ההרצאה של גארי יורופסקי - ביקורת

ranisharoni

New member
פסיכופט?

אני מודה שראיתי והושפעתי מההרצאה הפופולרית (במיוחד בישראל משום מה).
גארי הזכיר את היותו אקטיביסט אבל כל מה שהוא ביקש זה שאנשים ישקלו את מה שהם אוכלים ולא שיהפכו לאקטיביסטים שכמותו.
ההשוואה לאייקונים כמו ישו ולותר לא טובה היות והם הטיפו לחוסר סובלנות לאחר שבסופו של דבר הביא לרצח של מיליונים רבים.
בהרצאה של גארי יש הרבה סרקאזם וצריך להכיר קצת את התרבות האמריקאית כדי להבין זאת (לפרקים הזדעזעתי וצחקתי).

לידיעתך גם במדינת ישראל נושבת רוח השינוי - פרט לחוק צער בעלי חיים נאסרו פיטום אווזים, גידול עגלי חלב, חנק של אפרוחים זכרים, יצוא ויבוא של תכשירי קוסמטיקה שנוסו על בע"ח, שימוש בחיות בקרקסים, מרוצי סוסים ועוד.
כרגע שוקלים להפסיק את השימוש בכלובי סוללה ויצוא קופים לניסויים.
כמו שלך מוסר הצמחונות ישמע צבוע גם לסינים מוסר צער בע"ח של מדינת ישראל ישמע צבוע ואף מוזר.
הסינים בין היתר משתמשים בפרוות כלבים לצעצועים פרוותיים שמשווקים במערב. את הפרווה הם פושטים מהכלב בעודו בחיים היות ולשיטתם זה יותר יעיל.
אתה יכול להתרעם על מנהג הסינים עד מחר אבל הם יגידו לך שזאת צביעות מאותם שיקולים שאתה הזכרת.

תשובה

אם כבר אתה מודע שראית והושפעת, אולי גם תספר למה האמנת, והאם יש דברים ששינית דעתך ?

כתבת שישו ולותר הטיפו לחוסר סובלנות, וזה הביא לרצח של מיליונים רבים. זה מהרצאה אחרת של גארי ?
אני לא שמעתי על זה.

שאר הודעתך על רוח השינוי, פטום אווזים, מוסר צבוע, סינים... קשורים יותר בקשר אסוציאטיבי לנושאים שהועלו - והם נושא לדיון בפני עצמו, אם למישהו יש כוח לעשות אותו.

ranisharoni

New member
התכוונת למרטין לותר קינג או ללותר הפרוטסטנטי?

אני כבר לא זוכר את מי גארי הזכיר אבל הוא בהחלט דיבר בשם החמלה.

ישו כיהודי ומונותאיסט אדוק גילה אפס סובלנות למי שלא בחר בדרכו. הוא אומנם הנהיג כת איזוטרית שבעיקר התעניינה ביהודים אבל מיסד הנצרות פאולוס (שאול התרסי היהודי) הרחיב את העקרונות לכלל האנושות. גם מוחמד עשה כן. בברית החדשה כתוב במפורש מה אומר ישו על מי שלא בוחר בדרכו כולל ילדים. אתה אולי מושפע מהנצרות ההומניסטית שהיא יצירה די מודרנית.

לאחר שראיתי את ההרצאה של גארי, קראתי באנונימוס, ראיתי את ההרצאות של יובל הררי (הסטוריה עולמית) וקראתי על חוק צער בע"ח והשלכותיו החלטתי והפסיק לצרוך מוצרים שמקורם בחיות שעברו התעללות קשה. לפחות ככל שאפשר. להאשים אותי בצביעות זה כמו שהסינים יאשימו את ישראל בצביעות על איסור פשיטת פרוות כלב חי עבור צעצועים. אבל איש איש במשנתו יחיה.

אגב ביקורת כנגד הבסיס המוסרי לצמחונות, נסה את יכולתך כנגד ד"ר יובל הררי.
על פרספקטיבה היסטוריות שלפיה המהפכה החקלאית היא האסון הגדול ביותר של בעלי החיים המבויתים:
http://www.youtube.com/watch?v=W-3vLGTC9K4&feature=player_detailpage#t=3443s

דיבור אסוציאטיבי

הנושא הדיון היה על ההרצאה של גארי וביקורת עליה. אתה ב"דיבור אסוציאטיבי" עובר להמון נושאים אחרים, ישו, שאול התריסי, מה שקראת באנונימוס, הרצאה של יובל הררי ומה שקראת בחוק צער בעלי חיים, הגעת גם לסינים ולפשיטת פרוות. הכל בהודעה אחת

חזק ואמץ

ranisharoni

New member
כנגד ביקורת והסתה כללית שלך

וכנראה התקפות בוטות בפורום צמחונות. צא ולמד. שבוע טוב.

למעלה