ההבדל בין תקשורת גברית לתקשורת נשית..

DogsPCI

New member
לילה טוב :).

ommerl

New member
אני יכול להגיד לך מה עזר לי מאוד להתמקד-

אומנויות לחימה. במיוחד זו שאני מתאמן בה עכשיו. אם אתה לא ממוקד אתה חוטף. כמו בהתניה קלאסית- המוח פשוט לאט לאט לומד להיות ממוקד.. ואז אתה גם מכליל את היכולת להתמקד על תחומים אחרים בחיים.
&nbsp
טכניקה פשוטה נוספת להתמקד זה לחלק משהו לחלקים קטנים. אם זו מטלה, או נושא שיחה, או כל דבר אחר- לחלק אותו לחלקים קטנים ולהתמקד בחלק קטן כל פעם. בשיחה זורמת זה קצת יותר קשה כי אתה לא יכול לתכנן אותה. זה יותר מתאים למטלות.

DogsPCI

New member
היי עומר

אני בהחלט מסכים עם ההמלצה שלך, של להכניס את עצמך למסגרת-בטוחה של מצבי-אמת בהם אתה נדרש להגיב
.
&nbsp
אבל לא זו הייתה השאלה שלי... או לפחות לא זו מה שאני חושב שהייתה השאלה שלי
, ואולי כצופה מהצד אתה רואה דברים שאני לא רואה :).
אני מתכוון לזה שכשאני במצב-רוח טוב, אני "באלגניסט"
, ולרוב זו שמולי לא כזו... והכי גרוע זה כשהן לפעמים מנסות להשתלט על ה"בלאגן" במקום "לזרום" איתו, וזה לא כל-כך אפשרי (לפחות לא באמצעות שיחה
)...
.
&nbsp
&nbsp

ommerl

New member
לעבור מנושא לנושא זה לא בהכרח תקשורת הוליסטית..

יש לעבור מנושא לנושא כאשר בסופו של דבר כל הנושאים קשורים והנושאי השיחה מוצו ויש לעבור מנושא לנושא לנושא לנושא ולחצות ערים ויבשות עם זה ללא פואנטה.. שזה יותר נובע מקושי להתמקד ולכן הזכרתי את האימון באומנויות לחימה שלימד את המוח שלי להתמקד.
&nbsp
לפי מה שאתה מתאר, נראה לי שאתה יותר מתקשה להתרכז ומוסח מאסוציאציות. אין לי טיפ בית ספר בשביל זה.. צריך לבחון לעומק את המבנה של החוויה שלך כדי להבין למה צריך לעשות "טוויק" כדי שזה יסתדר.

DogsPCI

New member
לא, זה גם לא קשור לזה...

אז כן, אני יכול להיות הוליסטי, ממוקד, ו/או כאוטי מוחלט...
.

הכאוס לא נוצר ממגבלה מנטלית, אלא מעודף מצב-רוח (חיובי) שצריך לצאת איפה-שהו...
זה בוסט של מרץ... שאין לי הסבר אליו
.

אז אנסה להמחיש בשיר

רק תתרגם את זה פי - 500 בערך

הבנתי את ההסבר

ובקשר לתמונה, זה יכול להיות אפילו מפת חשיבה עם שני חצים ותמונה חמודה מוורד ליד כל מילה, לא חייב משהו מסובך. סתם זרקתי את הרעיון למקרה שימצא חן בעינך)
ובהחלט אשמח ללינקים מתוך סקרנות.

ommerl

New member
זה באמת יכול להיות נחמד. אני אנסה לחשוב על דברים כאלה

גם אני
נעשו על זה בדיקות ומחקרים.
ד"ר לואן בריזנדיין, בספרה "המוח הגברי" טוענת שנשים אוהבות גברים, חיות עם גברים ויולדות בנים, אך עדיין לא מבינות אותם.
אצל נשים המרכז במוח העיקרי ליצירת רגשות וזיכרון גדול יותר. פירוש הדבר שאישה מיטיבה לבטא רגשות ולזכור פרטים של אירועים רגשיים. (טוב, אחסוך מכם איזה חלק גדול יותר אצל גברים. או שאתם כבר יודעים?)
נשים אוהבות לשתף, לשתף ולשתף. לעומת גברים שיודעים להיות ממוקדים מטרה לנסות לפתור בעיות. גבר טוב בלפתור בעיות, נקודה.
הניסיון לגשר בין הפערים הוא ההבנה, היכולת לקבל את השוני:
גברים צריכים להבין שנשים צריכות לשתף לצורך השיתוף, האוזן הקשבת, האמפתיה. ונשים צריכות להבין שגברים מחפשים פתרון כדי להקל עליהן ולגרום להן להרגיש טוב יותר.
והרעיון להרחיב את מעגל הידידים והידידות לצורך תרגול, לתקשר כמה שיותר עם בני/בנות המין השני, לא נראית רע בכלל.........

ommerl

New member
גברת מנוסה

עמדת על הבדלים רבים נוספים. אתן לך עוד כיוון מחשבה:
על פי הפסיכולוגיה האבולוציונית, נשים היו יוצאות ללקט בעוד שגברים היו יוצאים לצוד.
כאשר מלקטים יש לשים לב להרבה דברים בו זמנית: לצבעים חשודים על פטריות כדי לא לקטוף פטריות רעילות, לצבעים של פירות אחד ביחס לשני, ועוד ועוד.. נשים שהייתה להן תפיסה יותר הוליסטית יכלו ללקט יותר טוב. כמו כן, הליקוט בחברותא יעיל יותר כאשר יש תקשורת הדדית ושיתוף. וכך כל מה שתארת התפתח אבולוציונית.
&nbsp
גברים לעומת זאת, יוצאים לצוד. כשצדים חושבים אך ורק על הציד. אסור לדבר ואסור להיות מוסח מדברים אחרים. יש חיה וצריך להתרכז רק בה עד שתופסים אותה. וכך התפתחה לה תפיסה אנליטית אצל גברים ופחות יכולות חברתיות מנשים.
&nbsp
אבל זה רק כיוון מחשבה. לא מומלץ לקחת תיאוריות של פסיכולוגיה אבולוציונית יותר מידיי ברצינות כי אז מגיעים לתיאוריות שמסבירות למה חיבה לצבע כחול אצל גברים נתנה להם יתרון אבולוציוני ולכן כחול נחשב צבע גברי...

ישנם מספר הבדלים
במבנה מוח של נשים וגברים, ביניהם סוגי ההורמונים וההשפעה שלהם.
ויש גם את ההבדל שציינת: גברים הממוקדים מטרה ואנשים שמסוגלות לשים לב למספר פרטים בו זמנית. וכמובן שיש הבדלים נוספים ומעניינים.
ויש כל מיני הסברים להתנהגויות של גברים ונשים על פי הביולוגיה האבולוציונית.

אבל.... בני אדם הם יצורים חברתיים וגם גברים וגם נשים לומדים לתפקד על פי נורמות המקובלות בחברה והתנהגויות שמיוחסות למגדר שלהם.
אנחנו לא רק מושפעים מגניטיקה.
מכירה אישית גברים שאוהבים גם אדום וורוד וניראים בהם פיצוץ.....

יפה לך

את מה שכתבת כאן אתה יכול לעשות גם שם, לבקש שיתוף פעולה עם הצופים משהו שיגרום להם להגיב ולקבל משוב ישאיר ויחזיר אותם.זווית הצילום -זה לא מטיב לך..בעיניי. הוידאו שלך בדוגמה מהחיים שקרתה לכולנו, בפחות משתי דקות:

ommerl

New member
סרטון מצחיק!

שיתפתי..
&nbsp
תודה על העצות. עם הזוויות אני אשחק ככה כדי שיהיה לי ולצופים מעניין.. לגבי הדיון, באמת חסר קריאה לדיון בסוף הסרטון. זה מסוג הדברים שאני חושב עליהם אבל כנראה שחכתי כשצילמתי.

ommerl

New member
יש הרבה מטרות..

אלה רעיונות שצברתי, בחנתי ושוחחתי עליהם עם חברים וידידות. על סמך הבדיקות הנ"ל עיצבתי את הרעיונות האלה בחנתי מחדש וצברתי מספיק ביטחון כדי להוציא אותם החוצה. עכשיו הם עומדים שוב לבחינה מול קהל גדול יותר, של אנשים זרים לגמרי.
התגובות עד עכשיו מאוד מעודדות אותי להמשיך

&nbsp
המטרה הכללית יותר שלי היא לעזור לגברים למצוא זוגיות (כרגע המוקד הוא רק גברים, למרות שהסרטונים אולי מתאימים גם וגם. בעתיד אולי אתמקד גם בלעזור לנשים).
הסרטונים זה ערוץ אחד שבו אני יכול גם להעביר רעיונות שבעיניי הם משמעותיים כדי למצוא זוגיות.
&nbsp
הסרטונים גם עוזרים לי לצבור קהל עוקבים שהנושא מעניין אותם והם מתחברים אליי ולתכנים. כמו בלוג כתוב. לקהל כזה אני ארגיש בנוח יותר למכור סדנאות בעתיד מאשר לקהל של אנשים שאין להם מושג מי אני ומה אני.

DogsPCI

New member
הלו עומר, מה שלומך?

&nbsp
ראשית כמובן מאחל לך בהצלחה
.
&nbsp
ורק מחשבה שקפצה לי פתאום... אתה מדבר על כך שאתה כרגע מתיחס לצד הגברי, ובעתיד הכוונה להוסיף גם את הצד הנשי... וכו'.
&nbsp
אז אני חושב שכדאי לראות את הנושא כמחולק לשלושה רכיבים - בלתי נפרדים! שיחד יוצרים תמונה שלמה שאתה תעביר. אז יש את השונה בין גברים ונשים, משמע רכיב לגברים ורכיב לנשים, ויש את הרכיב המשמעותי ביותר אולי - של המשותף או את מה שאמור להיות משותף - הרכיב השלישי (עם שני סעיפים או יותר...).
&nbsp
נראה לי שזו תהיה המון עבודה, אבל בסוף תהיה לך תמונה גדולה ומקיפה
.

ommerl

New member
המיקוד זה אומר- קהל היעד

כלומר, הסדנאות כרגע מיועדות לגברים.
כדי להתאים לנשים אני צריך לבצע מחקר. לבדוק מה מהתכנים שמתאימים לגברים מתאימים גם לנשים, מה לא ומה חסר. להריץ פיילוט על קבוצה של נשים ולבחון את התוצאות.
&nbsp
הסדנאות הן ספציפיות למגדר גם בגלל שהן טיפוליות. הן מיועדות לגברים שנשים מעלות בהם קשיים כמו פחדים, חרדות, ביישנות וכו'.. על פי הגישה הטיפולית לא ניתן לבצע טיפול כאשר הגורם לקושי נוכח פיזית בהקשר הטיפולי. סדנאות משותפות לגברים ונשים זה עולם אחר- זה לאנשים שכבר התגברו או שנמצאים בשלב שבו חשיפה יכולה מאוד לעזור והתוכן צריך להיות שונה מאוד ממה שכבר יצרתי. זה אכן ידרוש הרבה עבודה אבל זה אחלה רעיון

בעצם

המטרה הגדולה היא קאוצ'ינג לזוגיות וזה שלב ביניים :)
המון בהצלחה זה נשמע אחלה.

יש לי מטרה בגדול דומה מאד אבל לא ספציפית לנושא זוגיות אלא פישוט דרכי פעולה כדי להגיע לדברים שנראים לנו כרחוקים ובלתי אפשריים.

ommerl

New member
תודה רבה..

זה קואוצ'ינג+טיפול NLP לזוגיות. בסרטונים לצערי אני לא יכול להעביר טיפולים אז רואים בעיקר את הצד הקואוצ'י של העניין.. אולי בעתיד, אם יהיו לי מתנדבים, אציג הדגמות של טיפולים. בדרך כלל אנשים לא מסכימים להיחשף אבל זה כיוון שאני מתכוון לבחון.
&nbsp
פישוט דרכי פעולה כדי להשיג מטרות שנראות קשות- נשמע לי כמו קואוצ'ינג
שיטת הסלמי- לפרוס לפרוסות דקות.. שיהיה המון בהצלחה!

למעלה