ההבדל בין תקשורת גברית לתקשורת נשית..

ommerl

New member
ההבדל בין תקשורת גברית לתקשורת נשית..

היי חברים. העלתי סרטון נוסף לווידאו בלוג שלי ביוטיוב.
אשמח אם תצפו ותספרו לי מה דעתכם ועל מה הייתם רוצים לשמוע בווידאו בלוג

שבוע טוב!

http://youtu.be/CcCi4Dowg3A

אהבתי מאד את הפואנטה

וזה באמת ממש נכון
מה שלא הבנתי זה איך אתה מציע לשפר את זה. הכוונה- המטרה בלהקיף בידידות היא לתרגל לתקשר בצורה יותר אסוציטיבית (ושאישה תדבר בצורה אנליטית?) או להגיע לעמק השווה? לדבר באותה שפה? שאיפשהו הניגודיות האופיינית היא טובה או שלא?
אבל זה באמת האיר את עיניי

מקווה שמה שאני אומרת לא נישמע כביקורת, להיפך, אני נהנית כי גם אני בעצמי שואפת לפתוח אי פעם וידאו בלוג.
*טיפ קטן. אולי כי הפואנטה בגדול היא מאד פשוטה (מבחינת מורכבות לא חשיבות), אתה יכול להוסיף תמונה/שקופית/משהו ויזואלי שימחיש את הרעיון ויעניין (אני מניחה שאתה יודע שהמוח והתת מודע שלנו מגיב לתמונות ברמה גבוהה מאשר למילים)

DogsPCI

New member
היי היי!!! זה היה נושא המחקר שלי בסמנריון

בפסיכולוגיה-קוגניטיבית
, ומה את יודעת? גם יצא שאת צודקת
.
אבל בטח שהמחקר שאני עשיתי לא עומד בשום קריטריון אמיתי

&nbsp

DogsPCI

New member
באוי נגיד שמבחינת שיטות-מחקר, הניסוי שעשיתי לא

היה עובר ברמות מקצועיות, וזה גם ברור כי זו הייתה אחת מעבודות הגמר בתואר-ראשון, כן? למרות שהפצצתי אותם באיזו חוברת יפה
.
&nbsp
האמת לקחתי נושא מואד מורכב של כשלי-זכרון וקיומים של זכרונות-שווא, והראתי כי כאשר אני מציג רשימה של פריטים מקטיגוריה דומה ומציג אותם כמילים - למשל: שלולית, גשם, מטריה, מגפים, מעיל, ברקים,ועוד כמה (מתוך רשימות קיימות שעברו מיבחן מקדים במחקרי-עבר...), ואז לאחר מיכן אני מביא להם רשימת-מילים בנושא והם אמורים להקיף את אלה שהוצגו ביניהם קודם, אנשים טעו הרבה יותר ביחס לאם הצגתי להם את הפרטים בתמונות (ולא במילים).
&nbsp
והיה גם שלב נוסף, של היכולת המודעת "להלחם" בזכרונות-שווא, אם ישנה משמעות לכך מראש (ואני כבר לא זוכר בדיוק איך יצרתי את המשמעות...
עבר זמן... אבל בניסוח השאלה זה הופיע...).
&nbsp
אז בסך-הכל ניסוי שהיה בנוי הייטב, למרות שקלטתי טעות רצינית שלי בתכנון תוך כדי, ושבעצם פתחה עבורי כיוון אחר ודווקא מעניין יותר, וכל העבודה שלי בעצם השתנתה באמצע

ommerl

New member
חתיכת סמינריונית ביחס לתואר ראשון!

אני העברתי שאלונים באינטרנט ופיניטו! ושלי כן עומד בקריטריונים מחמירים.. אבל המחקר מאוד מאוד מאוד פשוט... עד כדי כך שהוא אפילו טיפה משעמם בתכלס

בהצלחה!

DogsPCI

New member
איזה סקר... ניסוי עם 4 קבוצות שונות...

הוציא לי את הנשמה...

&nbsp
ואני כיוונתי מאוד רחוק, גם כשניסיתי להשאר קרוב...

אז אובייקטיבית המחקר שלי בטח לא עומד בקריטריונים, בטח לא מבחינת גודל הקבוצות, השונות, תנאי-הסביבה וכו'. וגם האמת נכנסתי למקומות תיאורטיים שכבר היו מוגזמים (לא שהמצאתי, אלא מתוך הכתובים...), אפילו המרצה שלי כבר לא ידעה על מה מדובר
...
&nbsp
אבל גודל ההשקעה, וכן הנסיון לעשות את הדברים הכי-נכון שאפשר - הספיקו כנראה, גם אם התוצאה הסופית לקתה קצת בחסר...
זה באמת היה גדול מידי בשביל אדם אחד לעשות ועוד ללא כל תנאים ותמיכה
.
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
חס וחלילה, זו אחת הסיבות שלא המשכתי!

השקעתי על כל סימנריון 3 חודשים מלאים מהחיים שלי...!!!
, וזה היה כבר יותר מידי בשבילי.
&nbsp
לצערי אני לא יכול להגיש משהו שהוא לא המקסימום שלי, ועד שאעשה את השינוי המבורך הזה בעצמי... מתרחק

&nbsp
הסמנריון השני בכלל היה טירוף, כי לקחתי מחקר של המרצה שלי... ו"שיפרתי" אותו

אז היה מאוד חשוב לדייק בפרטים
. וזה היה דווקא בנושא מעניין של וורקוהליזם
.
לצערי או למזלי אני לא זוכר ממנו כלום
...
&nbsp
אוני עכשיו בדרך לבלוג שצרפת

ommerl

New member
אכן כן

המטרה בלתרגל תקשורת עם המין השני היא להגיע לעמק השווה. לגשר על הפערים שנובעים מסגנון הדיבור עצמו. עצם הניגודיות זה לא טוב או רע, זה פשוט שם, ויכול לגרום לפערים בתקשורת עם המין השני, לא רק בתחילת ההיכרות, אגב, אלא אפילו בזוגיות עצמה.

חברה שלי, למשל, מאוד טובה בזה. היא ידעה את זה באופן אינטואיטיבי כשהכרנו וזה גרם לכל התקשורת בינינו לזרום כמו מים כי גם אני הייתי מודע לזה ומתורגל.

לגבי הטיפ, אני בהחלט אשקול לחיוב. תודה רבה. הקושי עם תמונות הוא שאני לא יכול לשים כל תמונה.. אני יכול להשתמש רק בתמונות שאני יצרתי או תמונות שלא כפופות לשום זכויות יוצרים והמבחר קטן מאוד..
כשתפתחי בלוג ווידאו תהיי מודעת לזה. אם תרצי אני אמסור לך בשמחה לינקים לאתרים שנותנים בחינם סאונד ותמונות משוחררים מזכויות יוצרים.

אגב לגבי התת מודע- מידת התגובה לתמונות צלילים או תחושה משתנה מאדם לאדם. אני מגיב יותר לתחושות, אחר כך לצלילים ושלישי אצלי זה הוויזואלי.
מה שכן, ככל שמערובים יותר חושים כך הזיכרון יותר משמעותי והסרטון פונה ליותר סגנונות חישה.. כך שבסך הכל הטיפ שלך נכון

DogsPCI

New member
הלו עומר מה המצב?

האמת שהיה קצר מידי :) וזו דווקא מחמאה
. אבל יש לך עוד חומר אני מבין...

הנושא בהחלט היה מעניין וחשוב, כי אתה אומר: עוד לפני שמגיעים לתוכן, בואו תלמדו על הצורה בה התוכן אמור להיות מועבר ולהתקבל מהצד השני...
. ואני חושב שלצורה יש פעמים-רבות הרבה יותר משמעות מהתוכן, ולצערי זה מקום בו אני נופל קבוע, כי צורה אין לי
, רק תוכן... אז צריך לעבוד על זה, ואני מדבר על מקומות אחרים וקצת-יותר "מתקדמים"...
.

לגבי מה שציינת פה, אז לי לפחות לא אמורה להיות בעיה, כי אני אסוציטיבי לחלוטין, אבל בנושאים חשובים אני גם יכול למקד את עצמי נקודה אחת...
אבל ברגיל? אני לגמרי אסוצייטיבי - זה הרבה יותר "קל" על המוח, ומשחרר
. אבל נראה לי לפעמים שהצד השני הוא זה שמאבד אותי...
ובצדק, כי לא בהכרח האסוציאציות שלי עולות מ"גירוי" מסויים הן אלה שיעלו גם אצל הצד השני... וזה "הקסם" של להיות "בראש אחד" או ב- "לשדר על אותו הגל", לפחות בחלק מהנושאים
. רק שאני לפעמים קצת "מופרע" בעניין...
(או לחלוטין...
). יש לך פתרון או עצה לריסון-עצמי?
.

supergirl888

New member
דווקא אהבתי את זה שההסבר קצר וברור

לפעמים אנשים מרחיבים כשאין צורך.. בסופו של דבר המטרה היא להעביר נקודה, ואם מצליחים לעשות את זה בצורה תמציתית אז בעייני אפשר לוותר על חזרות ודוגמאות.
וזה גם נוח למי שבלחץ של זמן....

&nbsp
במקרה שלי זה נכון.. קורה לי לפעמים שבסוף שיחה אני פתאום שמה לב ששכחתי לחזור לנושא שהתחלתי ממנו

DogsPCI

New member
הלו סופר-גירל, מה שלומך היום?

אם התגובה הייתה מכוונת אלי... אז לא הבנת אותי אולי, כי אני לא התכוונתי שההסבר על הנקודה הספציפית הזו היה קצר מידי. להפך הוא היה ברור וממצא, ולכן אני הצטערתי שהסרטון הסתיים לאחר מיצוי נושא זה, ולא המשיך לנושאים אחרים
.
&nbsp
&nbsp

supergirl888

New member
טוב תודה.. איך אתה?

רק התייחסתי לקטע של אורך הסירטון.. לא בדיוק אלייך באופן אישי, פשוט העלת את הנקודה הזאת והיה לי מה להגיד עליה, אז שירשרתי אלייך כי זה היה נראה לי הגיוני...
(חח כנראה שלא)
&nbsp

DogsPCI

New member
תודה ששאלת...
, יש לך כמה שעות פנויות?

ודווקא הגיוני, למה לא?
.

supergirl888

New member
היום לא..
למה?

חשבתי שזה נראה כאילו הגבתי במקום הלא נכון או משהו

DogsPCI

New member
מה לא? כי שאלת איך אני... וחשבתי לתת לך תשובה מקיפה

&nbsp
אני סתם צוחק איתך סופר-גירל...

&nbsp

&nbsp

supergirl888

New member
אהה.. זמן בשביל זה..

זאת לא בעיה.. אתה יכול לשלוח לי סיכום של מצבך ואני אקרא אותו בחלקים..

אני בטוחה שזה עדיין יהיה רלוונטי כשאני אסיים לקרוא את זה..

למעלה