ההסעה לגירוש יוצאת, מהר שמא תאחר

בלוגמן

New member
כשאלוהים רואה

שיש חבורה שלמה בעם שנתהפכה עליהם דעתם והם עושים בניגוד לרצונו - אז למה שירחם עליהם?

אז האלוהים לפי הגדרתך רשע...

שהרי הוא לא פוגע רק במי שאתה טוען ש"נתהפכה עליהם דעתם" אלא בכולם. על דברים בסגנון האלו אני אומר: בעולם שבו יש אוושוויץ, לא יכול להיות אלוהים.

בלוגמן

New member
אם לך..

אם לך אין עניין בארץ הזאת, ויש לך עניין רק בשקט, שלום ובטחון, אז למה שלא תלך לחפש אותו בארץ אחרת. מה איבדת כאן??

לי יש עניין במדינה הזאת,

לכן אני נשאר כאן. אבל אין לי עניין לשלוט לנצח במליוני פלשתינאים במשטר אפרטהייד.

בלוגמן

New member
עניין במדינה?

אתה ממש לא עקבי. מצד אחד יש לך עניין במדינה הזאת (מסיבות ממש לא ברורות..), ומצד שני אתה מוכן להחזיר חלקים מהמדינה שלך לעם זר שהחליט לכבוש ממך את האדמה שלך ע"י מלחמת-דמים (אינתיפאדה..), אשמח לשמוע איך זה הולך ביחד...

לא כל כך מסובך,

אפילו ימני יכול להבין זאת (אם כי לא בטוח שהוא יסכים איתי): יש לי עניין במדינה הזאת כי אני מכיר את ההסטוריה של העם היהודי, ויודע שאין לנו על מי לסמוך בחו"ל שלא יקום צורר כמו הנאצי וינסה שוב להשמידנו. לכן אנחנו חייבים מדינה משלנו. אנחנו חייבים מדינה משלנו, אבל זה לא אומר שאנחנו חייבים שהיא תכלול בתוכה את השטחים עליהם השתלטנו במלחמת ששת הימים אשר כוללים בתוכם שלושה וחצי מליון איש, שכדברי ראש הממשלה המאוד מאוד שמאלני שלנו, לשלוט בהם לנצח זה די בעייתי, בלשון המעטה. מה שכן, יפה שאתה משתמש בפועל "להחזיר" - זה מראה שאפילו אתה מבין שהשהות שלנו שם איננה דבר טבעי...

Zack DA

New member
אני לפחות מצפה ממך להודות

שהמושג "החזרה" הוא לא רלוונטי כי הוא לא שייך למישהו אחר.

בלוגמן

New member
למה לך מדינה?

הרי אם אינך מאמין שיש אלוהים שבחר בעם שלו ונתן לו את הארץ הזאת לנחלה בשלמותה - אז למה לך מדינה ליהודים?? בוא נפזר את העם ונחיה אין אומות העולם. ואם יש לך אמונה באלוהים שבחר בנו להיות לו לעם - ואינך מאמין שאף נתן לנו ארץ זו -אז אתה מוזמן להסתמך על עוד המצאות רפורמיות..

פריפטס

New member
אתה יכול למסור את נפשך...

אם אתה רוצה למות בשביל המדינה- בכיף שלך, אני לא אגיד לך לא. בכל מקרה, רק אל תשלח אותי למות בשביל השטויות הפנאטיות שיש לך בראש. ואם זו הזכות שלך למדינה גדולה או הזכות שלי (שמסתפק גם באחת קטנה...) לחיות- הזכות שלי לחיות גוברת.

Zack DA

New member
מתי תפסיק להתעלם מהעובדה,

שעם מדינה קטנה הסיכוי שלך למות יהיה דווקא גדול יותר ??

Zack DA

New member
שטויות

ההיסטוריה מוכיחה הפוך. אוסלו רק הגביר את האלימות, לא הפחית אותה.

פריפטס

New member
נו באמת

כשאתה מנסה לשכנע בטיעונים היסטורים תן נושא שהוא לא שנוי במחלוקת. אוסלו לא יוכיח כלום כי דעותינו לגביו חלוקות- הדבר היחיד שעלול לקרות הוא שהדיון יוסט לדיון על אוסלו ולא על מה שדיברנו.

Zack DA

New member
אבל כניעה לטרור רק מגבירה אותו

ואין שום סיבה לחשוב אחרת.

שאלה היפוטטית:

נניח לרגע שמסיבה כלשהי אתה משתכנע שלעם ישראל יהיה סיכוי גדול יותר לשרוד, כאשר הוא נמצא בגבולות 67 (עם תיקונים). האם במקרה כזה תתמוך בנסיבה? ובשביל ההגינות אומר אני את ההפך: אם אני, השמאלני, אשתכנע שהשליטה בשטחים עושה לנו טוב, הרי שאתמוך בה. בנתיים עוד לא השתכנעתי בכך.

Zack DA

New member
אם אשתכנע שלעם היהודי יהיה סיכוי

גדול יותר לשרוד בגבולות 67', יהיה לדבר משקל עצום, אך הוא לא הפרמטר היחיד להחלטה. לא עושים כל דבר כדי להגיע למטרה. כי אני משוכנע שבטרנספר והשמדה נצליח יותר מגבולות 66 ו- 68 גם יחד.

לא הבנתי את תשובתך:

אם תשתכנע - תתמוך בנסיגה או לא? אם זה לא הפרמטר היחיד, אז מהו הפרמטר האחר(ים) להחלטה?

Zack DA

New member
תראה, יש גם ערכים.

אם, העם היהודי ישרוד במצב מסוים - אבל הוא כבר לא ישאר יהודי (סתם, היפותטית) - אז זה שווה משהו ? כנראה שלא, נכון ? אוקיי. השאלה היא מה זה גבולות 67'. אם אני אשתכנע שגבולות 67' הם טובים (ואני משוכנע שהם אסון ואתה גם תשכנע בכך בעתיד, לטובת כולנו) - אז אפשר להחלט לתמוך בגבולות האלה. אבל מה זה בדיוק 67' ? אם בשביל לשרוד אני צריך לגרש 200 אלף יהודים מארץ ישראל - זה לא שווה את זה.

רגע, מה זה יהודי?

מה הקשר בין פינוי השטחים לבין היותנו יהודים או לא? אין קשר ולכן זה לא יכול להיות ערך. גם אני לא תומך בפנוי של 200 אלף יהודים מהשטחים לתוך המדינה - בשביל למנוע זאת, יש לבצע חילופי שטחים - תיקוני גבולות. אבל מה אם מדובר בפינוי של כמה אלפים בלבד (כמו למשל מה שהיה בימית?) האם גם אז תתנגד ותעדיף לסכן את קיומה של המדינה בשביל העקרון?

Zack DA

New member
אם הייתי מאמין שזה יציל חיי יהודים

רבים, אז הייתי תומך בכך. אך זה לא יוביל לדבר מלבד כניעה לטרור והגברת האלימות.

למעלה