ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש

אישעם

New member
קודם כל, לא קוראים שם לאף אחד נאצי

שנית, לציין עובדות זו לא אלימות, לגבי המילה השניה שהזכרת ובאמת מעניין למה לך מותר לכתוב כאן מילים שלי אסור, גם לזה יש מילה). שלישית, שאני אבין אותך, אם מעירים באגרסיביות לאדם שעשה מעשים לא נחמדים לילד, הרביץ לו או יותר, אז את תקראי לזה אלימות כי העירו לו ? זה בדיוק מה שכתבת. רביעית, רק אתמול כתבת בעצמך כתבת שם תגובה אלימה, לתפיסתך. חמישית, את מודעת לכך שאת מזלזלת בערך חיי בע"ח ? כי לא היית אומרת שזו אלימות אם את המעשים היו עושים לבני אדם ואז מעירים למי שעשה את המעשים. העיקר שאת טבעונית, זה מה זה מועיל לבע"ח, מאוד, ממש.

YardenBu

New member
ולעשות את הדברים האלו זו לא אלימות?

הדיון שם מתקבל מאוד בברכה, יש שם כמה כאלו שעונים לשאלות טרוליות בלי הפסקה, דיונים על צמחונות וטבעונות לא מופסקים ולא נמחקים. ואם צמחונים לא רוצים לקבל ביקורת על זה שהם הורגים בע"ח בשביל האוכל שלהם שפשוט לא יעשו את זה.

לומר את האמת זו אינה אלימות

האלימות היחידה מתבצעת וקיימת במעשים בלבד,אילו מעשי החלאות שעדיין אוכלים מוצרים מהחי. אם היו אוכלים ילדים ובני אדם לפתע לא היית סוגנית כלפי השונים. כאילו שרק לכם הזכות לחיים ולופש והשאר צריכים להיות כלואים כל חייהם מטר על מטר,ללא חיי חברה,הנאה וכן הלאה. את הצבועים הכי קל לראות כאשר הגלגל מתהפך והם עכשיו בצד הנפגע והמנוצל בכפייה.

YardenBu

New member
הדיון רחוק מלהיות על איזה פורום טוב יותר.

ואם מישהי כותבת דברים לא נכונים על הפורום יש לי לפחות את הזכות להגיב על זה. זו לא חוכמה לתת לאנשים לבקר את הפורום השני בלי לתת מקום לתגובה, למרות שברור לי למה את יכולה להיות מוטה לצד אחד. תודה

אולי באמת כדאי לשקול

לשנות את השם של הפורום ל"תזונה צמחונית"- ככה גם יהיה קל יותר למצוא אותו, וגם יהיו פחות אי בהירויות לגבי מה "מותר" ו"אסור" בפורום.

בהתחלה באמת קראו לו "תזונה צמחונית"

אחר כך מסיבה לא ברורה השם שונה. גם אני בעד להחזיר את שמו הקודם של הפורום "תזונה צמחונית".

אני עדיין לא בטוחה מה עדיף..

סליחה על הבורות, אבל מה זה אומר שהתרנגולות מקבלות אוכל אורגני? האם זה טוב? או האם דוחפים להם לשם עוד כל מיני דברים כדי לפטם אותם וכדומה? והאם זה נכון שגם התרנגולות האלו לא לגמרי חופשיות, ועדיין חיות בצפיפות מסויימת ובנוסף הורגים את הזכרים? אני לא יודעת כבר מה לקנות
ועוד שאלה קלה, אם מישהו יודע, ביצים שעשירות באומגה 3 - הכיצד? מה התהליך שאלה עברו בשביל להגיע למה שהן?

הכי נכון ובריא לא לקנות ביצים

אומגה 3? מה עם הקשר בין ביצים לסרטן? לכולסטרול? סוכרת ? אומגה 3 גם צריך רק כתלוי ביחס בין אומגה 6 לאומגה 3 ,לעיתים עדיף להפחית בצריכת האומגה 6 ולא להעלות את האומגה 3. מי שמכר לך שביצים זה בריא הטעה בגדול שזה לא להאמין . ברור שהורגים את הזכרים להרוג זה מילה יפה או גורסים אותם או משליכים אותם לפח או מחשמלים אותם . ולגבי הצפיפות אני מציע לך לראות את הסרט מזון בע"מ הראו שם "לולי חופש" תשפטי לעצמך אם זה באמת שיפור ,ברור שזה שיפור לעומת כלובי סוללה ששם זה גיהינום מפחיד אבל לולי חופש הם לא חופשיים בכלל. ועוד דבר שלא הזכרת הוא קטימת המקור ללא הרדמה.

יש לי הרגשה שאתה קצת עצבני, משום מה?

"מה עם סרטן וכולסטרול וסכרת?" שום דבר, פשוט לא התעניינתי בהם כרגע. שאלתי על אומגה 3 כי דיברנו על סוגי הביצים שיש. לא הזכרתי את קטימת המקור, אני כבר יודעת על זה טוב מאוד תודה, גם אני קראתי עלונים של אנונימוס. כנ"ל לגבי גריסת האפרוחים. השאלה הייתה האם כל זה קורה גם בביצי חופש, שאמורות להטיב עם התרנגולות, או שמא כל תעשיית הביצים היא אותו הדבר.

מצטער אם זה הרושם שקיבלת ,לצערנו דרך

הפורום קשה להעביר תחושות ,כל מה שאמרתי בא ממקום של ידע וביטחון בדברי ולא בטון של עצבנות לך או באופן כללי . לצערי אני כבר לא מתעצבן מדברים כאלו ,כל מה שאני אומר זה אמת עצובה ללא כעס ורק כדי לנסות להעשיר את הידע שלך במקרה הספציפי הזה. נ.ב אני לא מכיר הכי טוב את העלונים של אנונימוס ואני מודע לקמפיין ביצי חופש שלהם אבל אם הם באמת לא טורחים לציין את התנאים בלולי חופש זו בעיה , בכל מקרה אין לי דרך לדעת מה את כן יודעת ומה לא את שאלת על הנושא ועניתי.

cwen

New member
גם בלולי החופש

הסיבה היא שהאפרוחות באות כולן מאותן המדגרות, גם ללולי סוללה וגם ללולי חופש. בלולי חופש לא מבצעים קטימת מקור שניה שמבצעים בלולי הסוללה, אבל את הראשונה - כמה שעות אחרי הבקיעה מהביצה - מבצעים כבר במדגרה.

אומגה 3 כי נותנים לתרנגולות לאכול פשתן

אפשר לדלג על הקטע של לאכול את הביצים ואז פשוט לאכול את הפשתן עצמו (לטחון קודם, לשים בשייק או בסלט, לא לחמם ולא לחשוף לאור אבל אפשר גם לקחת כפית משמן הפשתן, יש בו פי 2 יותר אומגה 2 מאשר בשמן מהחי, לפי גאמנון שהוא מקור מוסמך מתוך קישורי הפורום).

אומגה 3 ושלל מיתוסים

ביצים שעשירות באומגה 3 עושים ככה: נותנים לתרנגולות תוסף של אומגה 3 באוכל. אם לא רוצים לנצל תרנגולות
אפשר פשוט לעשות אותו דבר. לאכול לבד אומגה 3. או אומגה 6. יש לנו אנזים בגוף שיודע להמיר בין שתי חומצות השומן האלו, כך שלגוף יהיה מספיק. אנחנו לא ממש צריכים לאכול גם מזה וגם מזה. יש ויסות בגוף. אומגה 3 או 6 זה לא משהו שחסר בתזונה סטנדרטית. לגבי תרנגולות שמקבלות אוכל אורגני - זה אומר שיש הקפדה שהן אוכלות אוכל שהוא אורגני, על כל מה שמשתמע מזה - לא רוסס, לא מהונדס, בלי אנטיביוטיקה. התרנגולות עדיין חיות בצפיפות גבוהה ובתנאים מחפירים שלא הייתי מאחלת לאפאחד. הערה חשובה לעניין האורגני - ההקפדה על תזונה אורגנית לתרנגולות ועל איסור אנטיביוטיקה וחומרים מזרזי הורמונים היא לא למשך כל חייה של התרנגולת, אלא רק בתקופה שלפני השחיטה (אם מדובר על תרנגולות בשר) או בזמני הטלה מרובה (בתרנגולות ביצים). ביתר הזמן - הן מקבלות כימיקלים כמו שאר התרנגולות בתעשיה, ואוכלות אוכל רגיל, לא אורגני. בלולים אורגניים התנאים הם מאוד דומים לכלובי סוללה. אין שום נסיון הקפדה על תנאי מחייה. יש הרבה בלבול בציבור בנושא הזה. יש כלובי סוללה, לולים אורגניים, ולולי חופש. בעיני כולם רעים, כי בכולם יש את הרג הזכרים (מדובר על כמויות מפחידות. כ-15,000 אפרוחים זכרים מושמדים כל יום. רק בישראל. רק בעניין הקטן הזה), קיטום מקור, הרג החיות כשלא ניתן להשתמש בהן יותר, וחיים קשים של ניצול ללא שום הצדקה. בכלובי חופש יש איזשהו נסיון לעשות תנאים מסוימים שייראו לציבור כפחות מזעזעים. אבל גם שם לא מדובר על מקום שמנסה באמת להיות לטובת התרנגולות, אלא פשוט לנצל אותן בלי שיופנה אליו כעס ציבורי ובלי שמישהו ירגיש רע על המצפון. המלצה שלי - הכי עדיף בלי ביצים

שקונים ג'ינס עדיף חדש ולא יד שנייה

למה לקבל את האומגה 3 מיד שנייה? כאשר החדירו אותה לבעח במזונם? עדיף לקחת מיד ראשונה,מהמזון הצמחי שמכיל אומגה 3 וקיים במזונות רבים מהצומח,העשירים ביותר באומגה 3 הם:מרוה היספנית(זרעי צ'יאה) וזרעי פשתה. גם אצות ים,קנביס,ירקות ירוקים ואגוזי מלך מכילים כמות נכבדה של אומגה 3. אין אומגה 3 בחי,כל בעח משיג אומגה 3 מן הצומח. ללא הצומח אין חיים על כדור הארץ.

cwen

New member
תיקון אי דיוקים

אומגה 3 ואומגה 6 הן שתי חומצות שומן חיוניות - זה אומר, הגוף לא יודע לייצר אותן לבד. הוא גם לא יודע להמיר אחת לשניה, והן גם מתחרות בגוף שלנו. ספיגה של אומגה 6 מונעת ספיגה של אומגה 3. הבעיה בחברה המערבית שאנחנו אוכלים הרבה יותר מדי אומגה 6 פחות מדי אומגה 3, היחס בין שתי האומגות לא טוב. הגוף לא יודע להמיר אומגה 6 לאומגה 3. מה שכן קורה זה שהאומגה 3 מחולקת לשלושה סוגים. אנחנו צריכים סוג אחד, אבל בצמחים יש סוג אחר. הגוף שלנו יודע להמיר את הסוג האחר לסוג שאנחנו צריכים. זה מה שעושה האנזים שדיברת עליו. http://he.wikipedia.org/wiki/אומגה_3

לגבי אומגה 3

רק אציין, כי יש מצבים שיש מחסור באינזימים והויסות לא מתבצע ... לגביי ביצים אורגניות, לא ידעתי שהן חיות בצפיפות ובתנאים מחפרים, כשביקרתי בהרדוף ראיתי את הלולים שלהם והתרנגולות היו חופשיות ובתנאים מעולים. האם ידוע לך איזה לולים עושים זאת? זה שרות מצויין לקהילה... תודה

שירות לקהילה?

מי שאני מוצאת לנכון לדאוג לו זה התרנגולות, לא הקהילה. אני מעדיפה שהקהילה לא תאכל ביצים. מעדיפה את זה בהרבה, למען האמת. אני חושבת שיש הרבה התאכזרות בתעשיית הביצים, מכל סוג, ולנסות "לכמת" סבל זה בעיני מעשה מזעזע. הרבה לולים ורפתות עושים סיורים ומאפשרים לאורחים לבקר, בין אם כקבוצות או בבודדים. הרבה ממה שהולך בפועל לא רואים כשבאים לסתם ביקור. יש הרבה ביומיום שמתנהל בלולים ורפתות שממש לא רואים אם באים לביקור. כשהורגים חצי מהאוכלוסיה כמה ימים אחרי הבקיעה, ואת החצי השני הורגים אחרי שנה וחצי - קשה לי לראות איך זה תנאים מעולים. גידול של מישהו בתנאים "פחות מזעזעים מהאופציה השניה" לא הופך את זה לבסדר.

למעלה