ההתנתקות הורסת לנו ת'ביטחון

ההתנתקות הורסת לנו ת'ביטחון

בס"ד... ההתנתקות הורסת לנו את הביטחון. גוש קטיף מבתר את הרצועה לשניים ככה שאין משלוח ישר של נשק שעובר מרפיח המיצרית... זה נותן לנו יותר פיקוח אסור להוציא אותנו משם יש לי קישור על כתבה חובה לקרוא! דברים שפיקוד העורף כבר אמר רישמית!.... http://news.walla.co.il/?w=//73 30384 ושלא תחשבו שהמצאתי המאמר פורסם ב וואלה.... לא ניתן את בארץ שלנו לעד

kineret5

New member
חשבת על כך

שאם ניתן את החלקים הללו יהיה שלום? יתכן ולא יהיו פגועים? ואם לא על כך אז על החיילים ששמרים ברצועה על המתנחלים וחלקם נהרגים חשבת שזה ימנע מכך?

עם הנצח

New member
חשבת גם על כך....

שאם תלכי, את, משפחתך, עירך וכל עמך להטביע את עצמם בים- יהיה שלום? אז למה אנחנו לא הולכים???? כי ככה לא משיגים שלום!!!!! נתינת פרס לטרור זוהי גם לא דרך להגיע לשלום!!! גם אם כולנו נעבור לאוגנדה יתכנוו שלא יהיו פיגועים... אבל את הולכת לעבור לאוגנדה?? לא! זו הארץ שלך!!! ואסןר לתת אותו לאף אחד על כלום!!!! אם הם רוצים שלום- שיתחילו להראות לנו את זה.... ופיצוץ באוטובוס זו לא דרך להראות את זה... לפחות לדעתי....

La Gamba

New member
כמה שאלות-

"נותנים פרס לטרור זוהי גם לא דרך להגיע לשלום" כלומר- שהחזרת שטחים עקב האינתיפאדה אינה הדרך להשיג שלום. מכאן נותר לי רק לשאול האם היה מצב בו היינו מפסיקים את הכיבוש לולא הייתה אינתיפאדה? האם הייתה להם דרך להשיג את מטרותיהם ללא הטרור? איני מצדיק את הרצח הרב שבוצע, או מגלגל את האשמה אלינו. העניין הוא שביטול ההתנתקות כיוון ש"זהו פרס לטרור" משולל יסוד. הרעיון שעומד מאחורי ההתנתקות הוא גלגול הכדור לעבר הצד הפלסטיני, בנוסף להקלת הנטל הבטחוני מחיילי צה"ל ברצועה (אם אכן יהיה צורך בהם שם, וקשה לי להאמין שיש כאלה המאמינים שלא יהיה בהם צורך לאחר ההתנתקות). הצבא, לאחר סילוק ההתנחלות היהודית בשטח האוייב יוכל להפנות את משאביו מנטירה בלב שטח עויין, לפעילות אגרסיבית למניעת כניסת טרור לשטח ישראל.

עם הנצח

New member
איזה כיבוש?מה כיבוש?

"היינו מפסיקים את הכיבוש" איזה כיבוש אתה מדבר?!?!?!?!?? אין פה כיבוש בכלל!!!!! "להפנות את משאביו מנטירה בלב שטח עויין, לפעילות אגרסיבית למניעת כניסת טרור לשטח ישראל." למניעת כניסת טרור לישראל??? דוגרי- אתה מאמין בזה?!?! נראה לך ולו לרגע אחד שהם מתכוונים להפסיק את הטרור כי נתנו להם את גוש קטיף? הם לא ידרשו עוד כלום? זהו? יש שלום???? אז כדאי שלא תחיה באשליות. כי לא יהיה. הם פשוט ינצלו ת' קטע שאין חיילים למטרות טרור רצחניות יותר ויותר! אנחנו רק מעודדים אותם!!!! הם ירגישו כזה- היי! רצחנו יהודים, עשינו פיגועים, לנצ'ים, קסאמים, פצמרים- וקיבלנו בחינם שטח ענק של אדמה פורחת וטובה. אז למה שלא ננסה את זה על מקומות אחרים בארץ- זה עובד, לא?

La Gamba

New member
"אין פה כיבוש בכלל"

חה! אהבתי. בין השורות היותר טובות- לא היה כיבוש. לא יודע איפה היית ב30 השנים האחרונות, אבל החזקנו כאן כמה מליוני בני אדם ללא זכויות, ללא אזרחות, ללא חירויות בסיסיות, ללא אפשור לאומיות, וללא הצדקה או עיתד הנראה לעין. זה כיבוש. זה מאוד נחמד שציטטת אותי לחלוטין, אבל הייחוס בוצע רק לחלקו האחרון- המשמעות של "...פעילות אגרסיבית..." לא אומר שאני סומך עליהם שהם יפסיקו (כפי שכתבתי מלכתחילה), אלא שאני סומך על צה"ל שיבצע זאת, צה"ל מפנה את משאביו, לא ארגוני הטרור. מה שהם ירגישו זה שווה ערך למה שהם הרגישו-(ובאותו נוסח דיבור) "לא עשינו כלום וישבנו בשקט במשך 30 שנה ולא קיבלנו כלום". לכן הטיעון של "פרס לטרור" לא רלוונטי.

לא יודע איפה אתה הייתה ב30 שנים

האחרונות אבל המניח בגלל הכותרת של הפורם: "אקטאוליה לבני נוער" שזה היה בגלגול הקודם לכן הזכרונות קצת עמומים ואני לא אשאל. המליוני בני אדם (הפלשטינים) נהנו ב30 שנה האחרונות מיותר זכויות אזרח ואדם מאשר אזרחים ערבים מקבלים במדינות שלהם ובטח פלשטינים במדינות אחרות.

La Gamba

New member
הא, טוב- צורת ביטוי

הם נהנו מזכויות יתר, "בתור ערבים" כלומר, זה בסדר להתעלל בערבים, כי אנחנו פחות גרועים (ע"פ המדיע המוצדק שבידיך) מהמשטרים במדינות ערביות אחרות. נראה לי שכרגע נוצרה הפרדה בין ערבים לבני אדם.

אני לא התייחסתי אם זה בסדר או לא.

אלה רק התייחסתי לכך שאתה כתבתה שזוהי הסיבה להתקוממות הפלשטינית (הרי באותה מידה הם יכלו להתקומם במצרים ובסוריה-מדינות שבהם אין להם אזרחות ואין להם מאית מזכויות התושב שיש להם תחת שלטון ישראלי).

E טי

New member
אני לא יודע מה איתך...

אני לא החזקתי פה אף אחד במשך 30 שנה. וכמוני גם מדינת ישראל. מדינת ישראל לא מחוייבת לתת אזרחות לכל אדם שרוצה, ומי שזה לא מתאים לו מוזמן לחפש לו מדינה אחרת, אנחנו לא תופשים אף אחד.

La Gamba

New member
כאשר מדינת ישראל השתלטה על

השטחים ב67, עם אוכלוסיית הערבים שבתוכה, היא אמורה לדאוג לאוכלוסייה זו. השלטת ממשל צבאי, ללא עתיד נראה לעין לאוכלוסייה נחשב ככיבוש. מדינת ישראל צריכה לקחת אחריות לבני האדם שבתחומה. בייחוד ובמיוחד אם האנשים האלה בשטחה עקב פעולתה של מדינץ ישראל. (החזקת השטח).

E טי

New member
אבל פה טמונה הבעיה שלך...

השלטת ממשל צבאי נעשתה אך ורק לאחר פעולות טרור מצד הערבים.

Vrock

New member
אני חולק על דעתך.

לדעתי, לירדן ולמצריים יש מחוייבות קודמת כלפי הפלשטינאים.

E טי

New member
איך הפכת את המשוואה?!

ה'כיבוש' (אני מניח שאת מדברת על המחסומים), נוצר בעקבות הטרור, ולא להיפך!

La Gamba

New member
הממ.... בגרות בהסטוריה

(ובלשון, אבל זה לא רלוונטי). הכיבוש החל ב67, הזכר לי בבקשה איזה טרור היה קיים אז מצד תושבי האזור.

ההמ ההמ ההמ בגרות בהיסטוריה

הפת"ח שהוקם על מנת "להפעיל נגד הישות הציונית פעולות קומנדו(טרור)" הוקם ב1958 ב-1964 הוצגה האמנה הפלשטינית כמצא של אש"ף ושל הפת"ח שקראה לטיהור "פלשטין" מכל היהודים למעט אלו שהם צאצים של יהודים שחיו בארץ לפני 1919. ופעולות טרור אקראיות (מתוך הספר לא על מגש של כסף\ יהודה ואלך): 10.6.1920-האיכר אייזנברג נרצח בשדאו 1930-הטבח ביהודי חברון(הלא חמושים) 11.6.1953-הפדאיון (ארגון טרור פלשטיני בפיקוד מצרי) משליח רימונים לבית בכפר הס אשה נהרגת בעלה נפצע קשה. 3/2.1.1965-הפת"ח מטמין מטען חבלה במוביל הארצי. וציטוט (מאותו ספר): "מינואר 1965 ועד מלחמת ששת הימים ביצעו המחבלים 122 פיגועים וניסיונות פיגוע".

זה לא עונה על השאלה.

כל אירועי הטרור שאתה הזכרת היו תוצאה של פעילות מצד פלשתינאים במחנות פליטים במדינות ערב. הפת"ח לא היה בעל אחיזה ביהודה, שומרון ועזה באותה התקופה. דרך-אגב, אש"ף הוקם בלי כל קשר לפת"ח, על-ידי נשיא מצרים, בשנת 1964, בכדי לשמש זרוע פוליטית של הפלשתינאים. יאסר ערפאת, נציג הפת"ח, נבחר ליושב-ראש אש"ף בשנת 1968, לאחר כיבוש השטחים והגירוש השני של מאות אלפי פליטים לירדן. נקודה למחשבה.

למעלה