הדשא של השכן ירוק יותר

antreprize

New member
אני לא מבין את הקשר לקפיטליזם.

גם בעולם קומוניסטי לחברות התרופות יש אינטרס לא לרפא אנשים(כי אם זה יקרה, לא יהיה צורך בהם). אני לא יודע אם שמת לב, אבל מדינת ישראל היא קפיטליסטית(וגם הרבה מדינות אחרות), אבל רוב האנשים עובדים בערך 10 שעות ביום(ואני מעריך שמדובר בהגזמה קלה). הקפיטליזם, כמו הדמוקרטיה, הוא הרע המיעוטו ולכן עדיף על כל שאר הפתרונות.

antreprize

New member
הפרטות אינן פוגעות באף אחד,

הפרטות כושלות פוגעותבעובדים בצרכנים. כל הרעיון בהפרטה הוא שהצרכנים מרוויחים מהגברת התחרות והעובדים מרוויחים בעקיפין כי בין החברות השונות נוצרת תחרות על המשאבים שמשמשים אותן(עובדים הם חלק מהמשאבים האלו). תשתית הקפיטליזם היא לא לגרום לאדם להרגיש רע עם עצמו כדי שיקנה, התופעה הזאת היא תופעה חדשה ולא הייתה קיימת לפני מאה שנים, היא נובעת מהתפתחות הנטכנולוגיה והגדילה במספר המוצרים ואינה קשורה באופן ישיר. גם אצל הקומוניזם היתה צריכה ואנשים שאפו להשיג תנאים חומריים טובים יותר(מכונית טובה יותר, אוכל טוב יותר וכו'). לקפיטליזם אין שום קשר לעניין(וגם לא לקומוניזם) כשמדברים על צריכה וחומריות מדברים על בני אדם, ה(או קומוניזם) משפיע רק על הדרך שבה אנו צורכים. הכסף הוא הדרך, לא היעד, היעד הוא אוכל/מכונית/בית/מחשב/אחר, האנשים אינם מתמקדיחם במרוץ אל הכסף במקום בצרכיהם, הם מתמקדים במרוץ אל צרכיהם שנעשה על גבי מסלול מכסף. הבעיות האקולוגיות אינן קשורות לקפיטליזם, זיהום היה גם בברית המועצות. הקפיטליזם לא גרם לשאיפות החומריות לגבור על הרוחניות, בני האדם עשו זאת ברגע שבו ניתנה להם האפשרות לבחור, אולי מההתחלה הם לא רצו את השאיפות הרוחניות ואלה נכפו עליהם.

אני ממש מסכימה

בנושא הפרדוקס... יצא לי לנהל המון שיחות על זה עם חברים. אני לדוגמא, רוצה להיות שחקנית, והתעשייה הזאת היא אחת הדוגמאות המובהקות לפרדוקס הזה.מצד אחד, אתה חייב להיות הכי טוב - אתה חייב להיות מסוגל לעשות הכל, להיות כל אחד. מצד שני, אתה ניגש לאודישן בידיעה שבטוח יהיה מישהו טוב ממך, מתאים ממך, יפה ממך... זה נורא.

Shira Esther

New member
אני חייבת להגיד לך

שלמרות שלא תמיד הדיעות שלנו חופפות, בניגוד לאחרים שמתלהמים- פשוט תענוג לקרוא את הדיעות שלך ולדון בהן.

highstar1

New member
זה העולם התחרותי

כיון שמאז ומתמיד הייתה באנושות חלוקה למעמדות,בני המעמד הגבוה השפילו את בעלי המעמד הנמוך יותר,וכתוצאה ממהשפלה נהגו האנשים לשאוף ליותר. ככל שהזמן עובר כך החלוקה למעמד גבוה או מעמד נמוך יותר מתערפלת אמנם, אבל יש עוד סיבה לתופעה והיא חופש הביטוי. חופש הביטוי מאפשר לכל אחד להגיד את דעתו ,גם עם היא רעה ומבקרת, וכך מי שמתנהג בחברה בצורה יוצאת דופן -מקבל את הסנקציות השליליות. באופן טבעי לאנשים יש נטייה של להמנע מביקורת שלילית והשאיפה שלהם לטוב יותר מכפה על הפחד להיות דחוי.

למעלה