ההרצאה של גארי יורופסקי - ביקורת

בעקרון הביקורת שלך נכונה אבל...

אתה צריך לתקן שם כמה שגיאות. מפני שאם אתה רוצה להפיץ אותה תתקל בביקורת נגדית, והביקורת הנגדית תטפל לשגיאות זניחות למדי כמו למשל צמחונותו של היטלר (הוא לא היה צמחוני מטעמי מצפון אלא מפני שרופאו ציווה עליו, ולעיתים הפר כנראה את הוראות רופאו) או "תרנגולת אינה ממשפחת היונקים"- לפי הטקסונומיה המקובלת היונקים הם מחלקה, שתי רמות מעל משפחה (נתעלם מחלוקות משנה רבות ומזה שהטקסונומיה המקובלת כבר מיושנת והוחלפה בשיטה חדשה ומבלבלת עוד יותר).
ואל תשכח שפנאטים לא מעוניינים כלל במה נכון ומה לא נכון. על כל שקר שלהם שתחשוף הם ישלפו שניים חדשים. ולחשוף שקר לוקח זמן רב יותר מלהמציא חדש.

Closing Time ?

לא הבנתי למה התכוונת בClosing Time

אם לשם שלי - אז הוא לא גזור משם.

*** עוד מהודעתך הקודמת - כתבת שיטפלו לדברים תפלים
נטפלו דווקא לעניין הB12, ששם. אולי לא שמת לב לזה, כי זה שולי, אבל הם שמו לב, וזה מה שפריע להם בנסיבות לא ברורות

אה...

אני קראתי רק את מלכוד 22, ומשם השם, ואולי גם התרגיל

את הספר השני לא קראתי, אבל אני יודע על הביקורת המפורסמת שכאשר אמרו להלר, שהוא לא הצליח לעשות ספר נוסף יותר טוב ממלכוד 22, הוא אמר משהו כמו: 'נכון, אבל אף אחד לא הצליח'.

מה עם גארי וסילופיו ? - אמרת הכל ?

גארי וסילופיו...

מזכיר לי שפעם ראיתי סרטון שלו (לא חיפשתי, קיבלתי לינק במייל) שבו מסבירים שמאחר והאדם הוא צמחוני המזון שוהה במערכת העיכול שלו 3 יממות עד שהוא מופרש. הצעתי לזה ששלח לי את הלינק לאכול כף של סחוג ולבדוק מתי היא יוצאת. אפשר לעשות ניסוי דומה עם תירס ממנות קרב אבל את הבדיקה הויזואלית אפשר לשכוח ולעומת זאת את יציאת הסחוג אי אפשר לפספס.

... אבל לפי גארי לא צריך בכלל מדע

לפי גארי לא צריך בכלל מדע - לא שמעת את חלק הזה בהרצאה שלו, אז אתה לא יודע.
והניסוי שהזכרת יש בו סממנים מדעיים, כמו להסתכל על עובדות באופן שיטתי

לכן זה מראש פסול בשיטת גארי

חוץ מזה הוא מסביר בהרצאה שלו שעל כל מחקר שתביא לו שאתה צודק, הוא יביא לך שתיים שאתה לא צודק,
ככה שאפילו אם המחקר שלך יראה בפירוש אתה צודק, אתה לא צודק

אבל מאוד הצחיק אותי מה שכתבת

אגב, הינה בדיחות על צמחונות ועל הלוגיקה השגויה שלהם ושל דומיהם

deathcaster

New member
עוד הערות

א. מה שעמנואל רשם על הסחוג ועל התירס הוא מצחיק, אבל רק מוכיח כמה יורופסקי מקשקש ואין לו מושג על מה הוא מדבר.

ב. לפי גארי לא צריך בכלל מדע, במובן הזה, אני מסכים איתו, אני לא אדם צמחוני ולא נראה לי שאי פעם אהיה, אבל אני בהחלט מבין ומעריך אדם שמחליט להיות צמחוני/טבעוני מטעמי מוסר ואידיאולוגיה. אבל ברגע שאדם עושה זאת, זה די מטומטם להכניס שיקולי בריאות ומדע כי ברגע שהוא עושה זאת, הוא אינו שונה ממחזיר בתשובה שלא יבחל בשקרים בכדי לקרב אנשים לדתו, זה בדיק מה שיורופסקי עושה. מצד אחד הוא אומר שלא צריך בכלל מדע, מצד שני הוא לא מהסס לדחוף להרצאות שלו נתונים מדעיים שמשרתים אך ורק את המטרות שלו (לפרסם מוצרי סויה וסייטן
) ולא מה שלקונצנזוס המדעי יש להגיד על כך.

ג. "חוץ מזה הוא מסביר בהרצאה שלו שעל כל מחקר שתביא לו שאתה צודק, הוא יביא לך שתיים שאתה לא צודק, ככה שאפילו אם המחקר שלך יראה בפירוש אתה צודק, אתה לא צודק" - הצרה היא שזה גם שקר, והמשפט הנכון יהיה: "על כל מחקר שיפורסם שטוען כי מזון מן החי הוא מזיק יפורסמו שניים כאלה שיטענו כי אין ראיה חד משמעית לכך שמזון מן החי מזיק" ושוב...... אם הוא טוען שלא צריך כלל מדע, מדוע הוא צריך להשתמש בטיעון הזה לעזאזל?

ד. אני ממליץ פחות לנסות להתנהג בטרוליות בפורומים של צמחונות וטבעונות, זה מוריד מהאמינות שלך. כמו כן הייתי ממליץ לערוך את המאמרים שלך מחדש, הם כתובים בצורה לא מקצועית שלא לומר קנטרנית וילדותית אבל!!!!! יש לציין לחיוב את השיטה שלך להצמיד קישורים וסימוכין לרוב הטיעונים שלך, הרבה יותר אמין מאתרים צמחונות שרושמים את טיעוניהם כתורה וכהלכה למשה מסיני שאין להתווכח איתה, וכשהם נדרשים לסימוכין אז זה או ההרצאות של יורופסקי או "מחקר סין" של קמפבל שאיך נגיד בעדינות? שניהם לא מקורות אמינים ורחוקים מלהיות מדע.

לגבי ד שלך

עדיף לא לכתוב הודעות נגד צמחונות בפורומים שאין בהם מנהל. הפסיכופטים מפורום זכויות בעלי חיים וצמחונות ינצלו את ההזדמנות להציף את הפורום בתעמולה שלהם, והנהלת הפורומים לא נוטה להפריע לפסיכים מכל הסוגים להשתולל.
ולגבי א'- תודה, אבל יורופסקי מקשקש לא בגלל חוסר ידע.

deathcaster

New member
הערות

א' - אתה צודק, הייתי צריך לכתוב שהוא מקשקש לחסרי הידע.

ד'- מסכים, יש שם בפורום 2 פסיכופאטים שגורמים לעצבר ולפינוקי ולפולספגן להראות כנשמות טהורות

ורשמתי לך משהו בפורום חופש שאני מקווה שתגיב לי לגביו.

מעניין...

לגבי המוסר שציינת
צמחונות מוסרית אומנם מבוססת על חמלה, רצון לשמור על הסביבה ובעלי החיים - אלא שאין די בכוונות טובות לבסס תפיסה מוסרית.

ההרצאה של גארי, שאינה דעת יחיד, אנונימוס מפרסמים אותו, לא מבקרים אותו, וטוענים: "ההרצאה הכי טובה שתשמעו" - מתבססת על תפיסה ילדותית שאפשר בלי מוות - פשוט נהיה צמחונים. הוא חוזר על זה לפחות פעמיים בהרצאה שאם לא נוכל בשר, לא יהיה מוות באוכל שלנו - מה "שככחתם את הציווי לא תרצח"...
זה פשוט תפיסה ילדותית. עבור מזון צמחי מתים המוני בעלי חיים, המספר תלוי בשיטת הגידול - יתכן שימותו יותר מגידול בשר, יתכן שלא.
אין לי מחקר, אבל להערכתי זו תפיסה מייצגת.

לגבי סעיף ג' שלך - שכתבת "שזה שקר" - למה התכוונת ? לבלבול זמנים- עבר-ועתיד ?

לגבי ד' - אומנם ביקשתי ביקורת ודעות, וטוב שכתבת
אם יורשה לי לתת לך "ביקורת על איך נותנים ביקורת" - נכנסת כאן לייחוסים אישיים, שלהערכתי מבלבלים אותי עם אחרים. בנוסף אמירות כלליות כמו "טרוליות" או הערות על העריכה בלי דוגמאות ספציפיות לשינוי - אין בהם תועלת. אפילו נניח היתה לי יכולת לשנות - לא היה לי דרך להבין מה אני צריך לשנות לפי דעתך
תחשוב לרגע שלא הייתי מפרט וכותב לך פשוט "אתה לא יודע לבקר ומתנהג בטרוליות" - מה היית יכול לעשות עם הביקורת הזו...

deathcaster

New member
תגובה

לגבי סעיף ג'- מיד לאחר "זה שקר" אני מסביר מדוע זה שקר
[מה הקשר לבלבול זמנים?
]

לגבי סעיף ד'- אתה צודק, הייתי מעורפל ולכן נדרש הסבר: אני פרסמתי את הכתבה שלך בפייסבוק ותייגתי כמה חברים טבעונים, מיד אחת מהם התרעמה וביקשה שלא אכלול אותה בתיוגים בטענה שהיא מכירה אותך ואתה מתנהג כמו טרולים בפורומים של צמחוטבעונות. אני מתנצל כאיל היה נראה שאני מאשים אותך שאתה כזה, לא התכוונתי לכך.

בכל מקרה, הערות על עריכה: המאמרים שלך לא ממש איכותיים מבחינת סגנון הכתיבה וגם צורם בעין לראות שגיאות כתיב. מה אתה יכול לעשות בכדי לשנות? לפני שאתה מפרסם מאמר (או מתכוון לערוך מאמר קיים) תן אותו למישהו שעסק בכתיבה מדעית/אקדמית ואף עיתונאית שיעבור עליו, רצוי מישהו שעברית היא שפת אימו והוא לא דיסלקט או דיסגרף.

שוב, אני אהבתי לקרוא את המאמר שלך, הוא רק טעון שיפוץ קל.
מצטער אם הביקורת שלי קודם לכן הייתה פוגענית ומקווה שכעת היא כבר לא.

תודה

לא אני כתבתי

אם ההערה העיקרית היא שגיאות כתיב פה ושם מצבנו טוב.

כתבת גם על סגנון - פה זה עניין של דעה
כלומר, יש סגנונות כתיבה נוקשים כמו כתיבה מדעית שדורשת מבוא, סקירת ספרות וכו'. השאלה מי קהל היעד, ומי באמת יקרא.
גם אם כותבים בסגנון עיתון - כל סגנון יהיה לו ביקורת.
אם למשל, שמים כותרת פרובוקטיבית, נגיד "ביצה זה הווסת של התרנגולת" (גארי יורופסקי, שם, שם) - זה ימשוך הרבה קוראים, אבל זה פרובוקטיבי.
אם יהיה מאמר ארוך, מפורט על הביולוגיה של ביצה - יהיה מעט קוראים, ויהיה ביקורת שזה משעמם.
וזו רק דוגמה שלא קשורה למאמר ספציפי זה או אחר.

מישהו שיעבור על הכל, רעיון שקל להציע, והוא בטוח נכון. ספק רב אם מישהו הולך לעשות את זה בזמן הקרוב.

תיאורטית אתה יכול לכתוב לדוא"ל שכתוב במאמר ולהתנדב לעשות את זה. זה רעיון טוב - אבל ספק אם יהיה

יש לי סיפור על זה שסיפרו לנו גן עם החתול והעכברים, שאם נקצר - אז המוסר השכל הוא שלא מספיק רק לתת רעיון טוב, צריך גם מישהו שיעשה אותו.

תודה על ההערות הענייניות

בעניין היטלר... נקודה שולית במאמר. יש לנו נטיה, או אף כשל לוגי לחשוב שאם מישהו צמחוני אז הוא צדיק. הטיה זו עובדת אצל חלק מהאנשים גם אצל גארי, וחשוב למצוא דרך להעלות את זה. הוא נראה צדיק - אבל הוא לא.

צמחניותו של היטלר נתונה במחלוקת.
בוויקיפדיה האנגלית עשו רשימת צמחונים מפורסמים, וכתבו גם את היטלר, אך לידו ציון "במחלוקת". בוויקיפדיה העברית יש גם רשימה כזו, אבל פה "הצמחונים נצחו" - היטלר לא מופיע.

לגבי משפחת / מחלקת - תיקון לעניין

לא אני כתבתי, אך אדאג שיתוקן

אם יש לך או למישהו עוד הערות - תכתבו

deathcaster

New member
אז לגבי היטלר

גם הציון שלו ושל צמחונותו המוטל בספק- הייתי שוקל להעיף את זה מהמאמר שלך, מספיק להגיד שרק בגלל שאדם הוא "צמחוטבעוני" - לא אומר שהוא אדם טוב יותר בכל המובנים האחרים.

כאן תוכל ללמוד על חלאות אדם שהיו טבעונים: http://www.vegetariansareevil.com/killers.html (כרגיל גם דחפו את היטלר לשם)

צמחוניותו של היטלר בספק

צמחוניותו של היטלר בספק - בעיקר באתרי צמחונות ובספרים שלהם

כאמור, אני מסכים שיש על זה מחלוקת

ateo

New member
אכן הרצאה מגמתית ומסלפת

בנוסף לטענות איש הקש שלו שתוקפות את "האדם הקרניבור" מזווית תזונתית, הוא מבלבל בין קבוצת היונקים קרניבורה (חתולים, כלבים, דובים וכו') ובין עצם היות חיה טורפת. ברור שאפשר למצוא הרבה מאפיינים משותפים לקבוצה מונופילטית. בכל מקרה, זה כבר כשל על כשל.

חוץ מזה, הוא מדבר על הקשקוש עם הסנאי (כנ"ל הארנב והתפוח). למה שאני לא אוכל לבשל את הסנאי או להשתמש בכלים? אנחנו משתמשים בהם כבר מיליוני שנים - לא היה עלינו לחץ אבולוציוני להתמודד עם אכילת בשר בלעדיהם.

לגבי עניין המאמרים, לא יודע לאיפה הוא הביא את היחס 1:2. בדיקה Google Ngram Viewer מראה שהביטויים מופיעים בהיקף דומה בספרות (למרות שזו לא בדיקה מעמיקה)

עם הסנאי ותוספת החתול

עם הסנאי - יפה - עוד לא עלו על הכשל הזה לפניך, למיטב ידיעתי

ותוספת החתול - הדוגמה על ההחלתה שהביא גארי, חוץ מזה שהיא לא נכונה למתן הסבר תזונתי, גם יש קרניבורים שלא מלחיתים - דוגמה שכל אחד ראה - חתול הבית. קרניבור ולא מלחית

עידכון - גארי ועברינות

הוסף למאמר - מוטיב העבריינות שעולה בהרצאה והגאווה של גארי בכך

הינה למי שלא רוצה לחפש את זה במאמר:

"עבריינות - גארי מדבר בהרצאה שלו בפתיחות רבה על מקרים שעבר על החוק וישב בכלא. אפילו אני, כצופה בהרצאה שדי מהר חשבתי שלפני עומד פסיכופט - לא חשתי כעס כלפיו כאשר הוא סיפר על איך בניגוד לחוק שיחרר חורפנים שהיו מיועדים להיהרג כדי "להכין מהם פרווה". אני מעריך שגם הקהל לא ראה בו פושע הראוי לקלון.
לגבי עצמי אומר, מדובר ברגשותי, וטו לא. שמעתי את הצד של גארי בדרך אשר בה הוא רצה לספר, לא שמעתי את הצד של החוק בכלל הדברים. לא נראה לי סביר שכל הטובים שחושבים שהוא מוסרי יושבים באולם, ואני ליד המחשב, וכל הרעים יושבים במוסדות החוק ופעלו במספר ארצות נגד גארי, ואם הוא אכן פסיכופט - הרבה פעמים פסיכופטים משתמשים בקסם אישי וכריזמה, ומצליחים לשכנע רבים וטובים בצדקה שאין להם. לעיתים עם שלם (כמעט) גם הלך בעקבותם. לכולנו יכול לקרות שניפול בקיסמו של פסיכופט, ואם לא שמתם לב לליקויים אצלו - יש לכם סיכוי גבוה יותר שזה יקרה לכם.
כקדימון להרצאה, רואים את גארי בפעילות שנחשבת לא חוקית, ורואים אותו אומר על עצמו: "שבירת חוקים על ידי אנשים כישו הנוצרי ונלסון מנדלה, רוזה פארקס ומרטין לותר קינג - חוקים תמיד נשברו כדי להביא לשינוי ממשי".
זה שהוא עצמו משווה את עצמו לאנשים כישו ולותר... והאם זה קשור לפסיכופטיות או לא - נשאיר לאנשי בריאות הנפש לקבוע. אבל אתם, בהגיון בסיסי וידע בסיסי, הייתם צריכם לדעת שאותם אנשים דגולים שהוא הזכיר לא שיקרו בכוונה תחילה כמוהו, ועוד דבר משותף להם - הם דגלו במאבק לא אלים, בעוד יורופסקי קרא מספר פעמים למאבק אלים ממשי (פירוט חלקי בלווית מקורות בערך "גארי יורופסקי" בוויקיפדיה בעברית ובאנגלית). ישו אמר שאם נותנים לכם סטירה - הגישו את הלחי השניה. ויורופסקי ? - לא מדובר במקרים דומים.

"

למעלה