מענה-2
1. לגבי 2-3 אני כבר כתבתי ש- א. בטעות הכללתי גם את המשנה כ-גמרא, וכבר הודיתי למשתמש האחר שתיקן אותי. אני לא אמרתי שהמשנה לא הייתה קיימת כמסורת שבעל-פה בתקופת בית שני, אלא שזו היתה בעיקר מסורת של הקבוצה הפרושית, שלאחר מכן העלתה אותה לקדושה. בכל אופן המסורת הנוצרית היא בת הזמן, האיגרות של פאולוס הינם טקסטים עתיקים בהרבה, והנוצרים הראושנים שהיו יהודים המשיכו בקיום הפולחן התנכ"י ובחלק מהמנהגים הקדומים בשנים הראושונות לקיומה (כמו ברית מילה) אבל המצוות המאוחרות יותר, כמו התפילין, זה פיתוח מאוחר יותר. התפילין כנראה היה הלבוש היהודי המסורתי בתקופה הזו, לפחות זו תאוריה אחת. אבל עצם המצווה הזו זו המצאה של חז"ל. (יש גם ממצאים ארכיאולוגים שהראו שחלק מהתיאולוגיה הנוצרית הינה המשך ישיר של התנ"ך שפשוט נדחה, כמו ממצא אחרון שנתגלה בירדן המדבר על משיח שקם אחרי שלושה ימים) אני מסכים איתך שהיהדות היא דת משפטית, ואני לא אמרתי בשום מקום שהיהדות היא לא המשך לגיטימי של הדת המקראית, בוודאי שכן, אבל באותה מידה גם הנצרות היא תוצר של הדת המקראית, ומדובר יותר בדתות אחיות ולא באחותה הקטנה של היהדות. החכמים לא המציאו את התורה לא אמרתי שזה המקרה, אלא הם פירשו אותה כדעתם ודעתם זו הדעה המחייבת, וזו היהדות (במקרא כתוב לא תאכל גדי בחלב אמו וזהו, כל מה שזה אומר בפועל כבר קבעו חכמים) בעניין הכופרים, הנה מה שכתוב בשולחן ערוך : "מיני ישראל, והם שעובדים לעבודת כוכבים או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילות או לבש שעטנז להכעיס; והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו." יורה דעה סימן קנח סעיף ב. וכמובן שהוגים רבים דיברו על האיסור לבוא במגע עם מה שהם מכנים "רשעים, עובדי עבירה" וכיוצא בזה. ישיבה בארץ ישראל היא מצווה למי שמקיים מצוות, וכבר נאמר שאסור למנות כל מינוי בישראל לאנשים שאין בהם דעת אלוהים. בכל אופן אסור לקחת את הארץ בכוח. ממילא לרשעים אסור לעלות לארץ ישראל. כיבוש הארץ הוא מעשה חד-פעמי שניתן להיעשות רק שיש מלכות ישראל, כי רק למלך יש היתר להוציא צבא למלחמה, וכמובן שכולם צריכים להיות בו יראי ה', והיום איאפשר להמליך מלך וכו וכו... הדברים מוכרים אני מניח. אני מתנצל שכתבתי שזה משעשע - אני לא יכול לטעון שלא קיים לאום יהודי. אני פשוט לא מבין מה זה. (כנראה שהבעיה היא אצלי) אני מתנצל על הסגנון הבוטה שניכר בחלק מההודעות הקודמות שלי.