הדת - אופיום להמונים?

הדת - אופיום להמונים?

שלום חברים, במקרה יצא לי לגלות על הפורום החדש (והמרענן) שנפתח. אז קבלו את ברכותי (זרי פרחים וכרטיסי גירוד יתקבלו בברכה בתיבה האישית) וכעת הייתי רוצה לפתוח דיון בשאלה שמטרידה אותי כהר הרבה זמן מה גורם לאנשים להתנדנד בין אמונה לחוסר אמונה (כפי שאני מאמין שרוב החברים כאן עושים) האם זה באמת בגלל שאנחנו מכורים לדת? האם זה בגלל ששתפו לנו את המוח? האם ה"גירסא דינקותא" באמת עובדת כ"כ טוב? או שאולי אנחנו באמת מאמינים בעמקי ליבנו? מה דעתכם בנידון?

כל אחד ועניינו

יש כאלה שמאמינים באמת הרבה,יש כאלה שמאמינים באמת אבל רק קצת ויש כאלה שכלל לא מאמינים ורק בגלל ההרגל או כמו שהגדרת גירסא דינקותא עדיין נשאר להם קצת מזה,אבל בדרך כלל זה עובר במשך הזמן!כמו למשל אצלי...

סוג ב

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא

אני לא מכורה לדת בכלל, אני נכבלת אליה, בעל כורחי.. אני כן שטופת מוח ועוד לא הצלחתי לגלות אם מה שאני חושבת במעמקי ליבי, זה אמונה או שטיפת מוח עצבנית מינקות...

יוניבי

New member
מחפשים תשובה לשאלה הבסיסית

מה זה כל העולם הזה? ברור שמישהו ברא את זה, ברור שהוא לא עשה את זה משעמום, אז מה הוא רוצה מאתנו? זה הצורך בלהאמין כי בלי זה אנחנו פשוט בהמות, ללא תכלית ומטרה.

בהמות?

אתה יכול להגיד על עצמיך שאתה בהמה. אין לך שום זכות להגיד את זה על קבוצה שלימה של אנשים שאינם מאמינים שהם בהמות, לא נעים לי שאתה מכנה אותי ואת כל חבריי האתאיסטים בכינוי; בהמות!

יוניבי

New member
בעיני בהמה זה מי שחושב שאין מטרה לעולם

מי שחושב שכל המערכת הענקית שנקראת עולם עם ייצורים חיים לידות מיתות וכל מה שביניהם, הכל סתם נברא כדי שנאכל טוב נעביר את השנים האלה סתם ללא שום ייעוד, בעיני הוא משול לבהמה, ואני לא בטוח אם הבהמות לא נעלבו כעת. וזה לא קשור לאמונה כזאת או אחרת. כנ"ל אני חושב על מי שאומר שכל זה נוצר מפיצוץ או כל דבר דומה, ולא שמישהו או משהו ברא את זה.

יפה מאוד

ובעיניי בהמה זה מי שפולט שטויות בקצב כמוך, וליתר פירוט מי שחושב שהאל (אם הוא קיים) ברא אותו כדי שיגיד לו על כל צעד ושעל "אתה גדול" "אתה קדוש" "אתה מבורך" "אתה נעלה", אני זוכר כשהייתי ילד בן 12 ואמרתי שיר הייחוד בליל יו"כ, והתוכן הוא פחות או יותר, "אין קדוש כמוך אין חכם כמוך אתה נעלה אתה גבור אתה גדול אתה נורא אתה נקמן" דמיינתי לעצמי את אלהים יושב על כסא הכבוד ונהנה מכל רגע, וואלה הם באמת חושבים עלי ככה? איזה כבוד לי איזה כיף לי, ובזתי לו בליבי על תאוות הכבוד שלו הבלתי מרוסנת. יענו אם יש אל היינו מצפים ממנו להיות על רמה קצת יותר מהרב עובדיה לא?

יוניבי

New member
אם אין לך או לא בא לך לענות על הטיעון תחסוך מ

ממני את תסכוליך מהדת הדתיים או מי שלא יהיה

יוניבי

ככה אתה עונה תמיד שאין לך מה לענות? אני יעריך אותך יותר אם תענה שאין לך מה לענות.

יוניבי

New member
לענות על מה? ולמי? למי שלא טורח להתייחס למה

שכתבתי ומפליץ עלי את התסכולים שלו מגיל 10? לא, לא מתאים לי להתייחס ענינית למי שלא בא לו לשמוע מה יש לי לומר ולענות לי על זה אם הוא חושב לנכון, אבל מה הוא מסיט את הדיון למשהו שהוא כילד "גאון" בן 10 הרגיש,

יוניבי

New member
ולעצם הטיעון בן "ה10"

ילד, המלך מאפשר לך אחת בשנה, להתקרב אליו צעד אחד קדימה, ולברך אותו ולהודות לו באופן מיוחד שאין באפשרותך לעשות כל יום. אתה יודע מה זה מלך? ילד פעם היו מלכים אמיתיים, אנשים ששלטו שלטון בלעדי במדינה או יותר, אם לא מצא חן בעיניו הדבר הכי קטן בהתנהגות של אחד מנתיניו, הוא היה מורה להוציאו להורג ללא משפט, אם הוא רצה לרומם מישהו מנתיניו הוא לא היה צריך לבקש רשות מאף אחד, כשנכסו לארמונו עמדו במרחק של איזה 20 מטר ממנו, גם השרים המכובדים לא יכלו להתקרב אל המלך. זה מלך שכולם פחדו ממנו ויראו מפניו, היו מלכים טובים שגם בהנהגה הנ"ל כל הנתינים אהבו אותם מכל הלב והיו מוכנים להקריב את חייהם למען כבודו, וכשהוא חלה כולם בכו והתפללו עבורו וכו' אין לי את כל הזמן לתאר לך בדיוק מה זה מלך אבל תשאל את אביך הוא יספר לך, או שתקרא בספרים או תראה סרט טוב על מלוכה ומלכים. כעת נשמה קטנה,תכפיל את כל זה במלך שהוא מלך המלכים, שהוא בעצם מלך העולם, שהוא יוצר ובורא את העולם. כמה אנו יראים מפניו וכמה אנו אוהבים אותו על כל החסדים שעשה לנו. וכמה אנו מאושרים כשיש לנו הזדמנות להודות ולהלל לפניו. אני יודע כעת תגידו שאתם לא מאמינים בכלל שיש אלוקים וכד' ושהעולם בכלל נברא מעצמו או לא יודע מה, תטענו קדימה תגידו במה את ם מאמינים ובמה לא. ואז תחליטו בעצמכם האם אתם נכנסים בהגדרה של י לבהמות או לוא. וסליחה על המלל הרב אני יודע שקשה לכם עם זה, אבל אני אחד שמתחיל ולא יודע להפסיק. אז סליחה מראש.

המונרכיה די מתה

ויש עדיין מדינות בהן תוכל לראות שלטון יחיד, קוראים לזה שלטון קומוניסטי. ולא, אני לא חושבת שתרצה להתגורר במדינה עם שלטון שכזה. לא תרצה לא את השלטון של המלך ולא את היום המיוחד או השעה המופלאה בה הוא מואיל להענות לכל אחד. ובכלל, אם אמרו לנו תמיד שהאל רחום כמו אבא, אני מתחילה לפקפק ברחמיו.... תראה איזה אבות מסתובבים במדינתנו... לכלא אחד אחד. רוצחים, מתאבדים זורקים... לכלא כולם. אתה יכול להגדיר בהמות איך שאתה רוצה. אני חושבת שזה לא אמור לפגוע באף אחד. בסך הכול גם לבעלי חיים יש הרבה מה להציע... מספיק להביט באינסטינקטים ההשרדותיים הטבועים בהם, מספיק לצפות כמה דקות בכלוב הקופים הקטנקנטים בפינת החי ולהפנים את העובדה שלאדם אכן יש יתרון על החי, אבל לא ממש יתרון גדול...

סליחה יוניבי??../images/Emo2.gif

ומניין לך שאני או כל שאר האתאיסטים חושבים שאין מטרה לעולם? זה שאני חושבת שמטרת בריאת העולם שונה מהמטרות שלך אומר שאני בהמה????

יוניבי

New member
זה מה שכתבתי בהתחלה, אם נפגעת על אחריותך בלבד

כתבתי שמי שחושב שכל זה נברא בלי מטרה בעיני הוא בהמה, כעת תחליטי האם את תחת הגדרה זו או לא, אקווה שהפעם אובן נכון, כי אני לא בעד לפגוע באנשים חלילה, ובהמות בר"כ לא נפגעות מהמילים שלי

rachel437

New member
"כי מקרה בני האדם ומקרה הבהמה

ומקרה אחד להם כמות זה כן מות זה ורוח אחד לכל ומותר האדם מן הבהמה אין כי הכל הבל" (קהלת ג יט). לי לא כל כך ברור שמישהו ברא את העולם, לכן איני יודעת אם עשה זאת משעמום או לא. אני לא חושבת שמטרת האדם היא ללקק לישות דמיונית, לדעתי זהו בזבוז זמן. אני לא רואה שאלוהים עוזר לאלו המלקקים לו, הוא בדרך כלל עוזר לאלה הרוכשים השכלה ושומרים על בריאותם.

דוס חמור וקשקשן

וזה יהיה שמך כל עוד לא תתנצל את כינוי הבהמות שהדבקת לאנשים חושבים. ולגופו של ענין. התחלת בשתי אקסיומות שדורשות הוכחה, ולא סיפקת אותה בכלל לא ברור שמישהו ברא את זה בכלל לא ברור שהוא לא עשה את זה משיעמום. נסה להוכיח את שתי הטענות האלו, ולא להסתמך על תחושות הבטן שלך או של רבנים שאתה מצטט.

יוניבי

New member
לי ברור, ולדעתך המלומדת איך העולם נברא?

ואתה יכול לקרוא לי איך שבא לך, תרגיש בנוח

זה לא מספיק

זה שלך זה ברור, אתה מציג טיעון, ואתה צריך להוכיח את תקפותו, אחרת אין לטיעון שלך משמעות. אני מאמין בזה,לקריאה נוספת נ.ב. השתווינו בעניין השמות, בא נעזוב את זה

למעלה