ההופעה היום בזאפה....

PianoGirl20

New member
ממה בדיוק את כל כך נהנית?...

באמת שמעניין אותי לדעת, כי לי זה נראה מקום בכלל לא אטרקטיבי לראות בו הופעות. משהו במקום הזה פשוט לא מצא חן בעיני. דרך אגב, ידיד שלי שאיתו אני הולכת לא סובל את המקום, ואחת מהסיבות היא שאין שם תאורה. לי באופן אישי זה ממש לא מפריע, אבל לו זה מאוד מפריע. אז הנה, עוד סיבה, אפילו זניחה, לכך שהקמלוט הוא לא ממש מקום טוב להופעות. דרך אגב, יש מצב שאני עוד אגיע לשם, כנראה אפילו שבוע הבא, להופעה של יהודית. אז נכון שאני קצת לא עומדת בדברים שלי, אבל בשביל יודית אני מוכנה לסבול אפילו את הקמלוט...

פוזנא

New member
מה??? מקום מצוין..

הייתי שם פעמיים ביודית, ברוזה, קלפטר, אלון, ועוד מישוה שאני לא זוכר. היה סאונד מצוין, לא עישנו כמעט, אין הגשת אוכל אחרי תחילת ההופעה... אחלה מקום.

HaraRa

New member
איזו הופעה? איך קוראים לה?

מתאים לי ללכת לאיזה הופעה של יוני רכטר

Shykedmi

New member
לא קראו לה, זה בדיוק הסיפור

סתם, יוני רכטר בהופעה, מארח את שלמה יידוב. עד שכבר תופסים הופעה של יוני רכטר, צריך לקפוץ על זה ולא לומר מילה. הוא בקושי מופיע. זו הפעם השניה בסה"כ שראיתי אותו מופיע, וראיתי עוד שתי התארחויות שלו. קשה לתפוס אותו בהופעה. אחת לכמה חודשים בעיניי.

HaraRa

New member
בקשר ליוני רכטר מופיע....

אני שמעתי דברים לא הכי טובים בקשר ליכולת שלו לעניין ולהיות פרפורמר. איך הוא תיפקד מהבחינה הזאת?

Shykedmi

New member
קשקוש שכל

בעיניי, ורק בעיניי, מי שהולך להופעה של יוני רכטר ואומר שאין לו יכולת והוא לא פרפורמר לא מעריך אמנות. קודם כל, יש לציין שיוני נשמע בהופעות בדיוק כפי שהוא נשמע באלבומים. יחד עם זאת, אני יכול להבין את ה"ביקורת". רכטר הוא נגן ג'אז ולא יעזור כלום, וככזה הוא נוהג לאלתר הרבה, וביחד עם זאת להתנועע בצורה מוזרה כפי שיוצא לרוב הג'אזיסטים לעשות
בנוסף, הוא גם גמלוני, אז זה נראה מוזר, אבל זה לא מפריע לפחות לי, שאני בא מהעולם הזה ואני יודע איך הדברים האלו נראים. אני זוכר שכשראיתי אותו פעם ראשונה הייתה לי בעיה מאד גדולה עם הטכניקה הפסנתרנית שלו, כי עושה רושם שהיא מאד לא נכונה, והוא משתמש בכל הגוף ובחלקים קטנים מאד מהזרוע בשביל לנגן, ולא מהגב כפי שאמור, מה שגורם לו גם הרבה פעמים לא לעמוד בקצב של המנגינות שהוא מעוניין לנגן. בהתחלה זה מאד הפריע לי, אבל לאחר מכן אתה מבין שכשזה מגיע לאמן כל כך גדול שזה לא מה שהוא עושה בסה"כ (הוא מלחין, לא מאלתר), אז זה בונוס עצום. אני רוצה לציין גם שרכטר הוא בעיניי אולי האומן היחיד שמשתבח עם השנים. מתי לא צריך להשתבח כי הוא היה ונשאר מושלם, אבל רכטר רק הולך ומתקדם, וחוקר, ולומד, ואף אומן ישראלי (כולל מתי) לא עושה את זה בעיניי בארץ. העיבודים שלו ל"שלמה המלך ושלמי הסנדלר" הם פשוט גאונות צרופה, אולי הדבר הכי מבריק שעשו פה בישראל. אז קודם כל, מי שיכול ללכת להופעה של יוני רכטר, שיילך. זה תענוג לא פחות צרוף מלראות את מתי בהופעה, ואם לא היו מקלקלים לי בקמלוט, אז הייתי באמת יוצא עם מטען הרבה יותר גדול מההופעה הזו. מה גם שלראות את שלמה יידוב זה קסום בפני עצמו. היוצר השני שהכי מרגש אותי עד דמעות בישראל אחרי מתי. הוא פשוט מבריק במישורים שאין לא למתי ולא לרכטר, ולא לאף אחד חוץ ממנו. כל כך ממליץ! ובהזדמנות הזו, אמליץ לכם על אלבום מדהים של רכטר שיצא לי להתוודע אליו ממש לאחרונה, בשם "בגובה העיניים". אוף, איזה יופי! שי

PianoGirl20

New member
גם אני הייתי בהופעה הזאת

לפני כ-4 חודשים. בסך הכל מאוד נהניתי כי אני מאוד אוהבת את השירים היפים של יוני, וגם נורא נהניתי לשמוע את שלמה יידוב שלפני כן לא ממש ידעתי עליו יותר מדיי.. יוני הוא אכן לא יותר מדיי פרפורמר (כמו גידי גוב למשל..), אבל אני לא חושבת שהוא אמור להיות. יוני הוא טיפוס יותר שקט כזה (כמו הרבה פסנתרנים..) והוא לא אחד שנותן שואו או עושה יותר מדיי רוח, הוא פשוט מנגן. והוא מנגן מדהים, אז אני לא חושבת שיש יותר מדיי מה להתלונן. מי שבא להופעות שלו יודע פחות או יותר מה הוא הולך לקבל. באמת חבל שהוא לא מופיע יותר, אבל צריך לפחות לנצל את מה שיש ולבוא לראות אותו כשהוא כבר כן מופיע. מה שכן, ממש הייתי רוצה לראות אותו בהופעה משותפת יחד עם יודית ואולי גם יחד עם גידי....מין ריוניון כזה....יכול להיות מגניב.

Shykedmi

New member
אני הבנתי שזה בתכנון האמת...

בראיון שיהודית נתנה לפני כמה חודשים היא טענה שהם עובדים על חזרה של "הכבש השישה עשר". לפי מיטב הבנתי, משאלתך תתקיים.

PianoGirl20

New member
אז זהו, שבסוף כנראה לא עושים את זה.

לצערי הרב. ויש לי מקורות דיי מוסמכים ש'מוסרים' לי מידע על הנושא... היו אמורים לעשות את זה הקיץ אבל בסוף זה התבטל. הכי קרוב לזה הייתה ההופעה של יודית עם גידי בפארק רעננה (שהייתה מדהימה ד"א...). אבל אני לאיודעת, יכול להיות שבסוף כן יעשו את זה, מי יודע.

PianoGirl20

New member
היי דניאל!..

ממש חבל שלא ראיתי אותך שם, הייתי באה להגיד שלום..אני ישבתי באיזור של הבמה (לא שזה עזר לי יותר מדיי, ישבתי בצד של הגיטריסט והוא כל הזמן הסתיר לי את מתי..). בכל מקרה, חבל שהתפספס, אבל בטח יהיו עוד הזדמנויות..(מפגשי פורום וכו'...).

../images/Emo140.gif 'תגעגעתי..

אחת הסיבות לכך שדווקא המקומות היותר אחוריים-קיצוניים של המועדון/האולם/המסעדה/המה-שזה-לא-יהיה קורצים לי יותר, היא, ששם הכיסאות יותר גבוהים (נו טוב, כיסאות-בר..), ונדמה לי שגם מצויים על רמפה, כך שאין סכנה שמישהו יסתיר את הבימה חלילה.. סיבות נוספות הן תחושה יותר אינטימית שקיימת שם (מה שאני תמיד מעדיף) וסאונד יותר סימפטי כלפי בעלי אוזניים רגישות משכמותי. מעניין.. כל החיים הורגלתי שזה בדיוק להיפך, עוד מהאוטובוסים של הטיולים השנתיים של ביה"ס - החלק האחורי הוא זה שתמיד מלא ורועש; מי שרצה אינטימיות ושקט, התיישב מִלפנים.

PianoGirl20

New member
חח...../images/Emo13.gif

נכון...בד"כ זה באמת הפוך... אבל אתה צודק, בזאפה באמת עדיף להתיישב כבר מאחורה אם אין מקום טוב מלפנים (בהופעה של יהודית לפני יומיים גיליתי את זה כשלראשונה נאלצתי לשבת במקומות האחוריים..).

למעלה