ההישג הכי גדול של ממשלת שרון: הבסת

קצת קשה לומר שהטרור הובס ביום

בו ארגון טרור זוכה להצלחה סוחפת בבחירות בערי הרש"פ. הטרור הפלסטיני מתקשה אמנם לפגוע בנו, אבל על החברה הפלסטינית הוא בהחלט השתלט, ולא הכל לא באשמתנו. שרון אולי הביס את הטרור, אבל יותר מכך הביס את מתנגדי הטרור בחברה הפלסטינית.

kgjghy

New member
לא הבנתי איך שרון הביס את 'מתנגדי

הטרור' בחברה הפלסטינית. למי אתה מתכוון?

למשל, לטעויות ששרון עשה ביחס

לאבו מאזן בממשלתו הראשונה של אבו מאזן (עוד בתקופת ערפאת). למשל, לכך ששרון נתן לחיזבאללה להשיג השגים שהיה מרויח הרבה יותר עם היה נותן מחצית אותם הישגים לאבו מאזן. שרון עשה טעויות שהראו לחברה הפלסטינית כי למעשה הטרור משתלם. גם הדרך בה בוצעה ההתנתקות, שתואמה עם הפלסטינאים רק בישורת האחרונה שלה ובעיקר בדרגים הצבאיים ולא בדרגים המדיניים, לא ממש פעלה לכוון של החלשת גורמי הטרור הפלסטינאים. אני תמכתי ותומך גם כיום ללא סייג בפעולות צבאיות מכל סוג כנגד ארגוני הטרור, אבל בצד הגזר, שרון לא השכיל לטפח את המנהיגות הפלסטינאית התומכת בהידברות ולא בטרור. את התוצאות של מדיניות זו רואים גם בתוצאות הבחירות היום.

אי אפשר להציג כאן נושאים ../images/Emo4.gif

עם הנעיצות שחוסמות את כל המסך. משום מה זה מאוד טיפוסי לכל הרוח של קדימה.

כן, אבל הוא היה יכול להביס אותו

מוקדם יותר, לפני ש-1000 תושבים מתו.הוא היה יכול לבנות גדר הפרדה בתכנית חירום, שהיתה מצילה מאות הרוגים.הוא התמהמה, וגם כשבנה את הגדר, בנה אותה עקום ומגושם.

bhnadav

New member
אף אחד אחר,

לא היה עושה זאת טוב יותר משרון, זאת להערכתי. שרון קיבל את המדינה במצב זוועתי, והצליח בסך הכל להביא למיגור ריאלי של הטרור בצורה מעוררת התפעלות.

עם כל הכבוד לאלוף איזנקוט

הוא בהחלט לא יכול לדעת מהן הסיבות לירידה בפיגועים, וגם אנחנו לא. אי אפשר לדעת אם המדיניות של שרון היא זו שהשפיעה על הירידה בכמות הפיגועים (ומה יהיה בטווח הארוך יותר). מה גם ששרון לא היה ראש הממשלה רק בשנה הזאת, ואי אפשר להשוות את המדיניות שלו לאחרות בשנים האחרונות...

אין להתווכח עם תוצאות :)

לא משנה על בסיס כמה מכלולים הן עובדות.. מאז 2002, זמן כהונתו של שרון, הבית שלנו שקט יותר.

bhnadav

New member
../images/Emo4.gif

שרון מיגר את הטרור בצורה כל כך מרשימה, שעכשיו אנחנו צריכים לבקר אותו על זה שהוא לא הצליח לעשות זאת תוך חצי שנה
נו באמת, די לחפש.

באמת שאני לא מבינה

איך אתם קובעים ששרון מיגר את הטרור.. קודם כל, אתם (וגם אני) לא יכולים לדעת מהן הסיבות למיגור הטרור, ודבר שני - אנחנו עדיין לא יודעים אם הטרור "חוסל" סופית או שהוא עוד יחזור ובגדול..

bhnadav

New member
הוא לא חוסל סופית,

אבל אין ספק שהתוצאות מדברות בעד עצמן. אנחנו לא בתקופה של 140 הרוגים ישראלים בחודש, נכון? ובאשר לגורמים - אני מסכים למה שכתב יניב.

נכון.

התוצאות מדברות בעד עצמן, אבל אנחנו לא יודעים, לפחות לא באופן מוחלט, מה גרם לכך (לדעתי המדיניות של אבו מאזן השפיעה הרבה יותר) וכמה זמן זה יחזיק מעמד.

bhnadav

New member
גם המדיניות של אבו מאזן,

היא פועל יוצא של תקופת שלטונו של אריאל שרון. כפי שכתב יניב, לא משנה על בסיס כמה מכלולים - התוצאות מדברות בעד עצמן, ומדובר בעובדות. אני לא רואה מועמד אחר שהיה משיג תוצאות דומות, בתוספת כל שאר ה"אקסטרות" - חישוב מאסיבי של הקשרים עם ארצות הברית, הוקרה עולמית בעולם לפועלה של ישראל, ועוד.

למעלה