך כל ונכיה ומסביב ומניחים את המכסה על הקונכיה מעטרים בפטרוזליה קצוצה ומגישים .
 

תוכי

New member
וואו נשמע טוב ואולי ינוסה

מחר יש קונכיות מוכנות
 

Hadar p

New member
תודה מתוקה! הדפסתי והן "על הכוונת"

נראה לי שלמחר אני אכין את הקונכיות...
 
למעלה