ההתייעצות הראשונה

ההתייעצות הראשונה../images/Emo53.gif

החלטתי לשמוע את דעתכם בנושא מאוד חשוב (בעיניי לפחות) והוא המראה החיצוני. עד כמה באמת חשוב המראה החיצוני בקשר הזוגי? האם המראה החיצוני אמור להיות שיקול מכריע כמו שהוא אכן תופס בתחילת הקשר? יש כאן בפורום בחורות שהתגרשו מבעליהן ואני מניחה שהן יכולות להעיד שהגבר שממנו התגרשו, קרוב לודאי, לא נראה כמו הגבר שאיתו התחילו לצאת וחיזר אחריהן במרץ. הרי בסופו של יום, מה שחשוב זה היחס של הבן זוג אליך והרגשות שלך כלפיו, אם אם זה אכן כך, מדוע אנשים פוסלים על הסף אנשים שהם לא נמשכים אליהם? אני הכרתי דרך חברה (במקרה , לא בקטע של שידוך) בחור חמוד מאוד ומצחיק שמאוד כייף לי בחברתו אבל אני לא ממש נמשכת אליו.. אני אפילו לא יכולה לחשוב על מגע פיסי איתו. ברור לי שמצד אחד, אין מה לעשות כי אם אין משיכה זה לא יילך, מצד שני ממש חבל לי כי אני מרגישה שזה בחור שאם הייתי מתגברת על הבעיה, הייתי מרויחה הרבה.. מה עושים?

מראה חיצוני ומשיכה

לדעתי את מערבבת מראה חיצוני ומשיכה שהם אולי קשורים זה בזה אך אינם תלויים זה בזה. יכול להיות גבר שבעינייך אינו נראה טוב ומישהי אחרת תחשוב שהוא גבר שלא רק שנראה טוב אלא גם מושך אותה. לגבי פסילה על הסף מי שלא נמשכים אליו - אם זה לא זה אז אין טעם להמשיך. אם אינך נמשכת אז הקשר יישאר אפלטוני ולא יהפוך לקשר זוגי שבו משיכה הדדית וסקס משחקים תפקיד חשוב. במקרה שלך הייתי נותנת "תקופת חסד" לראות אם כן מתפתחת משיכה מצידך ואם לא בצער רב וביגון קודר הייתי נותנת לו להמשיך בדרכו... לפעמים מכירים מישהו ובמבט ראשון או אפילו במשך תקופה ראשונית לא נמשכים אליו ורק כשמכירים אותו על מכלול תכונותיו "מגלים" לפתע שהוא מושך. הרי משיכה אינה רק עניין חיצוני אלא לגבי רבים היא מה האדם משדר, תכונות שלו וכו'. אני יכולה להעיד על עצמי שנמשכתי לגברים שהם בכלל לא הטעם שלי ושכשראיתי אותם לראשונה הם בכלל לא נראו לי בלשון ההמעטה...אבל אחרי שמתוודעים ומכירים מגלים עוד על האדם מולך ואז למראה החיצוני אין כמעט או אין בכלל חשיבות. אצלי לפחות ככה זה עובד. יכולה להיות גם בעיה הפוכה כשמכירים מישהו שנראה בדיוק לפי הטעם שלך חיצונית ויש התלהבות אבל מהר מאוד מגלים שהוא ממש לא עושה לך את זה מעבר לעניין החיצוני ואז אין טעם להמשיך.

היי טורטית

לדעתי האישית החיצוניות לפחות בהתחלה יש לה משקל נכבד ואני מדברת על הפגישות הראשונות כאשר מה שגורם לך להמשיך ולהפגש עם הבחור זה החיצוניות כי הרי את הפנימיות אנו עדיין לא מכירות וכשהפנימיות מתגלה בכיעורה אז מה שווה היופי החיצוני, אבל רבות מאיתנו לא פוסלות גבר שרק נראה נחמד אלא נותנות צ'אנס להמשך כי מעבר ליופי מסתתר האופי וברגע שהאופי פורץ החוצה ונגלה לנו בחור מקסים עם תכונות אופי חיוביות, גבר שמפנק, עדין, יציב וכו' פתאום היופי החיצוני הופך להיות דבר מישני ובזוגיות, רבות מאיתנו צריכות ורוצות לידינו גבר מפנק, מבין, אוהב, מפרגן... ולגבי הבחור שדיברת עליו לדעתי אל תשללי קשר איתו, תנסי ואל תרפי אם הוא באמת בחור טוב שעונה לדרישות שלך ואת לשלו אז כדאי לנסות ואם בכל זאת זה לא ילך אז לפחות רכשת לך ידיד, כשהלב לא רוצה אי אפשר להלחם בו. אז יקירתי כמו שאומרים "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו" בהצלחה!

נימשון

New member
אם את לא נמשכת אז אין מה להמשיך

אבל אם את חושבת שמשיכה אליו יכולה להיות אולי בהמשך אז שווה לנסות עוד קצת. מראה חיצוני הוא לא הכל ולכל אחד יש את הטעם שלו ואת ההעדפות שלו אבל דבר אחד מאוד ברור, ברגע שאין משיכה אין כל טעם להמשיך את הקשר
משיכה לעיתים יכולה להבנות על סמך ההכירות עם אותו אדם ולכן אני לא תמיד ממהרת לפסול גם אם אני בספק לגבי משיכתי אל אותו גבר אבל במקים בהם מאוד ברור לי נחמד לי וטוב לי אבל אין מצב שאני אנשק את אותו הבחור, אז אני משחררת אותו להמשיך הלאה כי עתיד בכזה קשר אין.

נימושון אם נתת צ'אנס ובכל זאת

את לא מסוגלת להתנשק אז אין מה לדבר על סקס, אז פשוט תמשיכי בדרכך כי אי אפשר להלחם בלב אם זה לא בא אז זה לא בא וחבל על הזמן של שניכם. הייתי בסיטואציה כזאת וזה בלתי אפשרי להמשיך. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה

נימשון

New member
אני לא במצב הזה בובה

עניתי לבחורה למעלה. אני את הנסיונות שלי בנושא הזה כבר עשיתי והגעתי בדיוק לאותה מסקנה כמוך. תודה בכל אופן

3שרונית

New member
מסכימה עם חוקרת ותימניה, אבל

מאוד תלוי, לטעמי, בנסיבות ההיכרות, כי כשאת נפגשת עם מישהו כדייט אז ההחלטות הן מאוד מהירות וחותכות בניגוד להכרות עם מישהו בעבודה או מתוך איזשהו מעגל חברתי שאז יש לך יותר זמן לבחון את הדברים. אותי באופן אישי מעניין יותר האופי האישיות מבחינתי זה מהווה חלק מירבי מהמשיכה לאותו אדם. והשאלה שלי היא, נניח שאת פוגשת אדם שמושך אותך מאוד בחיצוניות שלו, אבל יש לו איזשהו חיסרון באופי, מה את עושה???

נימשון

New member
מותר גם לי לענות../images/Emo35.gif

אני בודקת אם זה חיסרון שאני יכולה לחיות איתו או אם זה משהו מאוד עקרוני לי שאני לא אהיה מסוגלת להתגבר עליו. מה שאני לא|סגדש| עושה זה לקוות שהוא ישתנה כי מנסיון אנשים לא משתנים בדברים שמאוד מהותיים באופי שלהם. לדוגמא, אם אגלה שהבחור מאחר כרוני יהיה לי קשה להסתגל לזה אבל זה בהחלט משהו (מנסיון) שאם יש אהבה ורצון אז אני יכולה להתגבר אליו אבל אם הבחור קמצן או עצלן אני אפילו לא אצא איתו פעם אחת נוספת מאחר ואלו תכונות אופי בלתי נסבלות מבחינתי.

מסכימה איתך

אכן תלוי בנסיבות ההכרות.. ברור שאם היינו הולכות לסופר וקונות שם בעל, אז היינו מחפשים את המדף שמכיל את המוצר שגם "עשיר" או לפחות "מבוסס" נמצא בין הרכיבים... אבל יותר חשוב מהכל זה האדם עצמו. כסף הולך וכסף בא... ביסוס כלכלי זה בונוס, אבל לא זה מה שיקבע איך ייראו היחסים ואם יהיו. אבל... יכול להיות שבתור גרושה עם ילדים, סדר העדיפויות שלי היה משתנה ו"נוחות" היתה מככבת בין המקומות הראשונים...אז לא שופטת אף אחת. אני אישית, לא אתן לכסף/מקצוע/מעמד להכריע (עד גבול מסויים, ולטעמי ושיפוטי האישי) ושרון, אני אענה גם על השאלה שלך באותה הזדמנות. אם פגשתי מישהו שמוצא חן בעיניי באישיות, ומצאתי חיסרון באופי , אז ככה: אם החסרון הזה הוא חסרון שאני יכולה/רוצה להתגבר עליו, או חושבת שהוא בר שנוי וכדאי לתת צ'אנס, אז סבבה ואם לא, אז מוותרת על הרעיון.. כך שלגבי השאלה הספציפית הזאת, המראה לא משחק תפקיד מבחינתי.

אם אני פוגשת בחור חתיך...

אבל מגלה חסרונות באופי (ובינינו למי אין חסרונות???), אני נוהגת בדיוק כמו רוב האנשים: בוחנת האם מדובר בחיסרון רציני מבחינתי או לא. יש תכונות אופי שבאמת בלתי אפשרי לסבול כמו: קמצנות או אנשים שלחוצים והיסטריים...בכל אופן תסלחו לי כרגע, יש פגישה עם הבחור....

יש גם אמצע..

יש לא נמשכת (אבל גם לא מרגישה כלום אחר) ויש לא נמשכת (ואם הוא ייגע בי תהיה לי בחילה) אז אם הוא מוצא חן בעיניי באופי ואני לא מרגישה נמשכת אליו, אבל הוא לא מרתיע אותי משום סיבה, אני אתן צ'אנס, כי אם יתפתח רגש, המשיכה יכולה להגיע איתו.. אבל אם האדם ממש ממש לא מושך אותי ברמות של ממש ממש לא מושך אותך :) אז אי אפשר ...

דרורk

New member
מראה חיצוני קובע...

לפחות בפעם הראשונה ואין מה לעשות נגד זה...ועד שלא ישבר הקרח מבחינה המראה החיצוני בלתי אפשרי להתקדם הלאה...

גלית35

New member
בגילי המופלג כבר יצא לי לתהאהב../images/Emo20.gif

ולהמשך במי שבכלל לא הטעם שלי חיצונית. נכון שזה לא בא ישר ולקח טיפה זמן אבל קרה. יש מעט מאוד דברים שדוחים אותי חיצונית אצל בן זוג... חבר טוב כבר אמר לי שיש לי טעם מוזר. אבל זו אני...

למעלה