ההר הירוק כל ימות השנה

Eyal Hershtik

New member
ההר הירוק כל ימות השנה ../images/Emo79.gif

אחחחח איזה כיף ! לפני כשעה חזרנו מטיול בכרמל , נפגשנו ביקנעם ב- 9:00 טיפסנו לנו אל המוחרקה שם פרסנו לנו את ארוחת הבוקר (נו טוב אולי רק איזה חטיף קטנטן ותה
-בכל זאת קשה לסחוב בעלייה) . המשכנו לנו אל הכחול שם היה טיפ'לה בוץ ,הגענו לעוספייה שם מהמגרש כדורגל ירדנו בסינגל השחור (מדהים מדהים מדהים
) בין העצים הלחים ,האדמה המהודקת וניחוח היער מסביב , המשכנו לדרך נוף כרמל שם התחיל לטפטף מעט גשם ויאללה חזרה למוחרקה וחזרה לרכבים . היה מעולה! תודה לאיתי על ההדרכה ! ותודה לכל החברים שהיו : דורון ,טל , דן והדס
השוס הגדול הוא שאיך שסיימנו להעמיס את האופניים התחיל גשם אבל מה זה גשם - בקושי יכולנו לראות את הכביש ואנחנו- אנחנו ציחקקנו לנו ברכבים. זהו כעת אני כאן עם ספל תה ועם חיוך של איזה עוד טיול מקסים ! שיהיה לנו שבוע טוב אייל

איתי נ

New member
פרטים

התחלה בא"ת יוקנעם ליד מפעל כתר. עליה עד המוחרקה דרך המצוק ממזרח לנחל רקפת. תאור מדויק של קטע העליה באתר הרים ע"י עודד כהן. מהמוחרקה בערך קילומטר בכביש לכוון דלית אל כרמל. ימינה בצומת T ומשה בשביל מסומן כחול שמגיע לעוספיה. בעוספיה עליה בכביש (עדיין בסימון כחול) עד קניון אמין כיוף. משם לפי השילוט למגרש הכדורגל. אחרי מגרש הכדורגל שמאלה (יש שלט "ויפסאנה"). שוב שמאלה בדרך צרה בירידה ועוד 20 מטרים חוצים סינגל מסומן שחור. במפות ישנות (עד 2002 כולל) הוא סומן אדום. בסינגל פנינו ימינה לכוון חניון היערנים (חביב ויפה עם 2 נקודות טכניות). מהחניון על דרך נוף כרמל דרומה. ירידה לא"ת יוקנעם באותה דרך שעלינו בה. ומה שאייל לא הזכיר זו פריחה נהדרת של נרקיסים וכרכומים. אני מקווה שדן יעלה תמונה.

lewinson

New member
איתי שאלה נוספת

ניסתם פעם לרדת עם השחור מהיערנים ליגור?

איתי נ

New member
השחור מהיערנים ליגור

מדובר בהמשך של השביל שרכבנו. נקרא "שביל הדרוזים". בטיול רגלי לא מזמן ירדתי ברגל חלק מהשביל עד חציה של דרך 4x4 השניה ואז חזרתי דרך שביל היערן (ירוק) ונחל יגור (אדום). הקטע של שביל הדרוזים שעברתי עם כמה ירידות תלולות\טכניות אבל נראה לי אפשרי לרכיבה. אני לא ממליץ לנסות אחרי גשם כשהסלעים רטובים. הדרך 4x4 בסופו חוזרת למצפור בר יהודה. אין לי מושג מה בהמשך (ומיגור כדאי כבר לארגן הקפצה עם רכב). הקטע שהלכתי בשביל היערן - לא לאופניים. יש קטעים בודדים רכיבים. מדרגות וסלעים והרבה צמחיה.

S h u g i

New member
תגידו ?

למה לא נכנסתם לויפסאנה ? מיהרתם כל כך ? סה"כ 10 ימים ...

yahadas

New member
זה נשמע ממש קליל, איך שאתה מתאר|חבו

טיפל'ה בוץ
רכבנו ביחד, אתה בטוח
לתאור החוויה מפי שלי- ההתחלה היתה קשה, קשה מאד
, ואפילו גופי התמרד לו קלות. אך לאחר חוסר רצון בולט של שאר חברי הקבוצה להניחיני לנפשי המשכתי לדווש. משם הכל השתפר. הנוף היה מדאאאאאאים
. (החברה, מיותר לציין היתה כזו כל הזמן
). היו מלא נרקיסים, סתווניות וכרכומים
היו נופים משכרים, היתה רוח מקפיאה
וטיפות גם (אבל קצת). ואחרי כל התאור הפולני- היה נ ה ד ר
. אני עדיין מפשירה... נו דן- תשים תמונות

ody cohen

New member
איזה פיספוס...

היום ב 7:00 היינו אמורים לטפס למוחרקה, גם הדס שקלה להצטרף מתישהו, אבל השעה המוקדמת הרתיעה אותה. ב 6:30, עקב גשם מטריד העברנו ביטול טלפוני. ב 9:00 כמעט יצאתי בכל זאת, אבל החלטתי לא לסמוך על המזג-אוויר. ב 2:30, כשהחלטתי לצאת, נגמרה ההפסקה, והתחיל גשם זלעפות. בקיצור עשיתי את כל ההחלטות הלא נכונות. למה למהלמהלמה למה למה לא דחיתי ל 9:00, היינו עושים את המסלול יחד... לפחות אתם נהנתם.

yahadas

New member
ואני רציתי../images/Emo26.gif

להתקשר אליך בבוקר לשאול איך המזג אויר וחיפשנו את האוטו שלך בין המכונית שחנו ב"כתר"...

viczan1

New member
איזה פיספוס 2 ../images/Emo182.gif../images/Emo4.gif../images/Emo46.gif

עודד,אתה לא לבד בשיקול המוטעה אתמול בלילה העמסתי את האופניים לאוטו,כך שבבוקר יהיו לי עוד מספר דקות שינה.בבוקר כשראיתי שהגשם לא מפסיק לרדת,החלטתי לוותר,הודעתי טלפונית בצער לאיתי ולדן שאני לא מגיע. בשעה 10 התקשרתי לדן לשאול מה עניינים,ואז התברר לי שההחלטה לא להגיע היתה מוטעת וחבל.

ody cohen

New member
להגיע לעבודה ביום ראשון בלי ...

...קילומטרז'? זה יהיה מדכא. דרך אגב, אתה רוצה להצטרף לטיול חולה-גולן?

yahadas

New member
חולה גולן? מה פרויד היה אומר../images/Emo8.gif../images/Emo35.gif

mtbRider

New member
ויש כאלה...שיצאו למסלול...

ובידיוק אחרי שביל הגישה 4*4 באמצע העלייה הגשם התחיל להתחזק לו..... וחיכו להם 10 דקות מתחת לעץ....והגשם מתחזק.... והחליטו לחזור לרכב (היה רטטטוווובבבב !!!!!!!) ואז גם בנוסף לכל באו טיפות גדולות שממש הפריעו, וכמו שציינת הראות בדרך 4*4 עם רוכבים לפניך [מים מהצמיגים] באמת נמוכה (צריך אור ברקס
) אבל לא נורא....קורה... איתי

איתי נ

New member
לא ! ראה "פרטים" למעלה

היו אילוצי לו"ז מההתחלה וגם כמה עיכובים בדרך. חוץ מזה... היית צריך לראות את פניהן של טל והדס כשהן שומעות "דרדרת" ו"סינגל". אז היתה קצת דרדרת והיה קצת סינגל אבל לא משהו מוגזם (עובדה שכולם חזרו בשלום ואפילו אמרו שהיה נהדר, מדהים ועוד כמה מילים). דרך אגב, ללונה פארק עדיף להגיע דווקא מחניון אלון. במקום לעלות ימינה בפודרה לפנות שמאלה ולחזור דרך "סינגל הבזנטים" וחניון הרקפות. אין לי מושג איך שם בחורף (סלעי גיר + צל = טחב?).

yahadas

New member
הי הי בלי הכללות../images/Emo3.gif

דרדרת זו הפריחה של טל. סינגל זו הפריחה שלי. אבל חייבת להודות על האמת- הסינגל שעשינו היום פשוט מדהים גם בעיני. שוב, תודה

איתי נ

New member
צודקת... מתנצל

אבל תמצאי זמן לבקר השבוע במיר"ב. יש שם עוד כמה סינגלים מדהימים שאולי יוציאו לך את הפריחה, או יביאו לך פריחה מסוג אחר. הייתי שם ביום חמישי. היו יותר נרקיסים ממה שראינו היום!!!

למעלה