הדת - אופיום להמונים?

יוניבי

New member
העולם היא ההוכחה, שמישהו בנה את זה,

כי עדיין לא ראיתימשהו שנוצר מכלום, זה גם לא הגיוני שמשהו יווצר מכלום, אני בורור לי שיש ישות גדולה מעלינו ובתוכינו שברא ומנהל את הענינים, מה הצורה והאופן? על זה ניתן להתווכח. יש לך תיאוריה שונה אשמח לשמוע, ותרגיש חופשי לקרוא לי איך שבא לך, פשוט לא נוגע לי בקצה.

נו באמת

לזה אתה קורא הוכחה? כשאתה רק כותב שוב ש "לך זה ברור" אז יופי, אתה מאמין, ואני מאמין במפלצת הספגטי המעופפת. זה לא רציני. רק לי יש תיאוריה שונה? ל 4.5 מיליארד מתושבי כדור הארץ יש תיאוריה שונה.

יוניבי

New member
תגיד לי את התיאוריה שלך במה אתה מאמין

לא מענין אותי 4.5 מיליארד אנשים מתוך 54 מיליארד אתה תגיד לי במה אתה מאמין, כשאתה רואה שעון אתה צריך הוכחה שמישהו בנה אותו? כשאתה רואה בית, אתה צריך הוכחה שמישהו בנה אותה? כשאתה רואה עולם, אתה רואה יצירה מדהימה "האדם" אתה צריך הוכחה שזה לא קרה סתם אלא שמישהו ברא את זה?

rachel437

New member
השעון והבית

הם דברים מלאכותיים שנוצרו ע"י בני אדם, אין להשוות אותם לטבע. כשנראה את אלוהים יוצר בני אדם לבד, בלי עזרת ההורים נתחיל להאמין בו.

יוניבי

New member
הבנתי הבית נוצר ע"י מישהו אבל זה שיצר את הבית

נוצר משום כלום ככה פתאום איזה יופי, כלום לא קרה ואף אחד לע עשה, ופתאום צצו אנשים או אולי קופים לשיטת המאמינים בכך, ועצים וים ושמים וכוכבים וכו' הכל משום דבר נוצר, מפליא אתה מאמין בזה? שיבושם לך.

rachel437

New member
חס ושלום

האדם נוצר מעפר והאישה או מהצלע או מעפר, )תלוי לאיזה פרק בחומש להאמין) והעולם קיים פחות מ 6000 שנה. והאלוהים איך נוצר? ככה סתם פתאום. פתאום צץ לו אלוהים חמוד וברא את העולם. הטעונים שלך מזכירות לי את אמנון הליצן.

פרויז1

New member
הנעת הציבור אל הדת - יש לה מטרות

פוליטיות חברתיות אירגוניות. הדת היא ספר חוקים במקביל לספר החוקים של מדינה. נתחיל בשלטון : השלטון הדתי הוא תיאוקרטיה. השליטים הם כוהני הדת. השלטון החילוני נע בין אנרכיה דרך דמוקרטיה ועד לדיקטטורה שמסתיימת בטירניה. המנהיגים/השליטים הם נבחרי הציבור או דיקטטורים. נמשיך במשטר : המשטר הוא מערכת הכללים שלפיהם מתנהלים החיים הציבוריים. פה זה מבוסס על חוקי הדת הדוגמאטיים, ופה על חוקי המדינה שהשתדרגו והותאמו. נסיים בציבור : פה הם נתיני המלך ופה הם אזרחי המדינה. בדיקטטורות גם כן נתני הדיקטטור. נעשה השוואה קטנה : החוק התאוקרטי לא גמיש לשינויים ואילו הדמוקרטי כן. הדיקטטורי לא. בדמוקרטי : רום מעלתו הבוחר קובע מי ינהיג את המדינה ב- 4 השנים הבאות. בתאוקרטי ובדיקטטורי - אין בחירות. החלפת השלטון : בדמוקרטי בקלפיות. בדיקטטורי - בברזל דם ואש בתאוקרטי לא ניתן להחליף בשום צורה.

גנדרן

New member
חביבי אתה טועה

חביבי אתה טועה ומטעה, הדת אין לה מטרות שלטון, זו הטעות שכולם עושים. לאנשים(שיכולים להיות גם אנשי דת) יש רצון לשלוט. למשל הדת היהודית התקיימה רוב שנותיה ללא כל שלטון על מאמיניה, מתוך 4000 שנות יהדות עצמאות מדינית היית בסה"כ 700 שמונה מאות שנה(שברובם היו תחת שלטון אימפריה כלשהיא שהכתיבה מה יקרה כאן) גם אותה תקופה עצמאית כבכול לוותה במתח מתמיד בין השליט, לסנהדרין. או לאסיפת החכמים כשבד"כ ידו של השליט על העליונה. שלטון דמוקרטי אמיתי קיים המעט מאוד מדינות, וגם שם הציבור לא ממש מעורב במה שנעשה, אלא אילי הון וענקי תקשורת שקובעים לך את סדר היום(מה תראה בטלוויזיה מה תלבש, ואיזו מכונית תהיה לך) שלטון תאוקרטי וודאי שניתן להחלפה, שאל את הורדוס המלך (אם ניתן) ויספר לך איך הוא עשה זאת די בקלות, ואח"כ חיסל את השלטון התאוקרטי בשיטות שרק מלך מגלומן כמו הורדוס יכול לעשות (אתה יכול להעיזר בכתביו של פלביוס. שלטון דמוקרטי דרך אגב כהגדרת צרצי'ל הוא "הרע במיעוטו" ולא אידאל גדול השלטון הדקטטורי הסובייטי נעלם בלי דם ואש, כך שגם קביעה זו אין לה בסיס, בשלטו הדיקטטורי באיראן, יש בחירות והן יחסית למדינות ערב בחירות חופשיות(ויש כמובן רמאויות)וגם ברוסיה של פוטין יש בחירות, ואף אחד כבר לא אומר לך למי להצביע לעומת זאת בישראל הקטנה היה כביכול שלטון דמוקרטי, שבעצם הינצח את עצמו ארבעים שנה(מפא"י) אם לא היית חבר הסתדרות ולא היה לך פנקס אדום סיכוייך למצוא עבודה שאפו אז לאפס בקיצור הנתונים שלך שגויים. נא לתקן

סוג ב

New member
שלום שלום גם לך...

התגעגעתי

סוג ב

New member
מה קורה../images/Emo193.gif../images/Emo122.gif

חוץ מהבומבה שחטפתי על הבוקר בראש?? אני לא יודעת איך לצאת מהבית, עם הנפיחות הזאות...

גנדרן

New member
אויש לא נעים

שימי קרח בתוך מגבת ולהניח על מקום הפגיעה, אם לא קבלת זעזוע מוח זה אמור לעבור תוך שעה שעתיים

פרויז1

New member
גנדרן ! אתה יודע להגדיר לנו "שלטון"

לפני שאתה פוסל את הניתוח שהצעתי?

גנדרן

New member
כל התשובות נכונות

חביבי כל התשובות נכונות, יש כאלה שכך ויש כאלה שמסיבה אחרת, ויש שממש מאמינים דרך אגב בדורנו ולצערנו האופיום הופך לאט לאט לדת ההמונים

פתאום אני מגלה שסתם אמרו שאסור

על הרבה דברים. זה גורם לי לאבד אמון ולפתוח הרבה דברים שהיו טאבו. בכל מקרה, עם חבילת הבסיס - שבת כשרות וכדו' אני נשארת מקסימום אני אוסיף גם כמה ערוצים לבחירה: פרק שירה, 2 הלכות לשון הרע... אני יודעת. ככה בשביל לעשות רושם על הסביבה...

גנדרן

New member
יש עיקר ויש טפל

כמו בכל דבר תראי שיש עיקר ויש טפל. החרדים אוהבים לעסוק הרבה בטפל(העניין החיצוני איך את לבושה מה אורך השרוול והחצאית, ואיזו פאה או ברט יש לך ופחות בענייני מהות, אהבת ה' ויראת אלוהים, ויש לזה סיבות)

למעלה