ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש

ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש

ציטוט מפי אבי פנקס, יו"ר העמותה למען חיות המשק: " בשני המקרים התרנגולת יכולה למתוח כנפיים, לראות אור יום, לעמוד זקוף ונקר מהאדמה. כמו כן, היא לא נמצאת בכלוב אלא באסם. ההבדל היחיד קשור למזון שהתרנגולת ניזונה ממנו: תרנגולת המטילה ביצים אורגניות מקבלת מזון אורגני, שלא כמו התרנגולת המטילה ביצי חופש. זו הסיבה שביצים אורגניות יקרות בהרבה מביצי חופש. בכל מיקרה חשוב לבדוק שהביצים מצויות בפיקוח (ביצי החופש בפיקוח העמותה למען חיות המשק). סתם.. למי שמתעניין.... שירי

gs1234

New member
בכל מקרה מדובר בהרג של תרנגולות

ברגע שהתרנגולות המאושרות מפסיקות להטיל ביצים, שזה אחרי 3-4 שנים, אז ללולן מהעמותה "למען חיות המשק כביכול" כבר לא משתלם להעניק לה מרחב "למתוח כנפיים", או לתת לתרנגולת מים ואוכל, אורגניים או לא. אם הן לא מטילות ביצים אז זה "לא כלכלי" להמשיך להחזיק אותן. הן יכולות לחיות עד גיל 10 או יותר, אבל ללולן זה לא משנה - הוא פשוט הורג אותן. מאד מתחשב מצידו. ביצי סוללה = ביצי חופש = ביצים אורגניות = מוות.

דורית 407

New member
יש לציין שבכל שיטות גידול מזון בצורה המונית

יש לציין שבכל שיטות גידול מזון בצורה המונית - יש גם מוות המוני של בעלי חיים, גם עם המזון צמחוני לחלוטין. יפה כתבה על זה קית' לייר, בסיפרה המיתוס של הצמחונות: "אי-הבנה זו נובעת מבּוּרוּת, בורות לכל אורכו ורוחבו המיתוס הצמחוני, החל בתפיסתם לגבי הטבע והאופי של החקלאות וכלה בטבע ואופי החיים. אנחנו בני התעשייה העירונית, ואיננו מכירים מקורות מזוננו. זה כולל צמחוניים, למרות הצהרותיהם לידיעת האמת. זה כלל אותי, גם, במשך עשרים שנה. כל מי שאוכל בשר היה בהכחשה; רק אני התעמתתי עם העובדות. כמובן, רוב האנשים שצורכים בשר מהתעשייה החקלאית, מעולם לא שאלו את עצמם: מה מת וכיצד הוא מת. אבל אם נאמר בגילוי לב: גם לא רוב הצמחוניים. האמת היא, שהחקלאות היא הדבר ההרסני ביותר שבני אדם עשו לכדור הארץ, ולעשות את אותו דבר רק יותר, לא יושיע אותנו. האמת היא שחקלאות מצריכה הרס סיטונאי של מערכות אקולוגיות שלמות. האמת היא גם שחיים אינם אפשריים ללא מוות, לא משנה מה אתם אוכלים, מישהו חייב למות כדי להאכיל אֶתְכֶם. אני רוצה דין וחשבון מלא, דין וחשבון שהולך מעבר למה שמת על הצלחת שלכם. אני שואלת על כל דבר שמת בתהליך, כל דבר שנהרג כדי לספק את המזון הזה על צלחתכם. זו השאלה הבסיסית, ושזו השאלה היחידה שממנה תיוולד האמת. כמה נהרות נעצרו על ידי סכרים ויובשו, כמה ערבות עשב נחרשו ויערות נכרתו, כמה קרקעות פוריות הפכו לאבק ועפו ל"כל הרוחות" ? אני רוצה לדעת על כל המינים והזנים, לא רק על כמה פרטים, אלא כל המינים – שבט אינדיאני ייחודי, ביזונים, זן של ציפור דרור, זאבים אפורים. ואני רוצה יותר מאשר רק מספרם של אלו שמתו ועברו מהעולם. אני רוצה אותם חזרה. למרות מה שנאמר לכם, למרות רצינותם של הדוברים, אכילת פולי סויה לא תביאם חזרה. 98% מהערבות האמריקאיות אבדו, והפכו לגידול אחיד של דגנים עונתיים. יבול שעבורו עשו חריש, הרס בקנדה 99% מההומוס הטבעי שהיה שם.1 למעשה, ההיעלמות של שכבת הקרקע העליונה והעשירה לגידול, "מתחרה בהתחממות העולמית כאיום סביבתי"2. כשיערות הגשם נגדעים כדי לשמש מזון לבקר, אנשים אוהבי קידמה מזדעזעים, נעשים מודעים לבעיה, ומוכנים לעשות חרמות כלפי מי שקשור בזה. אבל הקשר החזק שלנו למיתוס הצמחוני משאיר אותנו במצב לא נוח, שקט ובסופו של דבר ללא פעולה כשהנאשמת היא חיטה, והקורבן הם מישורי הערבה. אימצנו את "ספרי הדת" לפיהם צמחונות היא דרך לגאולה, בשבילנו, בשביל העולם. איך יכול להיות שהוא יהרס בצורה אחרת ? אנחנו צריכים לרצות להתמודד עם השאלה. מה שמהדהד בין צללי הבורות וההכחשה שלנו, הוא נושא למאמר ביקורת בפני עצמו על החקלאות והתרבות שלנו. נקודת ההתחלה עשויה להיות, מה אנו אוכלים, אך נקודת הסיום צריכה להיות מה דרך החיים באופן שלם, הסדר עולמי של כוח וסמכות, ולא הצמדות לעניין אישי וקטן של זה, של מה אוכלים."

veg4ever

New member
מה פרוש המילה הזו "הומנית" ?

את אומרת שכך מתנהגים גם לבני אדם, באותה הצורה ה"הומנית" ולכן היחס טוב ? האם את צמחונית ואם כן למה ? את מצדדת בכך שצמחונות זה מיתוס אז האם את צמחונית ? כשמגדלים צמחים למאכל אין צורך ליחס הומני לצמחים, הם לא מרגישים ואין בהם יעוד לצמחונים בכלל, גם אוכלי בשר אוכלים מהצמחים האלה. למה את אומרת שזה נועד לצמחונים ? אבל כשמגדלים בע"ח בעלי יכולת לסבול וגורמים להם לסבול, איך את אומרת שזה הומני ? כך עושים או עשו גם לבני אדם ?

SharpDarts

New member
זה עמיחי מפינת חי, בעוד אחד מהניקים

שלו. הומניות זה לא הקטע בחזק שלו.

cwen

New member
יש ספר טוב יותר בשבילך

"לאכול בעלי חיים" של ג'ונתן ספרן פוייר. ספר פוקח עיניים. לך תקרא אותו.

enbalush

New member
אבל, אבל, אבל

הורגים אותן בגיל צעיר, זה אפילו לא צמחוני

נכון

אבל יש צמחונים שאוכלים ביצים, אז הנחתי שזה יהיה רלוונטי להם לדעת את ההבדלים, במיוחד לאור השרשור הגדול שהיה פה שבו חברי הפורום ניסו לעמוד על השוני בין ביצי חופש לאורגניות... כמובן שאין בכוונת הכתוב להמליץ על אכילת או אי אכילת ביצים. זהו רק ציטוט מפי מאדם מסויים, בהחלט רלוונטי לשמוע על התעשיה הזו עו ועוד ואם יש מקורות מהימנים מה טוב, ואם יש מראה עיניים עוד יותר טוב.. שירי

YardenBu

New member
את בטוחה במה שאת אומרת?

מתי ביקרת לאחרונה במשק תרנגולות? וממתי ביצים גדלות על עץ? מה הקשר בין תזונה צמחית לפרסומת לביצים?

ביקרתי גם ביקרתי

ולא הבנתי את השאלה הראשונה שלך.. לא אמרתי שום דבר, ציטטתי. ומה הקשר לפרסומת..? את רצינית, מה נראה לך שאני מוכרת ביצים ?! אם את בקטע של להתקיף את ניהול הפורום אז חפשי מקום אחר. וזו אזהרה. סה"כ חידדתי נקודה שלמי שרצה. אני אשת מקצוע מתחום הבריאות, תפקידי הוא לספק מידע אינפורמטיבי על אוכל שצמחונים\טבעונים אוכלים. לענות על ויטמינים ומינרלים, חסרים תזונתיים, אבות מזון וכו'..

YardenBu

New member
לא מוכרת, אבל כן מנסה לעודד צריכה

אני לא אוכלת כאפות שיש לך מניות בחברת ביצים, אבל זה ממש נראה כאילו יש לך צורך להרגיע את הדילמה המוסרית של אוכלי ביצים. אם חידדת נקודה, והבאת ציטוט שאומר כמה כיף לתרנגולות בתעשיית הביצים, מותר גם לי להביא ציטוטים שסותרים את שלך? או שאסור להתווכח פה?

אויש נו

מתנצלת מראש על ההתערבות- אבל הטיעונים האלו של "טבעונות מוסרית יותר מצמחונות" כבר יצאו מכל החורים. זה פורום תזונה צמחית, לא טבעונות- סביר להניח שכל מי שפה יודע מה קורה בתעשיית הביצים- ועדיין, מסיבותיו שלו, החליט לצרוך אותם בכל זאת. בפורום הזה גם מותר לדבר על שתית חלב, ואכילת גבינה ו/או דבש ועוד כל מיני מוצרים שבפורום טבעונות לא צורכים. אז בדיוק כמו הנודניקים הדתיים שנכנסים לפורום אתאיזם ומנסים לשכנע שיש אלוהים, ושהעולם נברא בשישה ימים, ככה גם זה- מטיפני, מתנשא, ובעיקר - לא משכנע. ועכשיו אני אבהיר- לא אמרתי שזה בסדר או לא, רק ציינתי עובדה- זו רוח הפורום, ולמי שזה נראה "לא מתאים" יש תמיד את פורום טבעונות.

YardenBu

New member
אז אולי כדאי לשנות את השם של הפורום

מתזונה צמחית לתזונה צמחונית. ביצים זה לא צמחי. חלב זה לא צמחי. אין דבר כזה פורום טבעונות, זה פורום צמחונות וטבעונות, ובטח שאין שם סתימת פיות כמו פה. גם אם שם לא מקובל לדבר על אכילת בשר עדיין המנהלים לא "מזהירים" כל אחד שנכנס ומנסה לשכנע לאכול בשר. אולי זה כי הם יודעים שאין טיעון מוסרי מקרובל לאכילת דברים מהחי. פה כנראה אנשים בפאניקה שיעמידו אותם מול מה שהם עושים. מקום מקלט לצמחונים שרוצים להרגיש מוסריים. ולא באתי וניסיתי לשכנע אף אחד, אני רק אומרת שאם מותר להגיד שביצים אורגניות/חופש/מה שלא יהיה זה בסדר מוסרית, כדאי לתת במה להציג גם את הצד השני (זה שלא שייך לאלו שרוצים להצדיק את עצמם).

איילת1974

New member
אין שם סתימת פיות?

פורום צמחוות טבעונות בתפוז, זה פורום מאוד אלים, שלא עושה כלל חסד עם הרעיון שמאחורי צמחונות/טבעונות.

YardenBu

New member
לא אין שם. זה שאנשים נכנסים ולא מסוגלים

להתמודד עם שאלות לא אומר שמישהו מאיים עליהם או חוסם אותם. לפעמים זה כבר בגבול המציק, כשיש אנשים קבועים שם שמחפשים תשומת לב ומטיפים נגד צמחונות וטבעונות ולא חוסמים אותם, אבל זה פורום מאוד חופשי. המנהלים לא מגבילים יותר מדי אלא אם הנושא ממש לא קשור (פוליטיקה למשל). בנושא צמחונות או טבעונות הדיונים מתקיימים שם חופשי. כמו שאמרתי, פשוט הצמחונים לא מצליחים להתמודד עם הדילמה המוסרית של אכילת ביצים וחלב כשדוחפים להם את זה לפנים.

איילת1974

New member
לקרוא למישהו רוצח ונאצי זו אלימות

הדיון שם לא חופשי, וכל מי שצמחוני ממש לא מתקבל שם בברכה, אלא כמובן אם הוא מצהיר על כוונותיו להפוך לטבעוני.

למעלה